Van Kruger naar de Kaap

Zuid-Afrika

Marcel en Cynthia wilden graag met hun dochter Cindy een individuele rondreis door Zuid-Afrika maken. De familie wilde een beetje actie, maar was vooral op zoek naar veel dieren. Met een eigen huurauto reisden ze in 2018 van Johannesburg naar Kaapstad en genoten ze van de vele safari’s, de ongerepte natuur en de heerlijke Afrikaanse wijnen.

Met Reisbrigade naar Zuid-Afrika

Interesse in een individuele rondreis Zuid-Afrika? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis op maat. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Zuid-Afrika straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41
Super vakantie gehad in Zuid Afrika. Plezierig intake gesprek met Kim gehad, wat een inlevingsvermogen. Aan de hand van ons verhaal heeft ze een erg mooie persoonlijke route gemaakt, aangepast aan onze wensen met veel leuke tips en tricks voor onderweg. Handige routebeschrijving en vouchers maakten deze mooie bijzondere rondreis voor ons compleet. Kortom, een reis om NOOIT te vergeten. Dus: bedankt Kim voor alle inspanning en geduld!
Cynthia, Marcel & Cindy

Reisroute

Dag 1 – vlucht naar Johannesburg
 Welkom in Zuid-Afrika! Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg worden jullie opgehaald en naar de lodge gebracht. Omdat de vluchten vaak pas laat aankomen, regelen we een accommodatie vlakbij de luchthaven. Overnachting in The Aviator.

Dag 2 – naar Klaserie – 485 km
We hebben een auto in de klasse O voor jullie gereserveerd. Dit is een Toyota Avanza of een gelijkaardige auto. Vandaag begint jullie individuele rondreis Zuid-Afrika dan echt; met een flinke rit naar een prachtige lodge net buiten het Kruger. We raden je aan om vroeg op pad te gaan, dan heb je onderweg de tijd om te stoppen wanneer je maar wilt, zonder haast. En als jullie het halen om voor 15.30 uur aan te komen bij de Klaserie River Safari Lodge, dan kunnen jullie nog mee op game drive. Jullie stappen dan in een open 4×4 auto met ranger om op zoek te gaan naar wild in het Kruger nationaal park. Goed opletten en stil zijn, want je kan hier alle dieren van de big five vinden. Krugerpark is bekend om de grote variatie aan diersoorten. Wisten jullie dat de grootste populatie olifanten ter wereld in het Krugerpark leeft?

Klaserie River Safari Lodge ligt in een privé wildreservaat in het Greater Kruger gebied. Dit betekent dat het een open grens heeft met Krugerpark. Dus weg met die hekken! De 11 prachtige chalets liggen aan de Klaserie rivier. Er is ook een zwembad dus hopelijk schijnt de zon, zo kunnen jullie een lekkere duik nemen. Overnachting in Klaserie River Safari Lodge in een chalet. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 

individuele rondreis Zuid-Afrika, safari

Dag 3 – op zoek naar de Big Five
Jullie gaan vandaag een gamedrive maken. Kies je voor de ochtend, dan moeten jullie vroeg op, want deze vertrekt al om 05.30 uur. De dieren zijn nu nog heel actief, de vroege ochtend is daarom een uitstekend moment om hier op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten, buffels, zebra’s en nog veel meer. Rond half twaalf keren jullie terug naar de lodge voor de lunch., daarna is het misschien wel tijd voor een luilekkere siësta.

Hebben jullie liever de namiddag drive? Als je daarvoor kiest, gaan er drankjes mee, om te proosten tijdens het bekijken van de zonsondergang. Daarnaast kunnen jullie ook (optioneel) nog een wandeling maken. De meeste mensen vinden dat best spannend, je kunt het ter plekke nog bedenken. Er gaat dan altijd een ranger met geweer mee. In ieder geval is één gamedrive per dag inbegrepen. Overnachting in Klaserie River Safari Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Koedoe in het Kruger Nationaal Park, Zuid Afrika
Neushoorn op de weg in het Kruger Park, Zuid Afrika
Jeep met toeristen tijdens Safari in het Kruger parkKruger Park

Stap op de Panoramaroute onderweg vooral een paar keer uit en maak een wandeling, het is zo mooi!

Dag 4 – naar Hazyview – 110 km
Vandaag bezoeken jullie eerst het Hoedspruit Endangered Species Centre, we hebben een rondleiding voor jullie geboekt. De rondleiding duurt twee uur en ze vertellen van alles over de dieren die ze opvangen. Daarna rijden jullie verder richting Hazyview, dat is maar een uurtje rijden, dus geen lange reisdag vandaag! Jullie overnachten in de Gecko Lodge. Deze lodge ligt op ongeveer 3 kilometer van Hazyview in de Sabie Rivier Vallei. De Duitse Anja en Zuid-Afrikaanse Gideon zullen er alles aan doen om jullie een fijn verblijf te bezorgen. Hazyview is perfect gepositioneerd vlakbij Kruger en de Panoramaroute. Overnachting in Gecko Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 5 – verkenning van de Panoramaroute
Vandaag is een dag om met de auto de prachtige Panoramaroute te gaan verkennen, een mix van cultuur, natuur en geschiedenis. Deze begint in Graskop en leidt je door de ruige bergketens van de noordelijke Drakensbergen. De eroderende werking van rivieren zorgde voor prachtige ravijnen en adembenemende uitzichten. Jullie rijden eerst naar Graskop, zo’n 40 kilometer en daar begint het natuurschoon! Volg gewoon de R534 en jullie zien achtereenvolgens The Pinnacle (300 m hoge, massieve granieten zuil) en God’s Window. Terug op de R532 rijden jullie tot aan Bourke’s Luck Potholes. Hier komen de Treur en Blyde rivier samen en zijn potholes ontstaan. Vanaf hier begint Blyde River Canyon, een 16 km lange canyon. Dan kun je nog doorrijden tot aan Three Rondavels, drie enorme enorme rotsen die honderden meters boven het landschap uitsteken. Dit wordt een dag waarop je waarschijnlijk veel foto’s zult maken! Overnachting in Gecko Lodge in een standaard kamer. Ontbijt inbegrepen.

Panoramaroute, Zuid Afrika

Dag 6 – naar Swaziland – 260 km
Lange rijdag vandaag naar het koninkrijk Swaziland, dat tegenwoordig officieel Eswatini heet. Probeer heel vroeg te vertrekken want dan kunnen jullie nog door het zuiden van het Krugerpark rijden. Na zo’n 2 uur rijden komen jullie bij de grens; zorg voor een lege pagina in je paspoort want jullie krijgen een mooie stempel van Swaziland! In Swaziland gaan veel toeristen naar Mlilwane. Iets minder bekend maar met meer kans op het zien van wild is Hlane Royal nationaal park, een onderdeel van Big Game Parks. In dit park komen heel veel gieren en maraboes voor, en nog veel meer soorten vogels. Ook olifanten, leeuwen, luipaarden en neushoorns worden hier vaak gespot. Overnachting in Hlane Royal national park bij Ndlovu camp in een rondavel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 7- vrije dag Swaziland
Hopelijk zijn jullie de dieren nog niet beu want ook in Swaziland kunnen jullie game drives maken. Jullie kunnen zelf gaan rijden, maar houd er rekening mee dat de wegen hier slecht zijn. We raden je aan om ter plaatse een game drive te boeken en dan met een ranger gaan. Dit is absoluut een aanrader want dan ga je naar een ander deel van het park waar je met de eigen auto niet mag komen. Ook kunnen jullie er voor kiezen om een wandeling te maken of toch liever mountainbiken onder begeleiding? Alles kan! Dit park is zeer speciaal voor de inwoners van Swaziland: de legende gaat dat hier bij Hunter’s Rock de vader van de koning zijn laatste leeuw heeft gezien. Overnachting in Hlane Royal national park bij Ndlovu Camp in een rondavel. Ontbijt inbegrepen.

Winkelkraam langs de weg in SwazilandOnderweg in Swaziland

Dag 8 – naar St. Lucia – 290 km
Jullie verlaten vandaag Swaziland en rijden weer verder, terug Zuid-Afrika in. Het toeristische dorpje St. Lucia ligt in het zuiden van het Greater Wetland Park dat grenst aan de Indische Oceaan. Hier leven nijlpaarden en krokodillen in een grote lagune die in verbinding staat met de oceaan en zo het hele iSimangaliso Wetland Parks voedt. Het dorp is alleen bereikbaar over een brug, jullie overnachten in het centrum van St. Lucia. Let op: soms lopen er ’s avonds nijlpaarden door het dorp! Overnachting in Rhino Coast Guesthouse. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 – boottocht St. Lucia
Wij hebben een boottocht geregeld over de Wetland rivier in het iSimangaliso Wetland Park. De rivier zit vol krokodillen en nijlpaarden, en hier leven ook flamingo’s, pelikanen en veel andere vogels. De boottocht duurt ongeveer twee uur, de gids vertelt onderweg alles over de nijlpaarden die er leven. De rest van de dag hebben jullie de tijd om het dorpje te verkennen of misschien rijden jullie wel graag paard op het uitgestrekte strand? Of gewoon lekker luieren op het strand? Wil je liever zeekajakken of vissen? Noem het op, alles kan hier! Overnachting in Rhino Coast Guesthouse. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - iSimangaliso Wetland Park, nijlpaarden St. LuciaSt. Lucia

Dag 10 – vlucht Durban naar Port Elizabeth; naar Addo – 210 km + 60 km
Vandaag rijden jullie allereerst naar Durban, waar je de huurauto inlevert. Van Durban vliegen jullie naar Port Elizabeth, hier kun je meteen de volgende huurauto ophalen. Het is dan nog een klein stukje rijden naar Addo, vooral bekend door het Addo Elephant nationaal park. Er zijn hier zoveel olifanten dat jullie bijna gegarandeerd deze mooie dieren zullen zien. Maar dat is voor morgen… vanmiddag eerst uitrusten van de lange dag. Overnachting in Rosedale Organic farm. Ontbijt inbegrepen.

Dag 11 – game drive door Addo nationaal park
In de ochtend kunnen jullie heerlijk rustig aan doen, of zelf een game drive maken in het park. Voor vanmiddag hebben we een game drive georganiseerd. Met een ranger ga je op zoek naar de vele dieren die hier leven. Onderweg zul je hoogstwaarschijnlijk vele olifanten spotten. Wie weet zien jullie ook nog neushoorns, zebra’s, bosbokken of leeuwen. Overnachtingen in Rosedale Organic Farm. Ontbijt inbegrepen.

Olifant in het Addo Nationaal Park, Zuid-AfrikaAddo Nationaal Park
Koedoe in het Addo Nationaal Park, Zuid-Afrika
Wrattenzwijnen in het Addo Nationaal Part, Zuid-Afrika

Dag 12 – naar Tsitsikamma – 200 km
In het Tsitsikamma nationaal park beuken de golven van de Indische Oceaan tegen de rotsachtige kust, groeien hoge bomen en fynbos tot aan de zee en vinden rivieren hun weg naar ruige ravijnen. Het park is in 1964 gesticht en op sommige plekken slechts 1,5 kilometer breed. Het heeft wel een 80 kilometer lange woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand. Jullie overnachten vlakbij het park, namelijk in het dorpje Storms River, aan de Tuinroute. Vlak naast het hotel is een bijzonder jaren-50 restaurant compleet met Marilyn Monroe en Elvis Presley-attributen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn. Ontbijt inbegrepen.

Dag 13 – ziplinen in Tsitsikamma
Vandaag gaan jullie ziplinen! De complete zipline-tour, ook wel canopy genoemd, zal drie uur duren en bestaat uit 10 platforms met daartussen kabels, waarvan de langste maar liefst 100 meter telt. De platforms zijn onder andere in de machtige geelhoutbomen gebouwd, ver boven de grond. De gids en de handige bordjes op elk platform leren je meer over wat je nou eigenlijk ziet. Als je daar tenminste op let. Want bovenal is het genieten van de wind door je haren en de adrenaline door je aderen als je tussen de bomen door suist! Overnachting in Tsitsikamma Village Inn. Ontbijt inbegrepen.

Zee en huisjes in het Tsitsikamma national park, Zuid AfrikaTsitsikamma nationaal park

Dag 14 – naar Oudtshoorn – 220 km
De Tuinroute loopt tot Mosselbaai en slingert langs de groene kustlijn, grotendeels in de West-Kaap. De route wordt ook wel de Garden of Eden genoemd. Inheemse bossen wisselen baaien met zandstranden, kliffen en lagunes af. Jullie rijden langs Plettenberg Bay, oorspronkelijk een klein vissersdorp, maar intussen uitgegroeid tot een populaire badplaats. Vervolgens door het Knysna Forest waar inheemse bomen als stinkhout en geelhout groeien. Daarna rijden jullie verder via de mooie Outeniqua Pass het drogere binnenland in.

Oudtshoorn is het centrum van de struisvogelfokkerij en dankt daaraan de bijnaam ‘verenhoofdstad’ van de wereld. Rond de eeuwwisseling leverden de struisvogelboerderijen staartveren aan alle bekende modehuizen in de wereld. De handel was erg lucratief en de struisvogelbaronnen lieten enorme villa’s bouwen. Die handel bestaat (bijna) niet meer, tegenwoordig worden de struisvogels gekweekt voor hun huid en het smakelijke vlees. Voor ons misschien even wennen, maar struisvogelbiefstuk staat op vrijwel elke menukaart in Zuid-Afrika! Jullie overnachten in een mooi guesthouse op een nog in bedrijf zijnde struisvogelboerderij net buiten Oudtshoorn. Overnachting in De Denne Country Guesthouse. Ontbijt inbegrepen.

Zuid-Afrika - struisvogel Oudtshoorn
Rondleiding op een struisvogelboerderij in Oudtshoorn, Zuid Afrika
Struisvogelboerderij in OudtshoornOudtshoorn

Dag 15 – naar Robertson – 270 km
Vandaag reizen jullie verder westwaarts, het wordt weer een mooie en interessante route. Dit keer rijden jullie via de kleine Karoo (halfwoestijn) naar Swellendam via de Route 62. Wij vonden het de mooiste route van de hele reis en we hebben iets speciaal op het programma gezet vandaag: jullie gaan ‘glamping’. Het is handig om eerst boodschappen te doen in Robertson, want jullie mooie tent ligt in het Pat Bush reservaat, de luxe tenten zijn voorzien van een eigen keuken! Ook heb je een haardvuur, en dat kan in augustus nog wel eens van pas komen, want het kan hier flink afkoelen. De locatie is prachtig. Overnachting in Africamps Pat Bush Robertson. Ontbijt inbegrepen.

Dag 16 – wandelen door Pat Bush
Hopelijk hebben jullie goed geslapen in jullie comfortabele tent, vandaag wordt een wandeldag, Africamps heeft twee wandelpaden uitgestippeld. In Robertson zijn verschillende wijngaarden die leuk zijn om te bezoeken en vooral te proeven. In Springfield hebben ze een heerlijke Sauvignon Blanc (Life from Stone) en Chardonnay. Of ga langs bij Viljoensdrift en boek een tocht op hun boot over de Breede rivier. In het kleine winkeltje hebben ze allemaal picknickmanden om een heerlijke lunch te maken. Montagu is een gezellig dorpje niet veraf met levendige marktjes. De wandelingen beginnen vlakbij jullie tent, dus niets staat je in de weg: wandelschoenen aan en lopen maar. Overnachting in Africamps Pat Bush Robertson. Ontbijtmand inbegrepen.

Vrouw aan het wandelen bij Africamps Pat Bush Robertson, Zuid AfrikaWandeling Pat Bush, Robertson


Walvissen zijn van nature nieuwsgierige beesten en laten het vaak toe dat de boten dichtbij komen. Dit is een fantastische ervaring die jullie nooit meer zullen vergeten. Tip: wie snel zeeziek wordt, neemt best een reispilletje want de Atlantische Oceaan is niet voor watjes.

Dag 17 – naar Hermanus – 155 km
Op naar de kust! De rit van vandaag is niet heel lang, dus jullie kunnen ook een omweg maken via de wijnlanden, mochten jullie nog geen tijd hebben gehad om die te bezoeken. Hermanus staat bekend als de beste plek ter wereld om walvissen vanaf het land te spotten: kijk uit over het water en je zult ze al snel zien. Jullie zijn in het juiste seizoen (eind juni tot begin december) en daarom gaan jullie morgen per boot op zoektocht naar deze machtige beesten. Het stadje Hermanus heeft een ontspannen vakantiesfeer en vele goede restaurants, en trekt het hele jaar door dagjesmensen en toeristen. Tijdens het Hermanus Whale Festival (elk jaar in september) is het extra gezellig met optredens en festiviteiten ter ere van de walvis! Overnachting in The Potting Shed. Ontbijtmand inbegrepen.

Dag 18 – op zoek naar walvissen en dolfijnen; naar Kaapstad – 160 km
In de ochtend checken jullie uit en rijden verder naar Gansbaai (zo’n 50 km). De reden dat we de boottocht vanuit Gansbaai voor jullie boeken, is Dyers Island: hier kun je niet alleen de walvissen maar ook dolfijnen en haaien spotten (in het seizoen). Het eiland staat ook bekend als een belangrijke broedplaats voor verschillende vogels, inclusief pinguïns.

De boottocht brengt je ook naar Geyser Rock, de plek voor robben om te chillen: er leven maar liefst 60.000 zeehonden. En waar zeehonden zijn, zijn ook haaien! Vervolgens vaart de boot door naar de plek waar de walvissen het laatst gesignaleerd zijn. De gids vertelt ondertussen alles over de dieren! Het kan soms flink wiebelen. De boottocht is ‘s morgens en duurt ongeveer twee uur. In de middag rijden jullie naar Kaapstad. The Mother City! Overnachting in het Floreal House. Ontbijt inbegrepen.

Familie tijdens rondreis in Zuid Afrika op de Tafelberg in KaapstadKaapstad


Hou je van markten? De Neighbourgoodsmarket in The Old Biscuit Mill moet je dan zeker op je lijstje zetten. Deze markt in de upcoming wijk Woodstock is elke zaterdagochtend en hier haal je de heerlijkste producten voor een lekkere picknick. Mojo Markt bij Seapoint is ideaal voor een regenachtige dag.

Dag 19 t/m 22 – vrije dagen Kaapstad
Er is zoveel te doen en te zien in Kaapstad, jullie zullen je zeker niet vervelen. Probeer je bezoek aan de Tafelberg te plannen op een zonnige dag, bij helder weer is het uitzicht fenomenaal. Je kan ervoor kiezen om met de kabellift naar boven te gaan maar jullie kunnen ook de wandelschoenen aantrekken en een mooie klim naar boven maken. Omgekeerd kan natuurlijk ook.

Een stukje Kaapstad waar het ook goed vertoeven is, is het Waterfront. Met jullie huurauto zijn jullie ongeveer in een paar minuten in het centrum van Kaapstad. Parkeren kan heel goedkoop bij het Waterfront, maar je kan ook kiezen voor de hop on-hop-off bus, er zijn verschillende tours en tickets. Een bezoek aan Robbeneiland is indrukwekkend (als het weer het toelaat). Het is handig om alvast online te reserveren of ga de dag van tevoren langs en koop dan de kaartjes.

Man met kind bij het uitzicht van Chapmans Peak, Zuid AfrikaChapmans Peak
Pinguïns bij Boulders Beach, Zuid-Afrika
Mannen op het V&A Waterfront in Kaapstad, Zuid Afrika


Nog een tip: The Watershed bij het V&A Waterfront. Deze markt heeft geen eten maar wel hele leuke spullen om mee naar huis te nemen.

Iets wat je absoluut niet mag missen, is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. Niet alleen de Kaap, het meest zuidoostelijke punt van het Kaaps Schiereiland en de omgeving van de Kaap zijn de moeite waard, maar zeker ook de route er naartoe en de bezienswaardigheden onderweg. Rij via Houtbaai en Chapman’s Peak en jullie zullen beloond worden met prachtige vergezichten. Daarna kunnen jullie nog door naar Simon’s Town en Boulders Beach. De pinguïns wachten al op jullie. We kunnen ook een geweldige kookcursus voor jullie regelen in de kleurrijke Bo Kaap, een fietstocht door Kaapstad of misschien willen jullie wel eens weten hoe het leven eraan toe gaat in een sloppenwijk? Laat maar weten en we zorgen ervoor.

Vijf dagen lijken veel, maar in een stad waar zoveel te beleven valt, gaan jullie je geen moment vervelen. Overnachtingen in het Floreal House. Ontbijt inbegrepen.

Dag 23 – vlucht naar huis
Vandaag zit de reis er dan toch echt op! Op de luchthaven leveren jullie auto in. We hopen dat jullie een koffer vol mooie herinneringen mee naar huis nemen! Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Deze familie wilde graag een afwisseling in kleinschalige, bijzonder gelegen en luxe accommodaties tijdens hun reis door Zuid-Afrika. Hieronder vind je de drie accommodaties die zij het allerfijnst vonden. Natuurlijk kunnen wij deze aanpassen aan jullie wensen. Willen jullie liever wat meer luxe? Of liever af en toe zelf koken? Laat het ons weten en wij maken een gepast voorstel op maat voor jullie.

Ndlovu Camp, Swaziland

Ndlovu Camp, Swaziland

Basis

Ndlovu Camp, Swaziland

Ndlovu Camp, Swaziland

Basis

Het Ndlovu camp had zeker de mooiste ligging van alle accommodaties in onze reis. Meteen buiten je rondavel keek je uit op de drinkplaats van het Hlane Royal National park en was het genieten geblazen. Met een lekker drankje keken we uit op de neushoorns en de andere dieren bij de plas. In je eigen rondavel was geen elektriciteit maar stak je je eigen olielamp aan als nachtlichtje. Echt back to basic!
Klaserie River Safari Lodge

Klaserie River Safari Lodge

Standaard

Klaserie River Safari Lodge

Klaserie River Safari Lodge

Standaard

Dit was voor ons de meest bijzondere accommodatie van de hele reis! Het hele verblijf stond in het teken van de dieren. Samen met de gids gingen we twee keer per dag op safari om de big five te spotten en te genieten van de mooie zonsondergang. Eenmaal terug bij de accommodatie stond het eten al voor je klaar en kon je met de hele groep aan tafel.
De Denne Country Guesthouse

De Denne Country Guesthouse

Luxe

De Denne Country Guesthouse

De Denne Country Guesthouse

Luxe

Wat een bijzondere locatie! Meteen buiten het luxe huisje kijk je je ogen uit over de struisvogelboerderij. Je hoeft je hier dus zeker niet te vervelen. Het was hier best koel, maar na een tochtje over de boerderij heeft het vriendelijke personeel de elektrische deken en het warme bad al klaar staan.

Wil je ook graag naar Zuid-Afrika?

Interesse in een reis naar Zuid-Afrika? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 2.350,- p.p.

Prijs gebaseerd op drie personen in een familie- of triplekamer.
Marcel, Cynthia en Cindy hebben de  reis gemaakt in juli/augustus  2018.

Ingebrepen

 • 22 overnachtingen in een familie- of triplekamer
 • 2x huurauto in de klasse O voor 8 dagen en voor 13 dagen inclusief super cover verzekering, additionele chauffeur en one way fees
 • binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth (20 kg bagage)
 • excursie bij Hoedspruit Endangered Species Centre
 • boottocht St. Lucia
 • afternoon game drive bij Addo nationaal park
 • ziplinen bij Storms Rivier
 • walvissen en dolfijnen spotten bij Gansbaai
 • maaltijden: 22 x ontbijt, 2x lunch, 2x diner

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • entreegelden
 • visum Zuid-Afrika/eSwatini

Onze rondreizen door Zuid-Afrika

Wil je graag naar Zuid-Afrika maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de Zuid-Afrika rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Per Luxetrein Naar Kaapstad

Per luxetrein naar Kaapstad

11 DAGEN

Altijd al een keer een luxe treinrit willen maken? In Zuid-Afrika kan je kiezen uit de Blue train, Rovos Rail en de Shongololo. Voor elke treinreiziger is er een geschikte reis. Heerlijk genieten van het landschap met een glas wijn.

Wilde Dieren En Hoge Bergen

Wilde dieren en hoge bergen

18 DAGEN

Een rondreis door Zuid-Afrika is geschikt voor hele kleine kinderen. Met een eigen huurauto rijden jullie via de Panoramaroute naar Krugerpark en via Swaziland naar de kust rond St. Lucia. De terugreis naar Johannesburg gaat via de mooie centrale Drakensberg.

Dwars Door De Regenboognatie

Dwars door de regenboognatie

26 DAGEN

Een complete rondreis waarbij je het land doorkruist. Met een huurauto bepaal je zelf waar je wil stoppen en rij je van Johannesburg naar Kaapstad (of andersom). Je gaat via de Panoramaroute, Kruger, Swaziland en Wild Coast naar de Westkaap.