Van tsingy over canyons naar het regenwoud

Madagascar

Jean-Pierre wist precies wat hij wilde. Hij had alles alvast opgezocht en had de hele route uitgestippeld. Ik heb slechts op een paar punten mijn advies gegeven, want de route zat goed in elkaar. Hij en zijn vrouw wilden zoveel mogelijk van de diversiteit van Madagascar zien zonder een binnenlandse vlucht te nemen. De accommodaties moesten comfortabel zijn maar hoefden niet luxueus te zijn. De meeste maaltijden hadden ze ook graag inclusief, hoefde ze daar niet meer aan te denken. In oktober 2016 gaan ze deze reis maken.

Madagascar Antsirabe pousse pousse man

Met Reisbrigade naar Madagascar

Interesse in een reis naar Madagascar? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Madagascar straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – aankomst Antananarivo
Welkom in Madagascar! Jullie worden opgehaald op de luchthaven van Antananarivo. Best een lange naam, he! Antananarivo. Daarom zegt iedereen Tana want dat is veel gemakkelijker. Overnachting in Sakamanga hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 2 – kennismaking met Tana
Tana is gebouwd op 12 heuvels en in het midden van de stad bevindt zich Lac Anosy, een groot meer met veel zilverreigers. Jullie bewonderen het meer en het oude centrum. Palais de la Reine bezoeken jullie ook. Hier leren jullie meer over de vorsten die tot de 19e eeuw over Madagascar hebben geregeerd. Dat de Fransen toen al veel invloed hadden, zien jullie aan de Franse stijl waarin het paleis is gebouwd. Vanaf het paleis hebben jullie trouwens een geweldig uitzicht over de stad. Natuurlijk brengen jullie ook een bezoek aan één van de lokale markten in Tana. Overnachting in Sakamanga hotel. Ontbijt inbegrepen.

Madagascar staat in Tana (Antananarivo)Antananarivo

Dag 3 – naar Antsirabe
Jullie chauffeur brengt jullie over de Route National 7 naar Antsirabe. Onderweg kunnen jullie overal stoppen want er is vanalles te zien. Antsirabe is een aangename stad die bekend staat om zijn pousse pousse. Bontgekleurde riksja’s die door mensenkracht getrokken worden. Dit moeten jullie natuurlijk uittesten want het is een ideale manier om het stadscentrum te verkennen. Enkele historische koloniale gebouwen maken van deze plaats een aangename plek om te stoppen. De Merina leven hier in hun typische bakstenen huizen. Overnachting in Hotel Couleur Café. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 4 – naar Miandrivazo
Miandrivazo ligt aan de Tsiribihina rivier. Deze rivier stoomt van Oost- naar West-Madagascar en is ongeveer 200 kilometer lang. In de namiddag hebben jullie tijd om de buurt te verkennen. Achter het hotel ligt een berg die jullie in een uurtje kunnen beklimmen en zo genieten van een prachtig uitzicht. Geen goesting om te klimmen, het zicht vanaf het zwembad is ook zeer mooi. Overnachting in Princess Tsiribihina. Ontbijt en diner inbegrepen.

Madagascar straat in Antsirabe met pousse pousse
Madagascar man trekt kar voort in Antsirabe
Madagascar slager op de markt in AntsirabeAntsirabe

Madagascar is een eiland vol heerlijke kruiden en specerijen. Ideaal moment dus om eens goed in te slaan voor de keuken thuis.

Dag 5 – naar Morondava
Morondava is een klein maar gezellig plaatsje aan de kust. De weg er naartoe kan slecht zijn, maar gelukkig rijden jullie met een ervaren gids en in een stevig 4×4 jeep. Ga zeker naar de zonsondergang kijken. Jullie overnachten hier in mooie, duurzame bungalows gemaakt uit lokale materialen. Elke bungalow heeft een eigen veranda met uitzicht op de oceaan. Overnachting in Palissandre Côte Ouest. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 6 – naar Bekopaka
Ok, vandaag gaat het echte avontuur beginnen. Deze route is alleen te rijden in het droge seizoen. Hou er rekening mee dat het dus kan zijn dat het niet door kan gaan. Dan bespreken we samen een alternatief programma. De staat van de weg is vrijwel altijd slecht, dus jullie gaan flink door elkaar geschud worden. Onderweg zien jullie verschillende graftombes en natuurlijk baobabs. Er dient ook twee keer een rivier te worden overgestoken met de ferry. Een heuse belevenis! Onderweg lunchen jullie in Belo sur Tsiribihana en hebben jullie de tijd om het dorp te bezoeken. Overnachting in hotel Olympe du Bemaraha. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 7 – bezoek aan Petit Tsingy de Bemaraha
Met een gids bezoeken jullie vandaag de Petit Tsingy de Bemaraha nationaal park. Dit park is Unesco werelderfgoed omwille van de grillige pieken uit kalksteen die tsingy worden genoemd. Het duurt even om er te komen maar het is zeker en vast een hoogtepunt van jullie reis door Madagascar. Via touwbruggen kunnen jullie dwars langs en over de pieken komen. Het is een waar labyrint van spelonken. Per houten boot (pirogue) kunnen jullie de kloven van de Manambolo-rivier bewonderen. Dankzij de enorme diversiteit aan bossen, meren en mangroves komen hier ontzettend veel verschillende fauna en flora voor die je nergens anders ter wereld kan vinden. Overnachting in hotel Olympe du Bemaraha. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Madagascar brug over de Tsingy BemarahaTsingy Bemaraha

Dag 8 – bezoek aan Grand Tsingy de Bemaraha
Hopelijk hebben jullie geen last van hoogtevrees want ook vandaag gaat de wandeling weer over de indrukwekkende kalksteenformaties. De blik naar beneden vanaf een hangbrug is best akelig. Ik raad jullie aan om iets van werkhandschoenen aan te doen want de rotsen kunnen vlijmscherp zijn. Geniet van de verschillende soorten orchideeën, baobabs, aloë, pachypodium en dan hebben we het nog niet gehad over de Deckens sifaka, roodkopmaki, vetstaartkatmaki, dwergmuismaki en nog heel veel meer. Overnachting in hotel Olympe du Bemaraha. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 9 – naar Morondava
Jullie staan vroeg op en keren via dezelfde route weer terug naar Morondava. Onderweg kunnen jullie overal stoppen waar jullie maar willen. Reizen met een privé-chauffeur heeft zo z’n voordelen. Jullie lunchen ook nu weer onderweg in Belo sur Tsiribihana. Jullie stoppen ook bij de wereldberoemde Avenue des baobab en bij Les baobabs amoureux. Deze zijn op hun mooist tegen zonsondergang en laat dat nu net het tijdstip zijn wanneer jullie er zijn. Overnachting in Palissandre Côte Ouest. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Madagascar Avenue des baobab in MorondavaAvenue des baobab
Madagascar oude zeilboot in de buurt van Morondava
Madagascar vrouwen op het strand in Morondava

Dag 10 – naar Antsirabe
Weer een lange reisdag want jullie rijden in één keer door naar Antsirabe. Vlak voor Antsirabe gaan jullie nog het prachtige kratermeer, Lac Tritriva, bezoeken. Vooral het plattelandse leven er omheen maakt deze plek een pareltje. Antsirabe is bekend omwille van de thermische bronnen. Dus duik nog even een warmwaterbron in om te relaxen en te bekomen van de voorbije dagen. Overnachting in Hotel Couleur Café. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 11 – naar Fianarantsoa
Fianarantsoa ligt op een hoogte van 1100 meter in het centrale hoogland en hier wonen de Betsileo. Het historische centrum, haute-ville, ligt bovenop de hellingen en geeft een waanzinnig uitzicht op de omgeving en de nieuwere delen van de stad die lager liggen en dus basse-ville worden genoemd. Jullie hebben uitgebreid de tijd om beide delen van de stad te verkennen. Stop zeker ook bij de studio van Pierrot Men. Deze fotograaf maakt schitterende foto’s van Madagascar en haar bevolking. Overnachting in Villa Sylvestre. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 12 – naar Isalo
Vandaag zakken jullie verder af op de Route Nationale 7 naar het zuiden. Onderweg stoppen jullie nog bij de wijngaard van Lazan’l Betsileo. Leuk om te zien, maar niet de lekkerste wijnen als je het mij vraagt. Jullie zien het landschap maar ook de bevolking veranderen. Hadden de lokalen eerst nog meer Aziatische trekken, dan lijken ze hier steeds meer op Afrikanen. Overnachting in Isalo Ranch. Ontbijt en diner inbegrepen.

Madagascar wandelen in het Isalo nationaal park
Madagascar piscine naturelle in het Isalo nationaal park
Madagascar zicht op het Isalo nationaal parkIsalo nationaal park

Dag 13 – wandelen in Isalo nationaal park
Isalo nationaal park is een prachtig park met prachtige canyons, avontuurlijke kloven, verborgen natuurlijke zwembaden en ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas die om jullie heen spelen. Eerst rijden jullie met de auto tot aan de parking en daarna start de wandeling naar la piscine naturelle. Op een plaats waar je het totaal niet zou verwachten, verschijnt er ineens een prachtig groene oase met heerlijk, koel water. Vergeet jullie zwemgerief niet voor een koude duik. Vervolgens wandelen jullie verder naar de Cascade des Nymphes. Vlakbij de waterval bevinden zich twee natuurlijke zwembaden. Ze zijn best koud, maar het is wel een heel mooie plek. Terug in het hotel kunnen jullie heerlijk genieten van het zwembad of de tropische tuin. Overnachting in Isalo Ranch. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 14 – wandelen in Isalo nationaal park
In de ochtend maken jullie een wandeling naar Canyon des Makis onder begeleiding van een gids. Vervolgens keren jullie terug naar het hotel voor de lunch. In de namiddag rijden jullie naar la fenêtre om hier de zonsondergang te bewonderen. Overnachting in Isalo Ranch. Ontbijt en diner inbegrepen.

Madagascar ringstaartmaki in het Anja parkRingstaartmaki in Park Anja

Er leven hier veel ringstaartlemuren die je van dichtbij kan bewonderen. Ga even ergens rustig zitten en je zal zien dat deze nieuwsgierige dieren steeds dichterbij komen.

Dag 15 – naar Fianarantsoa
Vlak voor Ambalavao ligt het kleine park, Anja. In dit reservaat leven heel veel ringstaartlemuren die je van dichtbij kan bewonderen. Ga even ergens rustig zitten en jullie zullen zien dat deze nieuwsgierige dieren steeds dichterbij komen. Hier kunnen jullie prachtige foto’s maken. Dit park is gesticht en wordt beheerd door de lokale bevolking. Het geld gaat rechtstreeks naar de gemeenschap. Vervolgens rijden jullie door naar Ambalavao waar jullie een kijkje nemen in het atelier waar er handgeschept papier wordt gemaakt. Natuurlijk hebben jullie ook de gelegenheid om papier te kopen. Tot slot rijden jullie door naar Fianarantsoa waar jullie weer in het bekende hotel zullen overnachten. Overnachting in Villa Sylvestre. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 16 – naar Antsirabe
Alvorens jullie aankomen in Antsirabe zullen jullie onderweg stoppen bij het lieflijke dorpje Ambositra. De Zafimaniry zijn uitstekende houtsnijwerkers en dat kunnen jullie hier zien. Natuurlijk is er ook hier weer volop de gelegenheid tot het kopen van mooie souvenirs voor het thuisfront. Maak zeker ook een wandeling door het dorp. Hopelijk staan de mooie paarse bougainvillea volop in bloei dat maakt het beeld nog mooier. Overnachting in Hotel Couleur Café. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 17 – naar Andasibe
Onderweg kunnen jullie stoppen bij de steenovens. Hier zien jullie hoe lokale bakstenen worden gemaakt. In Marovezo stoppen jullie bij Madagascar Exotic. Dit is een klein park waar je een aantal van de meest speciale dieren van het eiland kan zien. Het werd oorspronkelijk opgericht door André Pereyras om de endemische dieren te kunnen bewaren, nu is het voornamelijk gericht op toeristen. Jullie zien hier verschillende soorten kameleons, bladstaartgekko’s, zeldzame kikkers, vlinders en zelfs krokodillen. Achter het park in het bos leven sifaka’s en bruine lemuren. Na het inchecken in het hotel kunnen jullie het dorpje Andasibe gaan verkennen. Overnachting in Andasibe hotel. Ontbijt en diner inbegrepen.

Madagascar Sifaka in de bomen bij AndasibeSifaka
Madagascar vrouw met een lemuur op haar schouder in Andasibe
Madagascar kleine lemuur in de boom bij Andasibe

Nog voor je de Indri Indri ziet, zal je hem al horen. Het geluid dat hij produceert lijkt op een kruising van een brandweeralarm en een walvis.

Dag 18 – bezoek aan Andasibe Mantadia nationaal park
Een gids wacht jullie op en samen maken jullie een ochtendwandeling in het park. Nog voor je de Indri Indri ziet, hoor je hem. Het geluid dat hij produceert lijkt op een kruising van een brandweeralarm en een walvis. Hij is de grootste lemuur dus je kan hem niet missen. Daarnaast hebben jullie ook kans op het zien van bamboemaki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Vervolgens bezoeken jullie een eiland dat als opvangoord voor maki’s dient. Hier kunnen jullie de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen en soms komen ze zelfs op je hoofd of schouders zitten. Je ziet de bruine maki, de bonte vari en de dansende sifaka. Wel oppassen want het meer zit vol met krokodillen. Vanavond staat er een spannende avondwandeling op het programma waarbij je kans maakt om de actieve nachtdieren zoals muismaki’s, kameleons, gekko’s en boomkikkers te spotten. Overnachting in Andasibe hotel. Ontbijt en diner inbegrepen.

Madagascar Parsons kameleon in de bomenParsons kameleon

Dag 19 – naar Antananarivo
Ambohimanga is de voormalige hoofdstad van de koningen van Merina. Het is gebouwd op een van de heilige heuvels rondom Tana. Het bestaat uit de Rova, een ommuurde koninklijke stad met paleis met begraafplaats. Sinds 2001 staat Ambohimanga op de lijst van Unesco-werelderfgoed. Na een bezoek aan deze prachtige plaats rijden jullie naar het hotel waar jullie ook de eerste nachten in Madagascar hebben geslapen. Overnachting in Sakamanga hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 20 – vlucht naar Brussel
Vandaag hebben jullie nog even de tijd om de laatste boodschappen te doen. Misschien willen jullie graag nog wat kruiden kopen voor thuis of een paar leuke t-shirts van de Maki-shop. Na de lunch is het tijd om naar de luchthaven te gaan voor de vlucht terug naar huis. Het zit erop! Hopelijk hebben jullie een fantastische reis gehad met schitterende herinneringen. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Jean-Pierre en Sonja gaan in oktober deze rondreis maken. Nadat ze terug zijn, zullen we hen vragen naar hun favoriete accommodaties. Voor nu hebben wij drie willekeurige accommodaties gegeven op een sfeerbeeld weer te geven.

Hotel Couleur Café, Antsirabe

Hotel Couleur Café, Antsirabe

Standaard

Hotel Couleur Café, Antsirabe

Hotel Couleur Café, Antsirabe

Standaard

Deze mooie logis de charme is centraal gelegen in Antsirabe. Zo kan je ook ‘s avonds de stad gaan verkennen. Het ontbijt is heerlijk en de confiture is huisgemaakt.
Isalo Ranch, Isalo

Isalo Ranch, Isalo

Standaard

Isalo Ranch, Isalo

Isalo Ranch, Isalo

Standaard

Deze ecolodge ligt aan de voet van het Isalo nationaal park. De 20 bungalows liggen in een kleurrijke tuin en er is een zwembad aanwezig. Ze maken gebruiken van zonne-energie voor electriciteit en warm water.
Olympe Du Bemaraha

Olympe du Bemaraha

Standaard

Olympe Du Bemaraha

Olympe du Bemaraha

Standaard

De 20 bungalows zijn comfortabel ingericht in een ruime tuin. Er is een zwembad aanwezig voor de nodige afkoeling. Het restaurant heeft een gevarieerde menukaart.
Madagascar Antsirabe pousse pousse man

Wil je ook graag naar Madagascar?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 3.350,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Ingebrepen

 • 20 overnachtingen zoals beschreven in de rondreis
 • transfers van en naar de luchthaven
 • 17 dagen terreinwagen (4×4) met chauffeur
 • oversteek per ferries van en naar Tsingy de Bemaraha
 • maaltijden: 20x ontbijt, 4x lunch en 16x diner
 • stadsrondleiding door Antananarivo
 • stadsrondleiding per pousse pouse door Antsirabe
 • entreegelden en gidsen voor Tsingy de Bemaraha, Isalo, Andasibe-Matadia
 • bezoek aan Lac Tritriva, haute-ville in Fianar, wijngaard, papierfabriek, houtschrijnwerkerij
 • bezoek aan Madagascar Exotic
 • bezoek aan Ambohimanga

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Madagascar

Onze rondreizen door Madagascar

Wil je graag naar Madagascar maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Van Tsingy Over Canyons Naar Het Regenwoud

Van tsingy over canyons naar het regenwoud

20 DAGEN

Rondreis waarbij het accent ligt op de veelzijdige natuur van Madagascar. Je bezoekt de beroemde Avenue des baobabs, de tsingy van Bemaraha, de canyons van Isalo, het regenwoud van Ranomafana en in Andasibe zoek je naar de Indri Indri.