Smaakvol Vietnam

Vietnam

Ferenc en Jolien waren op zoek naar een vakantie waarbij ontspanning, lekker eten maar ook actie centraal stonden. De afwisseling vonden zij heel belangrijk. Ze wilden graag mooie hotels: comfortabele kamers, af en toe een zwembad en in een prachtige setting of centraal gelegen. Afsluiten wilden ze graag in een luxehotel aan het strand.

Rondreis Vietnam markt in Hoi An

Met Reisbrigade naar Vietnam

Interesse in een reis naar Vietnam? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Vietnam straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41
De reis was boven verwachting! We hebben genoten van het lekkere eten, de geweldige kleinschalige hotels en lodges. Alle lof voor de gidsen en de goede reisbegeleiding.
Jolien & Ferenc

Reisroute

Dag 1 – aankomst Hanoi

Hoan nghênh (welkom) in Vietnam! Jullie worden opgehaald van de luchthaven en naar het hotel gebracht. Buiten is het een chaos van jewelste met al die scooters maar binnen in het hotel is het aangenaam rustig. Jullie hotel is centraal gelegen in de oude wijk. Fris jullie even op en ga dan alvast eens een kijkje nemen in het oude kwartier. Wil je de straat oversteken, dan doe je dat op de volgende manier. Je kijkt links, je kijkt rechts en steekt dan heel rustig in één tempo de straat over. Niet stilstaan want dan gaat het fout, gewoon rustig doorstappen. Daarna ogen terug open en je zal zien dat je aan de overkant van de straat bent geraakt. ‘s Avonds ga je zitten op van die hele kleine plastic stoeltjes en bestel je een Bia Hoi. Dit is een versgebrouwen bier. Even wennen aan de smaak want het is heel licht, maar ook heel goedkoop. Proost op Vietnam! Overnachting in Hanoi Boutique 1 Hotel.

Dag 2 – culinaire kennismaking met Hanoi

In de ochtend worden jullie door jullie gids opgehaald voor een rondleiding door Hanoi. Er is zoveel moois te zien in deze stad! Allereerst bezoeken jullie het Hoan Kiem meer, waar in de ochtend altijd veel mensen hun tai chi oefeningen doen. Het is heerlijk om gewoon rond te struinen in de straten met vele winkeltjes of een koffie te drinken bij de stalletjes langs de oevers van het Hoan Kiem meer. In het midden van het meer staat de Ngoc Son tempel. Vervolgens is het tijd om de lokale koffie te proberen en voor de avonturiers onder jullie is er Egg coffee. Wie durft?

Rondreis Vietnam mausoleum van Ho Chi Min in HanoiMausoleum Ho Chi Min
Rondreis Vietnam Hanoi
Rondreis Vietnam mensen op straat in Hanoi

Daarna wandelen jullie verder en stoppen jullie bij het eerste eetkraampje voor een bánh mì: een Frans stokbrood met van alles erop en eraan! Nu jullie weer nieuwe energie hebben, duiken jullie het Old Quarter in. Jullie passeren enkele mooie voorbeelden van Franse architectuur, zoals de St. Joseph Cathedral. Ook bezoeken jullie de Hoa Lo gevangenis, waar zowel Vietnamese, als Amerikaanse en France gevangenen werden gehouden tijdens de Vietnam oorlog. Na een lunch van bún chả, bezoeken jullie de tempel van de literatuur: een prachtig gebouw uit 1076 waar ooit de allereerste universiteit van Vietnam werd gesticht. Een laatste stop zijn de treinrails die kriskras door Hanoi lopen: samen met jullie gids lopen jullie over de rails, die tussen de huizen door slingeren. Hier kun je fantastische foto’s maken. Natuurlijk sluiten jullie de rondleiding af met een bia hoi.

Terug in het hotel kunnen jullie je nog even opfrissen en laat jullie grote bagage achter in het hotel. Jullie worden naar het station gebracht voor de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting in de nachttrein. Ontbijt inbegrepen.

Dag 3 – wandelen in Sa Pa

Bij aankomst in Lao Cai worden jullie opgewacht door de chauffeur en gids. Zij brengen jullie naar Sa Pa voor een ontbijt in een plaatselijk restaurant. Daarna worden jullie naar het prachtige Hoang Lien nationaal park gebracht. Onderweg zien jullie grote rijstterrassen en hopelijk is het niet zo mistig en zien jullie ook de toppen van het bergketen. De gids introduceert jullie bij de Black H’mong, Zij dragen – hoe raad je het –  voornamelijk zwarte kleding. Met name de oudere bevolking zullen jullie begroeten met een glimlach vol donkerrode tanden. Zij kauwen hier op “betelnut”. Dit zijn zaadjes van de betelpalm, gerold in een blad. Het wordt op dezelfde manier gebruikt als pruimtabak.

Rondreis Vietnam wandelen in de omgeving van SapaWandelen in Sa Pa

Jullie maken een korte, niet zo zware trekking van ongeveer 3 uur. Jullie wandelen op een goed onderhouden pad. Na het oversteken van de Muong Bo-rivier komen jullie aan in het dorp Thanh Phu van de Tay minderheid. Het verschil zal jullie al onmiddellijk opvallen omdat zij veel lichtere kleuren dragen. Net naast de rijstvelden is een lokaal restaurant waar jullie lunch staat te wachten. Daarna wandelen jullie tot My Son. Deze regio is de thuisbasis van de Xa Pho en wel heel kleine minderheidsgroep. Tot slot komen jullie aan in het gebied van de Red Dao in het dorp Nam Cang. Een privé-brug brengt jullie naar de mooie Nam Cang Riverside Lodge. Op de veranda kijkend naar de rivier is het best prettig zitten na zo’n actieve dag. Jullie wandelen ongeveer 3 uur vandaag. Overnachting in Nam Cang Riverside Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4 – wandelen in Sa Pa

Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een dag lekker lopen in dit groene gebied. Jullie gaan op zoek naar de verborgen vallei. Hier liggen velden met kardemom. Onderweg maken jullie verschillende stops. Jullie kruisen kleine rivieren met bamboebruggen, kijken uit over valleien en omliggend hooggebergte en leren steeds meer op de volken dankzij de gids. Veel vrouwen zijn op de akkers aan het werk. Wie weet hebben jullie geluk en worden jullie uitgenodigd voor een kopje thee. De wandeling vandaag duurt 2 tot 4 uur. Overnachting in Nam Cang Riverside Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Rondreis Vietnam wandelen in de omgeving van Sapa
Rondreis Vietnam mensen onderweg in de buurt bij Sapa
Rondreis Vietnam wandelen in de omgeving van SapaSa Pa

Jolien & Ferenc: Wij vonden met name de afwisseling heel goed. Natuur, cultuur, eten, wandelen, kanoën, fietsen en de gidsen maakten het een bijzondere ervaring.

Dag 5 – naar Hanoi

Tijd om afscheid te nemen van de dorpelingen en per transfer worden jullie naar de Topas Ecolodge gebracht. Hier bezoeken julie het dichtbij gelegen Lech dorp van de Red Dao. Identiek als in Nam Cang zie je dat de vrouwen uiterst kleurrijke kostuums dragen. De lodge heeft een bus (gedeeld vervoer) die jullie terug naar Hanoi brengt over de nieuwe snelweg. Overnachting in Hanoi Boutique 1. Ontbijt inbegrepen.

Dag 6 – naar Bai Tu Long baai

In de ochtend worden jullie opgehaald in het hotel en rijden jullie met een shuttle bus (gedeeld vervoer) naar de wereldberoemde Ha Long baai. Dit Unesco-werelderfgoed is spectaculair. Tegen de middag gaan jullie aan boord van jullie traditionele houten jonk, gebouwd in de traditie van de oude Chinese handelsschepen. De Dragon Legend Junk is een luxueus schip met 24 ruime cabines. Iedereen vaart in de Ha Long baai, maar eigenlijk is de Bai Tu Long baai net zo mooi, maar dan veel minder toeristisch. Onder het genot van een welkomstdrankje varen jullie de haven uit en genieten jullie van de wondermooie karstgesteentes. Bij Cap La en Tra San aangekomen is het tijd voor actie. Hup de kajak in! Met een kajak kunnen jullie immers veel dichter komen en zo ontdekken jullie dit gebied. Snel terug naar de boot voor een douche, want de zon gaat weldra onder en dat willen jullie graag meemaken vanaf het dek met een lekker drankje in de hand. Geniet van het diner. Overnachting op de Dragon Legend Junk. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Rondreis Vietnam kajakken in Ha Long BayKajakken in de baai

Dag 7 – Bai Tu Long baai

Geniet van het uitzicht in de ochtend met een kop koffie of thee. Na het ontbijt bezoeken jullie het Vung Vieng vissersdorp dat drijft op het water. Dit dorp bezoeken jullie in bamboemanden. Ondertussen zien jullie de drijvende school en de viskwekerijen. Daarna gaan jullie naar het eiland Hon Cho om te zwemmen en te relaxen. Hier kunnen jullie ook de Thien Canh Son grot bekijken. De lunch is een heerlijke barbecue. Wat kan het leven toch mooi zijn! Terug aan boord varen jullie naar Cong Do en ook hier kunnen jullie zwemmen of kajakken of gewoon heerlijk op het dek liggen luieren. ‘s Avonds is het weer genieten van het heerlijke diner. Overnachting op de Dragon Legend Junk. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 8 – naar Hanoi

Na het ontbijt op het dek hebben jullie nog tijd om te zwemmen en te relaxen. Rustig aan varen jullie terug naar de haven en is het tijd om afscheid te nemen. Vervolgens gaan jullie weer aan wal en worden jullie om 12.00u per shuttle bus naar het hotel in Hanoi gebracht. Laatste keer overnachten in het bekende hotel. Overnachting in Hanoi Boutique 1. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 9 – vlucht naar Hué

Jullie nemen de vroege vlucht naar Hué. Jullie worden om 07.00u opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Bij aankomst worden jullie opgewacht door de chauffeur en naar het hotel gebracht. Na de lunch gaan jullie met een gids in de namiddag nog op stap. Hij vertelt jullie meer de keizerlijke citadel die gebouwd werd tijdens de heerschappij van keizer Gia Long in de vroege 19de eeuw. Dit is tevens de plek waar de gevechten tussen Amerikaanse troepen en de Noord-Vietnamese leger plaatsvonden tijdens het Tet-offensief van 1968. Trek hier zeker een aantal uren voor uit en dan zul je merken dat je nog niet alles hebt gezien! De stad Hué werd in 1993 Unesco-werelderfgoed. Overnachting in Alba Sapa hotel. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Vietnam HueHué

Dag 10 – naar Hoi An via Hai Van-pas

Chauffeur en gids staan weer voor jullie klaar. Vandaag een spectaculaire rit over de National Highway 1. Vanaf de Hai Van-pas hebben jullie adembenemende uitzichten. Deze pas was voorheen de grens tussen de koninkrijken van  Đại Việt en Champa, maar is ook de natuurlijke klimatologische grens van Noord- en Zuid-Vietnam. De Hai Van-pas is de hoogste en langste pas in Vietnam en de snelweg zigzagt over de pas. Jullie chauffeur stopt op alle mooie plekjes zodat jullie foto’s kunnen trekken van het vissersdorpje of het strand van Lang Co. Eventueel kunnen jullie onderweg even stoppen bij het beroemde Cham-museum in Da Nang of bij de Marble Mountain, een enorme rots waar tijdens de Vietnamoorlog een schuilplaats en ziekenhuis in was gevestigd. De dorpjes rondom de berg zijn gespecialiseerd in allerlei soorten en maten beeldhouwwerk van marmer en graniet. Na het inchecken in het hotel bezoeken jullie samen met een gids het historische centrum van Hoi An. Ga ‘s avonds zeker nog even kijken bij het kanaal van Hoi An dat ontzettend mooi verlicht is met vele lampionnetjes. Overnachting in Thu Duong III hotel. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Vietnam fietsen in de omgeving van Hoi AnHoi An

Dag 11 – fietsen in en rond Hoi An

In de ochtend  worden jullie opgehaald om de omgeving van Hoi An per fiets te verkennen. Altijd een erg leuke ervaring! Fietsen tussen de rijstvelden en onderweg vrolijke kinderen in uniform op weg naar school. De tocht begint bij de Tijgertempel, waar de gids jullie alles vertelt over de lokale geschiedenis en verhalen. Via de Boeddhistische pagode fietsen jullie naar het dorpje Tra Que. Dit dorp staat bekend om z’n groenten en bloemenkwekerijen. Jullie zetten de fietsen even aan de kant en luisteren naar de boeren die vertellen hoe ze zaaien en bemesten. Verderop, bij het strand van An Bang hebben jullie tijd om even te relaxen. Als jullie goed kijken, zien jullie Cham eiland liggen. Vervolgens gaan alle fietsen aan boord van een lokale boot. Varend richting de enorme monding van de rivier zien jullie overal visnetten hangen, terwijl kleurrijke vissersboten en drukke ferries kriskras voorbijvaren. De fietstocht maken jullie samen met andere reizigers en een lokale gids. Na het afscheid van de gids kunnen jullie verder op eigen gelegenheid Hoi An verkennen. Overnachting in Thu Duong III hotel. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Vietnam brug in Hoi AnHoi An
Rondreis Vietnam straatbeeld van Hoi An
Rondreis Vietnam man in bootje in Hoi An

Jolien & Ferenc: Het eten is fantastisch in Vietnam. Het was voor ons een soort culinaire route maar dan met local food mede met dank aan de gidsen die ons mee hebben genomen naar de eettentjes met heerlijk lokaal eten.

Dag 12 – vrije dag Hoi An

Hoi An is een pittoresk stadje met mooie historische huizen en pagodes. De gebouwen en de straten weerspiegelen de inheemse en buitenlandse invloeden van de stad. Bezienswaardigheden zijn de Japanse brug, het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong Pagode en de levendige lokale markt. Op de markt is het trouwens een aanrader om banh xeo te bestellen. Het is een typische snack uit deze regio met taugé, garnalen en ei. Met de fiets kunnen jullie de omgeving verkennen. Het loont de moeite om een gids mee te nemen, want er zijn veel verscholen kleine wegen tussen al die rijstvelden. Overal komen jullie kinderen in uniform tegen op hun fiets op weg naar school. Wij zijn op een ochtend richting strand gefietst en zagen de vissers in hun ronde bamboe manden terugkeren met hun vangst. Erg fotogeniek! In Hoi An zitten vele winkeltjes die zijde verkopen en dit is de plek om een nieuw pak of jurk te laten aanmeten. Ik heb hier leren laarzen laten maken en ik draag ze nog steeds. Doe dit wel zo snel mogelijk, want ze hebben vaak een dag nodig voor het klaar is. My Son is een tempelcomplex ten zuiden van Hoi An. Het complex is een hindoestaans heiligdom en bestaat uit zo’n 75 tempels van rode baksteen. En inderdaad ook dit is de moeite waard om te zien. Overnachting in Thu Duong III hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 13 – vlucht naar Ho Chi Minh

De ochtend zijn jullie vrij om bijvoorbeeld jullie nieuwe kleding op te halen of nog een laatste keer langs het kanaal te slenteren. Om 10.35u brengt een transfer jullie naar de luchthaven van Da Nang voor de vlucht naar Ho Chi Minh.

In Ho Chi Minh worden jullie opgewacht en brengt een chauffeur jullie naar het Silverland Jolie hotel. Het hotel is centraal gelegen aan de Saigonrivier. Overnachting in Silverland Jolie hotel. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Vietnam achterop de scooter in SaigonHo Chi Minh

Dag 14 – ontdek de keuken van Ho Chi Minh achterop een brommer

Een heerlijke ochtend om zelf activiteiten te ondernemen. Eet niet veel vandaag, want om 17.30u staan 2 motorbikes op jullie te wachten. Jullie krijgen een helm en mogen achterop plaatsnemen. De eerstvolgende stops zijn 3 eetstalletjes in verschillende uithoeken van de stad. Overal mogen jullie proeven en krijgen jullie uitleg over de geschiedenis en culturele betekenis van het gerecht. Onderweg laat de gids jullie de belangrijkste monumenten van Ho Chi Minh zien. Vervolgens stoppen jullie bij de nachtmarkt waar jullie nog meer eten, snacks en exotisch fruit mogen proeven. Tot slot sluiten jullie af bij het meest populaire gerecht van Vietnam: de straatbarbecue. Hier kunnen jullie nog meer eten proeven en zolang jullie blijven eten, blijft de gids bestellen. Van eten krijg je dorst en dus mogen jullie ook nog de bekende rijstwijn proeven. Die rijstwijn hebben ze in alle smaken: met slangen, met ginseng of met een geitensmaak. Rond 22.00u worden jullie weer keurig voor het hotel afgezet. Overnachting in Silverland Jolie hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 15 – naar Mekongdelta

Jullie gaan met andere reizigers naar de Mekongdelta. In de ochtend komt een shuttlebus jullie ophalen. Aangekomen bij de machtige Mekong-rivier, worden jullie per boot naar de Mekong Lodge gebracht. Deze sfeervolle lodge heeft fraaie bungalows en een heerlijk restaurant gelegen aan de rivier. Na de lunch beginnen jullie aan een fietstocht van ongeveer twee uur naar Tan Phong eiland. Jullie fietsen onder begeleiding van een gids over het platteland, bezoeken de lokale boomgaard en kruisen maar liefst 3 riviertjes per houten ferry. In de avond krijgen jullie Vietnamese kookles. De chefs van het restaurant laten zien hoe ze hun gerechten op traditionele wijze bereiden. In de avond kunnen jullie aan de Mekong genieten van het eten en van de bar. Overnachting in de Mekong Lodge – Old Wing. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Rondreis Vietnam pondje in de Mekong deltaMekongdelta

Dag 16 – naar Ho Chi Minh

Per boot bezoeken jullie in de vroege ochtend de kleurrijke drijvende markt van Cai Be. Deze drijvende markten komen overal in de Mekong voor, maar dit is een van de grotere. Allerlei bootjes komen iedere de ochtend vanuit de wijde omgeving om verse waar te kopen en te verkopen. Bootjes schieten kriskras door elkaar op zoek naar handel. Het levert zeker vele fotogenieke momenten op. Voor een trosje bananen of een verse kokosnoot hoef je maar even te wuiven om een bootje op je te laten toesnellen. Rond lunchtijd  gaan jullie terug naar de lodge vanwaar jullie weer vertrekken richting Ho Chi Minh. Overnachting in Silverland Jolie hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 17 – naar Mui Ne

Tijd voor strand! Jullie worden opgehaald voor een transfer via Phan Thiet naar de stranden van Mui Ne. Hier hebben jullie drie dagen om te relaxen, zwemmen en bij te komen van de afgelopen dagen. Veel meer valt hier immers niet te beleven, dus dat wordt verplicht tot rust komen. Overnachting in Villa Aria. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Vietnam zandduinen bij Mui NeZandduinen bij Mui Ne

Dag 18 t/m 19 – vrije dagen Mui Ne

Mui Ne is, wanneer het weer goed is, een goede plek om te surfen. Natuurlijk kunnen jullie ook de omgeving van Mui Ne verkennen met enkele prachtige wandelingen langs het strand en door de zandduinen. Gewoon een boek lezen kan hier ook prima. Overnachtingen in Villa Aria. Ontbijt inbegrepen.

Dag 20 – vlucht naar Amsterdam

De chauffeur komt jullie ophalen en brengt jullie terug naar de luchthaven van Ho Chi Minh voor jullie terugvlucht naar Amsterdam. Hopelijk gaat de vlucht voorspoedig en kijken jullie terug op een onvergetelijke reis met geweldige herinneringen.

Accommodaties

Jolien en Ferenc wilden graag speciale, kleinschalige accommodaties met toch de nodige comfort. Hieronder vind de drie accommodaties die zij het allerfijnste vonden. Natuurlijk kunnen we deze aanpassen aan jullie wensen.

Nam Cang Riverside, Sa Pa

Nam Cang Riverside, Sa Pa

Standaard

Nam Cang Riverside, Sa Pa

Nam Cang Riverside, Sa Pa

Standaard

Deze mooie ecolodge ligt in de bergen van Sa Pa aan de waterval in het dorp van de Red Dong. Het was een zeer bijzondere ervaring, mede dankzij de gewelidge gids Nam. Ferenc en Jolien hebben een heerlijk kruidenbad genomen en gezwommen in de ijskoude rivier.
Silverland Jolie Hotel, HCM

Silverland Jolie Hotel, HCM

Standaard

Silverland Jolie Hotel, HCM

Silverland Jolie Hotel, HCM

Standaard

Dit hotel is centraal gelegen in het centrum van Ho Chi Minh. Ze hebben een heerlijke high tea om 15.00u en een geweldige spa bovenop het dak met een geweldig uitzicht over de stad. Vooral 's avonds is het erg genieten van dit uitzicht volgens Ferenc en Jolien.
Villa Aria, Mui Ne

Villa Aria, Mui Ne

Luxe

Villa Aria, Mui Ne

Villa Aria, Mui Ne

Luxe

Geweldige ervaring om te logeren in een villa met slechts enkele kamers in plaats van een groot hotel. Ook hier weer fantastisch eten en kamer met uitzicht op zee.
Rondreis Vietnam markt in Hoi An

Wil je ook graag naar Vietnam?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 2.995,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Ingebrepen

 • 19 overnachtingen
 • vervoer zoals beschreven in de reisroute
 • nachttrein naar Lao Cai
 • 2 binnenlandse vluchten
 • maaltijden: 19x ontbijt, 6x lunch en 6x diner
 • Engelssprekende gidsen op dag 1 tot 11 en dag 14 tot 16
 • entreegelden van de beschreven excursies
 • alle beschreven wandelingen onder leiding van Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden
 • visum Vietnam

Onze rondreizen door Vietnam

Wil je graag naar Vietnam maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Het Hoge Noorden Van Vietnam En Laos

Het hoge noorden van Vietnam en Laos

35 DAGEN

Geweldige reis voor reizigers die al een keer in Vietnam zijn geweest of liever iets willen zien waar nog minder toeristen zijn. Vanuit Hanoi ga je niet zuidwaarts maar naar boven tot aan de grens met China.