Reizen in een kleine groep met Reisbrigade

Rondreizen In Kleine Groep Met Reisbrigade

Waarom reizen in een groep ook leuk is? Soms is reizen in kleine groep net iets comfortabeler, gezelliger of goedkoper. Of komt het net iets gemakkelijker uit. Ook dan helpen wij onze reizigers graag verder. Voor je nu gaat denken dat we zelf groepsreizen opzetten en uitwerken: nee, daar hebben we helaas niet de tijd en talenten voor. We laten je wel graag kennismaken met onze Afrika partners waar wij graag mee samenwerken!

Waarom een rondreis in kleine groep boeken bij Reisbrigade?

Waarom zou je een groepsreis via ons boeken? We geven je graag alle voordelen als je bij Reisbrigade boekt:

 • De prijs is hetzelfde, geen extra kosten, wel zo transparant en handig!
 • Je betaalt op een Nederlandse bankrekening in euro’s dus geen extra bankkosten of valutakosten.
 • Reisbrigade is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden en je (aan-)betaling is dus veilig.
 • Reisbrigade is aangesloten bij het Calamiteitenfonds mocht er op reis een calamiteit gebeuren.
 • Je kan ons – gewoon in het Nederlands – bereiken per telefoon, email of whatsapp.
 • We zijn bereikbaar voor, tijdens en na je reis; tijdens je reis is dat zelfs 24 uur per dag (handig met tijdsverschillen ;).
 • Je krijgt een unieke code voor een online Te Gast In boekje.
 • Je ontvangt van ons dezelfde service als onze andere (individuele) reizigers: persoonlijk, eerlijk, flexibel.
 • Je boekt bij een sociale onderneming.

Partners van onze kleinschalige groepsrondreizen

Maar wie zijn dan onze partners voor groepsreizen? En op welke basis maken wij die keuze? Je leest dat allemaal hieronder. Ja, je leest het goed. We gaan de namen van onze lokale partners gewoon hier publiceren. Veel organisaties doen dat liever niet omdat ze denken dat je dan misschien rechtstreeks gaat boeken. Ik ben daar niet bang voor; ik vertrouw op onze toegevoegde waarde en bij Reisbrigade houden we van eerlijke communicatie.  Vol trots geven we je hierbij onze partners:

Reizigers in groepsverband op wandelsafari in de Okavango Delta, Botswana

Africa Experience

Africa Experience is een professionele organisatie met een duidelijke missie qua verantwoord sociaal ondernemen. Ze organiseren safari’s in kleine groep in Tanzania en wandelreizen in Zuid-Afrika en Namibië.

Deze organisatie is oorspronkelijk begonnen in Tanzania. Een vriendin en collega reisbegeleidster werkte bij hen (toen ze nog Tanzania Experience heette) en zo ben ik met Africa Experience in contact genomen. De eigenaren werken en wonen al vele jaren in Afrika. De organisatie is groot in Duitsland en dat zou zo maar iets te maken kunnen hebben met het feit dat de eigenaren Duits zijn. Ze werken nu in meerdere Afrikaanse landen, en in elk land hebben ze een lokaal kantoor. Dat is fijn want zo zijn ze altijd dichtbij. Holger en Henning denken op dezelfde manier als ik over verantwoord sociaal ondernemen en dat is fijn. Een paar belangrijke citaten uit hun manifest zijn: “ We believe animals belong in the wild. Because walking lions and riding elephants is only fun for those on two legs.” en “ We believe in nature as the world’s most precious treasure. Because it’s at the core of everything”. 

Vooral hun safari’s in Tanzania zijn erg interessant en geliefd. Je reist met maximaal 7 personen en daardoor heeft iedereen een plaats aan het raam. Dit is echt wel een dingetje, hoor! Je zal maar net een safari geboekt hebben en krijg je een stoel in het midden aangewezen. Iedereen wil zijn eigen mooie foto’s maken en niemand heeft zin in een rug die jouw beeld blokkeert, dat snappen wij en dat snappen ook onze vrienden van Africa Experience. Op safari is een raamplaats gewoon een must en dus kan die stoel in het midden vrij gelaten worden, zodat iedereen net wat meer ruimte heeft. Ook belangrijk om te weten, is dat ze enkel gebruik maken van Toyota Land Cruisers. Dat is en blijft het beste safari voertuig bij uitstek!

Naast safari’s bieden ze ook erg leuke hikingtrails in Zuid-Afrika en Namibië. In Zuid-Afrika zijn vooral de Wild Coast en de Drakensberg de plekken bij uitstek om te hiken. Deze 2 topplekken zijn nu gecombineerd in  één reis: de South Africa Hiking Tour. Maar misschien is al dat hiken wel teveel van het goede omdat een safari maken en wijntjes proeven in de Westkaap ook nog op je lijstje staan. Dan kan je kiezen voor enkel de Wild Coast of enkel Drakensberg. Maar ook in Namibië bieden ze een hele gave reis, deze staat nog op mijn verlanglijstje: Footprints in-Namibia . Je reist dan 14 dagen door enkele van Namibië’s mooiste natuurgebieden met een ervaren gids als begeleider. Maar je kunt het ook korter houden en een prachtige 3-daagse wandeling door de woestijn maken: de Tok Tokkie Trail.

Drifters

Drifters is een zeer ervaren organisatie, gespecialiseerd in avontuurlijke safari-reizen met kampeertrucks door Zuidelijk- en Oost-Afrika, te combineren met comfortabele korte reizen.

Het bedrijf Drifters is bijna net zo oud als ikzelf. Yep, heel oud ;-). Ik kwam ze vroeger vaak tegen toen ik zelf reisbegeleider was en op pad  was met zo’n stoere overlandtruck. Reizen in zo’n voertuig heeft toch wel iets magisch, hoor. Avontuur gegarandeerd! Drifters is gevestigd in Zuid-Afrika en gespecialiseerd in avontuurlijke safari-reizen door Zuidelijk- en Oost-Afrika. Tegenwoordig organiseren ze veel meer dan alleen de diehard kampeertrips waar ze mee begonnen. Je kunt nu ook kiezen voor wat meer comfortabelere reizen. Een van de reizen die erg goed loopt bij Reisbrigade is de 5-daagse Kruger rondreis. In deze korte reis combineer je safari’s in Kruger met de Panoramaroute. Ideaal als je niet zelf wil rijden of als je in een kort tijdsbestek veel wil zien. De trip kan gemakkelijk gecombineerd worden met een vervolgreis door de Kaap of met een strandvakantie in Mozambique of Mauritius.

Reizigers in een kleine groep op een zandduin in de Sossusvlei, Namibië

Shah Tours

Shah Tours is een gerenommeerde partner, dit familiebedrijf verzorgt al tientallen jaren beklimmingen van de Kilimanjaro, en zorgt goed voor haar dragers en ander personeel.

Er zijn heel veel aanbieders wanneer het gaat om het beklimmen van de Kilimanjaro. Sommige zijn hele grote bedrijven, andere zijn piepklein. Je ziet vaak dat iemand een porter (drager van bagage) is geweest, vervolgens promotie maakte tot gids en daarna een eigen agentschap is begonnen. Daar is helemaal niks mis mee, zo ben ik zelf ook begonnen ;-). Maar omdat de Kilimanjaro een berg is met een hoogte waar bepaalde ziekteverschijnselen bij tevoorschijn kunnen komen, is het uitermate belangrijk om een gerenommeerde partner te hebben. Shah Tours bestaat al sinds 1984 en is nog steeds een familiebedrijf;  Naima en Roheel hebben het bedrijf van hun ouders Fulvanti en Harshit Shah overgenomen. De meeste gidsen blijven lang in het team en dat is een goed teken, want goede gidsen krijgen veel andere aanbiedingen.

Voor onze Kilimanjaro Trips vinden we het belangrijk dat onze partner lid is van de Kilimanjaro Porter Assistance Project. Deze non-profit organisatie zorgt ervoor dat dragers eerlijk en goed behandeld worden. Dragers kunnen gratis aangepaste kledij lenen, krijgen educatie en KPAP zorgt ervoor dat de dragers een duurzaam salaris ontvangen. Ook geven ze advies in fooien! Erg belangrijk want dat kan vaak nog een serieuze kostenpost zijn. Shah Tours is (natuurlijk) lid van KPAP.

Sunway Safaris

Sunway verzorgt originele expeditiereizen naar minder bekende gebieden, uniek en back to basis. Sunway is een toffe club met leuke groepsreizen waar ik vaak mee heb samengewerkt in Zuidelijk Afrika. Zij hebben hun reizen ingedeeld in 4 categorieën:

 • Classic journeys: 3* tot 4* acco, je hoeft niet mee te helpen met koken etc, in-house catered meals.
 • Accommodated adventures: 2* tot 3* acco, beetje meehelpen en de gidsen maken het eten.
 • Under canvas camping: kamperen, beetje meehelpen en de gidsen maken het eten.
 • Expeditions: kamperen, meehelpen en de gidsen maken het eten.

Wat ik vooral leuk vind aan Sunway safari’s zijn hun originele expeditiereizen, deze zijn echt uniek en back to basic. Kamperen en samen met de groep het eten maken. De avontuurlijk expedities gaan naar minder bekende gebieden in Afrika zoals de Kalahari woestijn in Botswana en Zuid-afrika of Zambia. Maar ook de andere reizen, naar iets bekendere gebieden, zijn echt wel supertof! Ze bieden bijvoorbeeld een wandelreis door het Noorden van Zuid-Afrika. Heerlijk wandelen bij de Panoramaroute, op zoek naar dieren in het Kruger en afsluitend natuurlijk prachtige tochten in de Drakensbergen.

Rondreizen in kleine groep in Zuid-Afrika

Kiboko Safaris

Kibiko verzorgt comfortabele kampeerreizen met heerlijke maaltijden en goede kampeerspullen, gericht op de 40+ reiziger.

Kiboko is heel duidelijk over hun doelgroep: ze zijn ideaal voor de 40+ reiziger. Dat is ook exact de reden dat ik het zelf nog niet heb kunnen testen: toen ik 40 werd, zaten we midden in corona ellende en kon ik nergens naartoe. Ik ken Stephen al vele jaren doordat ik hem op verschillende beurzen altijd weer tegenkom. Het is een fijne club die weet dat er reizigers  zijn die niet houden van meehelpen; ze bieden daarom fully serviced camping trips aan. Dit betekent dat je slaapt in een canvas tent met een stretcher en matras en ook je slaapzak en het kussentje wordt geleverd. Want tja, als je 40+ bent, slaap je waarschijnlijk niet meer graag op een matje op de grond. Na een lange dag vol belevenissen hoef je niet meer te helpen bij het bereiden van het eten, maar pak je een koud biertje en kampeerstoeltje (ja ja, met rugleuning!) en ga je lekker zitten en kletsen. Je zult verbaasd zijn wat de koks kunnen koken op een klein vuurtje; geniet er maar van! Nog niet overtuigd om te gaan kamperen, maar wil je wel graag met die 40+ reizigers op stap? Wel dan kies je voor de lodge reizen die ze hebben. Dat kan ook!

Bushways Safaris

Bushways organiseert lodge- en kampeerreizen door Botswana. Ooit begonnen als reisbegeleiders, zijn ze nu zeer gespecialiseerd en hebben ze  veel ervaring.

Ook deze jongens begonnen hun carrière in toerisme als reisbegeleiders, net zoals heel veel van ons en ikzelf: yep. Heiko en Marc werkten als begeleiders op de grote overlandtrucks en hadden dezelfde droom als velen: je eigen onderneming beginnen. In tegenstelling tot andere organisaties beperkt Bushways zich enkel tot Botswana. Dit prachtige land is voor veel mensen een droombestemming (met recht) maar wat men niet beseft is dat bijna alles moet worden ingevlogen (of via heel veel reisdagen pas ter plaatse komt). Dit zorgt ervoor dat het een duur land is en dat safari’s in Botswana al snel flink in de kosten lopen. Een zeer goede oplossing hiervoor – vind ik – is om in Botswana te reizen in een kleine groep, dat scheelt al snel een hoop geld. De groepsreizen van Bushways zijn hier ideaal voor. De rondreizen zijn naar dieren genoemd en zijn ingedeeld in ‘semi – participation’ (waarbij er wordt verwacht dat je helpt) en ‘fully serviced’ tours (waarbij je gewoon je voetjes onder tafel kunt schuiven). Daarnaast biedt Bushways ook comfortabele lodge reizen aan, voor de mensen die liever iets meer besteden en niet willen kamperen.

Voila, dat zijn onze partners op dit moment. Lijkt mij dat er genoeg leuks tussen zit. Twijfel je nog? Neem dan contact met ons op. Je kan ons mailen, bellen en sinds kort zit er zelfs een whatsapp knop op de website. Easy peasy!

Heb je een vraag? App mij!