Safari, sundowners en strand

Tanzania

Willen jullie graag een duidelijk beeld van al het moois dat Tanzania te bieden heeft? Dan is deze reis zeker de moeite waard om te bestuderen. Met een professionele chauffeur en mooie landcruiser maken jullie verschillende game drives. Zo hebben jullie de kans om de hele big 5 te spotten. Vervolgens vliegen jullie met een klein toestel uit de Serengeti naar Zanzibar. Tijd voor parelwitte stranden en een azuurblauwe zee waar je heerlijk kan snorkelen!

Rondreis Tanzania - jeep op de kraterrand van de Ngorongoro

Met Reisbrigade naar Tanzania

Interesse in een reis naar Tanzania? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Tanzania straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – aankomst Arusha
Welkom in Tanzania! Je wordt opgewacht op de luchthaven van Kilimanjaro en in een uurtje brengt een chauffeur je naar je lodge met zwembad. Overnachting in Karama lodge nabij Arusha.

Dag 2 – relaxen bij het zwembad
Vandaag is een relaxdag! Geniet van de mooie tuin en het zwembad. Voor de actievelingen biedt de lodge een aantal optionele dagexcursies aan zoals een koffierondleiding over de koffieplantages van Arusha of een wandeling rondom het meer van Duluti. Kan je niet wachten om aan je safari te beginnen dan kan je vandaag een gamedrive (in een open wagen op zoek naar wild) maken in Arusha nationaal park. Dit park heeft een grote diversiteit aan fauna en flora. Bij de meren zie je vaak flamingo’s en in de schaduwrijke bossen leven zwart-witte colobusapen, waterbokken, hyena’s, giraffen en zebra’s. Wil je dit graag, laat het ons dan weten. Overnachting in Karama lodge nabij Arusha. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 3 – Tarangire nationaal park
Na het ontbijt is het zover. De safari gaat beginnen. Je privé-chauffeur met safari-jeep staat voor je klaar. De volgende 7 dagen zal hij met veel passie en kennis je alles vertellen over Tanzania, de dieren en de natuur. Elke dag vertelt hij wat er de volgende dag op het programma staat.

Het is ongeveer 2,5 uur rijden naar Tarangire nationaal park. Laat het landschap aan je voorbij gaan en bewonder het leven van de Maasai bevolking die daar woont en hun kuddes laten grazen. Tarangire is een niet zo bekend park, geheel onterecht! Met de 550 verschillende vogelsoorten is het ideaal voor vogelliefhebbers, sterker nog, nergens anders in Oost-Afrika vind je zoveel verschillende vogelsoorten in een gebied. Het landschap van Tarangire is divers, van de met baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moerasgebieden. De levensader van het park is de rivier, Tarangire, zelfs in het droge seizoen levert deze nog de mogelijkheid voor de dieren om te drinken omdat olifanten gaten graven in de rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen. Hiervan profiteren ook de andere dieren. Bij een mooi uitzichtpunt ga je picknicken. In de namiddag maak je nog een gamedrive. Vervolgens rijd je naar de nieuwe overnachtingsplek voor het diner. Overnachting in Kirurumu Tarangire lodge. Ontbijt, picknick en diner inbegrepen.

Safari Tanzania - Jakhals in Tarangire nationaal park
Safari Tanzania - gnoes in Tarangire nationaal park
Safari Tanzania - vogel in Tarangire nationaal parkTarangire nationaal park

Met de 550 verschillende vogelsoorten is Tarangire ook ideaal voor vogelliefhebbers. Sterker nog, nergens anders in Oost-Afrika vind je zoveel verschillende vogelsoorten in een gebied.

Dag 4 – Tarangire nationaal park
Vroeg in de ochtend ga je weer op avontuur in Tarangire op zoek naar allerlei wilde dieren! Behalve de grote kuddes olifanten staat het park bekend om zijn grote kuddes buffels, als die met z’n allen in beweging komen, voel je de grond letterlijk trillen! Veel andere grazers zoals impala’s, gazelles, zebra’s en gnoes kom je tegen in het park. De kleine, vrolijk gekleurde tortelduifjes staan in schril contrast met de grote, zwarte zuidelijke hoornraaf. De kleine klipdassen staan in contrast met de grote olifanten, maar wist je dat die verre familie van elkaar zijn?

Aan het einde van de ochtend verlaat je Tarangire en rij je naar het dorpje Mto wa Mbu. Het is een uurtje rijden. In Mto wa Mbu wonen veel verschillende volken. Er valt veel te zien op straat. Ze verkopen hier zelfs rode bananen. Er is een souvenirsmarkt, vergeet niet af te dingen. Een drankje op een lokaal terras drinken, is een aanrader. Wat zeker de moeite waard is, is een wandeltocht of een fietstocht te doen via het Cultural Tourism Program. Zo leer je nog meer over het dorp en de bijdrage komt ten goede voor de hele gemeenschap. De chauffeur kan je helpen dit te organiseren of je laat het ons weten.

Vervolgens rij je door naar Rhotia Valley tented lodge aan de rand van de Ngorongoro Conservation Area. Als je het leuk vindt, kan je ‘s avonds mee naar het naastgelegen Children’s Home. Met de opbrengsten van de lodge wordt het Children’s home gefinancierd. Speel een potje voetbal met de kinderen, of help met hun huiswerk. Een leuke meerwaarde aan je vakantie. Overnachting in Rhotia Valley tented lodge. Ontbijt, picknick en diner inbegrepen.

Olifant in het Tarangire nationaal park, TanzaniaTarangire nationaal park

Dag 5 – Ngorongoro krater
Je gaat vandaag een van de meest bijzondere plekken ter wereld bezoeken, de Ngorongoro krater. De krater is ‘s werelds grootste intacte caldera. Een caldera is een grote komvormige krater, gevormd door vulkanische activiteit. Vanaf de kraterrand heb je een waanzinnig uitzicht over dit wereldwonder.
Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de Big Five (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Vandaag maak je ook kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien. In Lake Magadi, een sodameer, komen flamingo’s voor terwijl in de zoetwaterpoeltjes de nijlpaarden verkoeling zoeken na hun nachtelijke graasuitstap.

Het is een geweldige ervaring om een safari te maken in deze krater. Er is echter één dier die je niet in de krater zult zien. Dat is de giraffe, aangezien zij niet in staat zijn om de krater in en uit te klimmen. Aan het eind van de middag rijd je naar je lodge op de rand van de krater en geniet je ‘s avonds van een heerlijk diner. Overnachting in Rhino lodge. Ontbijt, picknick en diner inbegrepen.

Safari in de Ngorongoro kraterNgorongoro krater
Buffels tijdens een safari in de Ngorongoro krater, Tanzania
Safari Tanzania - zebra's in de Ngorongoro krater

Dag 6 – naar Serengeti nationaal park
Je staat vroeg op en na het ontbijt vertrek je richting Serengeti nationaal park. De weg er naartoe gaat door het conservatiegebied van Ngorongoro. Dit betekent dat je overal wild kan tegenkomen. Het is ook het gebied van de Maasai en hun dorpen. Zo’n Maasai dorp wordt een boma genoemd. Onderweg kan je stoppen bij Olduvai Gorge. Hier werden door Louis en Mary Leaky resten van prehistorische mensachtigen gevonden. Het kleine museum vertelt meer over deze archeologische opgravingen.

Serengeti is één van de beroemdste en indrukwekkendste wildparken van Afrika. Veel dieren zoals olifanten, giraffes, zebra’s, buffels, nijlpaarden en – als je geluk hebt – ook de cheetah, luipaard en neushoorn. De naam Serengeti komt van het Maasai woord Siringiti en betekent uitgestrekte vlakte. Als je bij Naabi Hil staat en je klimt naar het uitzichtpunt, zul je een weids landschap voor je zien met dieren, enkele bomen en kopjes (rotsformaties). Magnifiek! Na je picknicklunch rij je verder en in de loop van de middag kom je aan bij Kenzan Luxury Camp om te genieten van een drankje en de zonsondergang. Dit is wat men de sundowner noemt. Overnachting bij Kenzan Luxury Camp. Ontbijt, picknick en diner inbegrepen.

Safari Serengeti nationaal parkSerengeti

De naam Serengeti komt van het Maasai woord Siringiti en betekent uitgestrekte vlakte.

Dag 7 – Serengeti nationaal park
Wordt wakker in de vroege ochtend en geniet van een heerlijk ontbijt. In de ochtend staat een bijzondere activiteit voor je op de planning. Een gids van Kenzan Luxury Camp neemt je mee op een wandelsafari, net buiten het park. Kenzan Luxury Camp ligt buiten het park maar er geen hekken om Serengeti dus de dieren komen overal. Tijdens de wandelsafari heb je een grote kans om zebra’s, giraffes, gnoes en andere grazers tegen te komen.
Je beslist zelf of je liever wil lunchen in de lodge of een picknicklunch meeneemt tijdens je gamedrive. Je chauffeur gaat op zoek naar het wild bij de rivier die door het midden van het park stroomt. Er is water en schaduw. Ideaal voor de dieren om er een siesta te doen. Je gaat op zoek naar de grote kuddes gnoes of wildebeest. Deze dieren gaan samen met de zebra’s steeds op zoek naar verse groene graslanden. Deze migratie is fantastisch om mee te maken. Afhankelijk van het seizoen bevinden deze dieren zich in Serengeti, Masai Mara of Ngorongoro Conservation Area. Ga zeker langs bij het informatiecentrum in Seronera om meer te weten over de grote trek.

Daarna is het weer tijd voor een heerlijk aperitief bij het tented camp. Je kan je ervaringen delen met de andere gasten. ‘s Avonds wordt er weer een fantastisch diner voor je gemaakt. Overnachting bij Kenzan Luxury Camp. Ontbijt, picknick en diner inbegrepen.

Safari Tanzania - leeuw rust uit in een boomSerengeti
Safari Tanzania - overstekende olifanten in Serengeti nationaal park
Safari Tanzania - nijlpaard Serengeti nationaal park

Met een klein vliegtuigje verlaat je de Serengeti en vlieg je naar Zanzibar. Het is geweldig om dit grote park vanuit de lucht te zien.

Dag 8 – Serengeti nationaal park
Al ligt Kenzan Luxury Camp net buiten het park, ‘s nachts hoor je de roep van de hyena, en ja, die grote brul was werkelijk een leeuw! Vandaag alweer je laatste dag safaridag. Ga nog even kijken bij de grote aantallen nijlpaarden in een van de poelen in het park, of laten je charmeren door de acrobatische trucks van de bavianen. Zoek de giraffes die sierlijk over de vlakte bewegen of met hun lange, ruwe tong de blaadjes van de boom trekken. Spot de vlucht van de gieren, want dan weet je waar er een karkas ligt en dus aaseters te vinden zijn. Wil je je reis nog een extra tintje geven? Boek dan een vlucht in een luchtballon. Vliegen boven de Serengeti is magisch!

‘s Avonds is het weer tijd voor je dagelijkse gin tonic. Morgen tijd voor een nieuw avontuur. Overnachting bij Kenzan Luxury Camp. Ontbijt, picknick en diner inbegrepen.

Dag 9 – vlucht naar Zanzibar
Je neemt afscheid van de chauffeur nadat hij je naar de airstrip heeft gebracht. Met een klein vliegtuigje verlaat je de Serengeti en vlieg je naar Zanzibar. Het is geweldig om dit grote park vanuit de lucht te zien.

Op Zanzibar brengt een chauffeur jullie naar het hotel in Stone Town. Stone Town is een wirwar van kleine, nauwe steegjes met moskeeën, huizen en bazaars. De straatjes zijn te smal voor auto’s dus transport is er per fiets, kar, motorfiets of te voet. De stad staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed. Het is er heerlijk slenteren en laat je maar verdwalen, want je komt altijd wel weer uit bij de boulevard aan het water. Drink een lekker cocktail bij Mercury’s, ga voor de zonsondergang naar Africa House of lekker met je voetjes in het zand terwijl de ferry wordt ingeladen bij Livingstone’s. Ik raad je aan te gaan eten bij Forodhani gardens. Er is ruime keuze bij de stalletjes en alles is vers. Contact met de lokale bevolking gegarandeerd. Overnachting in Swahili House. Ontbijt inbegrepen.

Dag 10 – naar het strand
Je hebt een vrije ochtend om Stone Town nog meer te ontdekken. ‘s Middags word je opgehaald en naar Fumba Beach Lodge gebracht. De rit duurt ongeveer 30 minuten. De volgende dagen geniet je van zon, zee en strand. De lodge heeft een zwembad. Overnachting in Fumba Beach Lodge in een Sea View kamer. Ontbijt en diner inbegrepen.

Rondreis Tanzania - kinderen kijken uit over zee op Zanzibar
Rondreis Tanzania - strand van Zanzibar
Rondreis Tanzania - boot in een haven op Zanzibar

Dag 11 t/m 12 – vrije dagen aan het strand van Fumba
Dit is een heerlijke plek om al je ervaringen van de voorbije dagen te verwerken. Even heerlijk bijkomen op een wit strand en een azuurblauwe zee. Wil je graag wat actiefs, dan raad ik je aan om een excursie te boeken met Safari Blue. Met een prachtige dhow (authentieke zeilboot) vaar je naar een klein onbewoond eiland. Hier kan je heerlijk snorkelen of even een tochtje op een catamaran proberen. Vervolgens ga je naar een mangrove waar je mag zwemmen. De lunch bestaat uit een grote variatie vis en schaaldieren. Als dessert krijg je zowat alle vruchten die er te krijgen zijn op Zanzibar. Vaak zwemmen de dolfijnen een stukje met de boot mee. Overnachting in Fumba Beach Lodge in een Sea View kamer. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 13 – naar huis
Tijd om afscheid te nemen van Tanzania. Door een chauffeur word je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Tijdens deze reis slaap je in onder andere in onderstaande accommodaties. Natuurlijk kunnen we deze ook aanpassen aan je wensen.

Karama Lodge, Arusha

Karama Lodge, Arusha

Standaard

Karama Lodge, Arusha

Karama Lodge, Arusha

Standaard

Karama Lodge is een heerlijke plek, gelegen tegen een heuvel. De bungalows zijn mooi ingericht. Wij hebben er heerlijk geslapen tijdens onze huwelijksreis. Het restaurant serveert heerlijk eten en de service is perfect. We namen plaats in het restaurant maar werden er vriendelijk op gewezen dat we aan de mooi versierde tafel met rozenblaadjes en kaarsjes moesten plaatsnemen.
Kenzan Luxury Camp, Serengeti

Kenzan Luxury Camp, Serengeti

Luxe

Kenzan Luxury Camp, Serengeti

Kenzan Luxury Camp, Serengeti

Luxe

Dit semi-permanent kamp biedt wildernis en luxe. Het bestaat uit 18 luxe en-suite tenten voor zien van een badkamer en een grote veranda waar het heerlijk toeven is. Dit mobiele kamp volgt de migratie en is tussen 1 december en 31 maart gelegen in Ndutu bij Ngorongoro Conservation Area. Hier is het niet mogelijk om de wandelsafari te doen. In plaats daarvan ga je op game drive met je eigen jeep.
Fumba Beach Lodge, Zanzibar

Fumba Beach Lodge, Zanzibar

Luxe

Fumba Beach Lodge, Zanzibar

Fumba Beach Lodge, Zanzibar

Luxe

Deze lodge ligt bij Fumba op ongeveer 30 minuten rijden van Stone Town en de luchthaven. Er zijn 26 kamers die in een ruime tuin gelegen zijn. De lodge ligt aan zee, maar het is moeilijk zwemmen hier. Gelukkig is er een heerlijk zwembad waar je verkoeling kan vinden.
Rondreis Tanzania - jeep op de kraterrand van de Ngorongoro

Wil je ook graag naar Tanzania?

Interesse in een reis naar Tanzania? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 4.450,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Inbegrepen

 • 12 overnachtingen zoals beschreven in rondreis
 • transfer van Kilimanjaro luchthaven naar lodge
 • privé-vervoer per safari jeep voor 7 dagen met Engelssprekende gids/chauffeur
 • binnenlandse vlucht van Serengeti naar Zanzibar
 • 3 transfers op Zanzibar
 • maaltijden: 12 x ontbijt, 8 x lunch en 10 x diner
 • alle gamedrives onder leiding van Engelssprekende gids/chauffeur
 • entreegelden voor Tarangire, Serengeti en Ngorongoro

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies

Onze rondreizen door Tanzania

Wil je graag naar Tanzania maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Groepsreis | Op Zoek Naar De Migratie

NIEUW

Groepsreis | Op zoek naar de migratie

7 DAGEN

Wil jij op safari in Tanzania, maar is een individuele reis net boven je budget? Deze kleinschalige groepsreis met maximaal 6 personen is dan een mooie optie. Je reist in internationaal gezelschap per 4x4 landcruiser, op vaste vertrekdata, met Engelssprekende gids.

Natuur En Wild In Het Zuiden

Natuur en wild in het zuiden

16 DAGEN

Een natuurreis door het zuiden van Tanzania vol safari’s en wilde dieren. Je verblijft in eenvoudige accommodaties op prachtige locaties. Door de privé safariwagen met ervaren gids/chauffeur kun je tijdens deze Zuid-Tanzania rondreis gaan en staan waar je wilt.

Ontdek Unguja

Ontdek Unguja

8 DAGEN

Unguja? Ja, dat is de andere naam voor Zanzibar! Ellen en Rein werken voor Artsen zonder Grenzen en hadden een week vrij. Ze wilden graag een beetje cultuur, een beetje actie en een beetje strand. Zanzibar heeft het allemaal.