Wilde dieren en hoge bergen

Zuid-Afrika

Marcel wilde nog graag lastminute met z’n gezin met twee kleine kindjes van 2 en 4 jaar naar Zuid-Afrika in juli 2016. Het was een hele klus om nog beschikbare, kindvriendelijke accommodatie te vinden. De familie wilde graag mooie viersterrenhotels waar de aandacht voor kinderen centraal staat. Ze wilden graag een aantal dagen aan de kust en natuurlijk ook wilde dieren zien.

Zuid-Afrika - Drakensbergen

Met Reisbrigade naar Zuid-Afrika

Interesse in een reis naar Zuid-Afrika? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – aankomst Johannesburg
Bij aankomst op OR Tambo International Airport worden jullie opgehaald door een transfer. Hij brengt jullie naar Avant Garde Lodge. Deze accommodatie ligt slechts op tien minuten van de luchthaven. Na de lange vlucht is het fijn dat je nog niet zelf met de auto hoeft te rijden. Overnachting in Avant Garde Lodge.

Dag 2 – vrije dag Johannesburg
Na het ontbijt worden jullie welkom geheten door een afgevaardige van onze lokale agent. Aan hem kan je alle vragen stellen en hij geeft jullie nog een heleboel informatie. In het informatiepakket zit ook een korte wegbeschrijving om tot bij elke accommodatie te geraken. De auto wordt gebracht naar de lodge. We hebben een Nissan Qashqai (groep K) of een gelijkwaardige auto voor jullie geregeld met twee kinderstoelen en een GPS.

Jullie lodge is niet centraal gelegen in het centrum van Johannesburg, maar wel vlakbij de luchthaven. Het is hier heerlijk rustig en de kinderen kunnen fijn spelen in de tuin. Het is zeker een aanrader om een wandeling of fietstoer te doen in Soweto, de grootste township van Zuid-Afrika. Je leert meer over de geschiedenis van deze township en je ziet waar Nelson Mandela en aartsbisschop Desmond Tutu hebben gewoond. Ook het apartheidsmuseum is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Vlakbij zit trouwens een pretpark, dus misschien willen de kinderen daar nog wel naartoe. Het is gebouwd op een oud mijngebied, dat zie je aan de mijnschachten die er nog staan. Overnachtingen in Avant Garde Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Het is hier heerlijk rustig en de kinderen kunnen fijn spelen in de tuin. De auto wordt naar de lodge gebracht zodat jullie mobiel zijn en richting Johannesburg kunnen wanneer jullie willen.

Zuid-Afrika - koeltorens SowetoSoweto

Het is een aanrader om naar Graskop te rijden en de Panoramaroute te verkennen. Deze route is een mix van cultuur, natuur en geschiedenis.

Dag 3 – naar Ohrigstad
Jullie verlaten het drukke Johannesburg en het landschap wordt steeds mooier en heuvelachtiger. Jullie hebben een eigen auto dus kunnen jullie overal stoppen waar jullie willen. Een leuke stop is bijvoorbeeld Botshabelo Missiepost (vlakbij Middelburg) om de kleurrijke Ndebele woningen te bewonderen. Overnachting in Hannah Game Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 4 – naar Makalali privéreservaat
Vertrek vroeg vandaag zodat jullie alle tijd hebben om onderweg te stoppen. Het is een aanrader om naar Graskop (extra 120 km) te rijden en de Panoramaroute te verkennen. Deze route is een mix van cultuur, natuur en geschiedenis. De Panoramaroute begint in Graskop en leidt je door de ruige bergketens van de noordelijke Drakensbergen. De eroderende werking van rivieren zorgde voor prachtige ravijnen en adembenemende uitzichten. Jullie zien achtereenvolgens The Pinnacle (300 m hoge, massieve granieten zuil) en God’s Window.

Zuid-Afrika - Pinnacle rockPinnacle rock

Terug op de R532 rijden jullie tot aan Bourke’s Luck Potholes. Hier komen de Treur en Blyde rivier samen en zijn gaten  ontstaan. Er zijn bruggetjes gebouwd en wandelpaden uitgezet om ze beter te bewonderen. Vanaf hier begint Blyde River Canyon, een 16 km lange canyon. Bij Three Rondavel Viewpoint heb je een mooi uitzicht op de canyon. De Panoramaroute eindigt bij Echo Caves, een grottencomplex met mooie druipsteenformaties. Daarna rijden jullie nog meer naar het noorden, naar Makalali privé reservaat. Overnachting in Makalali privéreservaat. Ontbijt en diner inbegrepen.

Zuid-Afrika - Bourke's Luck PotholesBourke’s Luck Potholes
Zuid-Afrika - Bourke's Luck Potholes

Dag 5 t/m 6 – game drives in Makalali privéreservaat
Maar liefst twee volle dagen om te genieten van al het wildlife dat dit park te bieden heeft. Maar jullie zouden er ook voor kunnen kiezen om richting Kruger nationaal park te gaan met jullie eigen auto. Tijdens deze twee dagen zijn er maar liefst 2 game drives per dag inbegrepen. Hou er rekening mee dat als jullie de kinderen willen meenemen dat dit niet kan tijdens de reguliere game drives omdat er nog andere gasten meegaan. Wel kunnen jullie bij de receptie een kindergame drive aanvragen en dan vertrekken jullie na het ontbijt of na de brunch. Wat jullie ook kiezen, wild zullen jullie alleszins zien. Overnachtingen in Makalali privéreservaat. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 7 – naar Swaziland
Jullie hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg en zeker als jullie beslissen om nog een stukje van het zuiden van Kruger nationaal park mee te pikken, is vroeg vertrekken en een achterbank vol speelgoed de boodschap. Mochten jullie dit willen dan betalen jullie aan de gate entree en kunnen jullie een plattegrond van het park kopen, zo kunnen jullie een mooie route uitstippelen. De wegen zijn geasfalteerd en hou er rekening mee dat je niet harder mag dan 40 km per uur. Goed opletten want je kan hier alle dieren van de big five vinden. Krugerpark is bekend om de grote variatie aan dierensoorten. Wisten jullie dat de grootste populatie olifanten ter wereld in het Krugerpark leeft?

Vervolgens rijden jullie naar het koninkrijk Swaziland. Bij de grens laat je je paspoort zien en krijg je de nodige stempels. Swaziland is een klein landje, even groot als Wallonië. Het is erg bergachtig en overal zie je Afrikaanse hutjes langs de kant van de weg. Overnachtingen in Maguga Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - Hluhluwe buffelsHluhluwe
Zuid-Afrika - Hluhluwe bavianen
Zuid-Afrika - Hluhluwe wrattenzwijnen

Dag 8 – naar Hluhluwe
Na de hoofdstad Mbabane gaat de M3 steil naar beneden naar de Ezulwini Valley (Vallei uit de hemel). Dit is een prachtige vallei van wel 20 km en is het toeristische hart van Swaziland. Vervolgens verlaten jullie Swaziland en keren jullie weer terug naar Zuid-Afrika. Umfolozi-Hluhluwe is het oudste wildpark van Zuid-Afrika, opgericht in 1895. Recentelijk waren het twee afzonderlijke parken. Hluhluwe ligt noordoostelijk en Umfolozi ligt zuidwestelijk en worden van elkaar gescheiden door een publieke weg, maar zijn dus nu toch samengevoegd tot 1 park. Overnachtingen in Zululand Safari Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 t/m 10 – vrije dagen nabij Hluhluwe
Jullie kunnen kiezen wat jullie deze dagen gaan doen. Umfolozi-Hluhluwe ligt dus vlakbij, maar ook het iSimangaliso Wetland Park nabij St. Lucia ligt niet al te ver weg.

Voor de afwisseling is het misschien leuk om een boottocht te maken over de Wetland rivier in het iSimangaliso Wetland Park. De rivier zit vol krokodillen en nijlpaarden, maar jullie zien ook flamingo’s, pelikanen en veel andere vogels. De boottocht duurt ongeveer twee uur. Overnachtingen in Zululand Safari Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - iSimangaliso Wetland ParkiSimangaliso Wetland Park

Even heerlijk niets doen en tijd voor elkaar. Lang(er) slapen, uitwaaien op het strand, boekje lezen bij het (verwarmde) zwembad of genieten van de spa.

Dag 11 – naar Salt Rock
Jullie gaan weer verder naar het zuiden en al snel bereiken jullie de kust. Onderweg bij Tugela Mouth stroomde Tugela rivier uit de Drakensbergen in de Indische Oceaan. Deze rivier speelde een belangrijke rol in de conflicten tussen de Europeanen en Zoeloes. Iets verderop in Stanger ligt de bekende Zoeloekoning Shaka begraven in het Shaka Memorial Garden. In de omgeving van Ballito zijn een aantal mooie stranden te vinden: Shaka’s Rock, Sheffield Beach en Salt Rock. De noordkust van Durban is minder toeristisch dan de zuidkust. Wij hebben voor jullie dan ook een mooi appartement gekozen aan de noordkant van Durban. Overnachting in Dash Luxury Apartments. Ontbijt inbegrepen.

Dag 12 t/m 14 – vrije dagen Salt Rock
Even heerlijk niets doen en tijd voor elkaar. Lang(er) slapen (hopelijk vinden de kinderen dat ook een goed idee), uitwaaien op het strand, boekje lezen bij het (verwarmde) zwembad of genieten van de spa. Salt Rocks ligt trouwens aan de Dolphin Coast. Inderdaad omdat er vaak dolfijnen gespot worden. Omdat jullie overnachten in Dash Luxury Apartments hebben jullie toegang tot privé beachclub op het strand van Salt Rock. Ideaal omdat jullie heerlijk kunnen zitten met de kleintjes en een hapje eten.

Natuurlijk kunnen jullie ook Durban gaan verkennen. Durban Africa, het toeristenbureau van Durban organiseert onder begeleiding van goede gidsen verschillende wandelingen door de stad. Breng dan zeker een bezoek aan de Indiase wijk. En er is natuurlijk het grote sealife aquarium. Overnachtingen in Dash Luxury Apartments. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - Drakensbergen

Dag 15 – naar Centrale Drakensberg
Op ongeveer 150 km van Salt Rock ligt Howick. Deze stad staat bekend om zijn 95 m hoge watervallen en om het bijzondere monument van Nelson Mandela. Het monument is gebouwd op de plek waar Mandela op 5 augustus 1962 werd aangehouden door de politie. Hij was al 17 maanden op de vlucht voor de geheime dienst van de apartheid. Na zijn arrestatie werd hij veroordeeld in het Rivonia-proces en naar Robbeneiland gestuurd.

Giant’s castle ligt in de Centrale Drakensberg onder de drie hoogste toppen van Drakensberg: de Mafadi (3.450 m), Injisuthi Dome (3.410 m) en Champagne Castle (3.377 m). Overnachting in Giant’s Castle. Ontbijt inbegrepen.

Dag 16 – vrije dag Centrale Drakensberg
In Drakensbergen liggen meerdere nationale parken waar jullie prachtige, korte wandelingen kunnen maken. Mochten jullie willen gaan wandelen, bestel dan even een lunchpakket. Er zijn verschillende picknickplekken onderweg. Wij hadden een rugzak mee waar onze dochter in past. Ideaal voor dit soort gelegenheden. Wie weet spotten jullie wel een eland! Overnachting in Giant’s Castle. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - Drakensbergen
Zuid-Afrika - weg bij de Drakensbergen
Zuid-Afrika - wandelen in de DrakensbergenDrakensbergen

Dag 17 – naar Johannesburg
Het is ongeveer 5-6 uur rijden naar Johannesburg. Jullie kunnen ervoor kiezen om laat uit te checken of misschien willen jullie toch nog even Johannesburg in. Jullie overnachten vannacht nog een laatste keer in het bekende hotel. Overnachting in het Avant Garde Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 18 – vlucht naar huis
Helaas het zit erop! Vandaag moeten jullie heel vroeg op. Auto kunnen jullie gemakkelijk inleveren op de luchthaven, volg de bordjes van car rental / drop of car. Vervolgens vliegen jullie weer terug naar huis. Wij hopen dat jullie een prachtige reis hebben gehad met vele mooie herinneringen en dat jullie jullie te goed hebben gedaan aan al het lekkers dat Zuid-Afrika te bieden heeft. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Kindvriendelijke accommodaties zijn er in overvloed in Zuid-Afrika. Daarom is het land ook zo geschikt voor familiereizen. Enkele voorbeelden vind je hieronder. Natuurlijk kunnen we alles aanpassen aan jullie eigen wensen.

Hannah Game Lodge, Ohrigstad

Hannah Game Lodge, Ohrigstad

Luxe

Hannah Game Lodge, Ohrigstad

Hannah Game Lodge, Ohrigstad

Luxe

Deze 4-sterrenlodge met chalets ligt in een privéreservaat en dit zorgt voor mooie uitzichten vanaf je eigen veranda. Vanuit hier kan je gemakkelijk de Panoramaroute rijden. Er is een zwembad en wifi.
Zululand Safari Lodge

Zululand Safari Lodge

Luxe

Zululand Safari Lodge

Zululand Safari Lodge

Luxe

Deze lodge ligt vlakbij Hluhluwe. Zeer geschikt om te verblijven met kleine kinderen vond Marcel. Er is een mooi zwembad en een speeltuin. De familiekamers zijn mooi en groot.
Dash Luxury Apartments

Dash Luxury Apartments

Luxe

Dash Luxury Apartments

Dash Luxury Apartments

Luxe

Dit complex nabij Salt Rock bestaat uit drie appartementen die in een mooi landgoedcomplex liggen waarbij je gebruik kan maken van alle faciliteiten: zwembad, sauna, stoomcabine, tennisbaan en spa. Bijkomend voordeel is dat je op het strand van Salt Rock gebruik mag maken van het privéclubhuis van Dunkirk.
Zuid-Afrika - Drakensbergen

Wil je ook graag naar Zuid-Afrika?

Interesse in een reis naar Zuid-Afrika? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 1.395,- p.p.

Prijs gebaseerd op vier personen

Inbegrepen

 • 17 overnachtingen zoals beschreven in de rondreis
 • transfer van de luchthaven
 • 1 huurauto met GPS en 2 kinderstoelen in de klasse K voor 17 dagen (inclusief super cover verzekering, extra chauffeur en delivery fee)
 • maaltijden: 17x ontbijt, 2x lunch en 3x diner
 • 2 game drives per dag in Makalali privéreservaat

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden

Andere rondreizen door Zuid-Afrika

Wil je graag naar Zuid-Afrika maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Van Kruger Naar De Kaap

NIEUW

Van Kruger naar de Kaap

24 DAGEN

Een individuele rondreis Zuid-Afrika op maat langs de hoogtepunten van het zuiden en het noorden. Per eigen huurauto rijd je van Johannesburg via Kruger, Swaziland, de Panoramaroute en ook de kust van St.Lucia naar Kaapstad.

Per Luxetrein Naar Kaapstad

Per luxetrein naar Kaapstad

11 DAGEN

Altijd al een keer een luxe treinrit willen maken? In Zuid-Afrika kan je kiezen uit de Blue train, Rovos Rail en de Shongololo. Voor elke treinreiziger is er een geschikte reis. Heerlijk genieten van het landschap met een glas wijn.

Dwars Door De Regenboognatie

Dwars door de regenboognatie

26 DAGEN

Een complete rondreis waarbij je het land doorkruist. Met een huurauto bepaal je zelf waar je wil stoppen en rij je van Johannesburg naar Kaapstad (of andersom). Je gaat via de Panoramaroute, Kruger, Swaziland en Wild Coast naar de Westkaap.