Actie op het eiland van de goden

Bali – Indonesië

In juli 2016 maakten Michaël en Liesbeth met hun zonen een rondreis naar Bali en Reisbrigade mocht deze organiseren. Zij waren op zoek naar avontuur, veel natuur, prachtige stranden en luxueuze accommodaties. De activiteiten moesten kindvriendelijk zijn en geschikt voor twee stoere tienerjongens. Graag met een traag reistempo want het was tenslotte vakantie.

Indonesië Bali kinderen spelen in het water bij tirta empul tampak siring

Met Reisbrigade naar Bali

Interesse in een reis naar Bali? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Indonesië straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41
Onze, door Reisbrigade georganiseerde, reis in Bali was echt een schot in de roos en voor herhaling vatbaar!
Michaël & Liesbeth

Reisroute

Dag 1 – aankomst Denpasar;  transfer naar Ubud
Bij aankomst op de luchthaven staat een chauffeur op jullie te wachten. Hij brengt jullie naar het hotel. Deze accommodatie ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van de luchthaven (afhankelijk van het verkeer). Jullie hotel ligt net buiten Ubud op ongeveer tien minuten met een taxi in een prachtige omgeving van rijstterrassen (sawa’s) en bossen. Er zijn maar liefst drie infinity zwembaden en twee gewone zwembaden. Overnachting in Beji Ubud.

Dag 2 – vrije dag Ubud
In Ubud zien jullie overal groene rijstterrassen met daartussen veel eendjes die spartelen in de beekjes. De lokale bevolking is aan het werk met het zetten van nieuwe rijstplantjes of met het oogsten van de rijst. Ubud is bekend als het groene, artistieke hart van Bali. In dit relaxte dorp vinden jullie kleine winkels waar schilders aan het werk zijn en hun schilderijen verkopen. Houtsnijders maken maskers en de beeldhouwers zijn druk aan de gang met verschillende Boeddhabeelden. Misschien nog vroeg in de reis maar Ubud is een geweldige plek om souvenirs te kopen.

Ubud staat ook bekend omwille van de vele uitstekende restaurants en café’s. Enkele voorbeelden zijn Like Dirty Duck (Jalan Hanoman), Café Wayan (Monkey Forest) en Lotus (hoofdstraat). Overal zijn er verse smoothies en heerlijke koffie te verkrijgen. Op het centrale plein wordt er vaak voetbal gespeeld. Wie weet mogen Pieter en Alexander wel meespelen. Ga zeker langs het apenbos. Het is een bos met twee tempels en heel veel apen. Voor vele Balinezen is dit een heilig bos en de tempels mogen niet door de toeristen betreden worden. Overnachting in Beji Ubud. Ontbijt inbegrepen.

Indonesië Bali: fietstocht in de buurt van Ubud
Indonesië Bali: rijstvelden in buurt van Ubud
Indonesië Bali: kinderen aan het spelen met de vlieger in de rijstveldenVliegeren in de rijstvelden

Alexander (9 jaar): "In het begin vond ik het heel spannend en had ik knikkende knieën, maar dat ging snel over en ik vond het zooo leuk dat raften nu in mijn top 10 staat van leukste dingen die ik ooit heb gedaan."

Dag 3 – fietsen en lokale vlieger maken
’s Morgens worden jullie opgehaald en rijden jullie naar het binnenland van Bali. Met mountainbikes dalen jullie de berg af via niet-toeristische wegen en kleine dorpen met weinig verkeer. De rit gaat door weelderig bebost gebied, plantages met kruidnagel, cacao, koffie, vanille, tapioca en exotische tropische groenten en natuurlijk door de knalgroene schitterende rijstvelden. Jullie leren meer over het Balinese dagelijkse leven op het platteland. Schattige Balinese kinderen staan langs de kant van de weg ‘hallo’ te roepen en willen graag een ‘high five’ geven. Vrouwen met prachtige sarongs maken de offers klaar voor de familietempel.  Soms zijn er onderweg lokale ceremonies. Mocht dat zo zijn dan worden we vaak uitgenodigd om hiervan getuigen te zijn. Jullie gids zal jullie dan meer uitleg geven. Het laatste stuk naar het dorp Klungkung doen we met de auto want de weg is te slecht. Hier worden jullie door de familie van Little Wayan uitgenodigd voor de lunch.

Na de fietstocht leren jullie meer over de betekenis van een vlieger in de Balinese cultuur. Jullie leren hoe je er een zelf moet maken en kunnen hem onmiddellijk uitproberen. Jullie mogen hem natuurlijk mee naar huis nemen als souvenir. De workshop duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Overnachting in Beji Ubud. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 4 – raften op Ayung rivier
Tijd voor actie! Jullie worden ‘s ochtends opgehaald en rijden met de andere reizigers naar de Ayung rivier. Dit is de langste rivier van het eiland. Bij aankomst krijgen jullie een welkomstdrankje en een briefing. Zwemgerief? Zwemvest? Helm? Peddel? Check! Ok, ready steady go. Samen met een ervaren gids gaan jullie met een boot de rivier af. Goed luisteren want het gaat er af en toe behoorlijk wild aan toe. Op de rustige stukken genieten jullie van het mooie regenwoud waardoor deze rivier stroomt. Jullie bevinden je tussen watervallen, steile bergwanden en sawa’s. Soms raften jullie onder een waterval door of moeten jullie bukken voor een enorme palmboom die over de rivier gevallen is. Na het raften staat er een heerlijk lunchbuffet voor jullie klaar en daarna worden jullie weer bij het hotel afgezet. Overnachting in Beji Ubud. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Indonesië Bali: Beji Ubud resortBeji Ubud resort

Dag 5 – naar Pemuteran
Jullie worden in de ochtend opgehaald door een Engelssprekende chauffeur. Verwacht geen perfect Engels maar eerder een grappige mix van Engels en Bahasa met wat Nederlandse woorden.  Dat is wel zo handig want onderweg stoppen jullie bij verschillende plaatsen en kan hij meer vertellen. Geef ook vooral aan waar jullie graag willen stoppen, dan kan hij daar rekening mee houden.  Stop de camera niet ver weg want de eerste stop zijn de rijstvelden van Tegalalang en Ceking. Het zijn prachtige rijstterrassen gelegen op een heuvel. Dit zijn de plaatjes die je kent van Bali. Vervolgens rijden jullie verder naar Tirta Empul, een hindoeïstische tempel uit 962, naar Kintamani, een uitzichtpunt over het Baturmeer en de vulkaan en naar de oude havenstad Singaraja. Jullie kunnen stoppen bij Pura Beji. Dit is ook een hindoeïstische tempel, die als enige niet uit lavasteen gemaakt is maar uit zandsteen.

Indonesië Bali: familie voor ingang MelantingMelanting

Pemuteran ligt in het uiterste noordwesten van Bali en is één van de eerste plekken ter wereld waar koraal door middel van elektriciteit wordt gestimuleerd opnieuw aan te groeien. Het rif was door overbevissing in erg slechte staat. Gebruik makend van lokale materialen zijn er ijzeren kooi constructies gemaakt, die door middel van elektriciteit begroeid raken met koraal. Door deze innovatieve techniek groeit het rif vijf keer zo snel. Dit koraal trekt weer vissen aan, waardoor de lokale vissers weer een bestaan kunnen opbouwen. Zij vissen nu op een verantwoorde manier. Iedereen is blij met deze vernieuwende oplossing, de lokale bevolking, de vissers en de reizigers! Overnachting in Taman Sari in een familiesuite. Ontbijt inbegrepen.

Dag 6 – snorkelen bij Menjangan eiland
Vandaag gaan jullie snorkelen! En nog wel bij Pulau Menjangan, misschien wel de allermooiste plek bij Bali om te snorkelen. Dit eiland ligt in het Bali Barat nationaal park. Het is een korte rit naar de haven waar jullie aan boord gaan. Jullie kunnen snorkelen vanaf de boot of vanaf het witte strand loop je zo het water in. Het turkooizen water is helder zodat je metersdiep naar de koraalmuur kan kijken. Visjes in alle kleuren van de regenboog zwemmen om jullie heen. Lunch en snorkelgerief is inclusief. Overnachting in Taman Sari in een familiesuite. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Indonesië Bali: zicht vanaf Taman Sari op de baai van PermuteranPemuteran
Indonesië Bali: kinderen op spelen in het water bij Permuteran
Indonesië Bali: terras op het strand bij Permuteran

Pieter (12 jaar): "Geef mij maar zwemmen in de zee en luieren op de stranden van Bali. In Sanur mochten alle kinderen van het hotel een baby schildpadje loslaten in zee, heel schattig om die beestjes hun vrijheid tegemoet te zien zwemmen."

Dag 7 – vrije dag Pemuteran
Een lekker dagje om te relaxen aan het strand. Nog niet genoeg gesnorkeld? Je kan ook vanaf het strand gaan snorkelen en kijken hoe het koraalrif terug aangroeit. Het is erg leuk om het schildpaddenproject te bezoeken iets verderop op het strand. De babyschildpadjes worden uitgezet als ze wat groter zijn. Zo stijgen hun overlevingskansen behoorlijk. De entree kost ongeveer 2 euro en is voor de opvang van de schilpadden. Met dit geld worden schildpadeieren en schildpadden die in de visnetten zijn geraakt, gekocht van de arme lokale bevolking. Als dit niet werd gedaan, zou men zowel de eieren als de schildpad zelf opeten. Nog leuker is het om een babyschildpad uit te zetten in de grote zee.

Dit is ook een perfecte dag om eindelijk in je boek te beginnen met lezen op een van de ligbedden of nog beter, laat je verwennen met een heerlijke massage in de spa. Overnachting in Taman Sari. Ontbijt inbegrepen.

Dag 8 – naar Munduk
Er staat weer een privé-auto met Engelssprekende chauffeur op jullie te wachten. Onderweg naar Munduk stoppen jullie bij de hindoeïstische tempel van Melanting en bij het kleurrijk Boeddhistisch klooster. Bij Banjar stoppen jullie zodat jullie kunnen ontspannen in de warmwaterbronnen. De bronnen bevinden zich in een prachtig aangelegde, tropische tuin met veel bloemen. Het water is van vulkanische oorsprong en heeft een constante temperatuur van 37 graden Celcius. Er zijn verschillende baden en in de grootste kan je prima zwemmen. Jullie kunnen hier douchen en omkleden. Tot slot maken jullie nog één stop bij een prachtig rijstterras alvorens jullie aankomen in de prachtige ecolodge Sanak Retreat. Overnachting in Sanak Retreat. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 – wandeling Munduk
Munduk is een kleine plaats in de groene heuvels van Bali met prachtig uitzicht op de vallei. Het heeft een aangenaam koel klimaat. Jullie maken samen met een lokale gids een mooie wandeltocht door de rijstvelden naar een koffie- en kruidnagelplantage. De tocht eindigt bij een mooie, maar koude waterval. Op de terugweg passeren jullie de lokale dorpjes, Banyuatis en Kayuputih. Ideaal om even kennis te maken met de lokale bevolking. Overnachting in Sanak Retreat. Ontbijt inbegrepen.

Indonesië Bali: wandelen bij Munduk over de rijstvelden
Indonesië Bali: wandelen over de rijstvelden in Munduk
Indonesië Bali: waterval in de omgeving van MundukWandeling Munduk

Dag 10 – naar Sanur
De auto met Engelssprekende chauffeur brengt jullie naar Sanur. Onderweg stopt hij nog bij de allerbekendste tempel van Bali, Tanah lot. Hij ligt in zee op een rots. Vooral bij zonsondergang kan het hier erg druk zijn. Sanur is een handige plaats om je Bali-rondreis relaxed te eindigen, omdat het vlak bij het vliegveld ligt. Deze strandplaats aan de oostkust van Bali is rustiger dan Kuta aan de westkust. Het waait hier niet zo hard, zodat je lekker kunt zwemmen in de zee. Er zijn verschillende marktjes aan het strand. Ideaal voor de allerlaatste souvenirs. Sanur heeft niet een echt centrum maar eerder een lange straat met verschillende winkels en restaurants. Overnachting in Griya Santrian. Ontbijt inbegrepen.

Indonesië Bali: Tanah lotTanah Lot

Dag 11 t/m 13 vrije dagen Sanur
Heerlijke dagen vol wateractiviteiten: windsurfen, parasailen, kajakken of noem maar op. Geen zin in actie? Luier dan bij het zwembad of aan het strand. In de vroege avond kunnen jullie kiezen voor de optionele excursie, de Sindhu market Foodie tour. Dit is een excursie waarbij jullie met een gids naar de Sindu avondmarkt gaan. Hij dompelt jullie onder in de Indonesische keuken. Terwijl jullie over de avondmarkt slenteren, vertelt hij alles over het eten en natuurlijk moeten jullie ook alles proeven. Denk aan saté, bakso soep, gado gado en de klassieke mie goreng. Zorg ervoor dat je niet veel gegeten hebt ervoor. Overnachtingen in Griya Santrian. Ontbijt inbegrepen.

Dag 14 – vlucht vanaf Denpasar
Vandaag nog een laatste dag aan het strand of om de laatste souvenirs te kopen. Een transfer komt jullie om 17.00u ophalen en brengt jullie naar de luchthaven. Hopelijk was het een onvergetelijke reis met blijvende herinneringen die jullie samen delen. Wij hebben een late check out geregeld. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Michaël en Liesbeth wilden graag luxueuze accommodaties tijdens hun familiereis naar Bali. Hieronder vind je de drie accommodaties die zij het allerfijnste vonden. Natuurlijk kunnen wij deze aanpassen aan jullie wensen. Willen jullie graag nog luxer of mag het wat minder zijn, laat het ons weten en wij maken een gepast voorstel op jullie maat.

Sanak Retreat, Munduk

Sanak retreat, Munduk

Luxe

Sanak Retreat, Munduk

Sanak retreat, Munduk

Luxe

Sanak Retreat is prachtig gelegen in de rijstvelden van Munduk. De bungalows zijn zeer comfortabel en het eten is hier heerlijk, aldus Liestbeth.
Griya Santrian, Sanur

Griya Santrian, Sanur

Luxe

Griya Santrian, Sanur

Griya Santrian, Sanur

Luxe

Geweldig familiehotel met maar liefst 3 zwembaden. Op het strand zijn veel watersportactiviteiten mogelijk en scoorde dus erg goed bij Pieter en Alexander.
Taman Sari, Pemuteran

Taman Sari, Pemuteran

Luxe

Taman Sari, Pemuteran

Taman Sari, Pemuteran

Luxe

Taman Sari ligt in het noorden van Bali aan het strand van Pemuteran. Het heeft mooie ruime bungalows met een eigen veranda in een prachtige tuin, pal aan het strand. Je kan vanaf het strand onmiddellijk snorkelen. Er is ook een zwembad aanwezig. De welness is hier absoluut een aanrader. Dit hotel is Michaël z’n favoriet.
Indonesië Bali kinderen spelen in het water bij tirta empul tampak siring

Wil je ook graag naar Indonesië?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 1.750,- p.p.

Prijs gebaseerd op vier personen

Inbegrepen

 • 13 overnachtingen zoals beschreven in rondreis
 • transfer van en naar de luchthaven met niet-Engelssprekende chauffeur
 • privé-auto met Engelssprekende chauffeur op reisdagen
 • maaltijden: 13x ontbijt en 3x lunch
 • fietstocht in Ubud
 • vlieger maken workshop
 • raften op de Ayung rivier
 • snorkelen bij Pulau Menjangan (excl. nationale park fee)
 • wandeling met gids in Munduk

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden en donaties bij tempels en uitzichtpunten
 • visum Indonesië

Andere rondreizen door Indonesië

Wil je graag naar Indonesië maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Van Zuid Naar Noord Over Ongerept Sulawesi

Van Zuid naar Noord over ongerept Sulawesi

19 DAGEN

Individuele rondreis door Sulawesi. Je maakt kennis met de dodencultuur in Toraja, gaat op zoek naar het zeldzame tarsier aapje, geniet van de prachtige onderwaterwereld in de Bunaken en maakt kennis met de prachtige natuur van het voormalige Celebes.

Apen En Koppensnellers

Apen en koppensnellers

10 DAGEN

Ervaar de overweldigende schoonheid en de hartverwarmende vriendelijkheid van het groene Sumatra. Hier leven orang-oetans in de dampende jungle van Gunung Leuser nationaal park. Via vulkanen en Batak dorpjes eindig je bij het mooie Tobameer.

Theeplantages, Rijstvelden En Vulkanen

Theeplantages, rijstvelden en vulkanen

15 DAGEN

Avontuurlijke rondreis met een goede mix aan cultuur en natuur. De reis start in Jakarta, Java en eindigt in Ubud, Bali. Onderweg zie je veel theeplantages, rijstvelden en natuurlijk vulkanen. Je overnacht in bijzondere en kleinschalige accommodaties.

Op Zoek Naar Draken

Op zoek naar draken

15 DAGEN

Minder bekend dan Java en Bali, maar daarom niet minder mooi: Kleine Sunda eilanden. Geschikt voor iedereen die houdt van avontuur, snorkelen, lokale cultuur en het niet erg vindt om af en toe in sobere accommodaties te overnachten.