Op zoek naar de migratie

Groepsreis | Tanzania

Bezoek met deze groepsreis in een week maar liefst 4 nationale parken in het noorden van Tanzania. De reis begint en eindigt in de safari-hoofdstad, Arusha. De route in Serengeti wordt aangepast aan de tijd van het jaar en de regenval, zodat je de migratie van gnoes en zebra’s altijd optimaal kunt meemaken. Je kan deze reis verlengen met een strandverblijf of nog meer safari in het zuiden van Tanzania.

Safari Tanzania, leeuw in het gras

Met Reisbrigade naar Tanzania

Interesse in een reis naar Tanzania? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Tanzania straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over de groepsreizen van Reisbrigade

Deze kleinschalige groepsreis is voordeliger dan een individuele safari! Je reist in een internationaal gezelschap van maximaal 6 personen, per 4×4 landcruiser, op vaste vertrekdata, met een Engels- en Duitssprekende gids. In de jeep heeft iedereen een zitplaats aan het raam!

Reisroute

Dag 1 – aankomst Arusha
Na aankomst op de luchthaven Kilimanjaro International Airport worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht, een rit van ongeveer een uur. Hier ontmoeten jullie de andere deelnemers. Er reizen maximaal 6 personen mee en dat betekent dat iedereen een zitplaats aan het raam krijgt. Overnachting in African View Lodge of Dik Dik Hotel.

Dag 2 – naar Lake Manyara
Na het ontbijt vertrekken jullie rond 08.30 uur richting Lake Manyara, een rit van ongeveer 2,5 uur. Er gaat een picknick-lunchbox mee voor onderweg. Tijd voor de eerste game drive. Per jeep maken jullie een rit door het park op zoek naar wild. Dit park is beroemd om zijn boomklimmende leeuwen, de grote (migrerende) flamingo populatie en de verscheidenheid aan apen. Buffels rollen zich in de modder want dat is een prima behandeling tegen teken en andere insecten, terwijl giraffen statig langs de oever van het meer lopen. Olifanten lopen schijnbaar moeiteloos de steile helling van de slenk van de Riftvallei op. De charme van Lake Manyara is dat hoewel het klein van formaat is, het toch een grote diversiteit aan landschap en wild biedt! Overnachting in Country Lodge. Ontbijt, picknick-lunch en diner inbegrepen.

Je maakt safari’s in Serengeti, Lake Manyara, Tarangire en Ngorongoro.

Mensen onder een hele grote boom bijj Lake Manyara, TanzaniaLake Manyara

Dag 3  – via Ngorongoro krater naar Serengeti
Om 8.00 uur  vertrekken jullie naar de krater van Ngorongoro, een korte rit van ongeveer 20 minuten. De krater is ‘s werelds grootste intacte caldera. Een caldera is een grote komvormige krater, gevormd door vulkanische activiteit. Vanaf de kraterrand heb je een waanzinnig uitzicht over dit wereldwonder. Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Het fijne van deze krater is dat het hier goed toeven is voor de dieren en je ze hier ook relatief gemakkelijk kan stoppen. Behalve de giraffe dan, want die woont hier niet. Zij kan namelijk de kraterrand niet over. Met de jeep maken jullie een game drive van ongeveer 5 uur. Daarna snel door want het is nog ongeveer 3 uur rijden tot aan het tentenkamp midden in Serengeti. Overnachting in Thorn Tree Camp. Ontbijt, picknick-lunch en diner inbegrepen.

Buffels tijdens een safari in de Ngorongoro krater, Tanzania
Groepje Zebra's in de Ngorongoro krater, Tanzania safari
Safari jeeps in de Ngorongoro krater, TanzaniaNgorongoro krater

Dag 4  – op zoek naar de migratie en nog meer wild
Een hele dag in het teken van wild! Jullie chauffeur gaat op zoek naar het wild bij de rivier die door het midden van het park stroomt. Er is water en schaduw. Ideaal voor de dieren om lekker te luieren. Natuurlijk gaan jullie ook op zoek naar de grote kuddes gnoes of wildebeests. Deze dieren gaan samen met de zebra’s steeds op zoek naar verse groene graslanden. Deze migratie is fantastisch om mee te maken. Afhankelijk van het seizoen bevinden deze dieren zich in Serengeti, Masai Mara of Ngorongoro Conservation Area. De exacte route wordt aangepast aan de tijd van het jaar en de regenval, zodat je de migratie van de gnoes en zebra’s kunt volgen. Even algemeen kan je stellen dat je van december tot maart game drives maakt in de zuidelijke Serengeti. Van april tot mei zijn de dieren verspreid over het centrale gedeelte. In juni trekt de migratie richting het westelijke gedeelte en jullie dus ook. Van juli tot oktober trekken ze naar het noorden om de grens met Kenia over te steken. In november zijn ze weer terug in het centrale gedeelte van Serengeti.

Vandaag maken jullie de hele dag game drives in Serengeti. Overnachting in Thorn Tree Camp. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Gapende leeuw in de bomen van het Serengeti Nationaal Park, Tanzania
Luipaard in de boom met prooi in het Serengeti Nationaal Park
Springbokken tijdens een safari in het Serengeti Nationaal Park
Migratie van Gnoe's tijdens een safari in het Serengeti Nationaal ParkSerengeti Nationaal Park

Dag 5  – naar Karatu
Wellicht heb je het nu ondertussen al wel door, maar dit is geen luilekker vakantie en dus ook vandaag weer vroeg op. Jullie maken een allerlaatste game drive vóór het ontbijt! Na het ontbijt / brunch vertrekken jullie naar Karatu, een rit van ongeveer 3,5 uur. De weg is ondertussen bekend want je komt weer langs de krater. Natuurlijk wordt er nog steeds gestopt als jullie wilde dieren spotten. Onderweg stoppen jullie om te picknicken. Na aankomst in de lodge maak je  ‘s avonds nog een koffie-excursie met gids. Overnachting in Marera Valley Lodge. Ontbijt, picknick- lunch en diner inbegrepen.

Comfortabele overnachtingen in hotels, lodges en of tented camps.

Olifant in het Tarangire nationaal park, TanzaniaTarangire Nationaal Park
Safari Tanzania - gnoes in Tarangire nationaal park
Safari Tanzania - Jakhals in Tarangire nationaal park

Lekker kleinschalig. Maximaal 6 personen per groep.

Day 6  – game drive in Tarangire nationaal park
Na het ontbijt vertrekken jullie naar Tarangire, ongeveer 2 uur rijden. Nergens anders in Oost-Afrika vind je zoveel verschillende vogelsoorten in een gebied. Het landschap van Tarangire is divers, van de met baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moerasgebieden. De levensader van het park is de rivier, Tarangire, zelfs in het droge seizoen levert deze nog de mogelijkheid voor de dieren om te drinken omdat olifanten gaten graven in de rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen. Hiervan profiteren ook de andere dieren. Dit keer geen picknicklunch maar een lekkere lunch bij de mooie Tarangire Safari Lodge. Daarna weer hup de jeep in voor de allerallerlaatste game drive. Overnachting in Sangaiwe Tented Lodge. Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 7 – terug naar Arusha
Voor wie wil, is er in de ochtend nog een mooie wandeling met de gids naar de oever van het meer van Burenge. Na het ontbijt vertrek je rond 9 u terug naar Arusha. Reken op een rit van ongeveer 2 uur. Onderweg stoppen jullie voor een picknick-lunch. Jullie worden afgezet op de internationale luchthaven voor de vlucht naar huis of misschien willen jullie nog wel een paar dagen relaxen op het tropische eiland Zanzibar.

Accommodaties

Hieronder vind je een aantal accommodaties tijdens deze safari in Tanzania.

ThornTree Camp

ThornTree Camp

Standaard

ThornTree Camp

ThornTree Camp

Standaard

Het ThornTree Camp is een Tented Camp op een prachtige plek in de Serengeti. De stevige canvastenten hebben prima bedden, een eigen badkamer en vanaf je veranda heb je een weids uitzicht over de mooie omgeving. Er is een gezellige eetruimte waar 's avonds regelmatig een kampvuur wordt gemaakt. De accommodatie werkt geheel op zonne-energie!
Marera Valley Lodge

Marera Valley Lodge

Standaard

Marera Valley Lodge

Marera Valley Lodge

Standaard

Marera Valley Lodge heeft een mooie ligging, net buiten Karatu. Je verblijft hier in ruime kamers. Vanaf je veranda heb je uitzicht op de prachtige, heuvelachtige omgeving. De kamers bevinden zich in cottages, rond een ruim zwembad, in een mooie aangelegde tuin. De lodge heeft een goed restaurant, en een bar met gezellige lounge.
Sangaiwe Tented Lodge

Sangaiwe Tented Lodge

Standaard

Sangaiwe Tented Lodge

Sangaiwe Tented Lodge

Standaard

De Sangaiwe Tented Lodge is een fijne middenklasse lodge, net buiten het park, bij de ingang van Sangaiwe. Je hebt een mooi uitzicht over de directe omgeving, met in de verte het meer van Burunge. De lodge heeft 18 tenten, een restaurant en een klein zwembad.
Safari Tanzania, leeuw in het gras

Wil je ook graag naar Tanzania?

Interesse in een reis naar Tanzania? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze groepsreis

Deze kleinschalige groepsreis is voordeliger dan een individuele safari! Je reist in een internationaal gezelschap van maximaal 6 personen, per 4×4 landcruiser, op vaste vertrekdata, met een Engels- en Duitssprekende gids. In de jeep heeft iedereen een zitplaats aan  pad met je eigen het raam!

Toch liever op pad met je eigen gezelschap? Natuurlijk kunnen we deze reis ook privé/individueel aanbieden!

Vertrekdata 2021 | prijs per persoon

23 januari | € 1.995,-

6 maart | € 1.995,-

12 juni | € 1.995,-

17 juli | € 1.995,-
24 juli | € 1.995,-
31 juli | € 1.995,-

14 augustus | € 1.995,-
21 augustus | € 1.995,-

11 september  | € 1.995,-
25 september | € 1.995,-

16 oktober | € 1.995,-

6 november| € 1.995,-

18 december | € 1.995,-
25 december | € 1.995,-

 

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen in lodges en tented camps
 • transfer van de luchthaven naar het hotel in Arusha
 • tijdens de safari vervoer in een 4×4 Safari Land Cruiser
  alle genoemde game drives met Engelssprekende gids/chauffeur
 • maaltijden: 6 x ontbijt, 6 x lunch en 5 x diner
 • alle entreegelden voor de nationale parken (t.w.v. $ 270,- per persoon)
  drinkwater/thee/koffie tijdens de safari
  koffie-excursie met gids in Karatu
  ochtendwandeling met gids bij Burenge
 • € 2,50 bijdrage aan het Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • internationale en of binnenlandse vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies

Onze rondreizen door Tanzania

Wil je graag naar Tanzania maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Natuur En Wild In Het Zuiden

Natuur en wild in het zuiden

16 DAGEN

Een natuurreis door het zuiden van Tanzania vol safari’s en wilde dieren. Je verblijft in eenvoudige accommodaties op prachtige locaties. Door de privé safariwagen met ervaren gids/chauffeur kun je tijdens deze Zuid-Tanzania rondreis gaan en staan waar je wilt.

Ontdek Unguja

Ontdek Unguja

8 DAGEN

Unguja? Ja, dat is de andere naam voor Zanzibar! Ellen en Rein werken voor Artsen zonder Grenzen en hadden een week vrij. Ze wilden graag een beetje cultuur, een beetje actie en een beetje strand. Zanzibar heeft het allemaal.

Safari, Sundowners En Strand

Safari, sundowners en strand

13 DAGEN

Dit is een perfecte kennismakingsreis met het wildrijke Tanzania. Je maakt mooie safari’s in Tarangire en Serengeti. Overnachten doe je in unieke, prettige accommodaties. Vervolgens vlieg je naar Zanzibar voor een paar dagen heerlijk genieten aan het strand.