Reizen langs de machtige Mekong

Laos

Deze familierondreis zit boordevol hoogtepunten voor jou en je familie. We kiezen voor een langzaam tempo zodat jullie het land echt leren kennen en ook kunnen genieten van het zwembad. Je leert over de geschiedenis en maakt de leukste dingen mee in de natuur. Wist je dat Laos ook wel het land van de miljoenen olifanten wordt genoemd?

Bootje op de Mekong rivier in Laos

Met Reisbrigade naar Laos

Interesse in een reis naar Laos? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Laos straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – aankomst Chiang Rai
Sawadee! Welkom in Thailand. Bij aankomst op het vliegveld worden jullie opgewacht en naar jullie hotel gebracht.​ De rest van de dag kunnen jullie rustig bijkomen. Overnachting in Le Patta.

Dag 2 – cruise naar Pakbeng
Jullie vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Chiang Rai voor een transfer naar de grens van Thailand met Laos. Steek de vriendschapsbrug over en volg de grensformaliteiten, voor het Laos immigratiekantoor worden jullie opgewacht door een vertegenwoordiger van Shompoo cruise. Jullie worden vervolgens naar de pier gebracht en gaan daar aan boord voor een onvergetelijke boottocht stroomafwaarts van de machtige Mekongrivier. De boot is comfortabel met vele kussens. De keuken aan boord biedt verse maaltijden en een selectie spellen, boeken, dvd-speler en stopcontacten zorgt ervoor dat de reis comfortabel verloopt. Jullie komen vroeg in de avond aan in Pakbeng, waar jullie naar de accommodatie worden gebracht. Overnachting in Sanctuary Pakbeng. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Boten op de Mekong rivier in Laos

Dag 3 – cruise naar Luang Prabang
Na het ontbijt in het hotel keren jullie terug naar de boot die Pakbeng verlaat rond 8.30u. Geniet nog een dag op de Mekong, lees een boek, doe een dutje of kijk naar de prachtige omgeving. De lunch wordt aan boord geserveerd, waarna jullie een stop maken bij de heilige Pak Ou-grotten en de duizenden Boeddhabeelden. Hierna stappen jullie weer even op de boot en bezoeken het whiskydorpje Xanghai. Rond 16.30u komen jullie aan in Luang Prabang en breng een transfer jullie naar het hotel. Overnachting in Maison Dalabua. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Cruise naar Luang Prabang op de Mekong rivier
Boot bij de Pak Ou grotten
Boeddahbeelden bij de Pak Ou grotten, uitzicht op de MekongPak Ou grotten

Dag 4 – kennismaking met Luang Prabang
Vandaag gaan jullie op pad om de stad te verkennen. Een gids haalt jullie op bij het hotel, waarna jullie de tour beginnen in het Royal Palace Museum. Hier leren jullie van alles over de cultuur en geschiedenis van de oude stad. De volgende stop is het prachtige historische Huan Chuan Heritage House, neem de historische voorwerpen en architecturale charmes in je op terwijl je meer te weten komt over de connectie met het Koninklijk Paleis. Na een verfrissende ijsthee in de tuin (de lemongrass iced tea is geweldig!), vervolgen jullie de wandeling naar de meest historische en betoverende tempel van het land, Wat Xiengthong. De tempel vertegenwoordigt de klassieke Luang Prabang architectuurstijl. Jullie laatste bezoek vandaag is het Traditional Arts and Ethnology Centre, dat een geweldig inzicht geeft in de rijke en gevarieerde etnische en culturele mix van Laos. Overnachting in Maison Dalabua. Ontbijt inbegrepen.

Dag 5 – wandelen naar de Kuang Si waterval
Na het ontbijt verlaten jullie Luang Prabang en rijden jullie door prachtige en landelijke landschappen naar het dorp Ban Longloa. Ban Longlao is een H’mong dorp waar de cultuur, gebruiken en taal verschillen van die van de rest van het land. Vanaf hier beginnen jullie de tocht van ongeveer 2 uur door bos en jungle voordat jullie de spectaculaire Kuang Si waterval bereiken. Geniet van een picknicklunch met uitzicht op de watervallen, vergeet niet jullie zwemkleding mee te nemen zodat jullie een duik kunnen nemen na de lunch.

Kuang Si watervallen bij Luang PrabangKuang Si watervallen

Naast de watervallen is een Bear Rescue Center dat uitstekend werk verricht bij het beschermen en revalideren van de zeldzame Aziatische Zwarte beer. Op slechts een paar honderd meter van de Kuang Si waterval ligt een vlinderpark, waar duizenden vlinders te vinden zijn in een kleurrijke bloementuin. Maak kennis met de Nederlandse botanici die dit project leiden en leer over de verschillende vlinders. Dwaal rond in het 900 m2 grote paradijs, dat behalve de vlinders ook honderden soorten planten en zelfs watervallen heeft.

Na het vlinderpark gaan jullie naar de Laos Buffalo farm, een sociale onderneming die kansarme boeren helpt met nieuwe inkomstenbronnen door kaas van buffelmelk te produceren. Jullie krijgen een rondleiding van een van de managers die jullie alles gaat vertellen over de uitdagingen, prestaties en toekomstplannen van de boerderij. Jullie mogen de verzorger helpen met de buffels wassen en voeren. Rond de tour af met heerlijk zelfgemaakte kaas, cheesecake en/of ijs in het café. Overnachting in Maison Dalabua.  Ontbijt en lunch inbegrepen.

Monniken bij een tempel in Luang Prabang in LaosLuang Prabang

Dag 6 – bezoek Mandalao Elephant Sanctuary
Vandaag worden jullie opgehaald bij het hotel door een olifanten specialist en gaan jullie naar een prachtige olifanten oase ongeveer 40 minuten buiten Luang Prabang. Bij aankomst ontmoeten jullie een van de directeuren van de Elephant Sanctuary die jullie een aantal fascinerende verhalen over de olifanten en hun toevlucht vertelt. Jullie leren de uitdagingen die ze hebben gekend en hoe ze leren om de situatie voor de olifanten te verbeteren. Na de introductie varen jullie per boot over de rivier en worden jullie door de twee volwassen en een baby Aziatische olifant begroet!

Samen met de gids zullen jullie de olifanten eten geven en wassen. Volg daarna de olifanten op een wandeling van een uur door rijstvelden waar jullie de unieke band tussen de gids en hun olifanten zullen zien terwijl de gids over de ongelofelijke geschiedenis die Laos heeft met olifanten verteld. Na het afscheid van jullie nieuwe vrienden, keren jullie terug naar het kamp waar een smakelijke lunch met lokale specialiteiten staat te wachten. Overnachting in Maison Dalabua. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Uitzicht op Luang PrabangLuang Prabang
Meisjes maken pannenkoeken in Luang Prabang
Schoenen voor een tempel in Luang Prabang in Laos

Dag 7 – vrije dag Luang Prabang
Vandaag is er een vrije dag ingepland om Luang Prabang te ontdekken. Staan jullie rond zonsopgang op, dan zullen jullie de monniken met hun bedelnappen door de stad zien lopen en de bevolking zegenen in ruil voor wat eten. Beklim de Phou Si in de avond voor een mooie zonsondergang, loop door de stad, ga naar de avondmarkt om souvenirs te kopen voor familie en vrienden, of gewoon iets voor jezelf. Genoeg te doen of misschien wel even helemaal niets! Overnachting in Maison Dalabua. Ontbijt inbegrepen. 

Dag 8 – naar Vang Vieng
In de ochtend worden jullie opgehaald bij het hotel voor jullie transfer naar Vang Vieng. Het is een reis van 5 tot 6 uur met wat stops onderweg om jullie benen te strekken en de prachtige landschappen te bewonderen. Vang Vieng ligt aan de oevers van de Nam Song-rivier en staat bekend om zijn prachtige zonsondergang en natuurlijk tuben. Overnachting in Inthira hotel. Ontbijt inbegrepen.

Karstgebergte en de Mekong in de buurt van Vang ViengVang Vieng

Jullie gaan daarna verder stroomafwaarts en komen aan bij de tweede grot van de dag, de Tham None-grot, een van de grootste grotten in Vang Vieng.

Dag 9 – kajakken en grotten bezoeken
Vandaag gaan jullie op avontuur in Vang Vieng! Jullie gaan naar het noorden waar jullie per kajak de prachtige Nam Song-rivier op gaan. De eerste stop is de Tham Xang-grot waar jullie naar de enorme theaterachtige grot lopen en leren over de lokale geschiedenis van het gebied. Na de grot kajakken jullie naar de volgende stop, wat een picknickplek aan de rivier is, time for lunch!

Na de lunch gaat de tour verder langs de rivier naar een biologische boerderij waar thee en fruitwijnen worden geproduceerd. Jullie gaan daarna verder stroomafwaarts en komen aan bij de tweede grot van de dag, de Tham None-grot, een van de grootste grotten in Vang Vieng. Het diende vroeger als een schuilkelder voor de lokale dorpelingen tijdens de Tweede Indochina Oorlog, tegenwoordig wonen er talloze vleermuizen en de ‘Magische Steen van Vang Vieng’. Het laatste deel van de tour gaan jullie stroomafwaarts terug naar Vang Vieng waar jullie net op tijd aankomen voor de zonsondergang. Overnachting in Inthira hotel. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 10 t/m 11 – vrije dagen Vang Vieng
Twee hele vrije dagen? Ja! Er is zoveel te doen en te zien in Vang Vieng. Ga tuben in grotten, huur een fiets en verken de Blue Lagoons, doe je wandelschoenen aan en loop naar het uitzichtpunt, genoeg te doen dus. Voor de echte avonturiers is er een tweedaagse ziplining ervaring met wandelen, via ferrata, ziplinen en abseilen. Geïnteresseerd? Laat het ons weten en we regelen het voor je. Overnachtingen in Inthira hotel. Ontbijt inbegrepen.

Karstgebergte, koeien en boeren Vang Vieng, Laos

Dag 12 – naar Vientiane
Jullie worden opgehaald bij het hotel en nemen de bus naar Vientiane, het is een rit van ongeveer 4 tot 5 uur. Eenmaal aangekomen in Vientiane zal een chauffeur jullie ophalen en afzetten bij het hotel. Ondanks het feit dat er nu ongeveer 600.000 mensen wonen, geeft de hoofdstad nog steeds een dorpsgevoel. Vanwege de kleine schaal is alles in Vientiane gemakkelijk lopend te bezoeken of per tuktuk. Vientiane is net als Luang Prabang aan de Mekong rivier en jullie kunnen nog steeds behoorlijk wat Franse koloniale architectuur vinden. Overnachting in Beau Rivage. Ontbijt inbegrepen.

Patuxai in het centrum van Vientiane in LaosVientiane

Dag 13 – vrije dag Vientiane
Vandaag kunnen jullie Vientiane zelf verkennen. Huur een fiets en bezoek de Wat Sisaket met duizenden miniatuur Boeddhabeelden, en de koninklijke tempel van Wat Prakeo. Maak foto’s bij het imposante Patuxai-monument dat lijkt op haar inspiratie de Arc de Triomphe. Kom meer te weten over de geheime oorlog in Laos en hoe deze het land nog steeds beïnvloedt op de uitstekende COPE-tentoonstelling. Overnachting in Beau Rivage. Ontbijt inbegrepen.

Dag 14 – vlucht naar Pakse
Jullie hebben vandaag nog een vrije ochtend, waarna jullie om 14.30u worden opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Vientiane worden gebracht voor de vlucht naar Pakse. Bij aankomst in Pakse worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht. Overnachting in Sinouk Coffee Resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 15 – tweedaagse jeepexcursie over het Bolaven Plateau
Vandaag worden jullie door Mr Khamsone en zijn jeep in het hotel opgehaald om het Bolaven-plateau te verkennen. Het is een mooie rit van 13 km door het Laotiaanse platteland met idyllische dorpjes. Het plateau, met een hoogte van ongeveer 1200 meter, is een stuk koeler dan de rest van Laos. Daarnaast vind je op het plateau veel koffieplantages, dit komt door het klimaat.

Jeep tijdens excursie op het Bolaven PlateauBolaven Plateau

Jullie bezoeken de waterval Tad Mount, waar jullie de kans hebben om te zwemmen, dus vergeet jullie zwemkleding niet! Jullie verblijven op de boerderij van Mr Khamsone waar jullie zijn familie ontmoeten en een rondleiding krijgen over zijn boerderij. ’s Avonds genieten jullie van een huisgemaakte diner bij het kampvuur. Overnachting in Mystic Mountain homestay. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 16 – tweedaagse jeepexcursie over het Bolaven Plateau
Jullie zullen hoogstwaarschijnlijk vroeg opstaan van het geluid van de dieren die wakker worden. Na het ontbijt op de boerderij wandelen jullie naar de Phu Khatok en de Phy Katé vulkaan. Als jullie eenmaal hebben geluncht, vertrekken jullie over een pad dat dwars door het plateau snijdt, op een route die zelden of nooit door toeristen wordt bezocht en wandelen door naar de etnische dorpen van Souay en Lavens. Jullie verlaten dan het Bolaven-plateau en gaan verder naar Champasak. Overnachting in Nakorn Café Guesthouse. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 17 – bezoek Wat Phou; naar 4000 eilanden
Vandaag zullen jullie vroeg opstaan om van wat cultuur te genieten. Om 5u ’s ochtends worden jullie opgehaald door een chauffeur voor een bezoek aan de beroemde tempel Wat Phou, die op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Deze tempel biedt een prachtig uitzicht op de zonsopgang, en op deze tijd in de ochtend zal er bijna niemand zijn. Het complex is prachtig gelegen tegen een berg. Met een korte wandeling omhoog, hebben jullie een prachtig uitzicht op het ooit enorme, nu deels overgroeide complex. De eerste delen van deze Khmer-tempel stammen uit de zesde eeuw.

Oude tempel bij Champasak, Laos
Ruïnes bij Champassak
Uitzicht op de ruïnes van Champasak in LaosChampasak

Na de lunch rijden jullie naar Ban Hat Xay Khoun. De boot zal op jullie wachten en brengt jullie naar een van de 4000 eilanden in de omgeving. Jullie hebben de tijd om Don Det en Don Khone op de fiets te verkennen of lekker te relaxen bij het zwembad. Beide eilanden hebben de mooiste zonsondergangen die te zien zijn in Laos, naar mijn mening natuurlijk! Overnachting in Sengahloune Resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 18 – vrije dag 4000 eilanden
De laatste vrije dag in Laos, hoe gaan jullie die doorbrengen? Jullie kunnen ontspannen bij het zwembad of een bezoek brengen aan een of meerdere watervallen op het eiland. Er is genoeg te doen, of helemaal niets is natuurlijk ook een goede optie. Overnachting in Sengahloune Resort. Ontbijt inbegrepen.

Beide eilanden, Don Det en Don Khone, hebben de mooiste zonsondergangen die te zien zijn in Laos, naar mijn mening natuurlijk!

Huisjes langs de Mekong in Laos4000 eilanden

Dag 19 – via Khone Phapheng naar Pakse
Jullie worden in de middag opgehaald en varen per boot naar Ban Nakasang, van daar rijden jullie terug naar Pakse. Onderweg passeren jullie de grootste waterval in Zuidoost-Azië, Khone Phapheng. Dat wil je zeker niet missen! Voordat jullie naar het hotel in Pakse gaan, hebben jullie nog de kans om de grote markt in Pakse te bezoeken. Overnachting in Residence Sisouk. Ontbijt inbegrepen.

Dag 20 – vlucht naar huis
Helaas is het tijd om naar huis te gaan. Jullie worden naar de luchthaven van Pakse gebracht voor jullie vlucht naar huis. Hopelijk hebben jullie genoten van de afgelopen weken en leuke herinneringen aan de reis!

Nog niet klaar om naar huis te gaan? We kunnen een paar dagen in Bangkok toevoegen voor een stedentrip, laat het ons weten en wij regelen het voor jullie!

Accommodaties

Hieronder vind je een aantal favoriete accommodaties van Roselyn tijdens haar rondreis in Laos. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Sinouk Coffee Resort, Bolaven

Sinouk Coffee Resort, Bolaven

Standaard

Sinouk Coffee Resort, Bolaven

Sinouk Coffee Resort, Bolaven

Standaard

De mooie houten bungalows zijn gelegen rondom een koffieplantage. Hier kan je mooie wandelingen maken en genieten van verschillende watervallen. Sinouk Coffee Resort is gelegen op het Bolaven plateau in het Zuiden van Laos.
Maison Dalabua, Luang Prabang

Maison Dalabua, Luang Prabang

Luxe

Maison Dalabua, Luang Prabang

Maison Dalabua, Luang Prabang

Luxe

De naam Dalabua betekent "Lotus Princess". Dit beschrijft het boetiekhotel perfect die omringd is door UNESCO-geclassificeerde vijvers. Het hotel is 3 minuten lopen van de bekende night market van Luang Prabang, maar lijkt op een hele andere wereld als je eenmaal in het hotel bent.
Sengahloune Resort, Don Khone

Sengahloune Resort, Don Khone

Standaard

Sengahloune Resort, Don Khone

Sengahloune Resort, Don Khone

Standaard

Het hotel is gelegen aan de Mekong rivier naast de brug die Don Khone met Don Det verbindt. Met een mooi zwembad en een prachtig uitzicht op de zonsondergang elke avond is dit de beste plaats om even te relaxen.
Bootje op de Mekong rivier in Laos

Wil je ook graag naar Laos?

Interesse in een reis naar Laos? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 2.525,- p.p.

Prijs gebaseerd op vier personen

Ingebrepen

 • 19 overnachtingen
 • vervoer zoals beschreven in de reisroute
 • binnenlandse vlucht van Vientiane naar Pakse
 • maaltijden: 19 x ontbijt, 7 x lunch en 2 x diner
 • bezoek aan Pak Ou grotten en het whiskydorpje Xanghai
 • rondleiding door Luang Prabang
 • wandeling naar de Kuang Si waterval
 • bezoek aan de Bear Rescue Center, Vlinderpark en Laos Buffalo farm
 • bezoek aan Mandalao Elephant Sanctuary
 • kajaktoer naar verschillende grotten in Vang Vieng
 • tweedaagse excursie over het Bolaven Plateau
 • wandeling naar Phy Khatok en Phy Katé vulkaan
 • bezoek aan Wat Phou
 • bezoek aan de Khone Phapeng waterval
 • inclusief entreegelden
 • alle beschreven wandelingen onder leiding van Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Laos

Onze rondreizen door Laos

Wil je graag naar Laos maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Het Hoge Noorden Van Vietnam En Laos

Het hoge noorden van Vietnam en Laos

35 DAGEN

Geweldige reis voor reizigers die al een keer in Vietnam zijn geweest of liever iets willen zien waar nog minder toeristen zijn. Vanuit Hanoi ga je niet zuidwaarts maar naar boven tot aan de grens met China.