We gaan weer reizen!

Er zijn al verschillende landen die de grenzen open hebben en (gevaccineerde) toeristen verwelkomen. Het is mogelijk te reizen naar onderstaande bestemmingen die Reisbrigade aanbiedt. Na meer dan anderhalf jaar geen reizen uitvoeren, hebben we besloten om het oranje reisadvies van Minbuza nu naast ons neer te leggen en toch reizen te gaan uitvoeren. Ik ben van mening dat dit op een veilige manier mogelijk is, mits de juiste voorbereiding. Begin september ben ik naar Sri Lanka geweest en heb ervaren hoe het is om te reizen. Jullie veiligheid staat bij mij voorop! Hier geef ik je een update per bestemming. De informatie zal ik regelmatig aanpassen. Verderop de pagina lees je waar je rekening mee moet houden als je gaat reizen tijdens corona, en wat je van mij kunt verwachten.

Zuid-Afrika

update 1 okt: Op dit moment maakt Zuid-Afrika geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Zuid-Afrika. Bij terugkomst in Nederland wordt aangeraden om een sneltest te doen.

Het dragen van een mondkapje is in Zuid-Afrika verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Zuid-Afrika hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. Er geldt een avondklok van 24 uur tot 4 uur.

Meer informatie lees je op de website van het Zuid-afrikaanse verkeersbureau.

Namibië

update 4 nov: Sinds 4 november heeft Namibië een geel reisadvies!! Op dit moment maakt Namibië geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 7 dagen oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Namibië. Bij terugkomst in Nederland wordt aangeraden om een sneltest te doen.

Het dragen van een mondkapje is in Namibië verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. In Namibië hanteren ze een afstand van 2 meter voor social distancing. Er geldt een avondklok van 22 uur tot 4 uur.

Botswana

update 15 sept: Op dit moment maakt Botswana geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Bij aankomst in Botswana wordt er een sneltest gedaan. Deze is gratis en de uitslag heb je binnen 20 minuten. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Botswana. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Het dragen van een mondkapje is in Botswana verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes. Er is een avondklok van 20 uur tot 4 uur.

Kenia

update 24 nov: Op dit moment maakt Kenia geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen.

– Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 96 uur oud. Kinderen jonger dan 5 jaar hoeven geen negatieve PCR-test voor te leggen.
– Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Kenia.
– Voor vertrek dien je het Passenger Locator form in te vullen en hier werk je elke dag je gezondheidsstatus bij (Jitenge platform). Je maakt hier ook een QR code aan.
– Het visum moet je digitaal voor vertrek aanvragen. Kinderen jonger dan 16 jaar hebben geen visum nodig.
– Inwoners van uitgezonderde landen (zie lijst) hoeven niet in quarantaine.

 

Het dragen van een mondkapje is in Kenia verplicht in binnenruimtes en in publieke ruimtes.

Meer informatie vind je op de website van Magical Kenya. De benodigde documenten om te reizen vind je hier.

Tanzania

update 15 sept: Op dit moment maakt Tanzania geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Er is geen quarantaine verplichting na aankomst in Tanzania. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Het dragen van een mondkapje is in Tanzania niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Mauritius

update 23 nov: Volgens het ministerie van Gezondheid is 85% volledig gevaccineerd. Sinds 1 oktober weer reizigers zijn toegelaten zijn er al meer dan 85.000 reizigers naar Mauritius geweest. Op dit moment neemt het aantal besmettingen weer toe. De overheid heeft besloten om scholen te sluiten en grote bijeenkomsten te verbieden. De campagne om een derde boostershot zal weldra starten.

Gevaccineerde toeristen mogen het eiland bezoeken zonder quarantaine verplichtingen mits je een negatieve PCR-test die niet ouder dan 72 uur is kan voorleggen. Kinderen jonger dan 18 jaar hoeven niet gevaccineerd te zijn, maar moeten wel een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Bij aankomst in je hotel en op de vijfde dag van je verblijf doe je een sneltest. De prijs hiervan is afhankelijk van het hotel waar je verblijft. Je moet ook een reisverzekering hebben die corona gerelateerde ziekte dekt.

In publieke ruimtes ben je verplicht om een mondkapje te dragen en respecteer je de anderhalve meter afstand. De publieke stranden zijn gesloten voor picknicks, maar je mag er wel zwemmen, wandelen en joggen.

Meer informatie lees je hier.

Madagaskar

update 14 okt: Gisteren heeft de regering van Madagscar besloten om de grenzen weer gefaseerd te gaan openen. Vanaf 23 oktober worden de regionale vluchten met Air Mauritius en Air Austral weer opgestart. Vanaf 6 november zal Air France en Air Madagascar weer vliegen vanaf Europa naar het rode eiland. Ook internationale charters vanuit Italië naar Nosy Be mogen weer uitgevoerd worden vanaf 6 november.

Bij aankomst moeten reizigers een PCR test ondergaan en vervolgens in quarantaine gaan tot de uitslag van de test is bekend. Op dit moment lijkt het erop dat er geen vaccinatieverplichting is.

Singapore

update 25 okt: Singapore is vanaf 19 oktober weer toegankelijk is voor Nederlandse reizigers met een toeristisch doel. De belangrijkste voorwaarden waaraan je moet voldoen zijn:

– Gevaccineerd zijn in een VTL-land (bijv. Nederland) (2 doses)
– Internationale Covid QR-code
– Vliegen met Singapore Airlines of KLM vanuit Amsterdam
– Een negatieve PCR-test die niet ouder dan 48 uur voor vertrek mag worden afgenomen
– Bij aankomst in Singapore onderga je een tweede test
– Voor vertrek dien je een Vaccinated Travel pass aan te vragen

Er geldt een mondkapjesplicht. Meer informatie lees je op Safe Travel.

Sri Lanka

Op dit moment vind je nog niets over deze prachtige bestemming op de website van Reisbrigade, maar ik kan je alvast verklappen dat daar verandering in gaat komen. Begin september 2021 reisde ik met andere reisorganisaties naar Sri Lanka om te laten te zien dat reizen buiten Europa wel mogelijk is. Lees hier het artikel dat erover geschreven werd. Sindsdien ben ik verliefd! Wat is Sri Lanka een prachtig eiland en ik kan niet wachten om snel weer terug te gaan. Wil je ook gaan, neem dan snel contact met mij op.

update 1 okt: Sri Lanka maakt een onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde toeristen. Bij aankomst moet je een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur oud. Gevaccineerde reiziger hoeven niet meer een nieuwe PCR-test te ondergaan bij aankomst. Niet-gevaccineerde reizigers moeten een quarantaine van 14 dagen ondergaan. Bij terugkomst in Nederland moet je een negatieve PCR-test overhandigen.

Er geldt een mondkapjesplicht.

Thailand

update 25 okt: Vanaf 1 november mogen 46 landen waaronder Nederland en België weer binnen zonder quarantaine-vereisten. 

– Per vliegtuig vanuit een goedgekeurd land naar Thailand vliegen (bijv. Nederland, België of Duitsland).
– Voor vertrek moet je een Thailand Pass aanvragen.
– Een negatieve PCR-test die niet langer dan 72 uur voor vertrek mag worden afgegeven.
– Een verzekeringspolis met een minimale Covid-19 dekking van USD 50.000. Het is erg belangrijk dat het bedrag duidelijk op de polis vermeld staat.
– De eerste nacht dien je te overnachten in een goedgekeurd quarantaine hotel of een SHA Plus-gecertificeerd hotel. Ook de transfer naar het hotel moet vooraf gereserveerd zijn. Bij aankomst in het hotel onderga je een tweede PCR-test. Je moet de app “MorChana” downloaden, hier krijg je je uitslag van de nieuwe test op binnen. Je moet een betalingsbewijs kunnen laten zien van het eerste hotel en de tweede vereiste PCR-test.
– Een internationaal vaccinatiebewijs. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld hiervan.

Wanneer je negatief test op de tweede test ter plaatse ben je vrij om overal in Thailand te reizen. Bij aankomst in het eerste hotel krijg je een Antigen Test Kit die je altijd bij je moet hebben, zodat je altijd onmiddellijk bij symptomen een zelftest kan doen. Als je geen symptomen vertoont, doe je de test alsnog op dag 6-7 en registreer je het resultaat in de MorChana-app.

Het klinkt misschien veel, maar wij zijn hier natuurlijk om je erbij te helpen!

Vanaf 1 november is er geen avondklok meer. Het dragen van mondkapjes is verplicht. Uitgaansgelegenheden zijn momenteel nog gesloten en er geld een verbod op verkoop van alcohol (uitgezonderd Phuket).

Meer informatie lees je op de website van het Thais verkeersbureau.

Cambodja

update 18 nov: Vanaf 15 november mogen gevaccineerde reizigers weer naar Cambodja reizen zonder quarantaine-vereisten. 

– De land- en zeegrenzen zijn momenteel nog gesloten. Momenteel kan je enkel vliegen op Phnom Penh en Sihanoukville.
– Je dient voor vertrek een visum aan te vragen via www.evisa.gov.kh
– Een negatieve PCR-test die niet langer dan 72 uur voor vertrek mag worden afgegeven. Dit geldt ook voor kinderen en babies. De uitslag moet je geprint meenemen (niet digitaal!)
– Je dient in het bezit te zijn van een geprint document waarop je naam, naam vaccin en data van vaccinaties zijn vermeld. Dit mag geen digitaal vaccinatiebewijs zijn.
– Bij aankomst dient iedereen (ook kinderen en babies) een sneltest te ondergaan.

Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Meer informatie lees je op de website van het Cambodjaans Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Maleisië

update 18 nov: Vanaf 15 november mogen gevaccineerde reizigers weer naar Maleisië reizen via de Langkawi Internationale Reisbubbel.

– Je dient gevaccineerd te zijn. Ben je jonger dan 18 jaar en niet-gevaccineerd, dan moet je vergezeld zijn door een gevaccineerde ouder.
– Je dient in het bezit te zijn van een negatieve PCR-test die niet ouder dan 72 uur voor vertrek is afgenomen.
– Bij aankomst dien je een sneltest te ondergaan en blijf je in isolatie tot de uitslag bekend is.
– Na een verblijf van 7 dagen mag je vervolgens reizen naar de rest van het schiereiland en naar Borneo.
– Je hebt een verzekeringspolis nodig met een minimale Covid-19 dekking van USD 80.000. Het is erg belangrijk dat het bedrag duidelijk op de polis vermeld staat.
– Alle hotelovernachtingen etc dien en bij een gecertificeerde reisorganisatie geboekt te zijn. Reisbrigade haar partners zijn gecertificeerd.
– Als je vliegt met een tussenstop via Kuala Lumpur, dan doe je daar de sneltest. Hou rekening met een minimale overstaptijd van 5 uur voor test en uitslag.

Het dragen van mondkapjes is verplicht.

Vietnam, Laos en Indonesië

Het is op dit moment niet mogelijk om te reizen naar deze bestemmingen.

Waar moet je rekening mee houden?

1. FLEXIBELE INSTELLING
JA, het brengt wat gedoe met zich mee, maar reizen in tijden van corona heeft ook voordelen. Denk eraan dat er op dit moment heel weinig mensen aan het reizen zijn, dus hou die bijna lege wildparken, verlaten stranden, prachtige uitzichtpunten die je niet hoeft te delen en supergastvrije bevolking die staat te popelen om je te ontvangen in je achterhoofd. Het aller-allerbelangrijkste op het moment dat je wilt gaan reizen, is het hebben van een flexibele instelling. Je weet pas op de dag van vertrek of je reis echt doorgaat! Want als er ineens een lockdown komt in het land of de grenzen worden gesloten dan is het niet opportuun om te reizen. Samen gaan we dan op zoek naar een oplossing en nee, je bent dan niet ineens al je geld kwijt. Samen kijken we per situatie wat de beste oplossing is. Vind je het te spannend en te stressvol om tot het laatste moment niet zeker te zijn, dan is het wellicht verstandiger om nog even dichter bij huis te blijven. Wat denk je van een microavontuur op maximaal 6 uur reizen van Utrecht?

Denk je dat je wel een flexibele instelling hebt? Dan kan je door naar de volgende ronde.

2. GEZONDHEIDSDOCUMENTEN
Je hebt een hele papierwinkel nodig: PCR testen die niet ouder zijn dan 72, 48 of 24 uur of is het nu toch een antigeentest, gezondheidsdocumenten die je moet invullen voor het land van bestemming, verklaringen voor de luchtvaartmaatschappij, QR-codes en vaccinatiebewijzen: ga zo maar door. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor, maar uiteraard ondersteun ik je hierbij. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn niet inbegrepen in de reissom en zijn voor rekening van de reiziger. Mocht er door een positieve corona test niet gevlogen of (terug-)gereisd kunnen worden, dan is Reisbrigade hier niet verantwoordelijk voor. Uiteraard verleen ik assistentie en help ik bij het eventueel omboeken van een vlucht, aanpassen van je reis of het bijboeken van een quarantainehotel etc. Maar ook deze onverwachte meerkosten zijn voor rekening van de reizigers. Brengt ons alweer op punt 3.

3. VERZEKERINGEN
Ik raad je aan om echt wél een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en je extra goed te (laten) informeren. Wij verwijzen hiervoor graag naar Faber verzekeringen. Annuleren naar aanleiding van corona is bij geen enkele annuleringsverzekering gedekt omdat het geen plotselinge gebeurtenis meer is. Maar er kunnen natuurlijk ook nog andere dingen gebeuren dan corona, daar is je annuleringsverzekering voor! En ook nog even dit: veel mensen weten niet dat als je in het buitenland ziek wordt en opgenomen moet worden (bv. met corona), deze kosten gewoon (grotendeels) gedekt zijn via je basiszorgverzekering. Zelfs in landen met een code oranje! Maar als de zorg duurder is dan in Nederland krijg je niet alles vergoed via de zorgverzekering.  Check ook altijd goed hoe de SOS-kosten (repatriëring, terugreiskosten, reddingskosten en hulpverlening) gedekt zijn, deze zitten niet standaard in een basiszorgverzekering. Kortom: laat je goed adviseren; wij stellen het hebben van een reisverzekering verplicht. Check extra goed hoe de dekking is wanneer je reist naar een land met een oranje kleurcode

4. VLIEGTICKETS
Omdat niets zeker is tot op de dag dat je in het vliegtuig zit, boek ik de vliegtickets pas op het allerlaatste moment. Aanbetalen, wijzigen, annuleren, omboeken: helaas zijn luchtvaartmaatschappijen strikt met hun voorwaarden, en zeker naar ons als touroperator. Het alternatief? We adviseren om de (inter)nationale vluchten of bepaalde lokale diensten zelf te boeken. Of door ons, maar dan pas op het laatste moment. Hou er dan rekening mee dat er schemawijzigingen met bijbehorende kosten van toepassing kunnen zijn.

5. AANBETALING
Bij boeking vragen wij een aanbetaling. Want ook al is je reis onzeker tot de dag van vertrek en vragen we een flexibele instelling, bij boeking wil ik dat onze afspraak het vrijblijvende karakter verliest. Ik geef mijn service en dat doe ik nog steeds met veel plezier en toewijding, maar ik (Kim) run Reisbrigade alleen en wil Reisbrigade ook in de toekomst draaiende te houden. Ik vind het belangrijk om onze verplichtingen naar lokale leveranciers te kunnen blijven voldoen, ook zij zijn geraakt door corona en verdienen het om eerlijk behandeld te worden. Twijfel je nog over de geldzaken?  Ik benadruk graag dat Reisbrigade lid is van het SGR en het Calamiteitenfonds dus bij een eventueel financieel onvermogen zijn jullie zeker gedekt! Lees ook de info hierover op onze website.

Wat mag je van mij verwachten?

Superleuk dat jullie een verre reis willen gaan maken. Gelukkig doen jullie dat niet alleen, ik reis vanop afstand met jullie mee en dit is wat je van Reisbrigade mag verwachten:

– Ik adviseer graag vooraf uitgebreid, assisteer bij alle voorbereidingen en geef iedereen persoonlijke service.

– Ik ben (ook na boeking) 24 uur per dag bereikbaar zowel voor-, tijdens- als na jullie reis (ik heb anderhalf jaar rust gehad, hopelijk weet ik nog hoe het moet ;-).

– Ter plaatse staat er altijd een betrouwbare lokale partner voor jullie klaar.

– Ik blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het virus en zal jullie eerlijk en naar waarheid informeren. Nogmaals: van mij geen valse beloftes.

Voila, hopelijk kan ik jullie hiermee over de streep trekken om toch een avontuur te gaan beleven met Reisbrigade. Oh, en wil je dit jaar nog niet ver weg en blijf je liever in Europa? Ook dan kan je mij contacteren want ik heb de afgelopen tijd zeker niet stil gezeten en hard gewerkt aan twee nieuwe ‘zusjes’ van Reisbrigade. Wie mij een beetje kent kent, weet dat ik graag denk aan wat wél kan (en niet lang treur om wat niet kan). Met Avontuur Dichtbij boek je microavonturen: korte, avontuurlijke trips zonder ver te hoeven reizen. Bij Expeditie Europa vind je stoere familiereizen en ga je op ontdekkingstocht door Europa!

AvontuurDichtbij
Expeditie Europa