Reizen met kind(eren)

Blog Header Kinderen

We boekten een vliegticket, pakten onze rugzak in, kochten een lonely planet en daar gingen we weer. Mijn man en ik. Op deze manier hebben we onder andere Thailand, Laos, Borneo, Vietnam en de Kleine Sunda eilanden in Indonesië bezocht. Niets gereserveerd, gewoon op de bonnefooi. We zien wel waar we uitkomen. Vonden we het ergens leuk dan bleven we wat langer, hadden we het snel gezien dan gingen we weer verder. Met vrienden huurden we een auto in IJsland en reden het hele eiland over. Tijdens onze huwelijksreis stonden we op de top van de Kilimanjaro. Naast de ‘verre reizen’ maakten we ook nog verschillende stedentrips in Europa. Met een vriendin ging ik elk jaar een nieuw deel van Griekenland verkennen. Met de Belgische vrienden gingen we weekendjes weg en dan doorzakken tot in de late uurtjes. Voor werk mocht ik af en toe een studiereis maken. Kortom, bijna elke maand stond er wel een leuke uitstap op het programma. Lang leve de vrijheid!

Een dochter

Op 2 augustus 2014 is onze dochter Janne geboren. Volgens onze familie zou het nu wel snel gedaan zijn met al die vakanties, want dat kan toch niet met een baby? We zagen ons nog niet elk jaar weer op dezelfde camping staan en dus boekten we twee stedentrips. Zie het als een soort van voorproefje voor het serieuzere werk. In maart 2015 gingen we naar Berlijn. We boekten bij Airbnb een appartement dat van alle gemakken voorzien was voor een baby. Wiegje, lakens, speelgoed en zelfs een kinderwagen was aanwezig in het appartement. Wij vonden het stiekem erg leuk dat we bij het bezoek aan de Rijksdag langs een speciale weg naar de lift mochten. Zo ontsnapten we aan de lange rij wachtenden. Het was een fijn weekend! Ik bleef achter in Berlijn voor de Internationale Toerisme Beurs (ITB). Man en dochter vlogen samen terug naar Amsterdam. Janne gaf geen kik en Rogier kreeg extra aandacht van de stewardessen. So far so good! In mei vlogen we naar Kopenhagen. Weer via Airbnb een appartement geboekt wederom vol met kinderspeelgoed in een leuke wijk. Janne was negen maanden, de zon scheen en we speelden heerlijk in de tuinen van de bibliotheek. Ze stal de show tijdens een rondvaarttocht door de kanalen en ging in Tivoli voor het eerst op de paardenmolen. Wat ons vooral opviel, was dat we niet de enige ouders waren met een baby.

Blog_Kinderen01

Reizen met kleine kinderen

Steeds meer jonge ouders reizen met kleine kinderen en waarom ook niet? Tot twee jaar vliegen kinderen bijna gratis en in parken of musea hoef je niet te betalen voor kinderen. Nu is het tijd voor het serieuze werk. Ik wil graag laten zien dat je ver kan reizen met kleine kinderen. Wij gaan naar Zuid-Afrika. Onze tickets, twee rechtstreekse vluchten met de KLM, zijn geboekt. Dus geen onnodige tussenstops. We vliegen naar Johannesburg met een dagvlucht, want mocht Janne hard gaan wenen dat halen we de medepassagiers niet uit hun diepe nachtrust. De terugvlucht vanaf Kaapstad is een nachtvlucht. Als het daar fout gaat dan sluipen we op Schiphol snel weg en zien we onze medepassagiers toch nooit meer terug. We gaan niet meer op de bonnefooi, maar we bereiden alles goed voor. Onze vrijheid leveren we in voor een vastgelegde reis. Kieskeurig overleggen we met onze agent in Zuid-Afrika de accommodaties en de route. We huren een auto en zorgen ervoor dat we per dag niet teveel kilometers hoeven te rijden. We kiezen voor kleinschalige, kindvriendelijke accommodaties met kinderbedjes. We kiezen bewust voor Zuid-Afrika: geen malaria, geen tijdsverschil.

Het vergt iets meer voorbereiding, maar dat valt eigenlijk reuze mee. We gaan in de Zuid-Afrikaanse lente en dan is het met name in de regio van Johannesburg / Waterberg erg warm. Zonnebrandcrème, zonnehoedje, uv-beschermende zwemkleding en sandaaltjes worden aangekocht. We overnachten onder andere in het Tsitsikamma nationaal park en daar kan je mooie wandelingen maken. Handig om dus een rugzak te hebben waarbij kind op de rug kan. In Apenheul zagen we iemand lopen met een draagzak op de rug. Hij was erg tevreden en dus hebben we een gelijkaardige gekocht. Verder gaat er nog een lichtgewicht buggy mee om te wandelen op vlak terrein. We blijven op de meeste plaatsen twee nachten zodat we ook echt wat rust hebben en de omgeving kunnen verkennen. Weg hoog reistempo en lang leve het vakantietempo. Dit heeft ook voordelen: je hoeft minder kledij mee want je kan overal laten wassen, je kan zelf misschien ook eens een middagdutje doen en je legt je bij voorbaat al neer dat je niet alles kan zien.

Kortom, het is voor ons een hele aanpassing op onze manier van reizen. Vinden we het erg? We zullen tijdens de reis wel eens terugdenken aan onze vroegere manier van reizen, maar we hebben er vooral veel goesting in om met onze kleine meid aan dit avontuur te beginnen!

We zijn er klaar voor!

Wil je ook graag met (kleine) kinderen een verre vakantie maken, maar weet je niet hoe je er aan moet beginnen. Neem contact op met Reisbrigade en we helpen je graag verder.

Heb je een vraag? App mij!