Tropische belevenissen

Thailand

In mei 2016 maakten Adrienne en Marcel met hun bijna tweejarig zoontje een rondreis door Thailand. Alle drie houden ze van avontuur, natuur en no nonsense accommodatie. Ze wilden graag meerdere nachten op dezelfde plaats zodat Tijn goed kon acclimatiseren. Het liefst wilden ze een kamer voorzien van balkon of terras zodat ze nog een drankje konden doen terwijl hun zoonlief lag te slapen.

Thailand Buddha standbeelden in Ayutthaya

Met Reisbrigade naar Thailand

Interesse in een reis naar Thailand? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Thailand straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – aankomst Bangkok
Jullie landen in Bangkok in de ochtend. Nadat jullie de douane zijn doorgegaan, staat een chauffeur op jullie te wachten en brengt jullie naar het hotel met zwembad. Dit hotel ligt vlakbij de bekende Khao San straat, maar is relatief rustig gelegen. Wij hebben een kamer met kinderbedje voor jullie geregeld. Wij hebben een vroege check-in in een kamer met kinderbedje voor jullie geregeld. Overnachting in Nouvo city hotel.

Dag 2 t/m 3 – vrije dagen Bangkok
Bangkok kent vele tempels, waaronder Wat Po, een van de oudste en grootste tempel van Bangkok. De tempel is bekend omwille van het Boeddha-beeld van maar liefst 43 meter. In het koninklijk paleis vind je Wat Pra Kaew Kaew, het belangrijkste heiligdom van het hele koninkrijk. Wat Arun staat aan de andere kant van de Chao Praya-rivier maar is zeker een bezoek waard. In het winkelcentrum van Siam Paragon zit een hele groot Sea life center. De parken van Bangkok zijn ook leuk om te bezoeken: Lumpini park, Rama IX park of Rot Fai park. Een rondje in de tuk tuk mag natuurlijk ook niet ontbreken en dan is er nog altijd het zwembad (bovenop het hotel) als het te warm wordt. Overnachtingen in Nouvo city hotel. Ontbijt inbegrepen.

Thailand uitzicht op de Chao Phraya vanaf Wat ArunBangkok gezien vanaf Wat Arun

Dag 4 – fietsen door Bangkok
Hopelijk hebben jullie goed geslapen en zijn jullie er klaar voor! Smeer jullie benen maar goed in, want vandaag verkennen jullie de hoofdstad van Thailand per fiets. Met de fiets en al gaan jullie aan boord van een klongboot en varen jullie naar de overkant van de Chao Praya rivier en via kleine kanalen leer je de stad van een andere kant kennen. In tegenstelling tot de overkant is dit gebied erg groen met plantages, bananen- en kokosnootpalmen en vooral geen auto’s en hoge gebouwen. De lokale Engelssprekende gids vertelt jullie alles over deze kant van Bangkok, dat eigenlijk Thonburi heet. Jullie kunnen zelf kiezen of jullie de ochtend- of namiddag tocht willen maken. Het fietsstoeltje voor Tijn hebben we alvast geregeld. Overnachting in Nouvo city hotel. Ontbijt inbegrepen.

Met fiets en al gaan jullie aan boord van een klongboot en varen jullie naar de overkant van de Chao Praya rivier en via kleine kanalen leer je Bangkok van een andere kant kennen.

Thailand oversteek van de Chao Phraya in BangkokOversteek van de Chao Phraya
Thailand liggende buddha bij de Wat Phoi in Bangkok
Thailand met een boot op de Chao Phraya in Bangkok

Dag 5 – naar Kanchanaburi
Vroeg in de ochtend staat jullie gids jullie op te wachten bij het hotel. Samen rijden jullie naar de Railway Track Market. Deze markt is midden op de spoorweg gebouwd, dus als de trein eraan komt, moeten alle kraampjes snel opgebroken worden. Een spektakel om te zien!  Vervolgens rijden jullie naar Kanchanaburi via mooie groene rijstvelden. Deze rit duurt ongeveer 2 tot 3 uur afhankelijk van het verkeer. Lunchen doen jullie in Kanchanaburi. Daarna gaan jullie met de boemeltrein over gevaarlijk uitziende houten viaducten. De trein rijdt heel traag zodat jullie uitgebreid van het landschap kunnen genieten. Vervolgens worden jullie per longtail boot bij jullie hotel afgezet. Jullie overnachten in een jungle raft. Dit is een eenvoudige kamer gebouwd op bamboevlotten. Elke kamer heeft toilet en een douche, maar er is geen electra, wel olielampen. Overnachting in Jungle Rafts. Ontbijt en diner inbegrepen.

Thailand monniken op het spoor bij KanchanaburiKanchanaburi

Dag 6 – zwemmen in de Erawan-watervallen
In de ochtend brengen jullie een bezoek aan de Erawan-watervallen. Deze waterval bestaat maar liefst uit 7 delen en is een van de mooiste van heel Thailand. Jullie kunnen elk niveau bezoeken, maar veel mensen lopen niet naar de top. Jullie wel? Het leuke is dat in deze waterval visjes leven die aan je voeten komen knabbelen. Dr. Fish gratis en voor niks! Na de lunch gaan jullie naar de beroemde brug over de Kwai-rivier. Jullie bezoeken het oorlogsmuseum en het Chung Khai oorlogskerkhof. Dit geeft een duidelijk beeld van de omstandigheden waarin de gevangenen de spoorweg naar Birma moesten maken. Overnachting in Royal River Kwai resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 7 – naar Ayutthaya
Jullie checken uit en worden naar Ayutthaya gebracht. Dit was de hoofdstad van Siam (oude naam van Thailand) van de 15de-18de eeuw. In 1770 verplaatsten de Thai hun hoofdstad naar Krung Thep (Bangkok). Afhankelijk van het verkeer zijn jullie er in 2 tot 3 uur. Tijd voor een plons in het zwembad. Indien jullie willen kunnen jullie vandaag het historische park al een beetje verkennen. Ik raad jullie aan om dit per fiets te doen. De tempels liggen best ver uit elkaar. Jullie overnachten in een mooi resort met grote tuin en zwembad. Overnachting in Baan Thai House. Ontbijt inbegrepen.

Thailand Erawan watervallen bij Kanchanaburi
Ayutthaya
Thailand tempel tijdens zonsondergang in AyutthayaAyutthaya

Chiang Mai is een plezante, levendige stad in het Noorden van Thailand. Het is erg leuk om met de fiets deze stad te verkennen. ‘s Avonds is er een avondmarkt met lekker eten en heel veel souvenirs.

Dag 8 – nachttrein naar Chiang Mai
In het historische park van Ayutthaya zijn verschillende oude tempels zeer de moeite waard om te bekijken. Er is hier zelfs een boeddhabeeld dat helemaal vergroeit is met een boom. Het is hier warm dus neem voldoende drinken mee of stop onderweg voor een heerlijke smoothie van vers fruit. Jullie worden opgehaald en naar het station gebracht voor de nachttrein naar Chiang Mai. Overnachting in de nachttrein. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 –  aankomst Chiang Mai
In de ochtend komen jullie aan in Chiang Mai. Hopelijk hebben jullie lekker geslapen in de trein. Wij hebben sleepers gereserveerd in tweede klas. Dit betekent dat er rond 20.00u iemand langs komt die van de stoelen twee bedjes maakt. Ze worden opgemaakt met proper beddengoed. Neem wel een warme trui mee in de trein want het kan er koud zijn. Er lopen mensen rond die eten en drinken verkopen. Bij aankomst in Chiang Mai worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. De rest van de dag zijn jullie vrij om Chiang Mai te verkennen. Chiang Mai is een plezante, levendige stad in het Noorden van Thailand. De sfeer is erg gemoedelijk en er valt veel te beleven. Het is erg leuk om hier fietsen te huren en de stad per fiets te verkennen. ‘s Avonds is er een avondmarkt met lekker eten en heel veel souvenirs. Overnachting in Shewe Wana Resort. Ontbijt inbegrepen.

Thailand rondreis night market in Chiang MaiNight market in Chiang Mai
Thailand rondreis Chiang Mai Wat Phra That Doi Suthep
Thailand verse sap op straat in Chiang Mai

Dag 10 t/m 11 – vrije dagen Chiang Mai
Twee volle dagen om zelf te beslissen hoe jullie die willen invullen. Breng zeker een bezoek aan Wat Prathat Doi Suthep. Dit is een hele mooie tempel bovenop een berg waarbij je fantastisch uitzicht hebt over Chiang Mai. De tempel bereik je via een slangentrap. Op dag 11 gaan jullie naar Elephant Nature Park in de Mae Taeng Vallei. Hier worden olifanten verzorgd die het heel zwaar hebben gehad. Jullie leren hier ook waarom het geen goed idee is om een ritje op de rug van een olifant te maken. Maar jullie mogen de handen uit de mouwen steken en de olifanten wassen en eten geven. Tijn mag gratis mee als jullie hem op schoot nemen in het transferbusje. Overnachtingen in Shewe Wana Resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 12 – vlucht naar Bangkok, transfer naar Koh Chang
Een chauffeur komt jullie ophalen en brengt jullie naar het vliegveld voor de vlucht naar Bangkok. Op de luchthaven in Bangkok worden jullie opgewacht door een chauffeur die jullie naar de haven brengt voor de oversteek naar Koh Chang. Zijn jullie klaar voor het strandavontuur? Overnachting in Kacha Resort. Ontbijt inbegrepen.

Thailand rondreis Koh Chang, Kacha resortKoh Chang

Dag 13 t/m 17 – vrije dagen Koh Chang
Koh Chang is een prachtig mooi, bergachtig eiland. Jullie kunnen hier mooie boottochten maken, gaan snorkelen, relaxen, zandkastelen bouwen, boek lezen en nog zoveel meer. Maar natuurlijk kunnen jullie ook het eiland gaan verkennen. Er valt genoeg te beleven! Jullie overnachten in een bungalow op het strand.  Overnachtingen in Kacha Resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 18 – naar de luchthaven van Bangkok
Morgen gaat jullie vlucht vanaf Bangkok, maar omdat die al heel vroeg gaat, is het handig om vandaag al naar Bangkok te vertrekken. Jullie overnachten in een hotel vlakbij de luchthaven. Hopelijk hebben jullie een fantastische vakantie gehad die jullie voor eeuwig en altijd zullen koesteren! Overnachting in The Cottage. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Hieronder kunnen jullie zien welke drie accommodaties Marcel en Adrienne het aangenaamst vonden tijdens hun reis naar Thailand. Mochten jullie ook deze reis willen maken, dan kunnen we natuurlijk alle accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Nouvo City Hotel, Bangkok

Nouvo City Hotel, Bangkok

Standaard

Nouvo City Hotel, Bangkok

Nouvo City Hotel, Bangkok

Standaard

Prettig hotel vlakbij de bekende Khao San road ligt. Vlakbij maar toch erg rustig in een afgelegen straatje. Er is een mooi zwembad op het dak dat zorgt voor afkoeling, want Bangkok kan erg warm zijn.
Kacha Resort, Koh Chang

Kacha resort, Koh Chang

Luxe

Kacha Resort, Koh Chang

Kacha resort, Koh Chang

Luxe

Een comfortabele bungalow op het strand zodat Tijn onmiddellijk kon spelen in het zand en een heerlijke veranda erbij om ’s avonds te genieten terwijl Tijn sliep. Er zijn verschillende restaurants in de buurt.
Jungle Rafts, Kanchanaburi

Jungle Rafts, Kanchanaburi

Standaard

Jungle Rafts, Kanchanaburi

Jungle Rafts, Kanchanaburi

Standaard

Wie wil er nu niet slapen in een mooie bamboekamer die drijft op het water? In deze ecolodge in Kanchanaburi komen dromen uit. Over alles is nagedacht en in perfecte harmonie met de natuur en lokale cultuur.
Thailand Buddha standbeelden in Ayutthaya

Wil je ook graag naar Thailand?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 1.250,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen en een kind

Ingebrepen

 • 18 overnachtingen zoals beschreven in de reisroute
 • vervoer zoals beschreven in de reisroute
 • nachttrein naar Chiang Mai
 • binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Bangkok met Air Asia (20 kg bagage)
 • maaltijden: 17x ontbijt en 1x lunch
 • fietstocht door Bangkok
 • bezoek aan spoorwegmarkt
 • excursie in Kanchanaburi: treinrit, bezoek museum en kerkhof
 • zwemmen bij Erawan watervallen
 • bezoek aan Elephant Nature Park

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies en entreegelden
 • visum Thailand

Onze rondreizen door Thailand

Wil je graag naar Thailand maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Maak Je Hoofd Leeg Tijdens Een Yoga Retreat

Maak je hoofd leeg tijdens een yoga retreat

4 DAGEN

Het ultieme recept om binnen de kortste keren je hoofd volledig leeg te maken en je batterij weer helemaal op te laden? Wellness, yoga, gezond en lekker eten en een prachtig uitzicht. Wat wil een mens nog meer?