We gaan weer reizen!

Er zijn al verschillende landen die de grenzen open hebben en (gevaccineerde) toeristen verwelkomen. Het is mogelijk te reizen naar onderstaande bestemmingen die Reisbrigade aanbiedt. Na meer dan anderhalf jaar geen reizen uitvoeren, hebben we besloten om het oranje reisadvies van Minbuza nu naast ons neer te leggen en toch reizen te gaan uitvoeren. Ik ben van mening dat dit op een veilige manier mogelijk is, mits de juiste voorbereiding. Begin september ben ik naar Sri Lanka geweest en heb ervaren hoe het is om te reizen. Jullie veiligheid staat bij mij voorop! Hier geef ik je een update per bestemming. De informatie zal ik regelmatig aanpassen. Verderop de pagina lees je waar je rekening mee moet houden als je gaat reizen tijdens corona, en wat je van mij kunt verwachten.

Zuid-Afrika

update 15 sept: Op dit moment maakt Zuid-Afrika geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Zuid-Afrika. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Het dragen van een mondkapje is in Zuid-Afrika verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Zuid-Afrika hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. Er geldt een avondklok van 23 uur tot 4 uur.

Meer informatie lees je op de website van het Zuid-afrikaanse verkeersbureau.

Namibië

update 15 sept: Op dit moment maakt Namibië geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 7 dagen oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Namibië. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Het dragen van een mondkapje is in Namibië verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Namibië hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. Er geldt een avondklok van 22 uur tot 4 uur.

Botswana

update 15 sept: Op dit moment maakt Botswana geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Bij aankomst in Botswana wordt er een sneltest gedaan. Deze is gratis en de uitslag heb je binnen 20 minuten. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Botswana. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Het dragen van een mondkapje is in Botswana verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. Er is een avondklok van 20 uur tot 4 uur.

Kenia

update 15 sept: Op dit moment maakt Kenia geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Kenia. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Het dragen van een mondkapje is in Kenia verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. Er geldt een avondklok van 22 uur tot 4 uur.

Tanzania

update 15 sept: Op dit moment maakt Tanzania geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Tanzania. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Het dragen van een mondkapje is in Tanzania niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Mauritius

update 15 sept: Volgens het ministerie van Gezondheid is sinds maart 2020 slechts 1,3% van de bevolking geïnfecteerd (geweest), 66,5% van de bevolking heeft een eerste dosis van een vaccin ontvangen en 61,5% is volledig gevaccineerd.

Vanaf 1 oktober mogen toeristen het eiland bezoeken zonder quarantaine verplichtingen mits je volledig gevaccineerd bent en een negatieve PCR-test die niet ouder dan 72 uur is kan voorleggen. Kinderen jonger dan 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn, maar moeten wel een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Vanaf deze datum begint Reisbrigade met het uitvoeren van reizen naar Mauritius.

In publieke ruimtes ben je verplicht om een mondkapje te dragen en respecteer je de anderhalve meter afstand. De publieke stranden zijn gesloten voor picknicks, maar je mag er wel zwemmen, wandelen en joggen.

Meer informatie lees je hier.

Sri Lanka

Op dit moment vind je nog niets over deze prachtige bestemming op de website van Reisbrigade, maar ik kan je alvast verklappen dat daar verandering in gaat komen. Begin september 2021 reisde ik met andere reisorganisaties naar Sri Lanka om te laten te zien dat reizen buiten Europa wel mogelijk is. Lees hier het artikel dat erover geschreven werd. Sindsdien ben ik verliefd! Wat is Sri Lanka een prachtig eiland en ik kan niet wachten om snel weer terug te gaan. Wil je ook gaan, neem dan snel contact met mij op.

update 15 sept: Sri Lanka maakt een onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud en wordt er opnieuw een PCR-test gedaan. Niet-gevaccineerde reizigers moeten een quarantaine van 14 dagen ondergaan. Gevaccineerde reizigers worden naar een level 1 hotel gebracht en wachten daar de uitslag van de test af. Bij een negatieve uitslag mag er vrij door het land worden gereisd. Een andere optie is het ondergaan van de PCR-test (40 USD) bij aankomst op de luchthaven en daar wachten op het resultaat.  Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Er geldt een mondkapjesplicht.

Thailand

update 23 aug: Thailand heeft twee regio’s opengesteld voor volledig gevaccineerde toeristen.
Phuket Sandbox model: Vanaf 1 juli 2021 zijn gevaccineerde bezoekers die een negatief PCR-testresultaat hebben, vrijgesteld van quarantaine als zij in Phuket landen. Vanaf augustus mogen de reizigers 7 dagen vrij bewegen in Phuket en vervolgens mogen ze ook naar andere gebieden: Krabi, Phang-Nga of Surat Thani.
Samui+ model: Je vliegt naar Ko Samui en daar begint je vakantie met 3 dagen quarantaine in een speciaal gecertificeerd hotel. Gasten mogen zich vrij bewegen in de daarvoor bestemde gedeeltes van de resorts. Vanaf de vierde dag mogen reizigers andere districten van het eiland bezoeken en vanaf de achtste dag mag je ook doorreizen naar de omliggende eilanden.

Hou er wel rekening mee dat je 3 PCR-testen moet ondergaan en er nog steeds een avondklok is in Thailand. Men verwacht meer versoepelingen rond half/eind oktober.

Meer informatie lees je op de website van het Thais verkeersbureau.

Madagaskar, Vietnam, Laos, Cambodja, Maleisië en Indonesië

Het is op dit moment niet mogelijk om te reizen naar deze bestemmingen.

Waar moet je rekening mee houden?

1. FLEXIBELE INSTELLING
JA, het brengt wat gedoe met zich mee, maar reizen in tijden van corona heeft ook voordelen. Denk eraan dat er op dit moment heel weinig mensen aan het reizen zijn, dus hou die bijna lege wildparken, verlaten stranden, prachtige uitzichtpunten die je niet hoeft te delen en supergastvrije bevolking die staat te popelen om je te ontvangen in je achterhoofd. Het aller-allerbelangrijkste op het moment dat je wilt gaan reizen, is het hebben van een flexibele instelling. Je weet pas op de dag van vertrek of je reis echt doorgaat! Want als er ineens een lockdown komt in het land of de grenzen worden gesloten dan is het niet opportuun om te reizen. Samen gaan we dan op zoek naar een oplossing en nee, je bent dan niet ineens al je geld kwijt. Samen kijken we per situatie wat de beste oplossing is. Vind je het te spannend en te stressvol om tot het laatste moment niet zeker te zijn, dan is het wellicht verstandiger om nog even dichter bij huis te blijven. Wat denk je van een microavontuur op maximaal 6 uur reizen van Utrecht?

Denk je dat je wel een flexibele instelling hebt? Dan kan je door naar de volgende ronde.

2. GEZONDHEIDSDOCUMENTEN
Je hebt een hele papierwinkel nodig: PCR testen die niet ouder zijn dan 72, 48 of 24 uur of is het nu toch een antigeentest, gezondheidsdocumenten die je moet invullen voor het land van bestemming, verklaringen voor de luchtvaartmaatschappij, QR-codes en vaccinatiebewijzen: ga zo maar door. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, maar uiteraard ondersteun ik je hierbij. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn niet inbegrepen in de reissom en zijn voor rekening van de reiziger. Mocht er door een positieve corona test niet gevlogen of (terug-)gereisd kunnen worden, dan is Reisbrigade hier niet verantwoordelijk voor. Uiteraard verleen ik assistentie en help ik bij het eventueel omboeken van een vlucht, aanpassen van je reis of het bijboeken van een quarantainehotel etc. Maar ook deze onverwachte meerkosten zijn voor rekening van de reizigers. Brengt ons alweer op punt 3.

3. VERZEKERINGEN
Ik raad je aan om echt wél een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en je extra goed te (laten) informeren. Wij verwijzen hiervoor graag naar Faber verzekeringen. Annuleren naar aanleiding van corona is bij geen enkele annuleringsverzekering gedekt omdat het geen plotselinge gebeurtenis meer is. Maar er kunnen natuurlijk ook nog andere dingen gebeuren dan corona, daar is je annuleringsverzekering voor! En ook nog even dit: veel mensen weten niet dat als je in het buitenland ziek wordt en opgenomen moet worden (bv. met corona), deze kosten gewoon (grotendeels) gedekt zijn via je basiszorgverzekering. Zelfs in landen met een code oranje! Maar als de zorg duurder is dan in Nederland krijg je niet alles vergoed via de zorgverzekering.  Check ook altijd goed hoe de SOS-kosten (repatriëring, terugreiskosten, reddingskosten en hulpverlening) gedekt zijn, deze zitten niet standaard in een basiszorgverzekering. Kortom: laat je goed adviseren; wij stellen het hebben van een reisverzekering verplicht. Check extra goed hoe de dekking is wanneer je reist naar een land met een oranje kleurcode

4. VLIEGTICKETS
Omdat niets zeker is tot op de dag dat je in het vliegtuig zit, boek ik de vliegtickets pas op het allerlaatste moment. Aanbetalen, wijzigen, annuleren, omboeken: helaas zijn luchtvaartmaatschappijen strikt met hun voorwaarden, en zeker naar ons als touroperator. Het alternatief? We adviseren om de (inter)nationale vluchten of bepaalde lokale diensten zelf te boeken. Of door ons, maar dan pas op het laatste moment. Hou er dan rekening mee dat er schemawijzigingen met bijbehorende kosten van toepassing kunnen zijn.

5. AANBETALING
Bij boeking vragen wij een aanbetaling. Want ook al is je reis onzeker tot de dag van vertrek en vragen we een flexibele instelling, bij boeking wil ik dat onze afspraak het vrijblijvende karakter verliest. Ik geef mijn service en dat doe ik nog steeds met veel plezier en toewijding, maar ik (Kim) run Reisbrigade alleen en wil Reisbrigade ook in de toekomst draaiende te houden. Ik vind het belangrijk om onze verplichtingen naar lokale leveranciers te kunnen blijven voldoen, ook zij zijn geraakt door corona en verdienen het om eerlijk behandeld te worden. Twijfel je nog over de geldzaken?  Ik benadruk graag dat Reisbrigade lid is van het SGR en het Calamiteitenfonds dus bij een eventueel financieel onvermogen zijn jullie zeker gedekt! Lees ook de info hierover op onze website.

Wat mag je van mij verwachten?

Superleuk dat jullie een verre reis willen gaan maken. Gelukkig doen jullie dat niet alleen, ik reis vanop afstand met jullie mee en dit is wat je van Reisbrigade mag verwachten:

– Ik adviseer graag vooraf uitgebreid, assisteer bij alle voorbereidingen en geef iedereen persoonlijke service.

– Ik ben (ook na boeking) 24 uur per dag bereikbaar zowel voor-, tijdens- als na jullie reis (ik heb anderhalf jaar rust gehad, hopelijk weet ik nog hoe het moet ;-).

– Ter plaatse staat er altijd een betrouwbare lokale partner voor jullie klaar.

– Ik blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het virus en zal jullie eerlijk en naar waarheid informeren. Nogmaals: van mij geen valse beloftes.

Voila, hopelijk kan ik jullie hiermee over de streep trekken om toch een avontuur te gaan beleven met Reisbrigade. Oh, en wil je dit jaar nog niet ver weg en blijf je liever in Europa? Ook dan kan je mij contacteren want ik heb de afgelopen tijd zeker niet stil gezeten en hard gewerkt aan twee nieuwe ‘zusjes’ van Reisbrigade. Wie mij een beetje kent kent, weet dat ik graag denk aan wat wél kan (en niet lang treur om wat niet kan). Met Avontuur Dichtbij boek je microavonturen: korte, avontuurlijke trips zonder ver te hoeven reizen. Bij Expeditie Europa vind je stoere familiereizen en ga je op ontdekkingstocht door Europa!

AvontuurDichtbij
Expeditie Europa