Stageplaats bij Reisbrigade

Reisbrigade is een kleinschalige reisorganisatie met grote ambities. Wij bieden maatwerkreizen aan, enkel naar bestemmingen die we zelf goed kennen. Wij houden van persoonlijk contact met onze reizigers, goede service, kleinschalige hotels, respect voor de lokale cultuur, duurzaamheid en overnachtingen bij de mensen thuis. Reisbrigade is allergisch voor grote resorts en 5-minuten-fotostops. Lees hier ons blog over hoe we onze rondreizen graag duurzaam houden, en lees ook ons blog over solidariteit en wie we op nummer een zetten.

Reisbrigade is zes jaar jong en na een raar jaar door je-weet-wel nu weer hard aan het werk om de organisatie verder uit te bouwen. Wil jij ons hierbij helpen? Zoek jij een afwisselende en leerzame stage in de reiswereld met veel verantwoordelijkheid? Voor dit jaar hebben we geen stageplaats meer beschikbaar, we zoeken wel weer een stagiair(e) vanaf het voorjaar van 2022, liefst een alleskunner die gemotiveerd en met veel enthousiasme het kleine team van Reisbrigade graag wil versterken.

Stagiair(e) touroperating/marketing

Wil je vanuit Amsterdam de hele wereld leren kennen? Dat kan tijdens je stage touroperating/marketing bij Reisbrigade! Omdat Reisbrigade een klein bedrijf is, maar graag weer wil groeien, zoeken we een ambitieuze, flexibele en praktische student die dol is op reizen en graag eens achter de schermen van een touroperator wil kijken. Je leert tijdens deze stage de kneepjes van het touroperatingvak en maakt kennis met alle taken die daarbij horen, waaronder ook marketing.

Van dag tot dag verschillen de werkzaamheden waarbij je meehelpt om voor onze klanten de mooiste reizen te organiseren. Van het afhandelen van boekingen met de lokale agenten tot het schrijven van onze social-media posts! Daarnaast is er ruimte om zelf een project op te zetten over een onderwerp waar je meer over wil leren, of om een stage/scriptie-onderzoek uit te voeren. Afhankelijk van je opleiding kan dit een touroperating- of een marketingonderzoek zijn. Samen kijken we waar jij het best tot je recht komt: wil je de diepte in met een productplan of werk je misschien liever mee aan het doorontwikkelen van het marketingplan?

We verwachten dat je -naast je stageopdracht of onderzoek- ook meewerkt op kantoor, waardoor je alles leert over ons boeiende vak. Je werkt in een klein team met de oprichtster, een reisadviseur en soms vrijwilligers en freelancers. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en humor zien we als onmisbare eigenschappen.

Herken je jezelf hierin en wil je leren hoe je een droomreis samenstelt, verkoopt en in de markt zet? Stuur gelijk je CV en motivatie naar marketing@reisbrigade.nl. Hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje:

Je krijgt van ons:

–  een stage voor een periode van ca. 6 maanden
–  een inspirerende werkplek op een toffe locatie in Amsterdam
–  kennismaking met alles wat bij touroperating en/of marketing komt kijken
–  veel ruimte voor eigen initiatief
–  begeleiding door een ervaren reisprofessional en docente toerisme

We verwachten van jou:

–  WO of HBO opleidingsniveau
–  liefde voor reizen, bij voorkeur reiservaring in Afrika en/of Zuidoost-Azië
–  goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en schrift)
–  zelfstandigheid, nauwkeurigheid, pro-activiteit en creativiteit
–  de bereidheid om enkele dagen per week mee te werken op onze gezellige werkplek in Amsterdam!

*In overleg is het misschien niet nodig om elke dag naar kantoor te komen. Het is dan wel belangrijk dat je -na een inwerkperiode- goed zelfstandig kunt werken en veel verantwoordelijkheidsgevoel hebt!

Hoe is een stage bij Reisbrigade?

Ashley ReisbrigadeAshley deed haar afstudeerstage & onderzoek bij Reisbrigade van februari tot juni 2020. Zij deed een onderzoek naar klantloyaliteit voor haar toeristische studie aan de Hogeschool Inholland Diemen. Intussen is Ashley met haar onderzoek afgestudeerd!

Ashley: “Tijdens mijn afstuderen heb ik 5 maanden stage gelopen bij Reisbrigade, ik was twee dagen in de week werkzaam bij Reisbrigade en drie dagen bezig met het uitvoeren van mijn onderzoek. Ik was op kantoor (en later thuis) voornamelijk actief op de afdeling touroperating. Door deze stage heb ik geleerd hoe een kleinschalige reisorganisatie achter de schermen te werk gaat, en welke stappen Reisbrigade onderneemt om een reis samen te stellen. Tijdens mijn afstudeeronderzoek kwam ik juist meer in contact met de reizigers, wat ik ook weer interessant vond. Hierdoor leerde ik niet alleen wat belangrijk is voor een organisatie, maar ook voor de reiziger. Ik ben dan ook van mening dat dit belangrijke sleutels zijn om je leerproces compleet te maken!”

stageplaats-ReisbrigadeCindy was een van onze stagiaires in de eerste helft van 2020. Zij deed een afstudeerstage voor de HBO studie Toeristisch management aan de Breda University of Applied Sciences, en kende Reisbrigade al omdat ze eerder -samen haar ouders- als klant met Reisbrigade op reis was geweest. Aan het einde van haar stageperiode is Cindy afgestudeerd, en nu studeert zij verder: communicatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit!

Cindy: “Ik heb mijn afstudeerstage van 5 maanden bij Reisbrigade gedaan, tegelijkertijd met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Het fijne was dat ik zelf erg veel input had voor mijn scriptie onderwerp. Heel erg fijn! Doordat Reisbrigade een klein bedrijf is heb ik veel verschillende taken kunnen doen: van het schrijven van blogs, en het verbeteren van de website tot aan het uitvoeren van touroperating klusjes. Kort na het begin van mijn stage kwam corona om de hoek kijken, en moesten we plots allemaal thuiswerken. Ondanks dat ik in de rest van mijn stageperiode niet veel op kantoor ben geweest, was de sfeer toch altijd gezellig en kon ik thuis gewoon verder meewerken bij Reisbrigade”

Roselyn, Stagiaire ReisbrigadeRoselyn was onze allereerste stagiaire bij Reisbrigade. Zij deed haar afstudeerstage voor haar HBO studie International Tourism Management van april tot augustus 2018.

Roselyn: “Ik heb vijf maanden stage gelopen bij Reisbrigade en dit deed ik in combinatie met mijn afstudeeronderzoek. Dankzij het meewerken heb ik veel geleerd over de praktijk en de ins and outs van Reisbrigade, dit maakte mijn onderzoek ook wat makkelijker. Omdat Reisbrigade een klein bedrijf is waren mijn dagelijkse werkzaamheden heel erg gevarieerd, en hoe langer ik er was hoe meer verantwoordelijkheden ik kreeg. Heel fijn was dat Kim zelf een tijd les heeft gegeven op een hogeschool, waardoor ze mij heel goed kon helpen met mijn onderzoek; vanuit een zakelijk oogpunt, maar ook dat van een docente. Wat ik ook erg fijn vond, was dat we informeel met elkaar omgingen, waardoor ik me al snel thuis voelde.

Niet geheel onbelangrijk, voor mijn afstudeeronderzoek ben ik voor een maand naar Laos en Thailand gereisd, waar ik de lokale agenten heb kunnen ontmoeten, verschillende hotels heb bezocht en activiteiten heb gedaan, kan wel met gemak zeggen dat dit een van de hoogtepunten was van mijn vier jaar hogeschool. Na vijf maanden stage gelopen te hebben heb ik mijn studie succesvol afgerond en heb ik nóg meer geleerd dan ik had verwacht. De vijf maanden zijn zo voorbij gevlogen. Uiteindelijk heb ik ook nog eens een baan aangeboden gekregen waardoor Reisbrigade nog langer met mij opgescheept zat 😉 “