De grote vijf

Kenia

Tijdens deze korte rondreis bezoek je het wereldberoemde Masai Mara. Dit park is bekend van de migratie van gnoes en zebra’s. Het park is het hele jaar de moeite waard om te bezoeken. Helemaal super is natuurlijk een ballonvaart boven dit prachtige reservaat. Het nationale park van Lake Nakuru is een van de kleinste parken van Kenia, maar wel eentje met een grote verscheidenheid aan dieren.

Safari Kenia - witte neushoorn bij Lake Nakuru

Met Reisbrigade naar Kenia

Interesse in een reis naar Kenia? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Kenia straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – naar Lake Nakuru nationaal park
In de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Nairobi en rij je naar Lake Nakuru. Hier kom je aan voor de lunch. In de namiddag ga je op gamedrive in dit kleine park. Lake Nakuru is een sodameer. De aanwezigheid van de blauwalg trekt grote getale flamingo’s aan. Bij hevige regenval trekken de flamingo’s weg naar andere meren in de buurt omdat er dan te weinig blauwalgen voorkomen in het meer. Ik vind Lake Nakuru een geweldig park. Het is klein en er is een grote verscheidenheid aan wild. De neushoorn, zowel de witte als de zwarte, zijn hier relatief gemakkelijk te spotten. Bij Baboon Cliff heb je een prachtig uitzicht over het meer en het park. Let ook zeker op de vele vogels die hier aanwezig zijn. Na de gamedrive keer je terug naar de lodge voor je diner. Overnachting in Flamingo Hills Tented Camp. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 2 – naar Masai Mara reservaat
Voor de vroege vogels staat er nog een gamedrive op het programma. Na het ontbijt rijd je naar misschien wel het beroemdste park ter wereld: Masai Mara. Dit park grenst aan de Serengeti in Tanzania en is vooral bekend vanwege de grote trek van de gnoes en zebra’s. Wil je dit graag zien, dan heb je de grootste kans in juli en augustus. Ook tijdens de andere maanden is het geweldig om safari’s te maken in dit mooie reservaat. Het bestaat voornamelijk uit grasland met hier en daar een acacia. Er zijn twee rivieren die door het park stromen: de Talek en de Mara.

Na de lunch maak je een eerste gamedrive door het park.  Goed opletten in het struikgewas want daar liggen de leeuwen een middagdutje te doen, in de rivieren kan je nijlpaarden en krokodillen vinden en vergeet niet om goed in de bomen te kijken want luipaarden nemen hun prooi mee de boom in.  Na de gamedrive keer je terug naar de lodge want het is tijd voor de sundowner. Hiermee bedoelen we het moment dat de zon ondergaat terwijl je geniet van een lekker drankje. Overnachting in Ol-Moran Tented Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 3 – Masai Mara reservaat
Na een goede nachtrust is het weer vroeg dag, want de meeste kans op dieren heb je in de vroege ochtend. Het is dan nog niet zo warm en dan zijn de meeste dieren actief. Na een klein ontbijt ga je op pad. Na de gamedrive staat een heerlijke brunch op je te wachten. Overnachting in Ol-Moran Tented Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

'Ik vind Lake Nakuru een geweldig park. Het is klein en er is een grote verscheidenheid aan wild. De neushoorn, zowel de witte als de zwarte, zijn hier relatief gemakkelijk te spotten.'

Safari Kenia - gnoes op de Masai Mara
Safari Kenia - leeuw loopt door het hoge gras van de Masai Mara
Rondreis Kenia - flamingo's bij Lake NakuruLake Nakuru

Een bezoek aan Masai Mara is natuurlijk niet compleet zonder kennis te maken met de bevolking, de Maasai. Maasai zijn gemakkelijk te herkennen aan hun roodgeblokte doeken. De Maasai zijn een nomadenvolk. Het vee is ontzettend belangrijk voor hen. Ze eten het vlees en drinken de melk en het bloed. De huiden gebruiken ze voor hun tenten. Wil je graag een bezoek brengen, geef het dan door aan je chauffeur en hij brengt je in contact.

In de namiddag kan je weer een gamedrive maken.  ‘s Avonds is het weer tijd voor een drankje tijdens de sundowner. Geniet van een hopelijk prachtige sterrenhemel! Overnachting in een tented camp net buiten Masai Mara. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4 – naar Nairobi
Indien je nog wil,  kan je nog een ochtend gamedrive maken. Na het ontbijt brengt je chauffeur je terug naar Nairobi of als je wil, kan hij je ook afzetten aan de grens met Tanzania (Isebania) afhankelijk van je volgende bestemming. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Tijdens deze reis kan je ervoor kiezen om in de volgende accommodaties te overnachten. Natuurlijk kunnen we deze aanpassen aan je budget en aan je wensen.

Ol-Moran Camp, Masai Mara

Ol-Moran Camp, Masai Mara

Standaard

Ol-Moran Camp, Masai Mara

Ol-Moran Camp, Masai Mara

Standaard

Het kamp ligt buiten het park maar er zijn geen hekken om Masai Mara. Het ligt aan de oevers van Ololaimutia rivier waar vaak dieren komen drinken. Er zijn 15 ruime tenten aanwezig. Verwacht geen luxe. Dit is de beste budgetaccommodatie in Masai Mara. Personeel is erg vriendelijk. Er is warm water op bepaalde tijdstippen van de dag.
Flamingo Hills, Lake Nakuru

Flamingo Hills, Lake Nakuru

Standaard

Flamingo Hills, Lake Nakuru

Flamingo Hills, Lake Nakuru

Standaard

Dit mooie tented camp ligt in het Lake Nakuru nationaal park. Er zijn 25 tenten met elk een veranda met prachtig uitzicht. Elke tent heeft een badkamer voorzien met warm en koud water.
Ashnil Mara Camp, Masai Mara

Ashnil Mara Camp, Masai Mara

Luxe

Ashnil Mara Camp, Masai Mara

Ashnil Mara Camp, Masai Mara

Luxe

Dit luxekamp ligt in het Masai Mara reservaat, dichtbij de Mara rivier. Ideale plek om vanaf je veranda wild te spotten. De 40 tenten zijn voorzien van een luxe badkamer en een prachtig terras. Het eten is hier voortreffelijk.
Safari Kenia - witte neushoorn bij Lake Nakuru

Wil je ook graag naar Kenia?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis naar Kenia een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 1.150,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen zoals beschreven in rondreis
 • privé vervoer in een safari minibus
 • maaltijden: 3 x ontbijt, 3 x lunch en 3 x diner
 • alle gamedrives onder leiding van Engelssprekende gids/chauffeur
 • entreegelden voor Lake Nakuru nationaal park en Masai Mara reservaat

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Kenia

Andere rondreizen door Kenia

Wil je graag naar Kenia maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Ontdek De Masai Mara En Lamu

NIEUW

Ontdek de Masai Mara en Lamu

12 DAGEN

Ontdek het natuurschoon van Lake Nakuru en Masai Mara en geniet van het idyllische eiland Lamu. Een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor wie maximaal twee weken op reis kan gaan.

Van Safari Naar Strand Op Je Huwelijksreis

Van safari naar strand op je huwelijksreis

12 DAGEN

Een comfortabele en compacte rondreis door Kenia. Spot wilde dieren op safari in de nationale parken van Amboseli en Tsavo West. Eindig de reis relaxed aan het strand bij Mombasa.

Onthaasten In Het Paradijs

Onthaasten in het paradijs

5 DAGEN

Op zoek naar een plaats om je safari af te sluiten en even helemaal te onthaasten? Zanzibar en Mombasa zijn een optie, maar heb al van Lamu gehoord? Geen auto’s en geen bussen vol toeristen op dit prachtige eiland.

De Berg En De Dieren

De berg en de dieren

4 DAGEN

Samburu is een reservaat dat door weinig toeristen wordt bezocht. Ten onrechte want het is een geweldig park. Bij Mount Kenia maak je mooie wandelingen door de natuur.