Onbekend Noordoost Sri Lanka

Rondreis op maat Sri Lanka

Een rondreis buiten de gebaande paden van Sri Lanka. Tijdens deze rondreis kom je op het meest noordelijke puntje van Sri Lanka en breng je een bezoek aan een aantal nationale parken in het noorden.

Sri Lanka rondreis op maat

Met Reisbrigade naar Sri Lanka

Interesse in een individuele rondreis Sri Lanka? Reisbrigade kent dit mooie eiland erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis op maat. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Sri Lanka straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Vraag een reisvoorstel aan
Het verkeer in Sri Lanka is nogal druk en chaotisch. Iedereen rijdt door elkaar en als buitenstaander snap je weinig van de verkeersregels. Een rondreis per auto met chauffeur is daarom ideaal, de chauffeur loodst je veilig over het eiland! Het zal je vast opvallen dat er veel hybride auto’s rondrijden, dat gaat de goede kant op daar!

 

Reisroute

Dag 1 – Aankomst Colombo, transfer Negombo
Na aankomst in Colombo worden jullie door je chauffeur opgewacht. Hij brengt jullie naar het hotel in Negombo. Na het inchecken en even op adem komen staat de eerste excursie al op het programma.

Jullie stappen in de boot en ontdekken vanaf het water de lagune van Negombo. Langs de oevers zie je hoe de lokale bevolking  woont. Omgeven door groene kokospalmen hoor je om je heen de vele verschillende vogels fluiten. Overnachting in Suriya Arana Hotel. 

Dag 2 – Bezoek aan de vismarkt, naar Kalpitiya
Na het ontbijt vertrekken jullie naar de vismarkt van Negombo. Al vanaf 4 uur in de ochtend zijn de vissers aan de slag. De gevangen vis die aan land komt wordt meteen schoongemaakt, gepekeld en in de zon gelegd om te drogen. Dat zorgt natuurlijk nog voor een aparte geur, maar ook voor mooie foto’s.

Na het bezoekje aan de vismarkt rijden jullie door naar de volgende bestemming: Kalpitiya, een kleine vissersstad in het noordwesten van Sri Lanka. Het is ruim drie uur rijden over een mooie route langs de kust. Eenmaal aangekomen hebben jullie de rest van de middag vrij om zelf in te delen, maak bijvoorbeeld alvast een mooie wandeling langs de kust waar je de kleuren van de lucht  langzaam ziet veranderen terwijl de zon ondergaat. Overnachting in Makara Resort Dolphin Beach. 

Dag 3 – Walvissen spotten op de boot
Kalpitiya trekt jaarlijks vele bezoekers: toeristen en zeedieren! Vandaag gaan jullie op zoek naar deze grote zwemmers die je vaak voor de kust van Kalpitiya kunt vinden. Al na zo’n 30 minuten varen komen dolfijnen soms rond de boot zwemmen. Ook kan het zomaar gebeuren dat de blauwe vinvis zich vandaag laat zien.  Na de boottocht keren jullie terug naar het hotel waar je de rest van de middag vrij te besteden hebt. Overnachting in Makara Resort Dolphin Beach.

Dag 4 – Jeepsafari Wilpattu nationaal park
Na het ontbijt reizen jullie verder naar Wilpattu nationaal park. Hier kun je de bagage achterlaten bij de receptie van de campsite en meteen overstappen in een jeep: tijd om op safari te gaan! Wilpattu nationaal park ligt op de grens van verschillende gebieden waardoor de flora en fauna erg divers is. Zo hebben sommige delen uitgestrekte droge vlaktes waarna je later door de modder rijdt naar de kust met wit en oranje zand. In deze omgeving leven vele wilde dieren zoals olifanten, luipaarden en lippenberen. Deze beren met zwarte vacht zijn te herkennen aan een stukje witte vacht op de borst en aan hun enorme klauwen.

Na de safari keren jullie terug naar het campsite, jullie verblijf voor vannacht. Het avondeten op het kamp wordt voor jullie bereid en daarna slaap je tussen de wilde dieren bij het nationale park. Overnachting Big Game Camp Wilpattu. 

Dag 5 – Naar Mannar
Na de drukte van de afgelopen dagen kunnen jullie ‘s morgens eerst heerlijk bijkomen. In de loop van de ochtend reizen jullie verder door naar het noorden van Sri Lanka; de volgende stop is Mannar. De chauffeur brengt jullie naar het Palmyrah House Mannar, een fijne, luxe plek om even helemaal tot rust te komen. Zo kun je heerlijk relaxen aan het zwembad, of stap op enkele meters van het hotel zo het strand op. Overnachting Palmyrah House Mannar.  

Dag 6 – Bewonder de vele kanten van Mannar
Gisteren zijn jullie als het goed is weer helemaal opgeladen. Vandaag gaan jullie er weer op uit, want in en rond Mannar is nog genoeg te doen. Tijdens de tour door Mannar komen jullie onder andere langs Mannar Fort, de Thiruketheeswaram Tempel, Boabab boom (een heilige boom voor hindoes) en de vuurtoren. Na deze excursie keren jullie terug naar het hotel, waar jullie nog een duik kunnen nemen. Overnachting in Palmyrah House Mannar

Sri Lanka rondreis op maat
Sri Lanka rondreis op maat
Sri Lanka rondreis op maatbijschrift bij de foto

stop onderweg eens of een andere tip

Dag 7 – Naar Jaffna
Vandaag gaat de reis verder door naar het noorden. Na het ontbijt stappen jullie weer in de auto en brengt de chauffeur jullie naar Jaffna, de uitvalsbasis voor de komende dagen. Na de incheck bij het hotel is het tijd voor wat beweging. Jullie gaan vandaag de stad verkennen op de fiets. De tocht begint bij Jaffna Fort, ooit een Nederlands fort in de tijd van de VOC. Vanaf daar fietsen jullie naar de markt van Jaffna en eindigt je fietstocht bij de Nallur Kandasamy Kovil, waar in de avond traditionele ceremonies plaatsvinden. Overnachting Fox Resort Jaffna. 

Dag 8 – Bezoek aan het meest noordelijke puntje van Sri Lanka
Net als de vissers gaan jullie vandaag vroeg uit de veren. In de ochtend brengen jullie namelijk een bezoek aan een vissersdorp met de daarbij horende vissersmarkt. Een ander belangrijk product is palmyra, je raad het misschien al: dit zijn producten gemaakt van palmen. Zo worden er hier onder andere  hoeden en manden van de palmbladeren gemaakt.

In middag gaan jullie samen met je lokale Tamil gids Nadesh op bezoek bij zijn familie. Hier bereiden jullie samen een lunch en maak je kennis met de rest van Nadesh’ familie. Reken maar niet op een mes en vork, je eet hier lekker met je handen. Na de lunch reizen jullie door naar het meest noordelijke puntje van Sri Lanka: Point Pedro. Hierna worden jullie door je chauffeur weer terug naar het hotel in Jaffna gebracht.  Overnachting Fox Resort Jaffna.

Dag 9 – Naar Nayantivu eiland
In de ochtend vertrekken jullie naar de pier van Kurukatuwan, de rit hiernaartoe duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur. Vanaf hier stappen jullie op de boot naar Nayantivu eiland. Dit eiland is vooral bekend om de kleurige tempels die je er kunt vinden. Je kunt hier van tempel naar tempel lopen of ervoor kiezen om een tuktuk te huren en zo langs de tempels op het eiland te toeren. Na een dag op het eiland vertrekken jullie in de middag weer met de boot terug naar het vasteland. Overnachting Fox Resort Jaffna.

Dag 10 – Naar Nilaveli
Strand, palmen, zon en de zee; dit is toch het perfecte beeld van een tropisch eiland of niet? Vandaag reizen jullie naar Nilaveli, net iets noordelijker dan het bekende Trincomalee. Met witte zandstranden en wuivende palmen ben je echt in een tropisch paradijs. Door je chauffeur worden jullie afgezet bij de strandvilla waar jullie de komende dagen verblijven. Overnachting Nagenahira Beach Villa.

Dag 11 – Snorkelen om Pigeon Island
Gister hebben jullie met de voeten in het zand kunnen zitten, vandaag zetten jullie de duikbril op en ontdekken jullie de onderwaterwereld van Sri Lanka. Rondom Pigeon Island zorgt het heldere water voor uitstekend zicht; ideale  snorkel omstandigheden. Met het prachtige koraal, kleurrijke vissen, schildpadden en zeesterren valt er onder water genoeg te zien. Aan het einde van de dag zijn jullie weer terug bij het hotel. Hebben jullie nog niet genoeg gezwommen dan kun je de dag afsluiten met nog een duik! Overnachting Nagenahira Beach Villa.

Dag 12 – Langs de oostkust naar Batticaloa
Na wat dagen aan het strand reizen jullie door langs de oostkust van Sri Lanka richting Batticaloa aan de Indische oceaan. Deze onbekende stad heeft een prachtig Hollands fort en het ligt tussen lagunes aan de mooie kust.De komende dagen verblijven jullie bij een lokale familie in Dilu’s Homestay, genoemd naar het enige kind van de familie. Samen met ouders Jothy en Rusi neemt Dilu jullie  mee in het dagelijkse leven van het gezin. Na het avond eten worden de kaarten naar voren gehaald, voer je leuke gesprekken of zing je samen met Dilu een liedje. Overnachting in Dilu’s Homestay.

Sri Lanka, the-palmyrah-house, terrasbijschrift
Sri Lanka, the-palmyrah-house, terras
Sri Lanka, the-palmyrah-house, terras

Hier kan een leuk verhaaltje komen

Sri Lanka, the-palmyrah-house, terrasbijschrift

Dag 13 – Ontdek de kleuren van Palamunai
Nog even ontbijten met de familie voor jullie op pad gaan in het zuiden van Batticaloa. In dit gebied zullen jullie steeds meer moskeeën tegenkomen, de bevolking is hier grotendeels moslim.  Na een bezoekje aan de lokale markt, het strand en een van de vele moskeeën is het tijd voor de lunch.

Jullie schuiven aan bij een lokale familie voor een typisch Sri Lankaanse maaltijd. Na de lunch reizen jullie door naar Kattankudy; een levendige stadje niet ver van Batticaloa.  Na het verkennen van de stad is het alweer tijd om terug te keren naar de homestay. Speel vanavond nog een spelletje of deel je verhalen van de dag met het gezin. Overnachting Dilu’s Homestay. 

Dag 14 – Naar Gal Oya
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het gastgezin. Jullie reizen door naar het binnenland van Sri Lanka: Gal Oya is de bestemming vandaag. Jullie verblijven hier op een fantastische Campsite dichtbij het nationale park. Deze accommodatie, met de veelbelovende naam ‘Wild Glamping’, is omgeven door savanne bossen en bergen, jullie slapen in een comfortabele safaritent. Vandaag kunnen jullie nog even rustig aan doen en ontspannen bij het zwembad. Tip van ons: ga lekker op tijd naar bed, morgen begint de dag vroeg! Overnachting Glamping Gal Oya.

Dag 15 – Bootsafari door Gal Oya nationaal park
Al om 5 uur vertrekken jullie vandaag naar Gal Oya nationaal park, onderweg hoor je de vogels fluiten terwijl de zon aan de horizon opkomt. In Gal Oya stappen jullie in een boot, dit is hier de beste manier om de omgeving te verkennen. Vanaf het water hebben jullie uitzicht over de omliggende bergketens, en met wat geluk spotten jullie een of meer zwemmende olifanten. Na de safari keren jullie terug naar het hotel. Duik weer even je bed in om de gemiste nachtrust in te halen of ga zelf nog op verkenning in de omgeving, de rest van de dag zijn jullie vrij. Overnachting Glamping Gal Oya. 

Dag 16 – Vrije dag in Gal Oya
Vandaag even een dag met niks op de planning. Jullie kunnen de dag helemaal naar eigen zin indelen. Zo kun je ervoor kiezen om te relaxen bij het zwembad, een mooie wandeling door het nationale park te maken of een andere activiteit te boeken van de receptie. Er is vast nog genoeg te zien in de omgeving! Overnachting Glamping Gal Oya. 

Dag 17 – Naar Wasgamuwa
Na het ontbijt worden jullie door je chauffeur naar het volgende hotel gebracht. De rit duurt ongeveer 2,5 uur. Het hotel ligt in Wasgamuwa, vanaf het hotel heb je uitzicht over de Knuckles bergketen. Na het inchecken hebben jullie de rest van de dag vrij, zo kun je even uitrusten aan het zwembad of een wandeling maken door de bergachtige omgeving. Overnachting in Lavendish Wild Safari Wasgamuwa.

Dag 18 – Op zoek naar wilde dieren in Wasgamuwa nationaal park
Hopelijk zijn jullie weer een beetje uitgerust; de volgende ochtendsafari staat namelijk op het programma. Vandaag gaan jullie op jeepsafari in Wasgamuwa nationaal park. In het park zijn wel 143 verschillende vogelsoorten gespot en leven meer dan 20 verschillende soorten zoogdieren. Er valt hier dus genoeg te zien. Overnachting Lavendish Wild Safari Wasgamuwa. 

Sri Lanka rondreis op maat
Sri Lanka bus en olifant, image slider
Sri Lanka rondreis op maat

laatste dagen

Accommodaties

In Sri lanka maken we gebruik van kleinschalige, bijzonder gelegen en avontuurlijk accommodaties. Hieronder vind je de drie accommodaties, maar natuurlijk kunnen wij deze aanpassen aan jullie wensen. Willen jullie liever wat meer luxe? Laat het ons weten en wij maken een gepast reisvoorstel op maat voor jullie!

Wild Glamping – Gal Oya

Wild Glamping – Gal Oya

Standaard

Wild Glamping – Gal Oya

Wild Glamping – Gal Oya

Standaard

Kamperen, maar toch genieten van luxe? Deze mooie accommodatie ligt vlakbij het Gal Oya National Park en heeft een restaurant en zwembad, omgeven door de natuur! Je slaapt in een stevige jungletent met 'buiten'-badkamer, airco en terras, onder een extra bladerdak.
The Palmyrah House – Mannar

The Palmyrah House – Mannar

Standaard

The Palmyrah House – Mannar

The Palmyrah House – Mannar

Standaard

Dit comfortabele, moderne hotel heeft een eigen restaurant, een heerlijke tuin en een zwembad. De kamers zijn fris en licht, en voorzien van airco, tv, een zithoek en goede bedden. Palmyrah House ligt centraal op het eiland Mannar,
Dolphin Beach Resort – Kalpitiya

Dolphin Beach Resort – Kalpitiya

Standaard

Dolphin Beach Resort – Kalpitiya

Dolphin Beach Resort – Kalpitiya

Standaard

Dolphin Beach Resort ligt op een ongerept schiereiland, en de comfortabele tenten zijn kleurrijk ingericht en voorzien van airconditioning, een ruime veranda, eigen badkamer met regendouche en goede bedden.
Entabeni Game Reserve

Entabeni Game Reserve

Luxe

Entabeni Game Reserve

Entabeni Game Reserve

Luxe

Het leuke aan Zuid-Afrika is dat ze ongelooflijk veel mooi privé-reservaten hebben over het hele land verspreid. Vaak gaat dit gepaard met een mooie, luxe lodge en zijn in het pakket de gamedrives en de maaltijden alvast inbegrepen. Wij verbleven twee nachten bij Ravineside en genoten van de safari’s en het heerlijke eten.

Wil je ook graag naar Sri lanka?

Interesse in een reis naar Sri Lanka? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Button Text
Over deze rondreis

Reissom € xxx,- p.p.

prijs is gebaseerd op ….

Inbegrepen

 • 22 overnachtingen in een familie- of triplekamer
 • 2x huurauto in de klasse O voor 8 dagen en voor 13 dagen inclusief super
 • 22 overnachtingen in een familie- of triplekamer
 • 2x huurauto in de klasse O voor 8 dagen en voor 13 dagen inclusief super
 • 22 overnachtingen in een familie- of triplekamer
 • 2x huurauto in de klasse O voor 8 dagen en voor 13 dagen inclusief super

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes