Dwars door Cambodja

Cambodja

Hoe zie je binnen twee weken zoveel mogelijk van Cambodja zonder te stressen? We kozen voor deze reis een route van noord naar zuid, met meerdere overnachtingen op een plek. Je wisselt de hoogtepunten uit de geschiedenis af met een kijkje in het leven van hedendaagse Cambodjanen. En natuurlijk ontbreekt relaxen op een tropische eiland niet!

Schilderijen te koop bij Angkor Wat, Cambodja

Met Reisbrigade naar Cambodja

Interesse in een reis naar Cambodja? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Cambodja straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Reisroute

Dag 1 – aankomst Siem Reap
Bij aankomst op het vliegveld worden jullie opgewacht en naar jullie hotel gebracht.​ De rest van de dag kunnen jullie rustig bijkomen en alvast de stad bekijken.

Siem Reap is een gezellige plek met veel winkels en restaurantjes. Het is de toegangspoort tot één van de mooiste tempelcomplexen ter wereld: Angkor. Overdag is de stad daardoor redelijk rustig, omdat de meeste toeristen naar de tempels zijn. In de avond is iedereen terug in Siem Reap en komt de binnenstad helemaal tot leven. Merk je het verschil? Overnachting in La Niche d’Angkor hotel.

Dag 2 t/m 3 – vrije dagen Siem Reap
Jullie hebben twee vrije dagen om Siem Reap en omgeving te ontdekken. Een bezoek aan de tempels van Angkor kan natuurlijk niet ontbreken! Dit Unesco werelderfgoed is vooral bekend door Angkor Wat, de beroemdste tempel van het hele Khmer-complex. Maar dat is niet de enige tempel die de moeite waard is; in het gebied liggen honderden grotere en kleinere tempels waar je rond kunt neuzen. Onze favoriet is toch wel de Bayon tempel, met haar vele gezichten. We zijn benieuwd wat jullie favoriete tempel zal zijn!

Het is leuk om met een gids op stap te gaan om meer te leren over de indrukwekkende geschiedenis van Angkor. Liever op eigen houtje de tempels ontdekken? Dat kan ook hoor, gewoon op de fiets! Overnachtingen in La Niche d’Angkor hotel. Ontbijt inbegrepen.

Tempel bij het tempelcomplex Angkor Wat in CambodjaAngkor Wat

Dag 4 – kennismaking met het platteland van Siem Reap
Vandaag ontdekken jullie het echte plattelandsleven van Cambodja in het dorpje Krabey Riel. Jullie gaan op bezoek bij een lokale familie, shoppen op de lokale markt en stoppen bij de velden waar lotusbloemen worden gekweekt. Je kunt hier prachtige foto’s kunnen maken, dus houd de camera bij de hand! Als de foto’s naar tevredenheid geschoten gaan jullie op weg naar het Tonle Sap meer voor een boottocht naar het drijvende dorp Mechrey. Na korte stop bij een krokodillenkwekerij komen jullie rond lunchtijd weer aan in Siem Reap. Wil je Cambodjaans leren koken? Dat kan hier ook, misschien een leuk plan voor de middag. Overnachting in La Niche d’Angkor hotel. Ontbijt inbegrepen.

Fietsen in de buurt van Siem Reap, Cambodja
Vrouw geeft eten aan monniken, Siem Reap
Man op tractor op het platteland van Cambodja

Dag 5 – naar Battambang
Tijd voor jullie volgende bestemming, Battambang. Jullie worden opgehaald bij het hotel en rijden per prive taxi door naar Battambang. De rit duurt ongeveer drie uur. Na het inchecken bij het hotel kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de historische gebouwen in Battambang centrum. Maak onderweg zeker koffiestop in een van de cafés in Battambang. Zin in een Belgische wafel bij de koffie? Dan is het Battambang Café een aanrader. Probeer rond vijf uur door de Sar Keng Garden te wandelen; daar verzamelen de locals zich voor hun dagelijkse beweging. Overnachting in Sangker Villa. Ontbijt inbegrepen.

Dag 6 – vrije dag Battambang
Een volledige vrije dag in Battambang. Hebben jullie zin om er op uit te trekken, dan zijn tempels en pittoreske dorpjes makkelijk te bereiken zijn via de vlakke wegen. Bezoek bijvoorbeeld Kamping Puoy, de Sampeau en Crocodile bergen en Wat Ek Phnom, een indrukwekkend groot Boeddhabeeld en een ruïne van een oude tempel. Ook kunnen jullie een ritje maken op een bamboe treintje. Houden jullie van fietsen? Dan is het misschien ook leuk om een fietstocht te boeken en zo het platteland van Battambang te leren kennen. Reserveer voor de avond alvast een tafel bij Jaan Bai restaurant, waar Cambodjaanse jongeren de kans krijgen om werkervaring op te doen. Overnachting in Sangker Villa. Ontbijt inbegrepen.

Meisje in Battambang tijdens een rondreis door Cambodja
Tempel in Battambang Cambodja
Bamboe trein Battambang CambodjaBamboe trein in Battambang

Dag 7 – naar Phnom Penh
Jullie worden opgehaald bij het hotel voor de rit naar Phnom Penh. Reken erop dat jullie 5 tot 6 uur onderweg zijn. Vanuit het hotel kunnen jullie meteen deze sfeervolle koloniale stad verkennen, als jullie nog puf hebben natuurlijk. Zo niet, dan heeft het hotel een heerlijk zwembad waar jullie lekker kunnen bijkomen van de lange rit. Morgen nog een dag! Overnachting in the 252. Ontbijt inbegrepen.

Phnom Penh, CambodjaPhnom Penh

Peper proeven in Kampot is een aanrader. Nooit geweten dat je peperkorrels zo kunt eten.

Dag 8 – vrije dag Phnom Penh
In de hoofdstad Phnom Penh zijn veel plekken te bezoeken die meer licht laten schijnen over de turbulente geschiedenis en de cultuur van het land. Indrukwekkend is de audiotour in de Tuol Sleng gevangenis (S21) en een bezoek aan Choeng Ek zo’n 14 kilometer buiten de stad, ook bekend als the killing fields. In Phnom Penh kun je ook prima souvenirs kopen op de vele kleine markten of op de grote centrale markt, in een prachtige Art Deco gebouw. In de avond genieten jullie van de vele restaurants die Phnom Penh rijk is. Overnachting in the 252. Ontbijt inbegrepen.

Dag 9 – naar Kampot
In de ochtend worden jullie bij het hotel opgehaald en rijden jullie in ongeveer 3 uur naar Kampot. Kampot ligt in het Zuiden van Cambodja aan een rivier een vlakbij de zee, en is er heerlijk relaxed stadje met nog veel Frans koloniale gebouwen. Je overnacht in een mooi hotel met Nederlandse eigenaar aan de rivier. Overnachting in Rikitikitavi. Ontbijt inbegrepen.

Bootje met vissers bij Kampot, CambodjaKampot
Huis in de straten van Kampot, Cambodja
Zonsondergang in Kampot, Cambodja

Dag 10 – verkenning van Kampot en omgeving per tuktuk
Na het ontbijt op het dakterras van jullie hotel vertrekken jullie per tuktuk voor een tour door de omgeving van Kapot.  Op het programma staan de zoutvelden, de Angkor tempel Phnom Chhnork en een bezoek aan de peperplantages waar Kampot bekend door is. Onderweg geniet je van de landelijke omgeving met prachtige uitzichten. Niet te missen is ook een stop in het plaatsje Kep waar jullie heerlijk kunnen lunchen met verse vis, krab of garnalen (niet inbegrepen). Overnachting in Rikitikitavi. Ontbijt inbegrepen.

Dag 11 – naar Koh Rong
Zijn jullie klaar voor zon, zee en strand? Per prive taxi rijden jullie vandaag naar Sihanoukville, waar je overstapt op de speedboot naar het eiland Koh Rong. Overnachting in Long Set Resort.  Ontbijt inbegrepen.

Dag 12 – vrije dag Koh Rong Samloem
Heerlijk relaxen op het strand? Boekje lezen? Strandwandeling? Zandkastelen bouwen? Het kan allemaal. Dit is de plek om helemaal tot rust te komen. Op het eiland zelf vinden jullie verschillende stranden die jullie allemaal kunnen gaan ontdekken. Daarnaast kunnen jullie ook genieten van de natuur op het eiland, want naast stranden vind je er ook bergen, watervallen en zoetwaterstromen. In de avond is het aan te raden vers gevangen vis te eten bij een van de vele restaurantjes. Kortom, de perfecte plek om jullie mooie reis te eindigen! Overnachting in Long Set Resort. Ontbijt inbegrepen.

Dag 13 – naar Phnom Penh
Tijd om afscheid te nemen van het mooie eiland. Met de ferry gaan jullie weer terug naar Sihanoukville waar een transfer op jullie staat te wachten. Jullie rijden in ongeveer 5 uur naar jullie hotel in Phnom Penh brengt voor de allerlaatste nacht in Cambodja. Overnachting in the 252. Ontbijt inbegrepen.

Dag 14 – vlucht naar huis
Nog snel de tas inpakken, en dan zit het erop. Ruim voor vertrek van jullie vlucht worden jullie opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar huis. Hopelijk gaat de vlucht voorspoedig en kijken jullie terug op een onvergetelijke reis met geweldige herinneringen.

Accommodaties

Hieronder vind je een aantal favoriete accommodaties van Reisbrigade tijdens de rondreis in Cambodja. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.

Sangker Villa, Battambang

Sangker Villa, Battambang

Standaard

Sangker Villa, Battambang

Sangker Villa, Battambang

Standaard

Een knusse villa met 8 kamers in een rustig wijkje vlakbij het centrum.  Het restaurant en zwembad op de binnenplaats zijn een heerlijke plek om tussen het sightseeën door uit te rusten. Het personeel helpt je graag bij het boeken van excursies.
Hotel 252, Phnom Penh

Hotel 252, Phnom Penh

Standaard

Hotel 252, Phnom Penh

Hotel 252, Phnom Penh

Standaard

Op een handige locatie middenin de stad ligt dit mooie boutique hotel. De kamers zijn bijzonder mooi ingericht en in de tuin waan je je in een goed onderhouden  jungle. Het hotel ondersteunt programma’s voor kinderen in Phnom Penh en als je ruimte hebt in je reistas is speelgoed meer dan welkom.
Rikitikitavi, Kampot

Rikitikitavi, Kampot

Standaard

Rikitikitavi, Kampot

Rikitikitavi, Kampot

Standaard

Hieronder vind je een aantal favoriete accommodaties van Reisbrigade tijdens de rondreis in Cambodja. Natuurlijk kunnen wij deze accommodaties aanpassen aan jullie wensen.
Schilderijen te koop bij Angkor Wat, Cambodja

Wil je ook graag naar Cambodja?

Interesse in een reis naar Cambodja? Reisbrigade kent deze bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw reis straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Over deze rondreis

Reissom € 1.095,- p.p.

Prijs gebaseerd op twee personen

Ingebrepen

 • 13 overnachtingen zoals beschreven in het reisvoorstel
 • alle vervoer zoals beschreven in het reisvoorstel
 • maaltijden: 13x ontbijt
 • kennismaking met het plattelandsleven van Siem Reap
 • verkenning van Kampot en omgeving per tuktuk
 • bovenstaande excursies zijn met Engelssprekende gids
 • entreegelden van de beschreven excursies

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • reis- en of annuleringsverzekeringen
 • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
 • €2,50 p.p. bijdrage SGR
 • €2,50 bijdrage Calamiteitenfonds
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • visum Cambodja

Onze rondreizen door Cambodja

Wil je graag naar Cambodja maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Dwars Door Cambodja

Dwars door Cambodja

13 DAGEN

Een rondreis vol hoogtepunten dwars door Cambodja. Je reist van noord naar zuid en maakt onderweg kennis met de Khmer geschiedenis, het plattelandsleven en de natuur. Wist je dat in de Cambodjaanse keuken veel lekkers te proeven is?