Natuur en wild in het zuiden

Tanzania

Herman en Vera zijn gek op wildlife en vogels in het bijzonder. Ze hebben al flink wat safari-ervaring en reisden eerder naar Noord-Tanzania. Herman is daarbij een begenadigd fotograaf. Op hun reizen zijn natuur en dieren voor Herman en Vera belangrijker dan verblijfscomfort. Daarom kiezen Herman en Vera tijdens hun Zuid-Tanzania rondreis voor een jeep en privéchauffeur - zodat ze het maximale uit de wildbeleving kunnen halen - en slapen ze in eenvoudige accommodaties.

Olifanten in het Ruaha nationaal park in Tanzania

Met Reisbrigade naar Tanzania

Interesse in een reis naar Tanzania? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Tanzania straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41
Naast de prachtige natuur hebben wij kennis gemaakt met de bevolking waarover onze chauffeur veel kon vertellen over het leven in Tanzania. Kim heeft met al onze wensen en uitdagingen rekening gehouden. Bedankt Kim voor deze prachtige vakantie.
Herman & Vera

Reisroute

Dag 1 – aankomst Dar es Salaam
Ja, de vakantie gaat beginnen! Hopelijk verloopt de vlucht naar Dar es Salaam voorspoedig en zijn jullie klaar voor het avontuur dat morgen gaat beginnen. Jullie worden op het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. Overnachting in Best Western Plus.

Dag 2 – naar Selous reservaat; namiddag game drive
Om 06.30u  worden jullie opgehaald bij jullie hotel en vertrekken jullie naar Selous reservaat. De chauffeur spreekt goed Engels en heeft veel kennis van de dieren en de natuur. Er zijn maar liefst 5 zitplaatsen in de safariwagen, dus maak het jullie comfortabel. Er gaat een lunchbox mee voor onderweg. Herkennen jullie het weer een beetje? Het is vast weer heerlijk om in Tanzania te zijn.

Selous reservaat is een Unesco-natuurerfgoed met een totale oppervlakte van maar liefst 50.000 vierkante meter. Dit wildreservaat is het oudste en het grootste beschermde natuurgebied in Afrika. Toch zijn er slechts een handvol tented camps waardoor Selous absoluut een unieke safaribestemming is. Meer dan de helft van alle Tanzaniaanse olifanten leven in Selous en ook de buffelpopulatie is erg groot. In het reservaat leven ook luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, elanden en hartebeesten. De bedreigde wilde hond wordt ook regelmatig gezien.

Jullie overnachten in een basic tented camp net buiten Mtemere gate aan de Rufiji rivier. Overnachting in Zarafa Tented Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Safari in het Selous nationaal parkSelous nationaal park

Dag 3 – bootsafari en game drive in Selous reservaat
In de ochtend maken jullie een boottocht over de Rufiji-rivier. Hier leven vele ijsvogeltjes en andere mooie kleurrijke vogels, maar ook nijlpaarden en krokodillen. Daarna is het tijd om terug te keren naar de lodge voor de lunch. Na de lunch gaan jullie Selous weer in voor een game drive. Overnachtingen in Zarafa Tented Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4 t/m 5 – game drives in Selous reservaat
Twee volle dagen om op zoek te gaan naar al het wild. Tijdens deze twee dagen maken jullie game drives per auto maar ook een wandelsafari met een ranger. Zo beleef je het park weer helemaal anders. En je hoeft niet bang te zijn, want de ranger is gewapend. Overnachtingen in Selous Serena Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Safari Tanzania: Gier in het Selous nationaal parkSelous nationaal park
Vechtende gazelle in het Selous nationaal park, Tanzania
Safari Tanzania: IJsvogels in het Selous nationaal park

De wandeling naar de waterval in het Udzungwa gebergte is prachtig.

Dag 6 – naar Udzungwa gebergte
Na het ontbijt vertrekken jullie met een lunchpakket richting het Udzungwa gebergte. Samen met een gids maken jullie een wandeling door het park dat bekend staat voor z’n zeldzame vegetatie en primaten. Hier kun je de endemische Iringa rode colobus aap en de Sanje kuifmangabey tegenkomen, maar dat is voor morgen. Overnachting in Udzungwa Falls Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 7 – wandelen in Udzungwa gebergte
Vroeg ontbijt want de gids komt jullie om 7u ophalen voor een ochtendwandeling  in Udzungwa nationaal park. Met de lunch zijn jullie weer terug in de lode. De namiddag kunnen jullie naar eigen goesting invullen. Regel bij de lodge een fietstocht door de omgeving of kom even tot rust. Bij de lodge is ook een zwembad. Overnachting in Udzungwa Falls Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Rondreis Tanzania: waterval in het Udzungwa mountains nationaal park
Accommodatie rondreis Tanzania: Udzungwa Falls Lodge

Dag 8 – naar Mikumi nationaal park
Het Mikumi nationaal park bestaat uit een groene vlakte rond de Mkata-rivier en is omgeven door de indrukwekkende Uluguru bergen. Het park staat bekend omwille van z’n fantastische vergezichten. Mikumi wordt wel eens vergeleken met de bekende vlaktes van de Serengeti. Meer dan 400 verschillende vogels leven in Mikumi, waaronder de kleurrijke scharrelaar en de bateleur arend. Bij aankomst maken jullie een mooie game drive door het park.

Jullie overnachten in een kleinschalige accommodatie net buiten het park op ongeveer 10 kilometer van de ingang. Jullie bungalow heeft een eigen badkamer, maar verwacht verder geen grote luxe want die is er niet. Overnachting in Camp Bastian. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 9 – game drives in Mikumi nationaal park
Hopelijk hadden jullie gisteren al een geslaagde game drive. Ik hoop van wel, maar indien niet, niet getreurd want vandaag gaan jullie weer de hele dag op pad. Overnachting in Camp Bastian. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Olifant tijdens een safari in het Mikumu nationaal park, Tanzania
Rondreis Tanzania een stuk weg in het Mikumu nationaal park
Leeuw welpje tijdens safari in het Mikumu nationaal park, TanzaniaMikumi nationaal park

Wat een prachtige reis. We hebben genoten van de vele dieren en afwisselende landschappen en natuur.

Dag 10 – naar Ruaha nationaal park
De rit duurt maar liefst 7 uur maar de landschappen die jullie onderweg zien, vervelen nooit. Natuurlijk kan er altijd even gestopt worden om de benen te strekken of om foto’s te trekken.  Zoals de naam het al zegt, ligt jullie accommodatie op een berg vlakbij Ruaha nationaal park. Dit zorgt voor mooie vergezichten.  Overnachting in Ruaha Hilltop Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 11 – game drives in Ruaha nationaal park
Ruaha is een prachtig park met heuvels, baobabs, rotsen, acacia’s en vijgenbomen. Nijlpaarden, olifanten, kudu’s, zebra’s, giraffes, jakhalzen, leeuwen, luipaarden, roofvogels, impala’s en antilopes lopen hier langs de rivier. Natuurlijk zijn er dan ook cheeta’s in de buurt. En dan hebben we het nog niet over het vogelleven gehad. Er leven hier maar liefst 440 verschillende vogels. Gelukkig hebben jullie voldoende tijd om hier maximaal van te kunnen genieten. Overnachting in Ruaha Hilltop Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Twee fish eagles in de boom in het Ruaha nationaal park in TanzaniaRuaha nationaal park
Vogeltje in het Ruaha nationaal park in Tanzania
Olifanten slopen een boom in het Ruaha nationaal park in Tanzania

Dag 12 t/m 13 – game drives in Ruaha nationaal park
Tijd om afscheid te nemen van de lodge, maar gelukkig nog niet van het park. Sterker nog, de komende twee nachten overnachten jullie in het park. Ruaha River Lodge ligt op een van de beste plaatsen die je maar wensen kan. De lodge ligt namelijk in een bocht van de rivier en biedt zo een fenomenaal uitzicht op het park. Het wild komt de hele dag naar het water om te drinken. Dus kunnen jullie gewoon vanaf je veranda kijken naar alle dieren. De jeep staat trouwens ook klaar om jullie mee te nemen op game drives. Overnachting in Ruaha River Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 14 – naar het strand bij Dar es Salaam
Na het vroege ontbijt (6.30u) checken jullie uit en nemen jullie afscheid. Tijd om terug naar Dar es Salaam te rijden want jullie moeten op tijd bij de ferry zijn. De chauffeur zet jullie af bij Kipepeo Beach. Dit is een leuke plek om nog even na te genieten alvorens jullie weer naar huis vliegen. Overnachting bij Kipepeo Beach. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Met Clarence, onze gids/chauffeur, vormden we echt een team. Hij heeft enorm veel kennis over dieren en natuur en is ook nog een man met humor.

Man verkoopt fruit langs de weg in TanzaniaOnderweg naar Dar es Salaam

Dag 15 – vrije dag aan het strand
Nog even een heerlijke dag aan het strand. Regel bij het hotel een dhow voor een leuke boottocht of neem de dala dala en ga op stap in Dar es Salaam. Leuke plaatsen om een kijkje te nemen zijn de Kariakoo markt en de vismarkt. Overnachting bij Kipepeo Beach. Ontbijt inbegrepen.

Dag 16 – vlucht naar Amsterdam
Wij hebben een dagkamer geregeld tot 16u zodat jullie nog heerlijk kunnen relaxen. Om 17u komt een transfer jullie ophalen en brengt jullie naar de luchthaven. Hopelijk hebben jullie een onvergetelijke reis gehad!

Accommodaties

Hieronder vind je een aantal favoriete accommodaties van Herman en Vera tijdens de rondreis in Tanzania. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Zarafa Tented Camp

Zarafa Tented Camp

Basis

Zarafa Tented Camp

Zarafa Tented Camp

Basis

Aan de oever van de Rufiji rivier verblijf je in safaritenten onder een rieten dak. Goede tenten en een fijn manager die meteen mee vogels ging spotten in de tuin.
Udzungwa Falls Lodge

Udzungwa Falls Lodge

Basis

Udzungwa Falls Lodge

Udzungwa Falls Lodge

Basis

Gelegen op een heuvel tussen de bomen van Udzunga vind je deze lodge met 40 en-suite kamers. Een mooie eenvoudige lodge vonden Herman en Vera.
Ruaha Hilltop Lodge

Ruaha Hilltop Lodge

Standaard

Ruaha Hilltop Lodge

Ruaha Hilltop Lodge

Standaard

De lodge ligt op een heuvel met schitterend uitzicht over het park. Herman en Vera genoten van het vele wild in de omgeving en van het heerlijke buffet in de lodge.
Olifanten in het Ruaha nationaal park in Tanzania

Wil je ook graag naar Tanzania?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Tanzania straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 5.695,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Inbegrepen

 • 15 overnachtingen
 • 13 dagen een safariwagen met Engelssprekende chauffeur/gids
 • maaltijden: 15  x ontbijt, 12 x (picknick)lunch en 11 x diner
 • alle entreegelden voor de parken
 • alle game drives
 • wandeling met ranger door Selous
 • boottocht op de Rufiji rivier
 • begeleide wandeling in Udzungwa
 • late check-out in Kipepeo

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Tanzania

Onze rondreizen door Tanzania

Wil je graag naar Tanzania maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Groepsreis | Op Zoek Naar De Migratie

NIEUW

Groepsreis | Op zoek naar de migratie

7 DAGEN

Wil jij op safari in Tanzania, maar is een individuele reis net boven je budget? Deze kleinschalige groepsreis met maximaal 6 personen is dan een mooie optie. Je reist in internationaal gezelschap per 4x4 landcruiser, op vaste vertrekdata, met Engelssprekende gids.

Ontdek Unguja

Ontdek Unguja

8 DAGEN

Unguja? Ja, dat is de andere naam voor Zanzibar! Ellen en Rein werken voor Artsen zonder Grenzen en hadden een week vrij. Ze wilden graag een beetje cultuur, een beetje actie en een beetje strand. Zanzibar heeft het allemaal.

Safari, Sundowners En Strand

Safari, sundowners en strand

13 DAGEN

Dit is een perfecte kennismakingsreis met het wildrijke Tanzania. Je maakt mooie safari’s in Tarangire en Serengeti. Overnachten doe je in unieke, prettige accommodaties. Vervolgens vlieg je naar Zanzibar voor een paar dagen heerlijk genieten aan het strand.