Reisbrigade staat voor je klaar!

Sinds 16 februari 2022 zijn verre reizen weer toegestaan! Dit wordt het jaar van de verre rondreizen op maat. Wij zijn er klaar voor. Met de juiste voorbereiding en informatie van ons kan je op een zeer prettige en veilige manier weer hele mooie rondreizen maken.

Nog meer dan anders kunnen wij je laten zien wat de meerwaarde van Reisbrigade is. Wij volgen alle inreisvoorwaarden op de voet en hebben partners ter plaatse. Wij weten wat je allemaal nodig hebt om een geslaagde vakantie te hebben. Natuurlijk helpen we je het in orde maken van de juiste documenten. Wij zijn voor, tijdens en na je reis steeds beschikbaar! Kortom, laat je niet afschrikken en ga de wereld weer ontdekken.

Hieronder geven we je een update per bestemming. De informatie passen we regelmatig aan. Verderop de pagina lees je waar je rekening mee moet houden als je gaat reizen tijdens corona, en wat je van Reisbrigade kan verwachten.

Zuid-Afrika

update 28 maart: Op dit moment hoeven gevaccineerde reizigers geen negatieve PCR test meer te tonen bij aankomst in Zuid-Afrika, zorg ervoor dat je deze van te voren geprint hebt. Niet-gevaccineerde toeristen moeten bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. 

Het dragen van een mondkapje is in Zuid-Afrika verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Zuid-Afrika hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. 

Meer informatie lees je op de website van het Zuid-afrikaanse verkeersbureau.

Namibië

update 18 maart: Op dit moment hoeven gevaccineerde reizigers geen negatieve PCR test meer te tonen bij aankomst in Namibië, zorg ervoor dat je deze van te voren geprint hebt. Niet-gevaccineerde toeristen moeten bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. 

Het dragen van een mondkapje is in Namibië verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Namibië hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. 

Botswana

update 22 maart: Indien je gevaccineerd bent en een boosterprik hebt gehad, hoef je geen negatieve PCR-test meer voor te leggen. Ben je niet-gevaccineerd? Dan moet je bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Het is aangeraden om hiervan een geprinte versie van bij je te hebben. 

Het dragen van een mondkapje is in Botswana verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. 

Kenia

update 15 maart:

– Volledig gevaccineerde reizigers hebben sinds 11 maart geen negatieve PCR test nodig bij aankomst in Kenia.
– Voor vertrek dien je het Passenger Locator form in te vullen bij (Jitenge platform).
– Niet volledige gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. Kinderen jonger dan 5 jaar hoeven geen negatieve PCR-test voor te leggen.
– Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Kenia.
– Het visum moet je digitaal voor vertrek aanvragen. Kinderen jonger dan 16 jaar hebben geen visum nodig.

Meer informatie vind je op de website van Magical Kenya. De benodigde documenten om te reizen vind je hier.

Tanzania

update 22 maart: Op dit moment hoeven gevaccineerde reizigers geen negatieve PCR test meer te tonen bij aankomst in Tanzania, zorg ervoor dat je deze van te voren geprint hebt. Niet-gevaccineerde toeristen moeten bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. Alle reizigers naar Tanzania moeten 24-uur voor aankomst een online travellers surveillance form invullen.

Het dragen van een mondkapje is in Tanzania niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Mauritius

update 22 maart: Gevaccineerde toeristen mogen het eiland bezoeken zonder quarantaine verplichtingen. Bij aankomst zal je een antigen test moeten doen, dit kan bij je geboekte hotel. Bij aankomst op het vliegveld toon je een ingevuld reisformulier. Ook moet je een reisverzekering hebben die corona gerelateerde ziekte dekt. 

In publieke ruimtes ben je verplicht om een mondkapje te dragen en respecteer je de anderhalve meter afstand. 

Meer informatie lees je hier.

Madagaskar

update 5 aprilBij aankomst moeten reizigers een negatieve PCR test kunnen laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Bij aankomst wordt een sneltest afgenomen (€ 25,-). De uitslag is na 20 minuten bekend en dus hoef je niet meer in quarantaine.

Singapore

update 22 maart: De belangrijkste voorwaarden waaraan je moet voldoen zijn:

– Gevaccineerd zijn in een VTL-land (bijv. Nederland) (2 doses)
– Internationale Covid QR-code
– Vliegen met Singapore Airlines of KLM vanuit Amsterdam
– Een negatieve PCR-test die niet ouder dan 48 uur voor vertrek mag worden afgenomen
– Bij aankomst in Singapore onderga je een tweede test
– Voor vertrek dien je een Vaccinated Travel pass aan te vragen

Er geldt een mondkapjesplicht. Meer informatie lees je op Safe Travel.

Sri Lanka

Op dit moment vind je nog niets over deze prachtige bestemming op de website van Reisbrigade, maar ik kan je alvast verklappen dat daar verandering in gaat komen. Begin september 2021 reisde ik met andere reisorganisaties naar Sri Lanka om te laten te zien dat reizen buiten Europa wel mogelijk is. Lees hier het artikel dat erover geschreven werd. Sindsdien ben ik verliefd! Wat is Sri Lanka een prachtig eiland en ik kan niet wachten om snel weer terug te gaan. Wil je ook gaan, neem dan snel contact met mij op.

update 22 maart: Sri Lanka maakt een onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Vanaf 1 maart moeten gevaccineerde reizigers geen PCR test voor vertrek meer voorleggen. Gevaccineerde reiziger hoeven niet meer een nieuwe PCR-test te ondergaan bij aankomst. 

Niet-gevaccineerde reizigers moeten een quarantaine van 14 dagen ondergaan. Ze moeten ook een negatieve PCR-test die niet ouder dan 72 uur is, kunnen voorleggen. Bij aankomst wordt er nog een PCR-test afgenomen. 

Vanaf 23 maart hoeven reizigers geen negatieve PCR test te tonen bij terugkomst in Nederland.  

Er geldt een mondkapjesplicht.

Thailand

update 15 mei: Onderstaande zaken heb je nodig voor een reis door Thailand

– Een internationaal vaccinatiebewijs. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld hiervan.
– Voor vertrek moet je een Thailand Pass aanvragen.
– Morchana app downloaden
– Een verzekeringspolis met een minimale Covid-19 dekking van USD 10.000. Het is erg belangrijk dat het bedrag duidelijk op de polis vermeld staat.

Voor niet volledig gevaccineerde reizigers naar Thailand is er de Alternative Quarantine.

Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Meer informatie lees je op de website van het Thais verkeersbureau.

Cambodja

update 15 mei: Alle inreisbeperkingen voor Cambodja zijn opgeheven. Gevaccineerde reizigers hoeven bij aankomst alleen nog een vaccinatiebewijs te tonen. 

Meer informatie lees je op de website van het Cambodjaans Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laos

update 22 maart:

– Je dient voor vertrek een Green Zone Travel pass aan te vragen.
– Je kan voor vertrek een e-visum aanvragen of anders is het nog mogelijk om een visum on arrival te verkrijgen.
– Bij aankomst dien je een PCR-test te doen en ga je 24 uur in quarantaine in een goedgekeurd hotel tot de uitslag van de test bekend is.
– Bij een negatief resultaat mag je vrij rondreizen in goedgekeurde groene zones: Vientiane, Vang Vieng, Luang Prabang (inclusief Nong Khiaw), Xiengkhuang (Vlakte der Kruiken), Oudomxay (Pakbeng, Muang La), Khammouane (Thakhek, Kong Lor) en Champasak (4000 eilanden, Wat Phou).

Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Maleisië

update 28 maart: Vanaf 1 april mogen gevaccineerde reizigers weer naar Maleisië reizen.

– Voor vertrek moet je de Mysejahtera app geintstaleerd hebben. In de app kun je een pre-departure formulier invullen die je nodig hebt bij aankomst in Maleisië.
– Je dient gevaccineerd te zijn. Ben je jonger dan 18 jaar en niet-gevaccineerd, dan moet je vergezeld zijn door een gevaccineerde ouder.
– Je dient in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test die niet ouder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen.
– Bij aankomst moet je op het vliegveld nog een antigen test doen.
– Je hebt een verzekeringspolis nodig met Covid-19 dekking.

Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Indonesië

update 15 mei: Vanaf 6 april kunnen gevaccineerde reizigers Indonesië niet alleen meer op Bali binnenkomen. Reizigers kunnen nu ook Indonesië binnenkomen op andere eilanden zoals Java en Lombok. 

– Je dient volledig gevaccineerd te zijn met 2 inentingen en tenminste 14 dagen voor vertrek.
– Je dient in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test die niet ouder dan 48 uur voor vertrek is afgenomen.
– Je hebt een verzekeringspolis nodig met een minimale Covid-19 dekking van USD 25.000.
– Peduli-Lindungi app downloaden.

Bij aankomst hoef je geen PCR test te doen, zo lang je lichaamstemperatuur niet hoger is dan 37,5 graden Celsius. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen een visa on-arrival krijgen bij aankomst in Indonesië voor $35 dollar.

Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Vietnam

Update 15 mei: Bij aankomst in Vietnam moet je de volgende documenten kunnen tonen. 

– Bewijs van vaccinatie of herstelbewijs
– Bewijs van medische verzekering die covid19 dekt met een minimale dekking van USD 10.000
– Visum: e-visum of een visum on arrival via uitnodigingsbrief
– PC-Covid app downloaden

Waar moet je rekening mee houden?

1. FLEXIBELE INSTELLING
JA, het brengt wat gedoe met zich mee, maar reizen in tijden van corona heeft ook voordelen. Denk eraan dat er op dit moment heel weinig mensen aan het reizen zijn, dus hou die bijna lege wildparken, verlaten stranden, prachtige uitzichtpunten die je niet hoeft te delen en supergastvrije bevolking die staat te popelen om je te ontvangen in je achterhoofd. Het aller-allerbelangrijkste op het moment dat je wilt gaan reizen, is het hebben van een flexibele instelling. Je weet pas op de dag van vertrek of je reis echt doorgaat! Want als er ineens een lockdown komt in het land of de grenzen worden gesloten dan is het niet opportuun om te reizen. Samen gaan we dan op zoek naar een oplossing en nee, je bent dan niet ineens al je geld kwijt. Samen kijken we per situatie wat de beste oplossing is. Vind je het te spannend en te stressvol om tot het laatste moment niet zeker te zijn, dan is het wellicht verstandiger om nog even dichter bij huis te blijven. Wat denk je van een microavontuur op maximaal 6 uur reizen van Utrecht?

Denk je dat je wel een flexibele instelling hebt? Dan kan je door naar de volgende ronde.

2. GEZONDHEIDSDOCUMENTEN
Je hebt een hele papierwinkel nodig: PCR testen die niet ouder zijn dan 72, 48 of 24 uur of is het nu toch een antigeentest, gezondheidsdocumenten die je moet invullen voor het land van bestemming, verklaringen voor de luchtvaartmaatschappij, QR-codes en vaccinatiebewijzen: ga zo maar door. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, maar uiteraard ondersteun ik je hierbij. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn niet inbegrepen in de reissom en zijn voor rekening van de reiziger. Mocht er door een positieve corona test niet gevlogen of (terug-)gereisd kunnen worden, dan is Reisbrigade hier niet verantwoordelijk voor. Uiteraard verleen ik assistentie en help ik bij het eventueel omboeken van een vlucht, aanpassen van je reis of het bijboeken van een quarantainehotel etc. Maar ook deze onverwachte meerkosten zijn voor rekening van de reizigers. Brengt ons alweer op punt 3.

3. VERZEKERINGEN
Ik raad je aan om echt wél een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en je extra goed te (laten) informeren. Wij verwijzen hiervoor graag naar Faber verzekeringen. Annuleren naar aanleiding van corona is bij geen enkele annuleringsverzekering gedekt omdat het geen plotselinge gebeurtenis meer is. Maar er kunnen natuurlijk ook nog andere dingen gebeuren dan corona, daar is je annuleringsverzekering voor! En ook nog even dit: veel mensen weten niet dat als je in het buitenland ziek wordt en opgenomen moet worden (bv. met corona), deze kosten gewoon (grotendeels) gedekt zijn via je basiszorgverzekering. Zelfs in landen met een code oranje! Maar als de zorg duurder is dan in Nederland krijg je niet alles vergoed via de zorgverzekering.  Check ook altijd goed hoe de SOS-kosten (repatriëring, terugreiskosten, reddingskosten en hulpverlening) gedekt zijn, deze zitten niet standaard in een basiszorgverzekering. Kortom: laat je goed adviseren; wij stellen het hebben van een reisverzekering verplicht. Check extra goed hoe de dekking is wanneer je reist naar een land met een oranje kleurcode.

4. VLIEGTICKETS
Omdat niets zeker is tot op de dag dat je in het vliegtuig zit, boek ik de vliegtickets pas op het allerlaatste moment. Aanbetalen, wijzigen, annuleren, omboeken: helaas zijn luchtvaartmaatschappijen strikt met hun voorwaarden, en zeker naar ons als touroperator. Het alternatief? We adviseren om de (inter)nationale vluchten of bepaalde lokale diensten zelf te boeken. Of door ons, maar dan pas op het laatste moment. Hou er dan rekening mee dat er schemawijzigingen met bijbehorende kosten van toepassing kunnen zijn.

5. AANBETALING
Bij boeking vragen wij een aanbetaling. Want ook al is je reis onzeker tot de dag van vertrek en vragen we een flexibele instelling, bij boeking wil ik dat onze afspraak het vrijblijvende karakter verliest. Ik geef mijn service en dat doe ik nog steeds met veel plezier en toewijding, maar ik (Kim) run Reisbrigade alleen en wil Reisbrigade ook in de toekomst draaiende te houden. Ik vind het belangrijk om onze verplichtingen naar lokale leveranciers te kunnen blijven voldoen, ook zij zijn geraakt door corona en verdienen het om eerlijk behandeld te worden. Twijfel je nog over de geldzaken?  Ik benadruk graag dat Reisbrigade lid is van het SGR en het Calamiteitenfonds dus bij een eventueel financieel onvermogen zijn jullie zeker gedekt! Lees ook de info hierover op onze website.

Wat mag je van mij verwachten?

Superleuk dat jullie een verre reis willen gaan maken. Gelukkig doen jullie dat niet alleen, ik reis vanop afstand met jullie mee en dit is wat je van Reisbrigade mag verwachten:

– Ik adviseer graag vooraf uitgebreid, assisteer bij alle voorbereidingen en geef iedereen persoonlijke service.

– Ik ben (ook na boeking) 24 uur per dag bereikbaar zowel voor-, tijdens- als na jullie reis (ik heb anderhalf jaar rust gehad, hopelijk weet ik nog hoe het moet ;-).

– Ter plaatse staat er altijd een betrouwbare lokale partner voor jullie klaar.

– Ik blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het virus en zal jullie eerlijk en naar waarheid informeren. Nogmaals: van mij geen valse beloftes.

Voila, hopelijk kan ik jullie hiermee over de streep trekken om toch een avontuur te gaan beleven met Reisbrigade. Oh, en wil je dit jaar nog niet ver weg en blijf je liever in Europa? Ook dan kan je mij contacteren want ik heb de afgelopen tijd zeker niet stil gezeten en hard gewerkt aan twee nieuwe ‘zusjes’ van Reisbrigade. Wie mij een beetje kent kent, weet dat ik graag denk aan wat wél kan (en niet lang treur om wat niet kan). Met Avontuur Dichtbij boek je microavonturen: korte, avontuurlijke trips zonder ver te hoeven reizen. Bij Expeditie Europa vind je stoere familiereizen en ga je op ontdekkingstocht door Europa!

AvontuurDichtbij
Expeditie Europa
Heb je een vraag? App mij!