Per luxetrein naar Kaapstad

Zuid-Afrika

Sari en Paul gingen samen met vrienden naar Namibië, maar wilden ervoor een dag of 10 met z’n tweeën heerlijk op vakantie in Zuid-Afrika. Een beetje actief maar vooral veel rust. Ze kozen voor een rit met de blue train, gingen twee keer fietsen en genoten van het heerlijke eten en wijnen dat Zuid-Afrika te bieden heeft.

Zuid-Afrika - blue train in de Karoo

Met Reisbrigade naar Zuid-Afrika

Interesse in een reis naar Zuid-Afrika? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – aankomst Johannesburg
Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht door een afgevaardigde van onze lokale agent. Aan hem kan je alle vragen stellen en hij geeft jullie nog een heleboel informatie. In het informatiepakket zit ook een korte wegbeschrijving om bij elke accommodatie te geraken. Vervolgens worden jullie door een chauffeur naar het hotel gebracht. Overnachting in The Safari Club.

Dag 2 – fietstocht door Soweto
Jullie worden opgehaald voor de fietstocht die voor vandaag op het programma staat. Deze Fairtrade Soweto Experience is een gemeenschapsinitiatief en wordt uitgevoerd door lokale gidsen. Een unieke manier om Soweto te leren kennen. Soweto is misschien wel de bekendste township van Zuid-Afrika en ongeveer een derde van alle inwoners van Johannesburg wonen in Soweto. Tijdens deze 5-uur durende excursie bezoeken jullie het Hector Pietersen museum en het Vulakazihuis waar Nelson Mandela en Desmond Tutu hebben gewoond. Jullie brengen een bezoek aan enkele lokale projecten, die per dag kunnen wijzigen. Vervolgens is er een lunch voorzien en daarna ontdekken jullie per fiets alle geheime plaatsen van Soweto. De gids vertelt over Apartheid en de littekens die je nog ziet. Een indrukwekkende maar ook hoopvolle excursie. Vervolgens worden jullie naar Pretoria gebracht om te overnachten. Overnachting in Cornerstone Guesthouse. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 3 – Blue train naar Kaapstad
Na een vroeg ontbijt worden jullie om 6.30u naar het treinstation van Pretoria gebracht. Om half acht worden jullie verwacht voor de incheck en vervolgens gaan jullie aan boord van de luxueuze blue train. Jullie gaan onmiddellijk aan boord waar jullie genieten van een hapje en een drankje. Om stipt half negen vertrekt de trein. Er wordt een brunch geserveerd en in de namiddag een high tea. Rond vijf uur komen jullie aan in Kimberley. Deze stad is bekend geworden door de diamanten die er zijn gevonden. Jullie gaan per bus naar het Kimberley Open Mine Museum waar jullie een rondleiding krijgen. Om zeven uur zet de trein haar reis weer verder en kunnen jullie je opfrissen voor het diner (avondkledij verplicht). Overnachting in een deluxe suite in de Blue Train. Ontbijt, lunch, high tea en diner inbegrepen. Alle drankjes in de trein zijn tevens inclusief.

Zuid-Afrika - schoolkinderen in Soweto Johannesburg
Zuid-Afrika - fietstocht Soweto in Johannesburg
Zuid-Afrika - blue train in de KarooBlue Train

Je kan ervoor kiezen om met de kabellift naar boven te gaan maar je kan ook je wandelschoenen aantrekken en via één van de routes een mooie klim naar boven maken.

Dag 4 – aankomst in Kaapstad
Het ontbijt wordt geserveerd van half acht tot tien uur en kan desgewenst naar jullie coupé gebracht worden. De trein arriveert rond het middaguur in Kaapstad. Jullie worden opgehaald en naar het hotel gebracht dat niet ver van het station gelegen is. De rest van de dag hebben jullie de tijd om de stad te ontdekken. Slenter naar het V&A Waterfront, geniet van een drankje bij Den Anker met uitzicht op de Tafelberg of koop alvast kaartjes voor een bezoek aan Robbeneiland morgen. Overnachting in Cape Heritage hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 5 – vrije dag in Kaapstad
Na een heerlijke nachtrust en lekker ontbijt zijn jullie klaar om Kaapstad verder te verkennen. Jullie hotel is centraal gelegen en veel bezienswaardigheden zijn op wandelafstand: de tuinen van de voormalige VOC, het oude kasteel, het waterfront, de Bo kaap. Als het weer mooi is, raad ik jullie aan om een bezoek te brengen aan de Tafelberg. Bij helder weer is het uitzicht fenomenaal. Je kan ervoor kiezen om met de kabellift naar boven te gaan maar je kan ook je wandelschoenen aantrekken en via één van de routes een mooie klim naar boven maken. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Een bezoek aan Robbeneiland is indrukwekkend. Overnachting in Cape Heritage hotel. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - uitzicht op Kaapstad vanaf de tafelbergUitzicht vanaf de Tafelberg

Dag 6 – naar Stellenbosch
De huurauto wordt vandaag gebracht naar het hotel. Er is een auto in E-klasse voor jullie gereserveerd. Dit is een Toyota Corolla of gelijkwaardig (automaat).  Na een korte briefing is het aan jullie. In het begin is het even wennen dat links rijden, maar het went best snel. Althans dat vonden wij. Stellenbosch werd in 1685 opgericht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel en dankt zijn bekendheid aan de vermaarde wijnen, de fruitteelt en de universiteit. Overnachting in Evergreen Manor and Spa. Ontbijt inbegrepen.

Dag 7 – vrije dag Stellenbosch
In het hart van het centrum bevindt zich de Braak, een plein van gras, waar de Sint Mary’s Church is, het VOC Kruithuis en de Rhenisch Church waar slaven, kleurlingen en zwarten naar de missieschool gingen. Bezoek ook zeker Oom Samie se Winkel, een Victoriaanse dorpswinkel met veel rommel. Als jullie van de koloniale geschiedenis houden, zijn jullie hier zeker aan het juiste adres. In de namiddag zouden jullie nog een wijngaard kunnen bezoeken. Meerlust staat bekend als één van de beste rode wijnen van Zuid-Afrika maken. Ook Blaauwklippen strekt tot de aanbeveling. Dus goed eerst afspreken wie Bob is vandaag. Het restaurant van Rust en Vrede staat in de top 10 van beste restaurants in Zuid-Afrika. Een andere aanrader is Ouverture at Hidden Valley. Overnachting in Evergreen Manor and Spa. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - Moederkerk StellenboschStellenbosch

Dag 8 – fietsen en wijn proeven in Stellenbosch
Om nog meer van de heerlijke wijnen te kunnen genieten, maken jullie vandaag een fietstocht. In totaal fiets je niet meer dan 9 kilometer. De gids vertelt alles over deze regio, de druivensoorten, de Eerste rivier en nog veel meer. In totaal bezoeken jullie drie wijngaarden waarvan er twee gespecialiseerd zijn in wijn en een in brandy. Hier mogen jullie de wijnen proeven en bij goedkeuring natuurlijk ook kopen. Een heerlijke dag! Overnachting in Evergreen Manor and Spa. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 – naar Houtbaai
Tijd om afscheid te nemen van Stellenbosch. Ook vandaag is het weer een korte rit. Houtbaai is ideaal gelegen aan het strand en vlakbij Kaapstad. Vlakbij Houtbaai liggen de botanische tuinen van Kirstenbosch. In de zomer organiseren ze elke zondag picknick concerten en laat het nu toevallig zondag zijn vandaag. Absoluut een aanrader volgens vele inwoners van Houtbaai. Jullie overnachten in Riverside Estates. Dit guesthouse is gebouwd in de typische Nederlandse Kaapstijl. De kamers hebben hoge plafonds en zijn stijlvol ingericht. Het is een mooi, groen landgoed met vriendelijke personeel. Mochten jullie vrienden in Houtbaai zijn, nodig ze uit en vraag aan de staff of ze een braai voor jullie kunnen organiseren. Wij hebben dat ook gedaan en vonden dat erg gezellig! Overnachting in Riverside Estates: luxury room. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - uitzicht op HoutbaaiHoutbaai
Zuid-Afrika - entree robbeneiland
Zuid-Afrika - pinguïns bij Boulders beach Simonstown

Dag 10 – vrije dag Houtbaai
Voor vandaag stellen wij voor dat jullie naar Kaap de Goede Hoop rijden. De route gaat langs Chapman’s Peak, een prachtige tolweg met mooie uitzichtpunten. Op het zuidelijkste punt van het Kaapse schiereiland ligt het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve. De vegetatie bestaat uit meer dan 1000 verschillende soorten. Er leven ook zebra’s, hartenbeesten en bontebokken. De uitzichten en de stranden zijn indrukwekkend. Natuurlijk moet er een foto gemaakt worden bij het bord van Kaap de Goede Hoop. Vanaf hier kunnen jullie omhoog langs de Oostkust. Simonstown is zeker een plaatsje dat de moeite is om even te bezoeken. Hier zie je op het strand van Boulders Beach pinguïns. Overnachting in Riverside Estates. Ontbijt inbegrepen.

Dag 11 – vlucht naar Windhoek
Tijd om afscheid te nemen. Jullie leveren de auto in op de luchthaven en nemen de vlucht naar Windhoek. Wij hopen dat jullie genoten hebben van Zuid-Afrika. Veel plezier in Namibië! Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Hieronder vind je de favoriete hotels van Sari en Paul. Zij waren op zoek naar accommodaties die comfortabel, luxueus maar toch ook een familiale atmosfeer uitstraalden. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Blue Train

Blue train

Luxe

Blue Train

Blue train

Luxe

Het is een unieke belevenis om te reizen per trein in Zuid-Afrika. De trein is uitermate comfortabel en het personeel legt je in de watten terwijl je geniet van het mooie landschap.
Evergreen Manor, Stellenbosch

Evergreen Manor, Stellenbosch

Luxe

Evergreen Manor, Stellenbosch

Evergreen Manor, Stellenbosch

Luxe

Dit 5-sterrenhotel is perfect gelegen in het centrum van Stellenbosch. Riel en Christina zorgen, samen met het personeel, dat het je nergens aan ontbreekt tijdens het verblijf.
Cape Heritage Hotel, Kaapstad

Cape Heritage Hotel, Kaapstad

Luxe

Cape Heritage Hotel, Kaapstad

Cape Heritage Hotel, Kaapstad

Luxe

Dit mooie 4-sterrenhotel is in het centrum van Kaapstad en het V&A waterfront ligt op wandelafstand. De kamers zijn zeer comfortabel en smaakvol ingericht.
Zuid-Afrika - blue train in de Karoo

Wil je ook graag naar Zuid-Afrika?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis naar Zuid-Afrika een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 2.250,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Inbegrepen

 • 10 overnachtingen zoals beschreven in rondreis
 • alle transfers zoals beschreven in rondreis
 • 1 huurauto automaat met GPS in de klasse E voor 5 dagen (inclusief super cover verzekering, one way fee, extra chauffeur en delivery fee)
 • maaltijden: 10x ontbijt, 2x lunch en 1x diner
 • fairtrade fietstocht door Soweto
 • verblijf aan boord van de Blue train in een deluxe suite
 • fietstocht met wijnproeverij in Stellenbosch

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden

Andere rondreizen door Zuid-Afrika

Wil je graag naar Zuid-Afrika maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Van Kruger Naar De Kaap

NIEUW

Van Kruger naar de Kaap

24 DAGEN

Een individuele rondreis Zuid-Afrika op maat langs de hoogtepunten van het zuiden en het noorden. Per eigen huurauto rijd je van Johannesburg via Kruger, Swaziland, de Panoramaroute en ook de kust van St.Lucia naar Kaapstad.

Wilde Dieren En Hoge Bergen

Wilde dieren en hoge bergen

18 DAGEN

Een rondreis door Zuid-Afrika is geschikt voor hele kleine kinderen. Met een eigen huurauto rijden jullie via de Panoramaroute naar Krugerpark en via Swaziland naar de kust rond St. Lucia. De terugreis naar Johannesburg gaat via de mooie centrale Drakensberg.

Dwars Door De Regenboognatie

Dwars door de regenboognatie

26 DAGEN

Een complete rondreis waarbij je het land doorkruist. Met een huurauto bepaal je zelf waar je wil stoppen en rij je van Johannesburg naar Kaapstad (of andersom). Je gaat via de Panoramaroute, Kruger, Swaziland en Wild Coast naar de Westkaap.