Reisbrigade: wie zijn wij?

Ben je op zoek naar een onvergetelijk avontuur? Een rondreis op maat, helemaal naar wens, individueel en persoonlijk? Zou je graag met je gezin een verre reis maken? Wil je graag dat de lokale bevolking ook profiteert van jouw bezoek aan het land? En wil je graag tijdens je rondreis wat bijleren over het land of de lokale cultuur? Heb je een hekel aan massatoerisme, saaie businesshotels of gigantisch grote resorts? Hoef je niet voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten? Geen zin om de standaard hoogtepunten in een Amerikaans tempo te bekijken?  Fijn, dan zitten we op een lijn en dus praten we graag verder! Wie zijn de mensen van Reisbrigade?

Het team:

Kim Nooyens

Ik ben Kim Nooyens, een Vlaamse die in Amsterdam woont. Samen met mijn man Rogier en onze dochters Janne (2014) en Eva (2016) reizen wij de wereld rond. In september 2015 heb ik Reisbrigade opgericht.

Wie Zijn Wij-Kim In Sri LankaThailand, Kim Op Beurs Slider

Wat doe je bij Reisbrigade?
tja, waar zal ik beginnen? Ik praat veel met toekomstige reizigers, ik maak de reisvoorstellen, ik probeer de lijnen uit te zetten waar we met Reisbrigade naartoe willen, ik beantwoord de telefoon (ook als die ‘s nachts gaat omdat iemand in Vietnam een vraag heeft) en je kunt me tegenkomen op de beurzen die we bezoeken. Kortom: ik ben een manusje van alles.

Hoe zie je de combinatie duurzaamheid met verre reizen?
Dat blijft een uitdaging want er is nog geen oplossing voor de CO2 die wordt uitgestoten om op de bestemming te geraken. Toch wil ik niet zeggen dat er geen verre reizen meer gemaakt kunnen worden, want een andere cultuur verrijkt je en het zorgt voor veel inkomsten ter plaatse. Mijn advies: blijf reizen, blijf je verwonderen, blijf langer, gebruik meer lokaal vervoer en gebruik je gezond verstand. Trouwens, je hoeft helemaal niet elk jaar ver weg. Verder is niet alleen het duurzame aspect belangrijk, en zijn ook sociale afwegingen. Met een reis naar een verre bestemming kun je de sociaal economische positie van de lokale bevolking enorm verbeteren, want door je komst zijn er mensen aan het werk (hotels, gidsen, winkels, chauffeurs). Kortom, goed doen door op vakantie te gaan! Dat is toch juist geweldig?

Wat vind jij het leukste op reis?
Andere geuren, nieuwe smaken, onbekende groenten en fruit, …. dat het helemaal anders is dan wat je gewend bent van thuis. Geen Appie, maar een onbekende winkel. Kruiden die je nog nooit hebt gezien, fruitkraampjes onderweg, andere temperaturen. En verder:
vroeg opstaan om op zoek te gaan naar dieren
palmbomen, die maken me instant vrolijk
struinen over lokale marktjes
nieuwe gerechten proberen
mijn meisjes die vriendjes maken met lokale kinderen zonder daarbij taal nodig te hebben.

Wat is je top 3 van lievelingsbestemmingen?
Cliché misschien, maar ik word elke keer weer heel gelukkig van Kaapstad: bergen, zee, relaxte bevolking, heerlijke wijnen en goede restaurants.
Niet een plek maar ik zou elke dag wel op game drive kunnen, daar mag je me altijd voor wakker maken
Het oude kwartier in Hanoi en dan op een laag krukje in een achterafstraatje met een kom Pho

Wat staat er bovenaan je reiswensenlijstje?
DR Congo staat al jaren met stip op 1. Ik ben er ooit twee uur geweest maar wat zou ik graag nog een keer teruggaan. Mijn vader is er geboren, in Bukavu, en zou heel graag die regio gaan bezoeken. Eindelijk de plekken zien waar mijn grootouders altijd over spraken. En als ik er dan ben, dan beklim graag de Nyiragongo vulkaan en ga ik op zoek naar de gorilla’s.

Wat doe je naast je werk graag?
Werken 😉 En verder: ik lees graag. Wandelen om toch maar elke dag die 10.000 stappen te halen. Uitstapjes met Rogier en de dochters. We hebben allemaal een museumkaart en daar maken we graag en veel gebruik van. En samen nadenken over onze volgende reis!

Linda Buijsman

Ik ben Linda en woon samen met mijn 2 dochters Lisa (2011) en Eva (2014) in de Bollenstreek. Sinds 3 jaar werk ik bij Reisbrigade (met een kleine onderbreking tijdens de corona).

Linda Wie Zijn Wij – ReisbrigadeReisbrigade – Wie Zijn Wij – Linda

Wat doe je bij Reisbrigade?
Ik heb contact met reizigers over hun reiswensen. Dit is meestal telefonisch maar ook via de mail. Daarna puzzel ik een mooie reis in elkaar en zoek ik vluchten uit. Ook heb ik contact met onze lokale partners en luchtvaartmaatschappijen als er vragen of problemen zijn. Verder zijn er altijd nog 1001 kleine klusjes die tussendoor gedaan moeten worden maar ik houd juiste van de afwisseling die dit werk biedt.

Hoe zie je de combinatie duurzaam met verre reizen?
Het is zo’n voorrecht als je de wereld kunt ontdekken en verre reizen kunt maken. Natuurlijk is het niet duurzaam om (ver) te vliegen maar in het land zelf, probeer ik zo verantwoord mogelijk te reizen.
Ik overnacht bijvoorbeeld graag in kleinschalige accommodaties, eet zoveel mogelijk in lokale restaurantjes en maak gebruik van lokaal vervoer. Op deze manier blijft het geld in het land.

Wat vind jij het leukste op reis?
Het is iedere keer weer bijzonder om in een compleet andere wereld te zijn als je op reis bent. De bevolking, de geuren, eetkraampjes op straat, de natuur, de gebouwen, mooie stranden, palmbomen, de warmte en (vooral in Azië) de chaos op straat, ik hou er van! Dat geeft mij echt het gevoel dat ik op reis ben, ver weg van Nederland.

Wat is je lievelingsbestemming (of top 3 van de wereld)?
Er zijn zoveel mooie landen maar de mooiste reizen die ik tot nu toe heb gemaakt, zijn naar Vietnam & Cambodja, Brazilië en de Filipijnen.

Wat staat er bovenaan je reiswensenlijstje?
Ik zou heel graag een rondreis door Thailand willen maken met mijn dochters. Ik kan niet wachten om ze meer van de wereld te laten zien dan alleen Europa, waar ze tot nu toe zijn geweest. Ook Colombia lijkt mij een fantastisch land en staat daarom erg hoog op mijn wensenlijstje!

Wat doe je naast je werk graag?
Ik houd van het strand, alleen wel als het lekker weer is. Dus als de zon schijnt en ik ben vrij dan ben ik daar te vinden! Een boekje lezen en series kijken vind ik ook ontspannen. En natuurlijk tijd doorbrengen en leuke dingen doen met mijn meiden.

Chantal van Gent

Ik ben Chantal van Gent, een Nederlandse die in Vlaanderen woont. Sinds begin 2020 ben ik moeder van Jasmine en ik vind het een verrijking om haar veel van de wereld te laten ontdekken!

Chantal-Wie-zijn-wij-ReisbrigadeChantal-Wie-zijn-wij-Reisbrigade

Wat doe je bij Reisbrigade?
Ik zorg ervoor dat we sociaal en duurzaam zijn, dat zijn mijn belangrijkste onderwerpen. Samen met Kim en met onze reispartners zorg ik ervoor dat de lokale bevolking op onze bestemmingen optimaal profiteert van ons bezoek. Op sociaal en financieel vlak, zodat ons vakantiegeld op de juiste plek terecht komt :-). En natuurlijk doen we dat op een duurzame manier, zodat we nog heel lang mooie reizen kunnen blijven maken.

Hoe zie je de combinatie duurzaamheid met verre reizen?
Voor mij is de basis: ver reizen verrijkt je leven. En áls we dan reizen, dan doen we dit zo verantwoord en zo duurzaam mogelijk.

Wat vind jij het leukste op reis?
Eenmaal op reis geniet ik het meeste van het eten bij en met de lokale bevolking. Alleszins niet het standaard rondje en niet de standaard plekken.

Wat is je lievelingsbestemming?
Ik geniet altijd van Azië: een rijke cultuur, prachtige natuur, vriendelijke mensen en (bijna) altijd goed eten.

Wat staat er bovenaan je reiswensenlijstje?
Ik wil heel graag met mijn peuterdochter naar de markt in Vietnam

Wat doe je naast je werk graag?
Het liefste ga ik reizen, duh ;-). Nieuwe plaatsen verkennen, koffie drinken en in de zon niets doen.

Mildred Zomerdijk

Ik ken Kim sinds ik (ooit) op een beurs op de stand naast haar stond te werken. Het klikte meteen en de reiswereld is klein dus we bleven elkaar tegenkomen en hebben altijd contact gehouden.

?Mildred – Reisbrigade

Wat doe je bij Reisbrigade?
Ik hou me vooral bezig met de website. Ik schrijf teksten en ik lees de teksten van anderen na, verder selecteer ik foto’s en zorg ik ervoor dat onze website goed gevonden wordt. Ook heb ik contact met de toeristische opleidingen en zorg ik voor de werving van onze stagiaires. Op dit moment ben ik ook bezig met het nadenken over een nieuwe website!

Hoe zie je de combinatie duurzaamheid met verre reizen?
Duurzaamheid is voor mij ook zorgvuldigheid. Denk goed na bij wat je doet en denk na over de gevolgen van je reis. Zomaar even vliegen voor een onverwachts tripje ga ik niet meer doen. Liever denk ik langer na en maak ik een prachtige reis na een goede voorbereiding. Vliegen is niet het enige waar we over moeten nadenken; ik wil ook dat mijn geld goed terecht komt en dat juist de harde werkers goed betaald worden.

Wat vind jij het leukste op reis?
De geur, de warmte, de mensen; de drukte op een markt en de rust in de natuur. Dingen doen die je thuis niet doet (zwemmen op rare plekken, springen van een rots, slapen in een boomhut, raften, heel vroeg opstaan). Op de een of andere manier is vroeg opstaan op reis geen probleem voor mij (thuis wel).

Wat is je lievelingsbestemming?
Er zijn een paar landen waar ik vaker terug ben geweest, dat is natuurlijk niet voor niets: Indonesië, Sri Lanka en Mexico.

Wat staat er bovenaan je reiswensenlijstje?
Tot begin maart 2020 was ik nog druk bezig met het boeken van mijn reis naar Zuid-Afrika in die zomer, ergens in die maand kwam het besef dat het niet door kon gaan. Na heel veel tripjes in eigen land de afgelopen 2 jaar, wordt het nu toch hoog tijd dat ik die trip eindelijk ga maken.

Wat doe je naast je werk graag?
Ik ben graag buiten: wandelen en fietsen. Bij slecht weer zit ik graag in de bioscoop, ook overdag!

Waarom zou je kiezen voor Reisbrigade?

We helpen je graag bij het samenstellen van jouw rondreis op maat. Omdat we alle bestemmingen persoonlijk hebben bezocht kunnen we je een goed advies geven. De reizen die we organiseren zijn individuele rondreizen op maat, naar landen die we zelf door-en-door kennen. Omdat we er zelf zijn geweest, kunnen we je er het meeste over vertellen. En daarom het beste persoonlijke advies over geven. Door onze reiservaring, persoonlijke aandacht en creativiteit hoef je niet bang te zijn om het standaardrondje te moeten maken (tenzij je dit wel wil natuurlijk).

Vertel ons je hobby’s, verwachtingen en wensen en we houden er rekening mee. Samen werken wij al tientallen jaren in het toerisme, in verschillende functies. Zo hebben we behoorlijk wat kennis opgebouwd. Flexibiliteit, service, persoonlijke aandacht en improvisatie zijn erg belangrijk voor Reisbrigade. Dat zie je terug in de reisvoorstellen die we maken. Duurzaamheid en daarbij respect voor onze planeet en haar bevolking vinden we erg belangrijk. We proberen op verschillende manieren zo duurzaam mogelijk  te werken. Bijvoorbeeld in de keuze van bankrekening, het niet uitgeven van papieren brochures, een (bijna) papierloos kantoor tot het promoten van kleinschalige accommodaties.

Heb je een vraag? App mij!