Elke dag een reis naar een bounty eiland?

Strand Van Lang Tengah, Maleisië

In de zomer van 2016 ging Gemma met haar gezin naar Zuidoost-Azië. Ze maakten een reis van maar liefst 5 weken en trokken door Singapore, Sumatra en Maleisië. Die reis hebben ze gemaakt met Reisbrigade (natuurlijk ;-). Het werd een reis door kleine en grote steden, jungle met en zonder veel avontuurlijke dieren, afwisselend sportief en ontspannend. Hierover schreef zij onderstaand artikel. Een ideale manier om elke dag even stil te staan en te ontspannen!

Bijzonder (met hoofdletter B)

Het zit er weer op, onze zomervakantie. We hadden er dit keer extra naar toe geleefd omdat het heel bijzonder zou worden. En Bijzonder (met hoofdletter B) werd het!  We zijn in de watten gelegd en voelen ons ongelofelijk verwend. Hoe cool is het als keer op keer wildvreemde mensen met jouw naambordje in hun hand je opwachten? Of als je een upgrade krijgt naar een nog mooiere kamer, gewoon daarom. Enkele van de mooie dingen die we hebben gezien en beleefd? Om maar wat te noemen: orang-oetangs die op een haar na je in het oerwoud voorbij lopen. Onze haren laten wassen (én masseren) met exotische vruchten, terwijl je naar een mooie waterval ligt te kijken. ’s Nachts uit je bed gehaald worden om een reuzeschildpad eieren te mogen zien leggen.

Ik zal er niet te lang over doorgaan, dan wel te veel over uitweiden, het was te gek dit met z’n viertjes mee te mogen maken. Ik wilde niet naar huis! Nee, ik wilde daar blijven…. vanaf die plek m’n ding doen.

Indonesië Sumatra: Orang Oetan Het Gunung Leuser Nationaal Park
Indonesië Sumatra: Orang Oetan Het Gunung Leuser Nationaal Park
Indonesië Sumatra: Orang Oetan Het Gunung Leuser Nationaal Park
Indonesië Sumatra: Batakdans In Simanindo
Maleisië: Meisjes In Het Butterfly Farm Op Penang
Baby Schildpad Op Het Strand Van De Perhentians, Maleisië
Maleisië: Mensen Op Het Strand Van De Perhentians
Indonesië Sumatra: Orang Oetan Het Gunung Leuser Nationaal ParkIndonesië Sumatra: Orang Oetan Het Gunung Leuser Nationaal ParkIndonesië Sumatra: Batakdans In SimanindoMaleisië: Meisjes In Het Butterfly Farm Op PenangBaby Schildpad Op Het Strand Van De Perhentians, MaleisiëMaleisië: Mensen Op Het Strand Van De Perhentians

Terwijl ik onze laatste locatie, een bounty eilandje, kleiner en kleiner zag worden, kwamen al allerlei ervaringen van onze reis voorbij in mijn hoofd. En tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik deze ervaringen op elke plek, waar dan ook wéér kon oproepen. Ze zijn voorgoed in mijn geheugen vastgelegd. Ik kan ze voor altijd herbeleven.

En dat doe ik nu ook: elke dag heb ik een ieniemienie vakantie naar mijn eigen bounty plekjes! Ik ben even op dat heerlijke strand, in die snorkelervaring met de Nemo visjes of aan het genieten van mijn ontmoeting met Theo de olifant.

Creëer jouw eigen bounty eiland moment! Wij, mensen, bezitten de unieke mogelijkheid met ons brein op ieder gewenst moment zo’n reis te maken. Of je er nou echt bent geweest of dat je je fantasie laat gaan. Gewoon een paar minuten een ieniemienie-vakantie maken naar dat plekje waar je tot rust komt, waar het lekker is om gewoon ‘te zijn’ en waar jij omgeven wordt door elementen die zorgen dat het hele plaatje weer klopt.

Bekijk de reis die Gemma samen met haar familie gemaakt heeft.

Gemma van Steekelenburg

Gemma van Steekelenburg is de oprichtster van alles anderZ. Samen met haar team adviseert ze managers die een volgende stap  moeten, mogen, kunnen zetten in hun carrière. Hier hoort een proces bij van vergroten van mentale kracht en persoonlijke effectiviteit. Rust nemen hoort ook bij dit proces. Zij laten graag zien hoe je dat op verschillende manieren tijdens een drukke werkdag kunt doen.

Heb je een vraag? App mij!