Dwars door Zuidelijk Afrika

Namibië, Botswana & Zimbabwe

We ontmoeten Chris en Willeke op het Verre Reizen Event in Antwerpen. Ze willen in de zomer met een huurauto op een rustig tempo genieten van de fauna en flora van Namibië. Via de delta van Botswana willen ze eindigen bij de Victoria watervallen in Zimbabwe. Kleinschalige accommodaties op mooie locaties heeft de voorkeur.

Safari Botswana olifanten in het Chobe nationaal park

Met Reisbrigade naar Zuidelijk Afrika

Interesse in een reis naar Namibië, Botswana of Zimbabwe? Reisbrigade kent deze bestemmingen erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Afrika straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41
Wij maakten een prachtige rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Echt een overgetelijke ervaring. We kwamen op prachtige plaatsen en sliepen in mooie lodges die vaak op een bijzondere plek gelegen waren. We hadden ook het geluk om de big 5 van heel dichtbij te zien. Absoluut een aanrader! De reis was perfect voorbereid door Kim en ook tijdens de reis stond ze steeds voor ons klaar.
Chris & Willeke

Reisroute

Dag 1 –  aankomst Windhoek
En daar gaan jullie dan, op ontdekkingsreis door Namibië! Bij aankomst in Windhoek worden jullie opgewacht door onze lokale agent. Daarna halen jullie de auto op, we hebben een Toyota 4×4 Double Cab geregeld. Jullie rijden over de Khomas hoogvlakte naar jullie hotel in Windhoek. Als jullie nog fit zijn, hebben jullie nog de middag om de stad te verkennen. Bezoek dan zeker de Christus Kirche. Deze ligt prachtig met uitzicht over de stad, maar midden op een rotonde. Direct achter de kerk vind je de mooie tuinen van het parlement, het Tintenpalast (waar het parlement zetelt), en ook het fort en museum Alte Feste en het Onafhankelijkheidsmuseum in een wel heel bijzonder gebouw. Handig op loopafstand van elkaar. Overnachting in Olive Grove Guesthouse.

Dag 2 – naar Sossusvlei
Op naar de woestijn! Sla vooraf flink wat water en wat snacks in, jullie brengen flink wat tijd door in de auto. Bestemming van de dag is de Sossus Dune Lodge in de Namib woestijn. De ligging van de lodge garandeert niet alleen prachtige uitzichten, ook ligt de lodge al in het park waardoor je voor zonsopgang en na zonsondergang nog toegang hebt. En dus een voorsprong in de vroege ochtend om de duinen te bereiken voor de andere bezoekers! Overnachting in Sossus Dune Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 3 – bezoek aan Sossusvlei
Vroeg uit de veren voor zonsopgang, bijvoorbeeld op Dune 45! Neem een warme trui mee, het is nog fris zo vroeg in de ochtend! Maar wisten jullie dat het eigenlijk net zo mooi is om met zonsondergang te gaan? Het uur daarvoor (golden hour) is prachtig en jullie hebben de hele plek bijna voor jullie zelf alleen. Bij de eerste stop kunnen jullie de duin, Big Daddy, beklimmen. Het is een paradijs voor fotografen: haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Geen zin om te klimmen? Dat kan best want het mulle zand maakt het echt heel zwaar. Jullie kunnen ook rondwandelen tussen de duinen. Lukt het jullie toch om boven te geraken dan worden jullie beloond met een waanzinnig uitzicht.

Midden tussen deze rode duinen liggen de spierwitte kalkvlaktes van Deadvlei. De dode bomen maken het plaatje compleet. Dit zie je nergens anders ter wereld. Neem voldoende water mee want het kan hier behoorlijk warm worden. Overnachting in Sossus Dune Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Reizigers op een zandduin in de Sossvlei
Rondreis Namibië auto in de Sossusvlei
Rondreis Namibië bomen in de DeadvleiDeadvlei

"In Swakopmund kan je heerlijk eten bij Ocean Cellar, zeker als je van vis en oesters houdt."

Dag 4 – naar Swakopmund
In een paar uur rijden jullie naar Solitaire. Vanaf Solitaire rijden jullie door the middle of nowhere naar Swakopmund aan de kust. Wanneer jullie daar arriveren, zullen jullie misschien denken dat jullie helemaal naar Duitsland zijn gereden. Je ziet overal Duits koloniale invloeden. Swakopmund is een gemoedelijke stad met veel restaurantjes, winkels en terrasjes. Overnachting in Swakopmund Guesthouse. Ontbijt inbegrepen.

Dag 5 – vrije dag Swakopmund
In Swakopmund kun je heel veel verschillende activiteiten boeken. Van parachutespringen tot rondleidingen in de sloppenwijk tot quadbiken in de woestijn. Jullie kunnen zelfs gaan kajakken tussen de nieuwsgierige zeehonden. Of maak een mooie boottocht waarbij je dolfijnen kunt zien. Ga vooral ook lekker uit eten in een van de vele restaurants. Jullie kunnen hier heerlijk vis eten, maar natuurlijk ontbreekt de Duitse keuken hier niet. Zin in een Bratwurst met Sauerkraut? Dat kan hier gewoon. En als toetje een apfelstrudel. Overnachting in Swakopmund Guesthouse. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Namibië zeehond bij SwakopmundSwakopmund

Dag 6 – naar Damaraland
Vertrek vroeg vandaag want bij jullie volgende overnachtingsplaats valt veel te beleven. De lodge is gelegen in Damaraland, tussen Kamanjab en Palmwag, bovenop een plateau, met fabuleuze uitzichten over de Klip Rivier Vallei. Vanuit de lodge zijn veel activiteiten te ondernemen, zoals het ‘tracken’ van olifanten of neushoorns! Overnachting in Grootberg Lodge. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 7 – vrije dag bij Grootberg Lodge
Als jullie een tracking gaan doen dan sta je ‘s ochtends vroeg op en ga je met een gids en tracker op zoek naar de woestijnolifant. Aangezien ze vrij rondlopen in het conservaat van Grootberg is het niet altijd zeker dat jullie ze ook zullen vinden. Maar desalniettemin biedt het een boeiende inkijk in het leven van de lokale mensen. Lunchen doe je dan in de openlucht onder een boom midden in Damaraland. Overnachting in Grootberg Lodge. Ontbijt en diner inbegrepen.

Rondreis Namibië reiziger poseert met Himba vrouwenWilleke bij de Himba's

Dag 8 – naar Etosha nationaal park
Jullie rijden naar het grootste wildpark van Namibië, Etosha. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droog water) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In dit park zijn behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen te spotten. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten. Overnachting in Etosha Safari Lodge. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 9 – game drives in Etosha nationaal park
De gravelwegen en drinkplaatsen staan goed aangegeven. Hou er wel rekening mee dat je niet harder dan 60 kilometer per uur mag rijden. De meeste kans om dieren te spotten is bij een waterhole. Gewoon zitten en wachten. Lekker makkelijk, toch? Maar niet te lang blijven staan hoor, want de accommodatie voor vannacht ligt helemaal aan de andere kant van het park. Jullie overnachten net buiten het Etosha nationaal park. Vlakbij de Von Lindequist toegangspoort ligt het Onguma privé-reservaat. Veel van de dieren uit Etosha komen ook gewoon voor in het park. Ook dit camp ligt aan een waterhole dus mochten jullie er nog geen genoeg van krijgen, dan kunnen jullie weer gewoon verder met speuren. Overnachting in Onguma Bush Camp. Ontbijt en diner inbegrepen. 

Olifant en zebra's tijdens een safari in het Etosha Nationaal Park NamibiëEtosha Nationaal Park
Gazellen langs de weg in het Etosha Nationaal Park
Giraffen drinken water in het Etosha Nationaal Park

Dag 10 – naar Waterberg
Een lange reisdag voor de boeg met een bijzondere bestemming, het Waterberg privé-natuurreservaat, ook wel de ‘Tafelberg van de Kalahari’ genoemd. Als je de Waterberg ziet, snap je direct waar deze bijnaam vandaan komt. Het plateau op 200 meter hoogte bestaat uit zandsteen en de onderkant van de berg juist uit hard gesteente. Dit zorgt voor een diversiteit aan leefgebieden voor flora en fauna, en zelfs voor bronnen waar heerlijk drinkwater uitkomt! Overnachting in Waterberg Plateau Lodge. Ontbijt en diner inbegrepen.

"De neushoorn tracking bij Waterberg is een aanrader! De excursie duurt 3 uur en je ziet ze gegarandeerd."

Safari Namibië neushoorns in het Etosha Nationaal ParkWaterberg

Dag 11 – naar Windhoek
Windhoek kennen jullie ondertussen al een beetje, en het zal dan ook voelen als ‘thuiskomen’ zo halverwege jullie reis. Sla genoeg water en benzine in voor de rit van morgen, en rust lekker uit! Probeer een van de enorme steaks in Joe’s Beerhouse, een begrip in Windhoek. Ze serveren van alles, van kudu tot zebra, alleen aan de kaart kun je je ogen al volop de kost geven. Overnachting in Olive Grove Guesthouse. Ontbijt inbegrepen.

Dag 12 – naar Ghanzi
Hier begint jullie reis over de Trans Kalahari Highway. Via Gobabis rijden jullie naar Botswana, waar de eerste nacht een overnachting wacht in Ghanzi om de trip naar Maun op te breken. Ghanzi is een verrassend bruisend stadje na de leegte onderweg. Rond Ghanzi worden ongeveer 75% van Botswana’s koeien gehouden waarvan het vlees voor export is goedgekeurd, een reuze vruchtbare omgeving met vele immense boerderijen. Tautona Lodge is een privé-wildreservaat en als de tijd het toelaat zou je hier zelfs nog een safari kunnen doen! Daarna is het genieten van een frisse duik in het zwembad en kun je terecht in het restaurant en de pub. Overnachting in Tautona Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 13 – naar Maun
In noordelijke richting gaat de reis verder richting Maun, de toegangspoort van de Okavango Delta. Dit is de laatste dag dat jullie samenzijn met jullie auto, dus extra genieten onderweg! Overnachting in Thamalakane River Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Botswana de Okavango Delta vanuit de luchtOkavango Delta

"De Okavango delta was een absoluut hoogtepunt! De lage vlucht over het moeras, de natuur, de rust, de super lodge en de avontuurlijke gamedrives, maakten dit verblijf heel bijzonder!"

Dag 14 – vlucht naar Okavango Delta
De auto laten jullie vandaag achter bij het hotel en jullie worden met een transfer naar het vliegveld van Maun gebracht. Vliegen is het gemakkelijkste om van A naar B te komen. Een korte vlucht brengt jullie naar Pom Pom eiland, hier ligt een prachtig safarikamp midden in de Delta aan de westkant van het  Moremi wildreservaat. Vandaag maken jullie alvast de eerste bootsafari of game drive. Overnachting in Pom Pom Camp. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 15 – verkenning van Okavango Delta
De Okavango Delta bestaat, en dat is vast geen verrassing, grotendeels uit water. Het is een enorme rivier die de zee nooit bereikt, maar uitwaaiert over een gigantisch moerasgebied middenin de woestijn. Je kunt het zien als een gebied met duizenden eilandjes begroeid met bomen en vol met wild. De Okavango rivier ontspringt in Angola en het water stroomt van daar in ongeveer een half jaar naar de Delta. Daardoor is juist in de droge tijd het waterpeil in het gebied rond Maun op z’n hoogst, en trekken de dieren hiernaartoe. En dat is precies wanneer jullie reizen. Jullie maken een bootsafari en een game drive om zo ten volle te kunnen genieten van de Delta. Overnachting in Pom Pom camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Leeuw tijden een safari in de Okavango Delta, BotswanaOkavango Delta

Dag 16 t/m 17 – naar Chobe nationaal park
Vanaf Pom Pom Camp vliegen jullie naar Kasane, van waar jullie naar de Chobe Safari Lodge worden gebracht voor het volgende avontuur: Chobe nationaal park. Ook hier vallen jullie met je neus in de boter: de Nederlandse zomer is voor deze regio de droge tijd, en bij gebrek aan groene bladeren en andere waterbronnen trekken de dieren naar de rivier. En dus zie je in Chobe vanaf de boot veel giraffen en olifanten langs het water. En in het water natuurlijk de nijlpaarden en krokodillen! Wist je dat niet de krokodillen maar de nijlpaarden voor ons mensen het meest gevaarlijk zijn? Houd ze dus goed in het oog! En wees gerust, de gidsen weten precies waar ze mee bezig zijn. Ook hier horen twee game drives en twee safaris per boot bij het programma zodat jullie Chobe zowel vanaf het water als vanaf het land kunnen ontdekken. Overnachtingen in Chobe Safari Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

"In het Chobe zagen we voor het eerst in ons leven een luipaard van heel dichtbij. Daar werden we even heel stil van."

Nijlpaard op de oever in het Chobe Nationaal Park, Botswana
Safari Botswana luipaard in het Chobe Nationaal Park
Safari Botswana buffels te water in het Chobe Nationaal ParkChobe Nationaal Park

Dag 18 t/m 19 – Victoria Falls
In de vroege ochtend nog een laatste gamedrive en dan is het tijd om de wildernis achter te laten voor een volgend natuurwonder: de Victoria Watervallen. Met een transfer worden jullie naar Victoria Falls gebracht in Zimbabwe. Paspoorten bij de hand dus! Deze watervallen in de Zambezi-rivier vormen de grens tussen Zambia en Zimbabwe en zijn de breedste watervallen van Afrika. In sommige periodes valt er per minuut 500 miljoen liter water over de rotswand, 128 meter naar beneden! Er liggen goed aangelegde wandelpaden bij de Victoria Watervallen. Vanaf Danger Point hebben jullie een fantastisch uitzicht op de muur van water. De watervallen kunnen op verschillende manieren bekeken worden: met een kano over de Zambezi-rivier en zelfs per helikopter. Een cruise met zonsondergang behoort ook tot de mogelijkheden. Een high tea op het terras van het Victoria Falls hotel is een aanrader! Overnachtingen in Ilala Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Rondreis Victoria watervallenVictoria watervallen

Dag 20 – vlucht naar Brussel
Na het ontbijt worden jullie opgehaald en naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht om aan de thuisreis te beginnen. Hopelijk hebben jullie een geweldige reis gehad!

Accommodaties

Hieronder vind je een aantal favoriete accommodaties van Chris en Willeke tijdens de rondreis in Namibië, Botswana en Zimbabwe. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Olive Grove, Windhoek

Olive Grove, Windhoek

Standaard

Olive Grove, Windhoek

Olive Grove, Windhoek

Standaard

Heerlijk kleinschalig boetiekhotel vlakbij het centrum van Windhoek. Chris en Willeke genoten van de prachtige tuin en het zwembad.
Onguma, Etosha

Onguma, Etosha

Luxe

Onguma, Etosha

Onguma, Etosha

Luxe

Geweldige lodge in een prachtige omgeving, vlakbij een waterhole waar veel wild op afkomt. Tel daar ook nog eens het super lekkere eten bij. Willeke wilde hier wel voor altijd blijven!
Pom Pom, Okavango Delta

Pom Pom, Okavango Delta

Luxe

Pom Pom, Okavango Delta

Pom Pom, Okavango Delta

Luxe

Luxe safaritenten midden in de Okavango Delta. Onze reizigers waren laaiend enthousiast over de goede service, de activiteiten met de rangers, het aperitief bij het kampvuur en het heerlijke eten.
Safari Botswana olifanten in het Chobe nationaal park

Wil je ook graag naar Zuidelijk Afrika?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 5.350,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Inbegrepen

 • 19 overnachtingen
 • 14 dagen huurauto Toyota 4×4 Double Cab inclusief GPS, verzekeringen en extra chauffeur
 • binnenlandse vlucht van Maun naar de Okavango Delta
 • binnenlandse vlucht van de Okavango Delta naar Kasane
 • maaltijden: 19 x ontbijt, 2x lunch en 6 x diner
 • 2 bootsafari’s en 2 game drives in de Okavango delta
 • 2 bootsafari’s en 2 game drives in Chobe nationaal park

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden
 • visum Namibië, Botswana en Zimbabwe

Onze rondreizen door Zuidelijk Afrika

Wil je graag naar Zuidelijk Afrika maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Dwars Door De Regenboognatie

Dwars door de regenboognatie

26 DAGEN

Een complete rondreis waarbij je het land doorkruist. Met een huurauto bepaal je zelf waar je wil stoppen en rij je van Johannesburg naar Kaapstad (of andersom). Je gaat via de Panoramaroute, Kruger, Swaziland en Wild Coast naar de Westkaap.