Van safari naar strand op je huwelijksreis

Kenia

We ontmoeten Tessa & Elroy op de Love and Marriage beurs in Utrecht. Ze hadden een huwelijksreis voor ogen waarin ze safari combineren met relaxen aan een tropisch strand. Accommodaties mochten vanzelfsprekend huwelijksreiswaardig zijn. We stelden Kenia voor en kwamen samen tot een reisprogamma van twaalf dagen, van Nairobi via Amboseli en Tsavo West naar het strand bij Mombasa.

Safari in het Amboseli nationaal park, Kenia

Met Reisbrigade naar Kenia

Interesse in een reis naar Kenia? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Kenia straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41
Perfect! Wij lieten onze honeymoon door Kim regelen, we hadden zelf wel genoeg te regelen en in Afrika waren we nog nooit geweest en vonden dit best spannend! Ze adviseerde ons een upgrade te nemen waar we geen seconde spijt van hebben gehad! Overal werden we in de watten gelegd, de safari was geweldig en het eten overal heerlijk. Tijdens de reis stond Kim voor ons klaar, maar eigenlijk was alles al zo goed geregeld dat we alleen maar ‘jaloersmakende’ fotootjes hoefden door te sturen. Als we nog eens een reis willen maken die we spannend vinden om zelf te regelen schakelen we de Reisbrigade zeker weer in!
Tessa & Elroy

Reisroute

Dag 1 – aankomst in Nairobi
Bij aankomst in Nairobi staat de chauffeur jullie op te wachten en brengt jullie naar het hotel. Vroeg naar bed, morgen staan de eerste safari’s al op het programma! Overnachting in Wildebeest Eco Camp.

Dag 2 – naar Amboseli nationaal park
Na het ontbijt worden jullie opgehaald door jullie chauffeur. Jullie rijden in een minibusje met een dak dat open kan. Jullie chauffeur spreekt Engels en weet alles van de dieren en de natuur. Na het inchecken en de lunch is het tijd voor jullie eerste gamedrive. Amboseli ligt aan de voet van de Kilimanjaro. Een unieke kans om mooie foto’s te maken met olifanten op de voorgrond en de hoogste berg van Afrika op de achtergrond. In dit park vind je moerassen waar olifanten en buffels graag in vertoeven. Overnachting in Kibo Safari Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Giraffe in het Amboseli nationaal park, KeniaAmboseli nationaal park
Safari Kenia - olifant in het Amboseli nationaal park
Safari Kenia - baviaan in het Amboseli nationaal park

Dag 3 – game drives in Amboseli nationaal park
Op safari gaan, betekent op tijd opstaan, dus ook vandaag gaat de wekker weer erg vroeg. Snel een kopje thee of koffie en een paar koekjes en jullie zijn klaar om weer dieren te gaan spotten. In Amboseli nationaal park komen niet alleen olifanten en buffels voor, maar ook giraffen, leeuwen, hyena’s, luipaarden, nijlpaarden, elanden, gnoes en verschillende soorten gazelles. En dan hebben we het nog niet gehad over alle kleurrijke vogeltjes die hier rondvliegen. Na de ochtend game drive staat er een heerlijke maaltijd voor jullie klaar. De hete middag hebben jullie de tijd om even te relaxen aan het zwembad of een siësta te doen in jullie mooie tent.

Rond 16 uur is het tijd voor de namiddag game drive. Het is dan een stuk koeler en de dieren worden weer actief. Ga zeker ook langs het uitzichtpunt op de berg om een mooie panoramafoto van dit kleine park te maken. Na de namiddag game drive is het tijd om te genieten van een gin tonic of een ander lekker drankje en de Afrikaanse zon te zien ondergaan. Dit noemt men in safari-taal een sundowner. ‘s Avonds staat er een overheerlijk diner voor jullie klaar. Overnachting in Kibo Safari Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

"Severin Safari Camp was een hoogtepunt met uitzicht dag en nacht op een drinkplek voor al het wild!"

Dag 4 – naar Tsavo West nationaal park
Na het ontbijt rijden jullie in ongeveer drie uur naar Tsavo West nationaal park. Na de lunch staat er weer een gamedrive op het programma. Tsavo West vormt samen met Tsavo Oost het grootste park van Kenia. Ze zijn gescheiden van elkaar door de spoorweg die Nairobi met Mombasa verbindt. Beide parken zijn erg verschillend. Tsavo West heeft een divers landschap en uitbundige flora. Het ruige landschap is ontstaan door vulkanische activiteiten. Je hebt er verscheidene vulkanische bergkammen en die zorgen dan weer voor mooie uitzichtpunten. Overnachting in Severin Safari Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 5 – game drives in Tsavo West nationaal park
Vandaag een hele dag om mooie gamedrives te maken. Op verschillende plaatsen in het park kom je gedenkstenen tegen. In de eerste wereldoorlog was dit namelijk het strijdtoneel tussen Britse en Duitse troepen. Tsavo West is bekend omwille van z’n rode olifanten. De olifanten zijn roodgekleurd omdat de aarde er rood is.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in het park. Zo kan je naar Mzima Springs, deze plek is erg geliefd bij nijlpaarden, krokodillen en verschillende soorten watervogels. Er is een neushoornreservaat om de zwarte neushoorn te beschermen tegen uitsterven. Ze zijn in 1986 begonnen met drie neushoorns en ondertussen hebben ze er al een vijftigtal. Voor vogelliefhebbers is dit het ideale park. Er zijn maar liefst 600 verschillende soorten vogels te zien. Genoeg te doen vandaag! Overnachting in Severin Safari Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Tsavo West nationaal park
Severin Safari Camp in Tsavo West nationaal park, Kenia
Olifanten in het Tsavo West nationaal park, KeniaTsavo West nationaal park

Dag 6 – naar Mombasa
Mochten jullie willen,  dan kunnen jullie nog een allerlaatste gamedrive maken. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen en rijd je naar de kust. Het is een lange rit van ongeveer zes uur. Je komt in de namiddag aan. Na het inchecken hoef je helemaal niets meer. Tijd voor ontspanning! Overnachting in Severin Sea Lodge. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 7 t/m 11 – vrije dagen Mombasa
Het hotel heeft twee zwembaden en ligt pal aan het strand. Op het strand kun je verschillende watersporten uitoefenen. Je kan leren windsurfen of ga een stukje kajakken. Neem een taxi en ga naar de stad Mombasa. Je kan het oude fort bezoeken en souvenirs kopen voor de familie en vrienden thuis of een boottocht maken en gaan snorkelen. Er zitten verschillende lunchtentjes aan het strand en daarom hebben we de lunch niet inbegrepen. Het avondeten is wel inbegrepen. Overnachtingen in Severin Sea Lodge. Ontbijt en diner inbegrepen.

"De rit van Tsavo naar Mombasa was heel erg lang, maar dat waren we snel vergeten aan het strand."

Palmbomen op het strand van de Severin sea lodge, KeniaSeverin Sea Lodge

Dag 12 – naar de luchthaven Mombasa
Het zit erop! Een transfer brengt je naar de luchthaven van Mombasa. Hopelijk was het een onvergetelijke huwelijksreis met blijvende herinneringen en een mooi begin van een lang en gelukkig huwelijk!

Accommodaties

Hieronder vind je een aantal favoriete accommodaties van Tessa en Elroy tijdens de rondreis in Kenia. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Kibo Safari Lodge

Kibo Safari Lodge

Standaard

Kibo Safari Lodge

Kibo Safari Lodge

Standaard

De tenten van de lodge hebben allemaal handgemaakte bedden van lokaal materiaal. Vanaf het restaurant onder de acaciabomen kijk je uit over de indrukwekkende Kilimanjaro.
Severin Safari Camp

Severin Safari Camp

Standaard

Severin Safari Camp

Severin Safari Camp

Standaard

Het kamp is een unieke combinatie tussen avontuur, ontspanning en culinaire hoogtepunten in de Afrikaanse wildernis, zonder hekken! De favoriete  accommodatie van Tessa en Elroy, ze wilden hier stiekem nog wel langer blijven.
Severin Sea Lodge

Severin Sea Lodge

Standaard

Severin Sea Lodge

Severin Sea Lodge

Standaard

Palmbomen, azuurblauwe zee, zwembad en leuke bungalows. Wat heeft een mens nog meer nodig om te relaxen?
Safari in het Amboseli nationaal park, Kenia

Wil je ook graag naar Kenia?

Interesse in een reis naar Kenia? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 2.150,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Ingebrepen

 • 11 overnachtingen zoals beschreven in het reisvoorstel
 • vervoer in een safari minibusje met pop up roof en een Engelssprekende chauffeur / gids
 • maaltijden: 11x ontbijt, 9x lunch en 4x diner
 • entreegelden en game drives in Amboseli nationaal park en Tsavo West nationaal park

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Kenia

Onze rondreizen door Kenia

Wil je graag naar Kenia maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Ontdek De Masai Mara En Lamu

NIEUW

Ontdek de Masai Mara en Lamu

12 DAGEN

Ontdek het natuurschoon van Lake Nakuru en Masai Mara en geniet van het idyllische eiland Lamu. Een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor wie maximaal twee weken op reis kan gaan.

Onthaasten In Het Paradijs

Onthaasten in het paradijs

5 DAGEN

Op zoek naar een plaats om je safari af te sluiten en even helemaal te onthaasten? Zanzibar en Mombasa zijn een optie, maar heb al van Lamu gehoord? Geen auto’s en geen bussen vol toeristen op dit prachtige eiland.

De Grote Vijf

De grote vijf

4 DAGEN

Dichtbij Nairobi liggen Masai Mara en Lake Nakuru. Maak verschillende gamedrives gedurende drie dagen in deze twee mooie parken met heel veel wild. Je kunt zelfs de hele big five spotten tijdens deze reis.

De Berg En De Dieren

De berg en de dieren

4 DAGEN

Samburu is een reservaat dat door weinig toeristen wordt bezocht. Ten onrechte want het is een geweldig park. Bij Mount Kenia maak je mooie wandelingen door de natuur.