De berg en de dieren

Kenia

Een mooie rondreis waarbij je het minder bekende Samburu park bezoekt en heerlijk kan wandelen in de omgeving van de hoogste berg van Kenia. Wist je trouwens dat de Samburu bevolking verwant is aan de Maasai? Deze rondreis is trouwens prima te combineren met de rondreis naar Tsavo en Mombasa.

Mount Kenia - Mensen op de weg

Met Reisbrigade naar Kenia

Interesse in een reis naar Kenia? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Kenia straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – naar Mount Kenia
In de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Nairobi en rijd je naar Mount Kenia. Deze tweede hoogste berg van Afrika heet eigenlijk Kirinyaga ofwel de blinkende berg. Hij is maar liefst 5199 meter hoog.  Je arriveert voor de lunch bij de lodge aan de voet van de berg. De namiddag is vrij in te vullen. Maak een mooie wandeling met een lokale gids door de bossen of klim iets hoger en wandel door de heide. Je kan ook plaats nemen op het dakterras van de lodge en kijken hoe de dieren komen drinken bij de plas. Overnachting in Serena Mountain Lodge. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 2 – naar Samburu reservaat
Na het ontbijt rijd je door naar Samburu reservaat. Samburu is niet alleen een park maar ook een bevolkingsgroep die nauw verwant zijn met de Maasai. Ze spreken dezelfde taal, het Maa en zijn ook nomadische veehouders. Wanneer je bij Archer’s Post aankomt, zie je verschillende Samburu dorpen. Je kunt ervoor kiezen om er een te bezoeken (optioneel) en zo meer te weten te komen over de cultuur. Mocht je dit willen, laat het ons weten, dan kunnen we je vertellen welk dorp onze voorkeur heeft.

Samburu is echt een geweldig park, er komen hier dieren voor die je in andere parken in Kenia niet zal zien. De gerenuk is een gazelle met een lange nek zodat hij gemakkelijk de blaadjes van de struiken kan halen terwijl hij op z’n achterpoten staat. De netgiraffe is een giraffe met een donker netpatroon op het lichaam. De oryx is een spiesbok met lange rechte hoorns en dan heb je nog de Grevy zebra te herkennen aan de smalle strepen. Al deze dieren kan je enkel hier vinden en niet in andere Keniaanse parken.

Samburu is niet alleen een park maar ook een bevolkingsgroep die verwant zijn met de Maasai. Ze spreken dezelfde taal, het Maa en zijn ook nomadische veehouders.

Na de lunch is het tijd voor de eerste gamedrive en om op zoek te gaan naar deze speciale dieren maar natuurlijk ook al het andere wild. De Ewaso Ngiro kan je letterlijk vertalen door bruine rivier en is de belangrijkste rivier door het park. Hier komen vele olifanten drinken. De rivier is gemakkelijk te herkennen door het groene lint van bomen in een overig dor landschap. Het diner is inbegrepen en wordt geserveerd bij de lodge. Overnachting in Samburu Sopa Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Rondreis Kenia - netgiraffe in SamburuSamburu
Safari Kenia - Samburu luipaard in de boom
Rondreis Kenia - de Samburu

Dag 3 – gamedrives in Samburu reservaat
Vandaag een volledige dag in het teken van wildlife en gamedrives. Je kiest zelf of je twee gamedrives wilt maken of dat je liever een picknicklunch meeneemt en de hele dag op safari gaat. Wat je ook kiest, het wordt een onvergetelijke dag. Het leuke aan Samburu is dat er niet veel toeristen zijn en dat je het wild bijna helemaal voor jezelf hebt. Als het een warme dag is, adviseer ik om een siësta in te lassen bij het zwembad van de lodge. Overnachting in Samburu Sopa Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 4 – naar Nairobi
Vandaag neem je afscheid van Samburu en de chauffeur brengt je terug naar Nairobi. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Tijdens deze reis kan je ervoor kiezen om in de volgende accommodaties te overnachten. Natuurlijk kunnen we deze aanpassen aan je budget en aan je wensen.

Castle Forest Lodge, Mt. Kenya

Castle Forest Lodge, Mt. Kenya

Standaard

Castle Forest Lodge, Mt. Kenya

Castle Forest Lodge, Mt. Kenya

Standaard

Dit is een aangename plek aan de voet van Mount Kenia. De meeste kamers zijn voorzien van een haardvuur omdat het ‘s avonds best kan afkoelen. Als je geluk hebt, zie je de bosolifanten door de tuin slenteren of drinken uit het kleine zwembad.
Serena Lodge, Mt. Kenya

Serena Lodge, Mt. Kenya

Luxe

Serena Lodge, Mt. Kenya

Serena Lodge, Mt. Kenya

Luxe

Serena Mountain Lodge is een mooie lodge, gelegen op 2134 meter. Ze is op houten palen gebouwd. Vanuit je kamer heb je een prachtig uitzicht op een drinkput (water hole) waar olifanten en andere dieren komen drinken. Elke kamer heeft een mooie badkamer en een balkon. Er zijn warmwaterkruiken voor de nacht aanwezig.
Sopa Lodge, Samburu

Sopa Lodge, Samburu

Luxe

Sopa Lodge, Samburu

Sopa Lodge, Samburu

Luxe

Samburu Sopa lodge bestaat uit 15 cottages. Elke cottage bestaat uit twee ruime, smaakvol ingerichte kamers. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Elke kamer heeft een veranda met uitzicht op de waterput. Niets heerlijker dan met een drankje in de hand naar de dieren te kijken die hier komen drinken.
Mount Kenia - Mensen op de weg

Wil je ook graag naar Kenia?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis naar Kenia een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 1.250,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen zoals beschreven in rondreis
 • privé vervoer in een safari minibus
 • maaltijden: 3 x ontbijt, 3 x lunch en 3 x diner
 • alle gamedrives onder leiding van Engelssprekende gids/chauffeur
 • entreegelden voor Samburu

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Kenia

Andere rondreizen door Kenia

Wil je graag naar Kenia maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Ontdek De Masai Mara En Lamu

NIEUW

Ontdek de Masai Mara en Lamu

12 DAGEN

Ontdek het natuurschoon van Lake Nakuru en Masai Mara en geniet van het idyllische eiland Lamu. Een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor wie maximaal twee weken op reis kan gaan.

Van Safari Naar Strand Op Je Huwelijksreis

Van safari naar strand op je huwelijksreis

12 DAGEN

Een comfortabele en compacte rondreis door Kenia. Spot wilde dieren op safari in de nationale parken van Amboseli en Tsavo West. Eindig de reis relaxed aan het strand bij Mombasa.

Onthaasten In Het Paradijs

Onthaasten in het paradijs

5 DAGEN

Op zoek naar een plaats om je safari af te sluiten en even helemaal te onthaasten? Zanzibar en Mombasa zijn een optie, maar heb al van Lamu gehoord? Geen auto’s en geen bussen vol toeristen op dit prachtige eiland.

De Grote Vijf

De grote vijf

4 DAGEN

Dichtbij Nairobi liggen Masai Mara en Lake Nakuru. Maak verschillende gamedrives gedurende drie dagen in deze twee mooie parken met heel veel wild. Je kunt zelfs de hele big five spotten tijdens deze reis.