Stageplaats bij Reisbrigade

Reisbrigade is een kleinschalige reisorganisatie met grote ambities. Wij bieden maatwerkreizen aan, enkel naar bestemmingen die we zelf goed kennen. Wij houden van persoonlijk contact met onze reizigers, goede service, kleinschalige hotels, respect voor de lokale cultuur, duurzaamheid en overnachtingen bij de mensen thuis. Reisbrigade is allergisch voor grote resorts en 5-minuten-fotostops. Lees hier ons blog over hoe we onze rondreizen graag duurzaam houden, en lees ook ons blog over solidariteit en wie we op nummer een zetten.

Reisbrigade is bijna acht jaar jong en na een paar rare jaren (door je-weet-wel) nu weer hard aan het werk om de organisatie verder uit te bouwen. Wil jij ons hierbij helpen? Zoek jij een afwisselende en leerzame meewerkstage in de reiswereld met veel verantwoordelijkheid? We zoeken weer een stagiair(e) vanaf augustus 2023, liefst een alleskunner die gemotiveerd en met veel enthousiasme het kleine team van Reisbrigade graag wil versterken.

Stagiair(e) touroperating/marketing

Wil je vanuit Amsterdam de hele wereld leren kennen? Dat kan tijdens je stage touroperating/marketing bij Reisbrigade! Omdat Reisbrigade een klein bedrijf is, maar graag weer wil groeien, zoeken we een ambitieuze, flexibele en praktische student die dol is op reizen en graag eens achter de schermen van een touroperator wil kijken. Je leert tijdens deze stage de kneepjes van het touroperatingvak en maakt kennis met alle taken die daarbij horen, waaronder ook marketing.

Van dag tot dag verschillen de werkzaamheden waarbij je meehelpt om voor onze klanten de mooiste reizen te organiseren. Van het afhandelen van boekingen met de lokale agenten tot het schrijven van onze social-media posts! Daarnaast is er ruimte om zelf een project op te zetten over een onderwerp waar je meer over wil leren, of om een stage/scriptie-onderzoek uit te voeren. Afhankelijk van je opleiding kan dit een touroperating- of een marketingonderzoek zijn. Samen kijken we waar jij het best tot je recht komt: wil je de diepte in met een productplan of werk je misschien liever mee aan het doorontwikkelen van het marketingplan?

We hebben voorkeur voor een meewerkstage, maar soms hebben we ook ruimte voor een afstudeerstage. Dan verwachten we wel dat je -naast je onderzoek- ook minimaal 2 dagen meewerkt op kantoor, waardoor je alles leert over ons boeiende vak. Je werkt in een klein team met de oprichtster, een reisadviseur en soms vrijwilligers en freelancers. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en humor zien we als onmisbare eigenschappen.

Herken je jezelf hierin en wil je leren hoe je een droomreis samenstelt, verkoopt en in de markt zet? Stuur gelijk je CV en motivatie naar marketing@reisbrigade.nl. Hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje:

Je krijgt van ons:

–  een meewerkstage voor een periode van ca. 6 maanden
–  een inspirerende werkplek op een toffe locatie in Amsterdam
–  kennismaking met alles wat bij touroperating en/of marketing komt kijken
–  veel ruimte voor eigen initiatief
–  begeleiding door een ervaren reisprofessional en docente toerisme

We verwachten van jou:

–  WO of HBO opleidingsniveau
–  liefde voor reizen, bij voorkeur reiservaring in Afrika en/of Zuidoost-Azië
–  goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en schrift)
–  zelfstandigheid, nauwkeurigheid, pro-activiteit en creativiteit
–  de bereidheid om enkele dagen per week mee te werken op onze gezellige werkplek in Amsterdam!

*In overleg is het misschien niet nodig om elke dag naar kantoor te komen. Het is dan wel belangrijk dat je -na een inwerkperiode- goed zelfstandig kunt werken en veel verantwoordelijkheidsgevoel hebt!

Hoe is een stage bij Reisbrigade?

Joelle was onze stagiaire van september 2022 tot januari 2023. Joelle studeert Tourism Management aan Hogeschool INHolland, heeft ook een study abroad van een half jaar in Jakarta gedaan en kwam toen bij Reisbrigade voor haar derdejaars meewerkstage. Op dit moment is ze druk bezig met haar afstudeerscriptie.

Joelle: “Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen om werkervaring op te doen in het werkveld. Al snel kwam ik op Reisbrigade uit, wat mij een schot in de roos leek. Een kleinschalige touroperator, waarbij ik kon proeven van alle afdelingen. Dit is ideaal wanneer je nog erg aan het twijfelen of aan het onderzoeken bent welke interesse bij je ligt. Omdat het een kleinschalig bedrijf is, ben ik behandeld als een waardige werknemer. Dit was erg fijn, aangezien je niet wordt gezien als ‘maar een stagiaire’. De flexibiliteit en het vertrouwen dat wordt gegeven is fijn, je hebt namelijk de kans om deels thuis te werken en deels op kantoor. Ook heb ik mogen meehelpen op de Vakantiebeurs in Utrecht. Al met al was mijn stage echt top. Ik heb super veel geleerd door de fijne begeleiding van Kim en Linda op vlak van marketing, operations, boekhouding, maar ook technologische ontwikkelen (die heb ik zelf een beetje ondervonden haha).”

Naomi studeerde International Tourism Management aan de Breda University of Applied Sciences en heeft haar afstudeerstage in 2022 bij Reisbrigade gedaan.

Naomi: “In februari 2022 mocht ik bij Reisbrigade beginnen aan mijn afstudeertraject. Mijn afstudeeronderzoek was gericht op het opzetten van een nieuwe bestemming: Sri Lanka! Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik twee dagen in de week mee mogen draaien in de dagelijkse werkzaamheden bij Reisbrigade op kantoor. Op de andere dagen was ik bezig met mijn onderzoek, dit deed ik zowel thuis als op kantoor. Reisbrigade is een kleine organisatie waar ruimte is voor persoonlijke groei. Het werk is heel veelzijdig, geen dag is hetzelfde. De afwisseling en verantwoordelijkheid die ik kreeg hebben mij geholpen om mij verder te ontwikkelen. In juni 2022 ben ik afgestudeerd, maar was het voor mij nog niet klaar bij Reisbrigade. Ik ben uiteindelijk nog even blijven plakken om verder te werken aan de nieuwe website voor Reisbrigade. Hierbij kwamen weer hele andere nieuwe dingen kijken en daardoor kreeg ik de kans om nog meer nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.”

Julia heeft van september 2020 tot januari 2021 haar stage bij Reisbrigade gelopen. Julia studeert Tourism Management aan Hogeschool INHolland en dit was haar derdejaars meewerkstage. Na deze stage heeft ze een minor in Engeland gevolgd en op dit moment is ze druk bezig met afstuderen.

Julia: “Tijdens mijn derde jaar als HBO-toerisme studente heb ik stage mogen lopen bij Reisbrigade. Het was erg spannend om de reisbranche in de praktijk te gaan ontdekken, maar het was altijd gezellig bij Reisbrigade en ik heb ontzettend veel geleerd. Mijn stage was vooral gericht op de touroperating-kant waar ik onderzoek deed naar de wensen van klanten met betrekking tot verre reizen in en na de coronacrisis. Uiteraard heeft de pandemie toen veel veranderd aan mijn stage, maar gelukkig heb ik toch drie maanden op kantoor mogen meewerken (de rest online) en heb ik geleerd wat echte flexibiliteit in een bedrijf betekent. Door het nauwe contact dat ik had met alle medewerkers van Reisbrigade, heb ik kunnen proeven van elke afdeling in een reisorganisatie. Van marketing tot facturatie en van annuleringen tot een nieuw bedrijf opstarten. Ik stond zelfs een beetje aan de wieg van Avontuur Dichtbij! Uiteindelijk heb ik ontzettend veel geleerd over hoe een reisorganisatie in elkaar steekt, hoe je omgaat met constante veranderingen in de praktijk en hoe gepassioneerd Reisbrigade is over reizen!”

Ashley ReisbrigadeAshley deed haar afstudeerstage & onderzoek bij Reisbrigade van februari tot juni 2020. Zij deed een onderzoek naar klantloyaliteit voor haar toeristische studie aan de Hogeschool Inholland Diemen. Intussen is Ashley met haar onderzoek afgestudeerd!

Ashley: “Tijdens mijn afstuderen heb ik 5 maanden stage gelopen bij Reisbrigade, ik was twee dagen in de week werkzaam bij Reisbrigade en drie dagen bezig met het uitvoeren van mijn onderzoek. Ik was op kantoor (en later thuis) voornamelijk actief op de afdeling touroperating. Door deze stage heb ik geleerd hoe een kleinschalige reisorganisatie achter de schermen te werk gaat, en welke stappen Reisbrigade onderneemt om een reis samen te stellen. Tijdens mijn afstudeeronderzoek kwam ik juist meer in contact met de reizigers, wat ik ook weer interessant vond. Hierdoor leerde ik niet alleen wat belangrijk is voor een organisatie, maar ook voor de reiziger. Ik ben dan ook van mening dat dit belangrijke sleutels zijn om je leerproces compleet te maken!”

stageplaats-ReisbrigadeCindy was een van onze stagiaires in de eerste helft van 2020. Zij deed een afstudeerstage voor de HBO studie Toeristisch management aan de Breda University of Applied Sciences, en kende Reisbrigade al omdat ze eerder -samen haar ouders- als klant met Reisbrigade op reis was geweest. Aan het einde van haar stageperiode is Cindy afgestudeerd, en nu studeert zij verder: communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit!

Cindy: “Ik heb mijn afstudeerstage van 5 maanden bij Reisbrigade gedaan, tegelijkertijd met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Het fijne was dat ik zelf erg veel input had voor mijn scriptie onderwerp. Heel erg fijn! Doordat Reisbrigade een klein bedrijf is heb ik veel verschillende taken kunnen doen: van het schrijven van blogs, en het verbeteren van de website tot aan het uitvoeren van touroperating klusjes. Kort na het begin van mijn stage kwam corona om de hoek kijken, en moesten we plots allemaal thuiswerken. Ondanks dat ik in de rest van mijn stageperiode niet veel op kantoor ben geweest, was de sfeer toch altijd gezellig en kon ik thuis gewoon verder meewerken bij Reisbrigade”

Roselyn, Stagiaire ReisbrigadeRoselyn was onze allereerste stagiaire bij Reisbrigade. Zij deed haar afstudeerstage voor haar HBO studie International Tourism Management van april tot augustus 2018.

Roselyn: “Ik heb vijf maanden stage gelopen bij Reisbrigade en dit deed ik in combinatie met mijn afstudeeronderzoek. Dankzij het meewerken heb ik veel geleerd over de praktijk en de ins and outs van Reisbrigade, dit maakte mijn onderzoek ook wat makkelijker. Omdat Reisbrigade een klein bedrijf is waren mijn dagelijkse werkzaamheden heel erg gevarieerd, en hoe langer ik er was hoe meer verantwoordelijkheden ik kreeg. Heel fijn was dat Kim zelf een tijd les heeft gegeven op een hogeschool, waardoor ze mij heel goed kon helpen met mijn onderzoek; vanuit een zakelijk oogpunt, maar ook dat van een docente. Wat ik ook erg fijn vond, was dat we informeel met elkaar omgingen, waardoor ik me al snel thuis voelde.

Niet geheel onbelangrijk, voor mijn afstudeeronderzoek ben ik voor een maand naar Laos en Thailand gereisd, waar ik de lokale agenten heb kunnen ontmoeten, verschillende hotels heb bezocht en activiteiten heb gedaan, kan wel met gemak zeggen dat dit een van de hoogtepunten was van mijn vier jaar hogeschool. Na vijf maanden stage gelopen te hebben heb ik mijn studie succesvol afgerond en heb ik nóg meer geleerd dan ik had verwacht. De vijf maanden zijn zo voorbij gevlogen. Uiteindelijk heb ik ook nog eens een baan aangeboden gekregen waardoor Reisbrigade nog langer met mij opgescheept zat 😉 “

Heb je een vraag? App mij!