Veelzijdig en avontuurlijk eilandhoppen

Singapore, Maleisië en Indonesië

We ontmoetten Gemma en Anton op het Verre Reizen Event in Den Haag in 2015. Ze hadden grootse plannen voor de zomer van 2016 en of we wilden helpen. Jazeker, dat wilden we wel. Samen met Gemma hebben we een echte maatwerkreis in elkaar gepuzzeld. Ze wilden graag zelf de binnenlandse vluchten regelen en ook de overnachtingen in Singapore bleken goedkoper met Airbnb. Flexibiliteit is troef bij Reisbrigade, dus dat vormt geen enkel probleem. Ondertussen zijn ze terug en hebben ze een hele mooie reis gehad. Precies zoals ze het wilden!

Maleisië: mensen op het strand van de Perhentians

Met Reisbrigade naar Azië

Interesse in een reis naar Maleisië en/of Indonesië? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Azië straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41
Onze zomervakantie was een rondreis van vier weken met z’n vieren door Singapore, Indonesië en Maleisië. Goed afgestemd met en voorbereid door Kim van de Reisbrigade, waardoor wij bijna nergens naar hoefden om te kijken! Een reis door kleine en grote steden, jungle met en zonder veel avontuurlijke dieren, afwisselend sportief en ontspannend.
Gemma & Anton

Reisroute

Dag 1 – aankomst in Singapore
Bij aankomst worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. De chauffeur zal jullie opwachten bij de uitgang en heeft een bordje vast met jullie naam op. Overnachting in Hotel Clover@HongKongStreet.

Dag 2 – naar Melaka
Jullie worden opgehaald bij de receptie van het hotel en naar het busstation gebracht. De bus doet er ongeveer 4 uur over. Melaka is een historische stad en jullie hotel bevindt zich in de Heerenstraat die bekend staat omwille van z’n oude koloniale gebouwen. Dit hotel is zo’n prachtig gebouw. Melaka is een smeltkroes van oosterse en westerse culturen. Overnachting in Courtyard@Heeren Hotel. Ontbijt inbegrepen.

Maleisië: fietstaxi's in MelakaMelaka

Dag 3 – vrije dag Melaka
Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Huur een fiets en ga langs kampungs (dorpen) met hun tropische fruitbomen. Zo maken jullie kennis met het echte Maleise leven. Mensen zijn niet verlegen en willen al snel een praatje maken. Jullie kunnen er ook voor kiezen om de stad per boot te verkennen. Overnachting in Courtyard@Heeren Hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 4 – naar Kuala Lumpur
Om 12.00u  worden jullie met een privé-transfer naar Kuala Lumpur gebracht. Dit duurt ongeveer twee tot drie uur. Erg relaxed want dan hoef je niet met bagage te sleuren door deze grote stad. Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en dat zie je meteen. Het is een metropool die bruist: hoge wolkenkrabbers, auto’s overal maar ook heerlijke geuren van eetstalletjes die jullie tegemoet komen.

Jullie hotel is tegenover de bekende Petronas Towers. Dochters opgelet, dit is het serieuze werk. Kuala Lumpur telt maar liefst 50 shoppingcenters dus wees zorgvuldig en goed voorbereid. De beste shoppingcenters zijn gelegen in de wijk Bukit Bintang. Vlakbij jullie hotel ligt het Suria KLCC shoppingcenter. Hier kunnen jullie terecht van 10.00 tot 22.00u en als jullie dan nog niet uitgewinkeld zijn dan is er nog altijd de spotgoedkope markt in Chinatown. Weliswaar veel nep, maar een leuke belevenis. Jullie kunnen hier ook lekker eten. Overnachting in Le Apple Boutique Hotel. Ontbijt inbegrepen.

Maleisië: Kuala Lumpur het Sultan Abdul Samad gebouw
Maleisië: buiten eten in Bukit Bintang wijk in Kuala Lumpur
Maleisië: Petronas towers in Kuala LumpurPetronas Towers, Kuala Lumpur

Dag 5 t/m 6 – vrije dagen Kuala Lumpur
Er is hier zoveel te doen. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Op het Merdaka square kondigde Tunkul Abdul Rahman in 1957 de onafhankelijkheid (merdeka) af van Maleisië. De Britse invloed is hier nog goed te merken in hun vroeger clubhuis van hockey, polo en golf. Er staan ook nog een aantal katholieke kerken. Little India met Chow kit market: alle groenten, vis en fruit die jullie maar kunnen bedenken. Er is een prachtig museum voor Islamitische kunst in Kuala Lumpur. Overnachtingen in Le Apple Boutique Hotel. Ontbijt inbegrepen.

Dag 7 – vlucht naar Medan (Indonesië); naar Bukit Lawang
Jullie vliegen naar Sumatra, vervolgens worden jullie opgehaald door onze chauffeur, die tevens gids is, op het vliegveld van Medan. De rit naar Bukit Lawang duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Onderweg passeren jullie palmolie- en rubberplantages die helaas in rap tempo de jungle doen verdwijnen. Gunung Leuser nationaal park is één van de grootste natuurparken in Zuidoost-Azië en het leefgebied van onder andere de orang-oetans en olifanten. Bukit Lawang ligt aan de rand van het Gunung Leuser nationaal park en is een ideale plek om te relaxen in een hangmat al luisterend naar de stromende rivier en geluiden uit de jungle. Het komt regelmatig voor dat de apen zich al slingerend door de tuin van jullie hotel bewegen en zorgen voor een spektakel. Bij aankomst in Bukit Lawang worden jullie verwacht bij Saskia Landman voor de lunch. Zij zal jullie alles vertellen over haar leven hier en hoe ze een opvangtehuis startte. Overnachting in de comfortabele Eco-Lodge. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Indonesië Sumatra: orang oetan het Gunung Leuser nationaal parkOrang-oetans in Bukit Lawang

Dag 8 – op zoek naar orang-oetans
Afhankelijk van waar de orang-oetans zich bevinden moeten jullie soms flink klimmen en dalen. Hopelijk hebben jullie ze van dichtbij kunnen zien. Door de hoge luchtvochtigheid zal je best veel zweten. Tijd voor verkoeling? Er stroomt een rivier dwars door het dorpje en ook hier kan je weer met een binnenband al tubend met de stroming mee. Overnachting in de comfortabele Eco-Lodge. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 – naar Tangkahan
Per jeep gaan jullie offroad naar Bukit Lawang. Dit duurt ongeveer vier uur en jullie gaan flink door elkaar geschud worden. Tangkahan ligt ook aan de grens van het nationaal park en om het dorpje te bereiken steken jullie per hangbrug de snelstromende rivier over die de plantages van het park scheidt. De simpele accommodatie is prachtig gelegen aan een zijtak van de rivier midden in de natuur. De lokale Batak mensen hebben zich op tijd gerealiseerd dat het belangrijk is om hun jungle te beschermen en zijn hier met behulp van een NGO een community based tourism project begonnen om jungle en olifanten te beschermen, wat een groot succes is geworden. Overnachting in het eenvoudige Linnea Resort. Ontbijt inbegrepen.

Indonesië Sumatra: hangbrug bij TangkahanTangkahan
Indonesië Sumatra: motor op de weg naar Tangkahan
Indonesië Sumatra: boot in de rivier

Dag 10 – verkenning van de jungle
Vandaag begint de dag met een speciale trekking door de jungle. Jullie krijgen uitleg van de gids over de planten en de dieren die hier leven. Als jullie geluk hebben, kunnen jullie ook wilde orang-oetans zien. Hierna gaan jullie met een opgeblazen binnenband de rivier af. Op die manier zien jullie de jungle weer vanuit een ander oogpunt. Jullie krijgen een heerlijke lunch, gemaakt door de vrouwen uit het dorp, geserveerd bij een waterval waar jullie kunnen zwemmen. Na deze geweldige ervaring worden jullie opgepikt door een motortaxi en keren jullie via de plantages weer terug. De dag wordt afgesloten met het wassen van de olifanten in de rivier. Jullie krijgen een borstel om de olifanten flink te schrobben wat ze heerlijk vinden! Overnachting in het eenvoudige Linnea Resort. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Indonesië Sumatra: olifant spuit meisje nat in Bukit Lawang

Dag 11 – naar Berastagi
Na het ontbijt vertrekken jullie met jullie chauffeur naar Berastagi. Dit bergstadje ligt op een plateau en wordt omringd door twee vulkanen: de Gunung Sinabung naar het westen (die sinds 2013 regelmatig uitbarst) en de rokende Gunung Sibayak ten noorden. Vanwege het koele klimaat, was Berastagi in de koloniale tijd een populaire plek om het hete Medan te ontvluchten. Je vindt hier nog een aantal mooie koloniale huizen. Berastagi is een agrarisch handelscentrum en de markten zijn altijd een bron van activiteiten. Neem een kijkje op de beroemde fruitmarkt, waar je een eindeloze keuze aan exotische vruchten hebt. Deze nacht overnachten jullie bij een lokale familie, wel in jullie eigen privé-kamer. Overnachting in Nachelle Homestay. Ontbijt inbegrepen.

Dag 12 – beklimming Sibayak-vulkaan; naar Tobameer
De 2094 meter hoge Sibayak-vulkaan behoort tot Indonesisch meeste gemakkelijk te bereiken vulkanen. Samen met een gids vertrekken jullie in alle vroegte naar het startpunt. Dat betekent dus heel vroeg opstaan vandaag! Het eerste gedeelte gaat per auto. Jullie lopen in ongeveer een uur omhoog naar de spectaculaire krater. Er zijn hier verschillende actieve zwavelbronnen. Felgeel en groen overheersen en bij helder weer hebben jullie een mooi uitzicht op de Sinabung-vulkaan.

Jullie vervolgen de reis naar Parapat vanwaar jullie per publieke boot de oversteek nemen naar het schiereiland Samosir. Het Tobameer is het grootste kratermeer in Zuidoost-Azië en wel 100 km lang en 30 km breed. Hier wonen de christelijke Toba Batak, die ook nog veel waarde hechten aan animistische rituelen. Overal word je verwelkomt met “horas” (welkom). De Batakkers staan bekend als oorlogszuchtig en vroeger werden er regelmatig koppen gesneld. Tegenwoordig zijn ze vooral beroemd om hun krachtige en emotionele zang en een Batak-man is nooit ver verwijderd van zijn gitaar! Overnachting in Toledo Inn. Ontbijt inbegrepen.

Indonesië Sumatra: Batakdans in SimanindoBatakdans in Simanindo
Indonesië Sumatra: vrouw op de markt
Indonesië Sumatra: uitzicht op het Toba meer

Dag 13 – fietsen Tobameer
Fietsen op Samosir is heel aangenaam, want er is niet zo veel verkeer en het is een geweldige manier om in contact te komen met de vriendelijke Batak. Het doel van de fietstocht is de voorstelling van een traditionele Batakdans in Simanindo. Hier is ook een klein museum gehuisvest. Na de dans fietsen jullie terug naar Ambarita. In Ambarita bezoek je de stenen stoelen. Hier werden vroeger belangrijke zaken besproken tussen de dorpoudsten en criminelen werden hier onthoofd. Tenslotte fietsen jullie naar Tomok. Hier bezoeken jullie de stenen sarcofaag van koning Sidabutar, die gesneden is uit een blok steen. Vanaf Tomok is het niet ver fietsen terug naar het hotel. Overnachting in Toledo Inn. Ontbijt inbegrepen.

Dag 14 – vrije dag Tobameer
Een dagje relaxen! Geen goesting om stil te zitten dan kunnen jullie nog een boottocht maken waarbij jullie naar een dorp gaat. Hier bezoeken jullie de school en een waterval waar jullie kunnen zwemmen. Tijdens de boottocht zorgen een groep enthousiaste Batakzingers voor de muzikale noot. Het is ook mogelijk om een wandeling van Sigarantung naar Tomok te maken. De auto dropt jullie met je gids in de heuvels en jullie lopen via dorpjes en koffieplantages naar Tomok. Onderweg drinken jullie koffie bij een familie. Tenslotte is het mogelijk om een kookcursus te volgen, mocht je thuis nog willen nagenieten van de heerlijke Sumatraanse keuken. Overnachting in Toledo Inn. Ontbijt inbegrepen.

Dag 15 – naar Medan, vlucht naar Penang (Maleisië)
Jullie nemen de ferry en ontmoeten jullie chauffeur opnieuw. Hij brengt jullie terug naar het vliegveld in Medan. Tijd om afscheid te nemen en jullie voor te bereiden voor het volgende deel van het grote avontuur. Overnachting in Muntri Mews. Ontbijt inbegrepen.

Dag 16 – vrije dag George Town
George Town is zeker een bezoek waard en volgens Lonely Planet de stad die je niet mag missen in 2016. Niet echt omwille van de mooie stranden, daarvoor gaan jullie naar de Perhentians, maar omwille van de smeltkroes van culturen. Georgetown is een bruisende stad met diverse tempels van chinese, indiase en islamitische invloeden. Jullie kunnen heerlijk eten in Chinatown, maar probeer ook zeker de nyonya keuken, een mix van maleis en chinees. Lekker! Overnachting in Muntri Mews. Ontbijt inbegrepen.

Maleisië: Tropical Spice Garden in de buurt van PenangTropical Spice Garden

Dag 17 – vrije dag Penang
Vandaag wordt jullie auto gebracht om 09.00u. Jullie ontmoeten de persoon aan de receptie van het hotel. Hij zal naar het paspoort en rijbewijs van de chauffeur vragen. Het is een Toyota Innova of gelijkwaardig. Met de auto kunnen jullie gemakkelijk Penang verkennen. Opgelet in het begin want ze rijden hier links. Het went snel, hoor! Rijd naar Penang Hill voor mooie vergezichten over het eiland. Leer meer over kruiden die thuis in de keukenkast staan in de Tropical Spice Garden. Bezoek de Kek Lok Si tempel, de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië. Stop zeker onderweg om een durian te kopen en te proeven. Het is fruitseizoen en je zal ze overal tegenkomen. Nog voor je ze ziet, heb je ze al geroken. Ze zijn lekker, maar best je neus dichthouden. Overnachting in Muntri Mews. Ontbijt inbegrepen.

Dag 18 – naar Cameron Highlands
Koffers inpakken en uitchecken in het hotel en daar gaan jullie … on the road. Via de Penangbrug verlaten jullie het eiland en rijden jullie naar de Cameron Highlands. Deze regio is helemaal anders dat wat jullie tot dusver van Maleisië hebben gezien. Als er een landbouwproduct uit Maleisië komt, is de kans groot dat het uit de Cameron Highlands komt. Je hebt hier dan ook veel aardbei-, bloemkool-, tomaten-, sla-, rozen- en zelfs cactusboerderijen. Daarnaast zijn er ook verschillende grote theeplantages gevestigd. Kortom, een zeer vruchtbare streek met een koeler klimaat en veel neerslag.

Maleisië: meisjes in het Butterfly Farm op Penang
Maleisië: Butterfly Farm op Penang
Maleisië: hotel in de Cameron highlandsCameron highlands

Het Strawberry Park Resort ligt op een heuvel tussen Tanah Rata en Brinchang. Alles ademt hier nog een echte Britse upperclass-sfeer uit. Niet gek want de Britten kwamen hier graag verkoeling zoeken. Dus aarzel niet en ga voor een Cameron Highlands high tea with scones and strawberryjam. Overnachting in Strawberry Park Resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 19 – bezoek theefabriek en Gunung Brinchang
Eet alvast een boterhammetje meer en trek jullie wandelschoenen aan. Tijd voor actie! Samen met een Engelssprekende gids gaan jullie op pad. Jullie beginnen met een wandeling naar de top van Gunung Brinchang, de hoogste berg van de Cameron Highlands. Vanaf hier heb je een weergaloos uitzicht over de glooiende heuvel met theestruiken. Vervolgens dalen jullie af via het bemoste bos. Schoenen met profiel zijn erg handig bij de afdaling. Samen met de gids brengen jullie een bezoek aan Boh Tea Estate. Het is erg interessant om een kijkje achter de schermen te nemen. Overnachting in Strawberry Park Resort. Ontbijt inbegrepen.

Maleisië: theeplantages in de Cameron highlandsCameron highlands

Dag 20 – naar Perhentian eiland
Jullie rijden naar Kuala Besut en dat is best een flinke rit. In Kuala Besut nemen jullie de boot naar de Perhentian eilanden. Jullie worden verwacht aan bij het kantoor van de boot. De auto laten jullie achter aan de jetty. Je hebt twee Perhentian eilanden en die worden groot (besar) en klein (kecil) genoemd. Makkelijk om te onthouden, toch? Je kent het wel uit de boekjes: palmbomen, hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. Daar zijn jullie nu beland. De overnachting is niet al te luxe maar wel perfect gelegen pal aan het strand. Je kan hier vanaf het strand heerlijk snorkelen. Overnachting in Coral View Island resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 21 t/m 23 – vrije dagen Perhentian eiland
Relax! Take it easy. Jullie zijn in het paradijs. Jullie kunnen hier heerlijk zonnen, boekje lezen en vooral heel veel niets doen. Maar mochten jullie je toch actief voelen, dan kunnen jullie snorkeltochten rond het eiland boeken, een jungletocht door het binnenland of een kano huren. Mochten jullie graag willen duiken dan kan dat natuurlijk ook. Er liggen een aantal hele mooie divesites. Het is ook een aanrader om een bezoek te brengen aan Perhentian kecil, dat jullie vanaf jullie resort zien liggen. Overnachtingen in Coral View Island resort. Ontbijt inbegrepen.

Maleisië: Lang Tengah palmbomen en strand
Maleisië: Perhentian clown fish tijdens het snorkelen
Strand van Lang Tengah, MaleisiëLang Tengah

Dag 24 – naar Lang Tengah eiland
Aan alle mooie liedjes komt een eind, maar gelukkig niet voor lang, want vandaag verhuizen jullie gewoon van locatie. Met een charterboot worden jullie opgehaald en naar het eiland Lang Tengah gebracht. Andere accommodatie zelfde verhaal: prachtige witte zandstranden, heldere blauwe zee en wuivende palmbomen. Overnachting in D-Coconut Lagoon. Ontbijt inbegrepen.

Dag 25 t/m 28 – vrije dagen Lang Tengah eiland
Ook hier kunnen jullie weer naar hartenlust snorkelen en genieten van het strand of zwembad. Ook hier kunnen jullie duiken mochten jullie dat willen. Alles kan, niets moet. Overnachting in D-Coconut Lagoon. Ontbijt inbegrepen.

Dag 29 – naar Kuala Terrenganu; vlucht naar Singapore
Volkomen relaxed zijn jullie na deze twee eilanden en klaar om weer de bewoonde wereld in te gaan. Per boot gaan jullie naar Merang en daar stappen jullie over op een transfer die jullie naar de luchthaven van Kuala Terengganu brengt. Hier nemen jullie een vlucht naar Singapore. De laatste dagen hebben jullie zelf geregeld. Wij wensen jullie heel veel plezier en hopen dat jullie een fantastische reis hebben gehad en vele mooie herinneringen! Overnachting op eigen gelegenheid. Ontbijt inbegrepen.

Accommodaties

Hieronder vind je een aantal favoriete accommodaties van Gemma, Anton, Sanne en Evi tijdens de rondreis in Singapore, Maleisië en Indonesië. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Linnea Resort, Sumatra

Linnea Resort, Sumatra

Basis

Linnea Resort, Sumatra

Linnea Resort, Sumatra

Basis

Deze accommodatie is zeer basic, maar heerlijk gelegen aan de rivier bij het Gunung Leuser nationaal park in Tangakan, Indonesië. Het personeel is ontzettend aardig en doet hard z’n best.
Muntri Mews, Penang

Muntri Mews, Penang

Standaard

Muntri Mews, Penang

Muntri Mews, Penang

Standaard

Om het met de woorden van Gemma te zeggen: echt alles aan dit verblijf klopte van ontvangst tot vertrek. Er is geen zwembad aanwezig maar je mag gaan zwemmen in een ander hotel.
Coral View Resort, Perhentians

Coral View Resort, Perhentians

Standaard

Coral View Resort, Perhentians

Coral View Resort, Perhentians

Standaard

Een eenvoudig resort op het grote eiland van Pulau Perhentian maar geweldige ligging aan twee baaien. Deze familie sliep in de bungalows met tuinzicht, maar zouden iedereen een bungalow aanraden die op het strand ligt, dan loop je namelijk zo de zee in.
Maleisië: mensen op het strand van de Perhentians

Wil je ook graag naar Azië?

Heb je interesse in deze rondreis? Vul dan het reisvoorstel in. Wil je liever een dag langer ergens blijven of liever twee dagen korter? Geen probleem, alles kan. Reisbrigade staat voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 2.195,- p.p.

Prijs gebaseerd op vier personen

Inbegrepen

 • 28 overnachtingen zoals beschreven in de reisroute
 • vervoer (transfers, huurauto, boot en bus) zoals beschreven in de reisroute
 • maaltijden: 28x ontbijt, 25x lunch en 1x diner
 • trekking in Bukit Lawang incl. gids, entreegelden en tuben
 • trekking in Tangkahan incl. gids, entreegelden, tuben en rit terug achterop de brommer
 • olifanten wassen in Tangkahan
 • beklimming Berastagi vulkaan incl. gids en entreegelden
 • fietstocht bij het Tobameer
 • bezoek theefabriek en Gunung Brinchang bij Cameron Highlands

Niet inbegrepen

 • internationale en binnenlandse vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Maleisië en Indonesië

Rondreizen door Maleisië

Wil je graag naar Maleisië en/of Indonesië maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Katten, Orang-oetans En Koppensnellers

Katten, orang-oetans en koppensnellers

6 DAGEN

De rondreis bevat de mooiste plekken van Sarawak op Borneo: de mooie stad Kuching, Bako nationaal park met vele neusapen, het Semenggoh orang-oetan opvangcentrum en een bezoek aan de Iban die in Batang Ai nationaal park wonen.

Wolkenkrabbers, Jungle En Strand

Wolkenkrabbers, jungle en strand

21 DAGEN

Mooie reis waarbij je zowel Singapore en Kuala Lumpur bezoekt, de jungle van Borneo gaat verkennen op zoek naar orang-oetans, neusapen, gibbons en nog veelmeer. Tot slot eindig je op een paradijselijk eiland met schildpadden en heel veel gekleurde Nemo-vissen.

Rondreizen door Indonesië

Apen En Koppensnellers

Apen en koppensnellers

10 DAGEN

Ervaar de overweldigende schoonheid en de hartverwarmende vriendelijkheid van het groene Sumatra. Hier leven orang-oetans in de dampende jungle van Gunung Leuser nationaal park. Via vulkanen en Batak dorpjes eindig je bij het mooie Tobameer.

Actie Op Het Eiland Van De Goden

Actie op het eiland van de goden

14 DAGEN

Individuele familierondreis naar Bali in Indonesië. Bali, het eiland van groene rijstvelden, Hindoeïstische tempels, prachtige stranden en gastvrije bevolking is uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen. De hotels hebben een zwembad en de zee is nooit ver weg.

Theeplantages, Rijstvelden En Vulkanen

Theeplantages, rijstvelden en vulkanen

15 DAGEN

Avontuurlijke rondreis met een goede mix aan cultuur en natuur. De reis start in Jakarta, Java en eindigt in Ubud, Bali. Onderweg zie je veel theeplantages, rijstvelden en natuurlijk vulkanen. Je overnacht in bijzondere en kleinschalige accommodaties.

Op Zoek Naar Draken

Op zoek naar draken

15 DAGEN

Minder bekend dan Java en Bali, maar daarom niet minder mooi: Kleine Sunda eilanden. Geschikt voor iedereen die houdt van avontuur, snorkelen, lokale cultuur en het niet erg vindt om af en toe in sobere accommodaties te overnachten.