Is de reis geboekt? Mooi, dan kan de voorpret beginnen! Naast voorpret, is ook de voorbereiding belangrijk, zeker bij een rondreis naar een verre bestemming. In verre landen zijn soms ziektes die we hier niet (her-)kennen, en áls je ziek wordt, zijn de medische voorzieningen anders dan bij ons. Daarom is het belangrijk dat je goed geïnformeerd en beschermd bent als je op reis gaat!

Inentingen zijn vrijwel nooit verplicht, maar worden wel dringend aangeraden. Ook zijn er gebieden waar malariamedicatie wordt aangeraden. Nu zijn wij geen artsen, dus we geven geen medische adviezen. Liever raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts of een erkend vaccinatiebureau. Zij geven altijd de juiste en meest recente informatie. Dat advies is afhankelijk van een aantal factoren: je medische situatie, welke prikken je al eerder hebt gekregen, in welke periode je reist en wat de exacte reisroute is. Begin op tijd hiermee; liefst zo’n 6 weken voor vertrek.

Voor Nederlandse reizigers vinden wij Thuisvaccinatie een echte aanrader. De deskundige artsen van Thuisvaccinatie komen op afspraak bij je langs, thuis of op je werk, ook ’s avonds of in het weekend. Zij bespreken de reisroute en kunnen -naast vaccinatieadvies- ook de malariamedicatie opstellen. De kosten worden soms vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis, en ook heeft Thuisvaccinatie andere gunstige afspraken met verschillende zorgverzekeraars. Bekijk op thuisvaccinatie.nl de lijst van zorgverzekeraars met kortingsregelingen.

Voor onze Belgische reizigers hebben we een soortgelijke dienst nog niet gevonden. Informatie over inentingen en andere voorzorgmaatregelen en de mogelijkheid om online een afspraak te maken, zijn te vinden op de website van het ITG, het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Is dit niet dichtbij, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met je eigen huisarts!

Vaccinaties voor je rondreis

Heb je een vraag? App mij!