Onze reizigers over Reisbrigade

Wij zijn natuurlijk altijd nieuwsgierig naar de reacties van onze reizigers als ze weer terug zijn van hun reis. Daarom ontvangen al onze reizigers enkele dagen na thuiskomt een enquête, waarin we vragen naar de reiservaringen, tips en eventuele verbeterpunten. Ook vragen we naar een kort verslag dat we mogen publiceren op onze website, Hieronder lees je deze ervaringen. De reviews over Reisbrigade  kun je ook teruglezen op Trustpilot, een review-verzamelpagina.

Zuid-Afrika

Willeke & Jesse – november 2021
Toen omikron in het nieuws kwam, zat ik al in Afrika en zag ik daar met eigen ogen hoe veilig het was. We hebben nergens last van gehad en hebben we heerlijk gereisd! Het is daar veiliger dan hier. Er is harmonie, men doet gewoon wat wordt opgedragen, voor zover wij het hebben gezien. En we hebben ons zo welkom gevoeld; iedereen was blij dat we er waren. We hebben urenlang gewandeld op de Tafelberg, we hebben het Klifpad bij Hermanus gelopen, langs de zee; de oneindige natuur van Zuid-Afrika is zo prachtig. Natuurlijk was de Serengeti ook mooi, erg mooi zelfs, maar in Zuid-Afrika voelden we ons veel vrijer. Je rijdt in je eigen auto, het is minder strak georganiseerd, gemoedelijker en vrijer. Ik zou ook zo graag nog een keer teruggaan naar Zuid-Afrika, er is nog zoveel meer te zien. En de mensen zijn zo aardig.

We zijn heel erg tevreden over Kim. Ze heeft ons altijd geholpen en ook heel goed advies gegeven, bijvoorbeeld over de route. Ze luisterde echt naar wat wij wilden en wat bij ons zou passen. En ook Zuid-Afrika is zo goed bevallen, we hadden nog wel langer willen blijven en willen er zeker weer heen terug.

Lees hier het reisverslag van Willeke en Jesse.

Kristel – november 2021
Kim had een volledige reis naar onze wensen uitgestippeld naar Zuid-Afrika. Helaas heeft corona er anders over beslist. Na een jaar van herboeken (accommodaties , vluchten, …) kon de reis toch niet doorgaan. Dankjewel Kim voor je geduld en enthousiasme. Onze reisvoucher is terugbetaald, waarvoor dank. Een betrouwbare partner!! Wij nemen zeker terug contact op in betere tijden. Mercikes!

Marleen en Dirk – april 2020
Vorig jaar boekten we bij reisbrigade een reis naar Vietnam. Deze viel zo goed mee voornamelijk door de uitstekende accommodaties en vooral hun zeer goede ligging. Altijd dicht bij wat van belang is en met altijd met een sympathieke uitstraling. Daarom kozen we ook dit jaar voor Reisbrigade om onze reis naar Zuid-Afrika te organiseren en weer pareltjes van accommodaties en locaties! Ook het persoonlijk contact tijdens de reis is top. Voor vertrek wordt een Whatsappgroepje opgericht zodat je indien iets niet loopt zoals het hoort je hen kan contacteren en zij onmiddellijk contact opnemen en alles in een mum van tijd regelen. Gewoon subliem!! Voor een prachtige reis mag je alles in volle vertrouwen in handen geven van reisbrigade.

Guido & reisgenoot – maart 2020
Prachtige vakantiereis gehad in Zuid Afrika. Een topvakantie op elk vlak met vele aangename verrassingen. Echt top !!! Een echte aanrader!!! Om het kort en op z’n Zuid-Afrikaans te verwoorden: ’n fantastiese reis.

Yvonne en Eric – dec 2019
Geweldige reis gehad met prima begeleiding vooraf, tijdens (wanneer nodig) en na de reis. Zeer afwisselende verblijven en iedere keer weer een meestal positieve verrassing. Een volgende keer die er zeker gaat komen, zullen we het zeker rechtstreeks met Reisbrigade gaan doen!
.

Erik & Rita – april 2019
Wij willen de Reisbrigade hartelijk danken voor een onvergetelijke reis door zuid Afrika.

Het programma dat werd voorgesteld was zeer aangenaam en gebalanceerd, geen rush maar volop genieten van de plaatsjes die we hebben aangedaan en de overweldigende natuur. De accommodaties waren op en top charmerend elk op hun manier. We hebben genoten van elk moment. Tel daarbovenop het mooie weer en je hebt een perfecte mix van ontdekken, verbazen en genieten.

Een ware plus voor de Reisbrigade. Dat smaakt naar meer.

Paul, Annemie, Bruno en Kathleen – februari 2019
Ruim een maand lang hebben wij dankzij Reisbrigade genoten van Zuid-Afrika. De reis was in alle opzichten prima geregeld. We belandden op onverwachte maar bijzonder mooie locaties met prachtige natuur. Via perfect uitgekozen plaatselijke touroperator leerden we het land en zijn bewoners kennen als bijzonder gastvrij, vriendelijk, met een warm hart en een open blik. Dankjewel Reisbrigade !

José & Harry – september 2018
Reisbrigade had voor ons precies de juiste toon gevonden bij de invulling van onze vijfweekse reis door Zuid Afrika en Namibië. Het programma voldeed volledig aan onze wensen. De tocht was enorm boeiend en de overnachtingen comfortabel. De trajecten waren qua afstand prima te doen. Alles was tot in de puntjes geregeld. Onze complimenten voor Reisbrigade!

Mireille & Barend – september 2018
Reisbrigade organiseerde voor ons een selfdrive tour met huurauto van bijna 3 weken door Zuid Afrika. Op maat gesneden, zoals wij het wilden. Alles was prima geregeld en we hebben genoten. Mooie accomodaties, alles goed bereikbaar. We hadden dit onmogelijk zelf zo kunnen regelen. Heel fijn om zowel voor als tijdens de reis direct contact te kunnen hebben met reisagente Kim, via Whatsapp. Altijd positief en betrokken. Van harte aanbevolen!

Heidy (groepsreis met 37 reizigers) – september 2018
22 daagse rondreis Zuid Afrika: Een reis om nooit te vergeten. Na anderhalf jaar voorbereiding was het op 7 september 2018 dan zover. Vanaf de aankomst in Johannesburg tot de laatste dag in Kaapstad kwamen we van de ene verbazing naar de andere verbazing. Elke dag was een verrassing. Zo mooi, elk land met zijn bijzonder cultuur  en prachtige natuur. We hebben 1 nacht bij de lokale bevolking geslapen. Wat een ontvangst, GEWELDIG. Treinreis naar Kimberley, zo uniek. Gelukkig hebben we dit ook mogen meemaken. We hebben Zuid Afrika geproefd, gevoeld, ervaren en beleefd. Reisbrigade, Kim; bedankt voor deze onvergetelijke vakantie.

Cynthia, Marcel & Cindy (19 jaar) – augustus 2018
Super vakantie gehad in Zuid Afrika. Plezierig intake gesprek met Kim gehad, wat een inlevingsvermogen. Aan de hand van ons verhaal heeft ze een erg mooie persoonlijke route gemaakt, aangepast aan onze wensen met veel leuke tips en tricks voor onderweg. Handige routebeschrijving en vouchers maakten deze mooie bijzondere reis voor ons compleet. Een reis om NOOIT te vergeten. Bedankt Kim voor alle inspanning en geduld😘

Fiona & Johan – juli 2018
Samen met Kim hebben wij onze reis naar Zuid-Afrika samengesteld aan de hand van onze wensen, aangevuld met de tips en kennis van Kim. We hebben een prachtige reis gehad en enorm genoten! Onze reis was heel mooi opgebouwd.

Dirk & Ilse (familie met vijf volwassen) – juli 2018
Dankzij de Reisbrigade hebben we een prachtige reis gemaakt door Zuid-Afrika. Op voorhand hebben we heel goed kunnen doorpraten wat we wilden bezoeken en wanneer wij wijzigingen wilden aanbrengen aan de voorstellen van de Reisbrigade, dit werd steeds onmiddellijk gedaan. De duidelijke beschrijvingen hebben ons zeker ook goed geholpen om onze reis te maken door Zuid-Afrika. Ook de zorg eens we vertrokken waren was zeer groot. Toen één van onze valiezen niet bleek mee gekomen te zijn van Amsterdam naar Johannesburg konden wij op de steun van de Reisbrigade rekenen om ons te helpen. Wijzelf waren ondertussen al vertrokken in Johannesburg maar jullie hebben mee geholpen om onze bagage op één van onze stopplaatsen te krijgen. Ook de Whatsapp groep die werd aangemaakt speciaal voor onze reis was zeer goed. En de blijvende interesse van jullie hoe het was en steeds de vraag of men met iets kon helpen deed deugd. Het was een zekerheid om jullie steeds op deze manier zeer nabij te hebben. Kortom bedankt voor alles. Jullie hebben er mee voor gezorgd dat we een onvergetelijke reis hebben gehad !

Jolanda – mei 2018
It was AMAZING! Wat hebben wij van onze fantastische reis genoten. We begonnen met een valse start maar de reisbrigade heeft dit goed opgelost. We hebben toen we eenmaal  waren aangekomen van het eerste tot het laatste moment ons uitstekend vermaakt. De reis was zeer goed opgebouwd, genoeg afwisseling voor de kids, mooie accommodaties die voldeden aan onze wensen en afgesloten met een enorme klapper. Tussendoor heel goed contact gehad als we vragen hadden. In 1 woord fantastisch.

Jeroen, Rob & Liesbeth – augustus 2017
Kim heeft een mooie maatreis Zuid Afrika voor ons samengesteld met standaard highlights en plaatsen off the beaten track: safari, een driedaagse trail in het Kruger, walvissen spotten aan de ruige Wild Coast en wandelen in de Drakensbergen. De overnachtingsplekken waren super.

Familie & kind van één jaar – april 2017
Op voorhand hebben we met Kim een reisplan gemaakt voor Zuid-Afrika dat goed aansloot bij onze wensen en reis met een kleintje van 1 jaar. De reis zelf was geweldig: Erg mooie plekken gezien, fijne accomodaties en een goede balans van reizen en rust. Dat laatst is erg fijn met een kleine. Kim is tijdens de reis ook altijd te bereiken indien er toch problemen voordoen: Dat geeft een fijn gevoel.

Corien & Willem (familie met zes volwassenen) – juli 2016
“We hebben een prachtige vakantie gehad, meestal heerlijk weer, we vinden het een erg mooi land, hadden niet verwacht dat er zoveel bergen zouden zijn. Het is eigenlijk nergens vlak. Er was eigenlijk niets wat we niet leuk of mooi vonden. Vriendelijke mensen!”

Anita – februari 2016
“We hebben een prachtige reis gemaakt door Zuid-Afrika. Het is heel goed te doen om zelf te rijden. Het is niet druk op de weg en de wegen zijn van goede kwaliteit. Accommodaties waren kleinschalig en comfortabel, precies wat we wilden. Reisbrigade heeft goed naar onze wensen geluisterd en alles liep op rolletjes. We kunnen deze organisatie aan iedereen aanbevelen en zullen een volgende keer ook weer een beroep op Reisbrigade doen! Dank voor alle goede zorgen Kim!”

Bekijk de reis die Anita gemaakt heeft.

Atie – februari 2016
“Samen met een vriendin een prachtige reis gemaakt door Zuid Afrika, georganiseerd door Reisbrigade. Geweldig Kim, wat hebben we genoten! De accommodaties, de route, het programma etc. alles was in één woord uitstekend!”

“Dat hier en daar de beschreven afstand niet klopte of de verafgelegen accommodatie niet goed te vinden was, daar konden we inkomen, zeker als het bewegwijzeringsbord verdwenen was, ha, ha. Maar alles verliep prima. Ook het reizen met de auto was een makkie. Zeer weinig verkeer en de wegen in uitstekende staat meestal. Geen enkele wanklank wat betreft de veiligheid. We hebben ons overal safe gevoeld! Kortom, een aanrader voor iedereen die richting Zuid Afrika denkt te gaan. Bij Reisbrigade ben je in goeie handen!”

Bekijk de reis die Atie gemaakt heeft.

Cambodja

Francis – december 2021
De rondreis “Cambodja-Vietnam-Thailand” helaas een jaar moeten doorschuiven en dan alsnog moeten annuleren in verband met onzekerheid rond Corona. Gelukkig bleven de niet recupereerbare kosten beperkt dus spaarpotje blijft staan voor de toekomst, zeker terug bij Reisbrigade. Grote waardering voor de service, het meedenken en zoeken naar oplossingen.

.

Tanja – maart 2020
We zijn erg tevreden over het advies en maatwerk vooraf voor onze reis naar Cambodja. Accommodaties, transfers en gidsen waren allemaal prima geregeld, alles op tijd en nergens misverstanden. Tijdens de reis via de whatsapp contact met Reisbrigade waar hun betrokkenheid uit spreekt. De terugreis kwam door de corona-crisis in gevaar. Hier heeft Kim haar uiterste best gedaan en een alternatieve vlucht geboekt. De waarde van een reisorganisatie zie je met name als er een probleem is om op te lossen, dat heeft de Reisbrigade goed opgepakt.

.

Edgard – februari 2020
De gecombineerde reis naar Cambodja, Vietnam en Thailand was super goed georganiseerd,  interessant, en de verschillende aangeboden excursies waren zeer interessant. Aan te bevelen… !

.

Petra – oktober 2019
We hebben een geweldige reis gemaakt door Cambodja, Vietnam en Thailand. Met de goede zorgen van de Reisbrigade hebben we een super vakantie doorgebracht zonder stress over vluchten, transfers en accommodaties. Deze waren allemaal prima verzorgd. Tijdens de vakantie hadden we contact via de app wat heel plezierig en persoonlijk was. We kijken terug op een geweldige tijd in Azië en kunnen iedereen van harte aanbevelen om een reis te boeken via de Reisbrigade.
.

François & José – maart 2019
Op 17 dagen maakte ik een reis door drie landen, waar ik telkens vrij was te bezoeken wat ik wou. De vele vluchten (8) en de daarbij horende verplaatsingen verliepen heel goed en de hotels waren uitstekend!

Peter & Hendrik Jan – februari 2019
De excursies verzorgd door Reisbrigade waren allemaal fantastisch. Totaal is alles goed georganiseerd. Alles zoals beschreven stond in de papieren. Bijna altijd sfeervolle verblijven.

Tanzania

Dorien & Mathias – maart 2019
Wij hadden een fantastische ervaring. Kim en Kelly van Reisbrigade hebben voor ons een reis in elkaar gestoken, die helemaal voldeed aan onze wensen.

We hadden een privé gids die ons erg veel over de dieren en de natuur heeft geleerd. Ook toen we in een minder hotel aankwamen, hebben Kim en Kelly, onmiddellijk na ons contact via Whatsapp direct voor een ander hotel gezorgd. Alsook het vervoer ed. Echt een super service, wat de reis nog aangenamer maakte, omdat je volledig gerust kan genieten!

Zeker aan te raden!

Anne – maart 2018
Wij hebben een onvergetelijk rondreis van 10 dagen door Tanzania gemaakt met onze 5 kinderen. Alles was tot in de puntjes geregeld. De safari’s, de prachtige lodges, de excursies naar de koffieplantage, een weeshuis en scholen, de fietstocht en als klapstuk de viering van ons 25 jarig huwelijk bij de Maasai. Het allemaal even bijzonder. Heel veel dank Reisbrigade. Ik kan jullie aan iedereen aanraden.

Hilde & Wim – oktober 2017
Fantastische reis, onvergetelijk avontuur in een adembenemend land. Trotseren van de Kilimanjaro was zonder twijfel, letterlijk & figuurlijk het hoogtepunt!

Vera & Herman – oktober 2017
Wij hebben in het zuiden van Tanzania de volgende parken bezocht: Selous, Udzungwa, Mikuma en Ruaha en we zijn geëindigd aan het strand in Dar es Salaam. Het was een prachtige reis en we hebben veel dieren en wisselende natuur/landschap gezien. We hadden een goede gids/chauffeur die veel over de natuur en dieren kon vertellen en ook een man met veel humor. Voor de afwisseling zijn twee wandelingen ingepland namelijk in Selous Park met een ranger en in Udzungwa een beklimming naar de waterval. Naast de prachtige natuur hebben wij kennis gemaakt met de bevolking waarover onze chauffeur veel kon vertellen over het leven in Tanzania. Kim heeft met al onze wensen en uitdagingen rekening gehouden. Bedankt Kim voor deze prachtige vakantie.

Bekijk hier de reis die Vera en Herman hebben gemaakt.

Ellen – januari 2017
Super reis! Alles was goed georganiseerd! Kim staat steeds ter beschikking voor vragen of problemen.

Bekijk de reis die Ellen en Rein gemaakt hebben.

Vietnam

Joeri – november 2021
We hadden in 2020 een reis gepland naar Vietnam met Reisbrigade waarbij alles was afgestemd en georganiseerd volgens onze wensen. Vanwege de ongelukkige COVID – situatie kon dit helaas niet doorgaan. De manier waarop het team van Reisbrigade hiermee omging qua dienstverlening, steun en nazorg gaf ons het vertrouwen om voor hen te kiezen voor een volgende reis. Een aanrader dus.

.

Patrick – november 2021
We hebben met de familie een prachtige reis naar Vietnam geboekt. Kim en haar team hebben vakkundig naar onze (bijzondere) wensen geluisterd en een prachtige, op maat, reis uitgewerkt. Helaas heeft COVID roet in het eten gegooid en hebben we onze reis moeten annuleren. Kim heeft ons altijd goed op de hoogte gehouden en heeft het volledige bedrag netjes terugbetaald. Deze club is zeker aan te bevelen:  vakkundig en betrouwbaar.

.

Ton – oktober 2021
Helaas door COVID ging onze reis niet door naar Vietnam.
Alles is in overleg prima opgelost, goed contact, snel antwoord, PRIMA organisatie om te boeken.
We komen zeker terug naar jullie om een reis te boeken naar ???.
Nogmaals bedankt.

.

Joris – april 2020
Top service! Fantastische ondersteuning tijdens woelige Corona tijden ! Blij dat we met de Reisbrigade geboekt hebben. Kim, Linda: een dikke merci om dag en nacht stand-by te staan!

.

Kristel – april 2020
Het was een bizarre tijd om te reizen, maar dankzij jullie service (bijna dag en nacht), met een bijzondere dank aan Kim, hebben we toch nog een fijne reis gehad en zijn we ook nog thuis geraakt 👍🏻.

.

Filip – maart 2020
Bijzonder goed georganiseerde reis naar Vietnam die heeft toegelaten een beter zicht te krijgen op dit Aziatisch land in volle ontwikkeling. Alle beloftes werden nagekomen. Hotels, ressorts en uitstappen zoals aangekondigd. Alle chauffeurs en gidsen waren op tijd. Vervoer met binnenlandse vluchten verliep probleemloos. Hotels en ressorts waren goed gelegen en van een zeer goede kwaliteit. Waar voor uw geld. Medewerkers van de reisbrigade gaven steeds nuttige info en soepel bij aanvullende wensen. Een aanrader

.

Kim en Hans – maart 2020
Fantastisch magische reis door Vietnam. Helemaal compleet verzorgd en in de watten gelegd. De reis en transfers alles tot in de puntjes geregeld. De accommodaties allemaal goed tot zeer goed met heerlijke bedden goed sanitair en vers fruit. Het eten word overal ook zeer goed verzorgd van lokaal tot westers is er voor ieder wat wils. Geef een beetje liefde en je word overladen met liefde dat is met geen pen te beschrijven wat voor een warm deken dat dat is. En dat in een tijd dat het Corona virus in opmars was. We waren vlak voor de lockdown weg. Wij zouden zo weer terug willen.

.

Kim en Hans – maart 2020
Fantastisch magische reis door Vietnam. Helemaal compleet verzorgd en in de watten gelegd. De reis en transfers alles tot in de puntjes geregeld. De accommodaties allemaal goed tot zeer goed met heerlijke bedden goed sanitair en vers fruit. Het eten word overal ook zeer goed verzorgd van lokaal tot westers is er voor ieder wat wils. Geef een beetje liefde en je word overladen met liefde dat is met geen pen te beschrijven wat voor een warm deken dat dat is. En dat in een tijd dat het Corona virus in opmars was. We waren vlak voor de lockdown weg. Wij zouden zo weer terug willen.

.

Desiree – maart 2020

Wij hebben een prachtige reis door Vietnam gemaakt waarin we een mooie indruk van het land hebben gekregen. Alles was heel goed geregeld door Reisbrigade. Ondanks het coronavirus hebben zij er voor gezorgd dat we steeds door konden reizen (onderweg hebben zij steeds alle noodzakelijke aanpassingen gedaan) en ze hebben ons ook weer tijdig naar Nederland kunnen halen. Dit komt vanwege het persoonlijke contact tijdens de reis. Complimenten voor Reisbrigade. .

Paul – november/december 2019
Het was onze eerste reis met Reisbrigade het was dus afwachten, tot onze vreugde was alles perfect goede hotels, alle transfers top en stipt. Voor onze volgende reis zullen we zeker opnieuw beroep op Reisbrigade doen top organisatie!
.

Jan & Victor – juni 2019
Prachtige reis gemaakt naar Vietnam met de Reisbrigade. Contact verliep heel persoonlijk. We reisden met z’n tweeën, maar alle vervoer, transfers en excursies waren vooraf geregeld door Reisbrigade. Alles verliep volledig zoals afgesproken. Vlak voor vertrek nog een persoonlijk berichtje, wat het contact met Reisbrigade meteen heel persoonlijk maakt. Ook tijdens de vakantie een keer contact moeten hebben met Reisbrigade, ook dat verliep heel voorspoedig, snel en vriendelijk. Reisbrigade is een echte aanrader.

Harm & Tanja – maart 2019
We hebben een geweldige mooie reis gemaakt door een bijzonder land. Zeer tevreden over de organisatie door Kelly en Kim. Hotels waren erg comfortabel (in Hoi An elke dag een uur bodymassage!!!), vluchten en transfers goed geregeld en keurig op tijd. Reizen met Reisbrigade is zeker voor herhaling vatbaar!

Johan & Marianne – maart 2019
Juist terug van een reis naar Vietnam van Noord naar Zuid, in 14 dagen hebben we veel mooie streken en steden kunnen ontdekken in dit land met een zeer vriendelijke bevolking, het was een aanrader en het programma van de Reisbrigade is mooi afwisselend met steden en strand en een luxe cruise in Halong bay als hoogtepunt, ook Naman Resort was een topper samen met het stadje Hoi An.

Gert & Cindy – maart 2019
Zeer mooie reis wegens prachtige bestemming. Zeer goede hotels op perfekte lokaties op elke bestemming. Alles perfekt geregeld door Reisbrigade, een aanrader voor iedereen, wij kunnen hen zeggen: thanks en doe zo verder!

Veerle & Eric – november 2018
Onze reis naar Vietnam was een voltreffer.  Drie weken lang zijn we te gast geweest in aangename hotels op uitgelezen locaties. De verschillende steden waren een ervaring op zich. Lokale gidsen zorgden voor een uitstekende begeleiding. De organisatie van het transport, was het nu een nachttrein, cruise,  fietstocht of binnenlandse vlucht, was top. De vele activiteiten zorgden voor een aangename afwisseling met toch voldoende tijd voor onszelf. Via de whatsapp groep, die bij het begin van de vakantie werd aangemaakt, kon je tijdens de ganse reis met je vragen terecht.  In enkele woorden: Zonder zorgen door Vietnam, getekend ‘De Reisbrigade’.

Sara & Pascal – november 2018
Deze reis was zeer uitgebalanceerd programma. Veel afwisseling, niet overladen, veel beleving! Alles zeer goed georganiseerd. We hebben ervan genoten van het begin tot het einde!

Thea & Diny – september 2018
Een prachtige reis van bijna 3 weken naar Vietnam gedaan via Reisbrigade. Het programma is divers en gaandeweg de reis is er de mogelijkheid om excursies bij te boeken of te wijzigen. De contacten met de plaatselijke touroperator waren goed. Hoogtepunten vond ik de wandelingen door de kleine dorpjes in het noorden, de Hai Van pas per auto, het stadje Hoi An en het dorp met de muurschilderijen.

Deze reis is zeker een aanrader wanneer je rustig en luxe Vietnam wil bezoeken en bekijken.

Chantal & Tristan – september 2018
Vietnam is een heerlijk land om in te reizen, zeker als Reisbrigade alles tot in de puntjes geregeld heeft. Luxe, authentieke accommodaties, comfortabele transfers (zonder het echte Vietnam uit het oog te verliezen) en goede inside information.

De rondreis bood een goede afwisseling tussen de hectiek van steden als Hanoi (waar je absoluut een biertje moet gaan drinken in de straat Ta Hien!) en de rust die je vindt aan de kust.

Mirjam & John & twee volwassen kinderen – augustus 2018
Vietnam, in al haar facetten, is een aanrader! Start van noord naar zuid. Het verkeer met zijn georganiseerde chaos leer je goed kennen in Hanoi! De tegenstelling met Saigon/HCM in het zuiden is groot qua stad. HCM is luxer, rijker. De afwisseling van stad, drukte en de mooie natuur kan niet duidelijker zijn dan na Hanoi een cruise door de Ha Long Bay te maken. Kies 2 dagen want dan heb je maximaal genieten en zie je het meest! Sta vroeg op voor de Tai Chi op het bovendek; ga de 900 treden op naar de top op het eilandje Ti Top want het uitzicht is onbetaalbaar! Hoi An is dan weer anders en een mooi voorbeeld van romantisch toerisme. Wat een lichtjes, lantaarns in alle soorten en maten en natuurlijk ook hier heerlijk eten! De pho (‘feu’ pas op met de uitspraak want het kan van alles betekenen: soep of hoer….), DE Vietnamese soep die je overal in allerlei soorten en maten kunt eten. Alle springrolls (oefening baart kunst; je mag ze vaak zelf maken ;)), noodles, ach, ALLES is lekker! We hebben niet zomaar van stalletjes op straat gegeten maar meestal een restaurantje opgezocht. Vraag he ook je gids! Aanrader om in HCM te doen is de foodtrip achter op de scooter. Super belevenis! Ik kan niet alles opschrijven, er zijn zoveel indrukken. Alles was top geregeld. Vervoer van en naar vliegvelden, hotels enz., de aardige gidsen, alles was top! In Mui Ne ten slotte is ’t prima om lekker te relaxen bij zwembad en strand. We hadden een villa met eigen zwembad. Luxe ten top! Maar verder is er in Mui Ne echt niets te beleven….

Voor de Reisbrigade niets dan lof. Kim en Kelly geven je een ontzettend prettige, persoonlijke behandeling. Ook met hun evenknie in Vietnam zelf hadden we heel fijn contact. Kortom: doen! 🙂 Wij hebben ontzettend genoten van onze geheel samengestelde reis (we waren met 4 volwassenen). Het waren 16 prachtige dagen. Moe maar voldaan weer thuis.

Mirja & Eric & twee kinderen – juli 2018
Van Noord naar Zuid Vietnam: Een prachtige wereld(se) reis van natuur & puurheid naar cultuur & eigenheid. Door Reisbrigade op een geweldige manier afwisselend en uitdagend verzorgd!

Mieke & Chris – juli 2018
Fantastisch georganiseerde reis, met prettige hotels en toen wij 1 x iets minder tevreden waren is dat direct opgepakt en opgelost. Aanrader!

Lidewij & Coen – juni 2018
Met dank aan Reisbrigade hebben wij een supervakantie gehad in Vietnam en Cambodja en hebben we er zelf Singapore aan toegevoegd. Omdat we niet eerder in Vietnam en Cambodja geweest waren, hebben we veel profijt gehad van de lokale kennis van Reisbrigade, met name rondom het aanvragen van visa, transport vanaf het vliegveld naar prima hotels met daarbij een snelle en efficiënte afhandeling van vragen. Ook de flexibiliteit van het zelf boeken van de reis (met KLM waar we een hoge status hebben) is zeer op prijs gesteld. Tenslotte was het Whatsapp contact tijdens de reis heel handig. Met andere woorden: tevreden vakantiegangers die van een mooie vakantie genoten hebben met daarbij een prima voorbereiding en service.

Joyce & Erwin – juni 2018
Zeer afwisselende reis met genoeg tijd om de hoogtepunten te zien en tegelijkertijd te relaxen en vrije tijd te nemen om zelf nog verder te ontdekken. Zeer mooie en luxe hotels. Aanrader!

Jolanda & Peter – juni 2018
We hebben een 2 weekse individuele rondreis door noord en midden-Vietnam gemaakt georganiseerd door de Reisbrigade. Vietnam is echt een prachtig land en heeft veel te bieden op gebied van cultuur en natuur. Er is veel te zien en te beleven. Het is superfijn dat de transfers, hotels, gidsen en de voorbereiding zo goed zijn verzorgd door de Reisbrigade zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken en alleen maar hoeft te genieten!

Compliment voor Kim en Kelly dat dit allemaal zo goed is geregeld, dat ze meedenken en goed bereikbaar zijn. Kortom reizen naar Vietnam is een aanrader en via de Reisbrigade laten organiseren een hele goede keus en aan te bevelen!!

Marianne – april 2018
We hadden het voor ons onbekende “Reisbrigade” via het verre reizen event te Antwerpen uitgekozen om onze reis naar Vietnam te organiseren. Perfecte keuze  , onze rondreis door noord en centraal Vietnam was zeer goed georganiseerd waardoor we zonder zorgen van een aangename reis hebben genoten.Prachtige locaties, overnachten in homestays, plaatselijke en toegankelijke gidsen, wij moesten (zonder zorgen) alleen maar genieten van de inwoners en de prachtige natuur van Vietnam.

Odette & Lilian – september 2017
Geweldige reis met veel afwisseling tussen vrije tijd en geplande activiteiten. Alles tot in de puntjes verzorgd. Echt een aanrader.

Anita & Gerald – september 2017
Wij hebben op de vakantiebeurs 2017 kennis gemaakt met Kim, heel grappig dat ze opviel tussen al die mega stands van de grote reisorganisaties. En na mail en telefonisch contact was er gelijk een klik. Kim luistert naar je wensen en helpt je met het plannen en uitzoeken van de perfecte reis. We hebben dan ook een fantastische vakantie gehad waarbij alles tot in de puntjes verzorgt was. Heerlijk als je op vakantie bent en dat alles voor je klaar staat en je eigenlijk nergens aan hoeft te denken. Alleen maar genieten. De afwisseling was perfect, de hotels waren goed, niet de mega grote hotels wat wij erg prettig vinden. En toen er door weersomstandigheden iets veranderd moest worden was dat in no-time geregeld! Top!!!

Dus voor onze volgende reis gaat zeker geboekt worden bij de reisbrigade.

Ulrike & Jan – november 2016
Een zeer geslaagde vakantie, mede dankzij de goede voorbereiding, waarbij Reisbrigade rekening hield met onze eigen wensen en hier goede aanvullende tips heeft gegeven. Het contact verliep hierbij bijzonder prettig. Het is duidelijk dat hier nog echt een reis op maat werd gemaakt.

Bekijk de reis die Ulrike en Jan gemaakt hebben.

Jolien & Ferenc – september 2016
We hebben genoten van het lekkere eten, de geweldige kleinschalige hotels en lodges. Alle lof voor de gidsen en de goede reisbegeleiding.
Wat wij ook een belevenis vonden, was de bootreis op een kleinere boot in de rustige Bai Tu Long Bay. Alles op de boot was top. We hadden geluk met ons gezelschap op de boot en werden door het personeel volledig in de watten gelegd en wederom fantastisch eten. Met name het diner ’s avonds in de grot was een bijzondere ervaring. Met speedboot naar een afgelegen grot gevaren alleen verlicht met kaarsen en bij elke gang kwamen ze weer aanzetten met een mooi handgemaakt kunstwerk van groenten en fruit en dan na afloop op de boot nagenieten onder een mooie sterrenhemel.

Bekijk de reis die Jolien en Ferenc gemaakt hebben.

Indonesië

Anne-Mie & Stanny – oktober 2018
Onze reis naar Singapore en Bali was zeer goed georganiseerd. De accommodaties, het vervoer en de excursies waren prima geregeld en alles verliep zeer vlot, zodat we echt konden genieten en veel hebben ontdekt.

Petra, Edwin & Dosha – augustus 2018
Reisbrigade heeft voor ons een prachtige reis over Bali samengesteld. Ze hebben goed geluisterd naar onze wensen, de persoonlijke aandacht zowel voor als tijdens de reis is prettig, alles was perfect geregeld, kortom mede door Reisbrigade hebben wij een zalige Bali ervaring achter de rug!

Diny & Cliff – mei 2018
Met 8 binnenlandse vluchten (Indonesia, Flores, Lombok, Papua, Bali) waren de aansluitingen voortreffelijk geregeld evenals het vervoer over land en de verblijf accomodaties. Vooral het kleinschalige en het bezoek aan niet altijd standaard toeristische bezienswaardigheden sprak ons erg aan. Ook ontvingen wij uitgebreide voorinformatie van elk eiland. Reisbrigade is aanrader voor een op maat uitgestippelde reis.

Ulrike & Jan – november 2017
Onze reis van 33 dagen bestond uit het bezoeken van meerdere eilanden van Indonesië: Noordoost-Bali, Sumba, Flores en Noordwest-Bali. Ieder eiland was heel verschillend en zelfs binnen ieder eiland afzonderlijk waren er grote verschillen. Dit heeft onze reis zeer afwisselend gemaakt. Het enige dat overal hetzelfde was waren de mensen: vriendelijk, vrolijk en gastvrij.

Op Bali hebben we voornamelijk genoten van het duiken. Sumba heeft geen grote bezienswaardigheden en is niet gericht op toerisme en dat merk je. De bevolking is oorspronkelijk en het is achteraf moeilijk uit te leggen waarom dit deel van de reis zo mooi is geweest. Het als buitenstaander een klein beetje opgaan in een andere cultuur. De vriendelijkheid van de bevolking onder elkaar en ook naar ons. Het maakte ons tijd op Sumba onvergetelijk.

Na een nachtje in de grote stad Kupang op Timor zijn we vanaf Maumere van oost naar west over Flores getrokken, weer per auto met een engelssprekende chauffeur. Het eiland zelf is duidelijk mooier dan Sumba en hier zijn dan ook meer toeristen en meer hotelaccomomdaties. Enkel het reizen over het eiland is een prachtige ervaringen, met iedere dag wel kleine en grote verassingen. Heel veel hoogtepunten, maar het snorkelen bij Riung, de rijstvelden bij Ruteng en de comodovaranen bij Labuan Bajo zullen we niet snel vergeten. Het grote hoogtepunt waren de manta roggen, ook bij Labuan Bajo in het uiterste westen van Flores.

Deze bijzondere reis is op een geslaagde manier afgesloten met een aantal dagen in een mooie bungalow vlak aan het strand in het noordwesten van Bali, ook weer een beetje weg van het drukke zuiden van Bali. Iedereen die me na afloop van de vakantie vroeg hoe het was geweest kreeg het eerlijke antwoord: Te kort!

Maria & Bertus – september 2017
We hebben een prachtige reis gehad, veel dagtrips, waarbij alle afspraken ook prima zijn nagekomen. fijne gidsen, waarvan enkele Nederlands spraken. We hadden leuke, sfeervolle hotels. Kortom een vakantie om nooit te vergeten!

Lees hier het verslag van Maria, Bertus, Tineke en Frans.

Gerrie & Cock – september 2017
Een ambitieuze privé reis Sumatra – Sulawesi – Bali op basis van onze wensen. Reisden met een rolstoel i.v.m. beperkt loopvermogen om waar mogelijk te gebruiken. Inspannende reis met enkele lange reisdagen. Veel gezien, mooie natuur, landschappen en een mix van traditie en moderne cultuur. Sulawesi het meest bijzonder en Bali het meest ontspannend. Goed georganiseerd. Goede en behulpzame gidsen met kennis van zaken over het gebied waar zij ons begeleidden. Prima chauffeurs. Tijdens de reis goed contact met de Reisbrigade en Indonesische partner. Vragen en aanpassingen onderweg werden goed opgepakt.

Sandra – september 2017
Voor de verjaardag van mijn moeder (80j) wilden we iets speciaals doen. Haar droom was een reis maken naar Bali. Maar omdat we nog nooit naar Indonesië geweest waren hebben we de hulp ingeroepen van een professionele reisbureau. Zij hebben voor ons een mooi voorstel gemaakt waarbij er rekening werd gehouden met ons voorkeuren. Alles was perfect geregeld zodat we enkel maar moesten genieten van ons reisje. Dank je wel Reisbrigade om mijn moeder haar droomreis te hebben waargemaakt!

Fam Maarse – augustus 2017
Onze reis naar Indonesië ( Sumatra / Flores / Bali) was door Kim samengesteld en volledig afgestemd op onze wensen als gezin met 2 jongens van 16 en 18 jaar. Het persoonlijke contact, ook via Whatsapp tijdens de reis, gaf een goed gevoel. Door het intensieve en gevarieerde reisprogramma hadden wij het gevoel wel 5 weken (i.p.v. de werkelijke 3 weken) op vakantie te zijn. Alles was tot in de puntjes geregeld. Er stond altijd weer een  gids en/of chauffeur op tijd voor ons klaar. Wij hebben veel facetten van dit fantastische land mogen beleven met voor ons als hoogtepunt de 3 daagse bootreis vanaf het eiland Flores.

Kortom Reisbrigade levert perfect maatwerk!!

Marjan & Rob – mei 2017
Sulawesi is een mooi, groen, authentiek eiland met vriendelijke mensen met respect voor de ander, een bijzondere dodencultuur en een prachtige onderwaterwereld. Onze droomreis was top, mede dankzij de inzet van Kim en Reisbrigade.

Michaël & Liesbeth (familie met twee kinderen) – juni 2016
“Onze, door Reisbrigade georganiseerde, reis in Bali was echt een schot in de roos en voor herhaling vatbaar!”

Bekijk de reis die Michaël en Liesbeth gemaakt hebben.

Bieke & Wouter – november 2015
“Reisbrigade is persoonlijk en super professioneel. Zowel voor, tijdens en na konden we voor al onze vragen terecht bij Kim. Wil je genieten van een zorgeloze reis en prachtige plekken ontdekken die je zelf nooit had kunnen vinden? Dan is Reisbrigade een echte aanrader!”

Bekijk de reis die Bieke en Wouter gemaakt hebben.
Geïnteresseerd in hun avonturen? Lees ze hier.

Thailand

Bert & Ingrid – november 2019
Deze reis was onze eerste kennismaking met Thailand. De organisatie door Reisbrigade maakte het zeer makkelijk en liet ons genoeg tijd om zelf dingen in te plannen, wat we erg leuk vonden. Het deel van Thailand dat we gezien hebben, vonden we erg mooi en interessant, we deden tal van ervaringen op. Je kon makkelijk contact leggen met de plaatselijke bevolking, wat een meerwaarde is.

Reisbrigade heeft de reis perfect voor ons georganiseerd, wat super was. De info was zeer volledig, en ter plaatse verliep alles supervlot. De hotels waren zeer mooi, comfortabel, van een hoge kwaliteit. Wij zijn alvast van plan om nog een keer naar Thailand te gaan om andere delen van het land te ontdekken.
.

Jeanine & Joël – september 2018
Ontzettend bijzondere reis gemaakt naar Thailand. Veel contrasten gezien tijdens de reis. Transfers en hotels waren prima geregeld.

Ihsan & Samira – september 2018
Heb een super vakantie gehad in Thailand en Cambodja. We zijn in Bangkok, Khao Lak en Siem Reap geweest. Alles was tot aan de puntjes geregeld door de dames van de Reisbrigade…onze hotels, binnenlandse vluchten en internationale vluchten. Alle nodige info, tips etc. Super fijn en zeer handig voor ons gezien we er nooit eerder zijn geweest. TOP.

We hebben leuke excursies ondernomen en bezienswaardigheden mogen bezoeken. In beiden landen genoeg te doen. GEWELDIG… BEDANKT DAMES!

Nina & Joris – september 2018
We hebben een top vakantie gehad in Thailand en Cambodja met behulp van de Reisbrigade! Onze hotels, de transfers vanaf het airport en alle extra’s waren heel goed geregeld. Kim en Kelly waren beschikbaar voor vragen, hebben ons heel goed geholpen met persoonlijke service (we kregen zelfs nog een appje bij thuiskomst op Schiphol).

Anne & Vincent (familie met twee kinderen) – augustus 2018
We hebben een fantastische vakantie gehad in Thailand. Het was voor ons gezin de eerste keer dat we naar Azië gingen en het is heel goed bevallen. Kim had alles goed geregeld voor ons, de hotels, de transfers, de gidsen en ook n aantal tips gegeven. Uitstekende service, een aanrader!

Rosanna & René – augustus 2018
We hebben een heerlijke rondreis door Thailand gemaakt. We kwamen in Bangkok aan en dat was wel even een wereldschok voor ons Meppelers. Wat een verkeer! Gelukkig zaten we midden in het centrum en konden we makkelijk alle sightseeing bezoeken. Onze trip naar River Kwai was erg indrukwekkend, met name de geschiedenis rondom hellfire pass en de death railway. Terug naar Bangkok konden we nog even heerlijk genieten van streetfood en lekkere cocktails. Toen door naar Ayutthaya wat erg indrukwekkend was. Wat knap dat mensen toen al zulke bouwwerken konden maken! Toen snel door naar het vliegveld en op naar Chiang Mai. Hier hebben we een dag doorgebracht bij de Elephant Sanctuary, en daar hebben wij maar 1 woord voor: WAUW! Wat indrukwekkend om zo dicht bij deze machtige beesten te zijn. In Chiang Mai hebben we genoten van de avondmarkt en het mooie centrum, deze stad heeft ons hart gestolen. Na deze dagen reizen was het tijd voor een weekje ontspanning in Koh Chang, hier hangt een heerlijk relaxte sfeer. Hier hebben wij nog gesnorkeld bij het koraalrif, dat is echt een aanrader! Al met al een super vakantie gehad :).

Fien & Jake (12 jaar) – augustus 2018
De Reisbrigade heeft voor ons i.s.m. Secret Escapes een samengestelde reis naar Thailand en Cambodja geregeld, waarbij goed geluisterd werd naar onze wensen om e.e.a aan te passen naar ons comfort. Alle organisatie rondom de drie bestemmingen, zoals transfers, hotelboekingen, binnen en buitenlandse vluchten werden goed door hen uitgevoerd. Tijdens de reis waren ze contactbaar via WhatsApp, en werd regelmatig gecheckt hoe het met ons verging. Thailand is nog even mooi als dertig jaar terug, ofschoon hectischer. Maar ook hier valt genoeg te zien en beleven. We waren in Bangkok en later in Phuket. Vanuit beide plaatsen veel trips zelf georganiseerd, ofschoon dat ook via de Reisbrigade had gekund. En Cambodja was een revelatie. Zo mooi, vriendelijke bevolking en de Angkor Wat- het hele complex hoort op elke bucketlist thuis.

Annemiek & Suzanne – januari 2018
Reis was erg goed geregeld, behulpzame lokale reisagent en erg fijn dat jullie tijdens de reis ook beschikbaar waren!

Els & Renee – juli 2017
Reisbrigade heeft door de vlekkeloze organisatie ervoor gezorgd dat we een zorgeloze vakantie in Thailand hebben mogen beleven. Vooraf waren de hotels, het grootste deel van de verplaatsingen en een aantal activiteiten vastgelegd zodat we dit niet meer ter plekke hebben hoeven te regelen. We hebben vooraf zelf bepaald waar we precies heen wilden en hoe lang we wilden blijven, en de reisbrigade heeft vervolgens hier een passend plan bij bedacht. Volgende keer weten we jullie weer te vinden!

Paul & Marit & twee kinderen – januari 2017
We hebben een fantastische tijd gehad in Thailand. Vooral Khao Sok NP is een echte aanrader, ook heel erg leuk voor kinderen. De omgeving is zo ontzettend mooi en het verblijf in een floating house is uniek.
Compliment ook voor de manier waarop alles geregeld was; het plaatselijke vervoer en de transfers; altijd prima op tijd en goed geregeld. Dankzij jouw goede zorgen blikken we terug op een mooie ervaring.

Kenia

Anneke & Hendrik (familie met twee kinderen) – augustus 2018
Wij hebben afgelopen zomer een heel mooie reis van vier weken gemaakt met onze dochters van twaalf en vijftien door Kenia en Zanzibar. Voor het programma van deze reis hebben we de Reisbrigade ingeschakeld. We hebben prettig met ze overlegd over onze wensen en mogelijkheden. Daarna is er voor ons een mooi passend programma samengesteld waar we heel enthousiast over waren. De reis zelf beviel heel goed. In Kenia hadden we een vaste chauffeur en gids waar we ook een goede band mee opgebouwd hebben. Een bijzondere ervaring was nog dat we in een Masai dorp een paar dagen meegelopen hebben. Voor de rest hebben we mooie safari’s gemaakt en zelfs nog een fietstocht op Zanzibar gedaan. Aan het eind was er nog een week ingepland waar we lekker konden relaxen. Al met al is de Reisbrigade zeer aan te raden!

Nicole, Erik & Mark (17 jaar) – augustus 2018
Prachtige reis gemaakt. Alles was perfect geregeld. Onze chauffeur/reisbegeleider was vriendelijk, altijd op tijd en een zeer prettige reisgenoot met veel kennis over het land de dieren en overige natuur.

We hebben in prachtige, sfeervolle lodges geslapen. Helemaal tevreden dus!

Tessa & Elroy – oktober 2017
Perfect! Wij lieten onze honeymoon door Kim regelen, we hadden zelf wel genoeg te regelen en in Afrika waren we nog nooit geweest en vonden dit best spannend! Ze adviseerde ons een upgrade te nemen waar we geen seconde spijt van hebben gehad! Overal werden we in de watten gelegd, de safari was geweldig en het eten overal heerlijk. Tijdens de reis stond Kim voor ons klaar, maar eigenlijk was alles al zo goed geregeld dat we alleen maar ‘jaloersmakende’ fotootjes hoefden door te sturen. Als we nog eens een reis willen maken die we spannend vinden om zelf te regelen schakelen we de Reisbrigade zeker weer in!

Maleisië

Chantal & Menno – juli 2018
Na een leuke kennismaking op de vakantiebeurs en een heel goed reisvoorstel hebben we voor de Reisbrigade gekozen. Kim heeft goed naar onze wensen en behoeften geluisterd en dat in ons reisvoorstel verwerkt.

Nu onze vakantie erop zit kunnen we concluderen dat het een goede keuze is geweest. We hadden hele fijne verblijven en ook tijdens de reis super fijn contact. De reisbrigade is een echte aanrader!

Laura & Ab – september 2017
Reisbrigade heeft helemaal waargemaakt wat zij hebben beloofd. De reisbeschrijving, overnachtingen,excursies en afspraken zijn helemaal nagekomen. We hebben genoten en genieten nog steeds van onze vakantie in augustus/september 2017. Kim ontzettend bedankt!!

Jacoline & Patrick – maart 2016
“Borneo is een fantastische bestemming, voor zowel natuur, cultuur als relaxte zonvakantie! Zoveel verschillende soorten apen gezien, prachtige tropische vogels, schildpadden van net geboren in de opvang tot super groot en log bij het duiken, krokodillen enz. Cultuur bij de Iban in prachtigee dichtbegroeide jungle met rivieren en het verschil met de wolkenkrabbers van Singapore en Kuala Lumpur. Heerlijk gerelaxt in de zon bij de witte zandstranden op Pulau Lankayan. Wij kijken terug op een 22 daagse supergave vakantie. De ontzettend leuke lodges en hotels waar we geslapen hebben, maakten het tot een vakantie om nooit te vergeten! Nogmaals, Kim ontzettend bedankt voor deze heerlijke vakantie ! Groeten Patrick en Jacoline.”

Bekijk de reis die Jacoline en Patrick gemaakt hebben.

Thelma – maart 2016
“Een op maat gemaakte reis voor 4 daagjes Borneo. De verschillende onderdelen gaven het idee dat je Sarawak een beetje ging ontdekken. De afspraken die gemaakt waren, werden ook stipt nagekomen. De gidsen wisten absoluut waar ze het over hadden en waren ook betrouwbare chauffeurs. De onderkomens waren goed voor dit avontuur uitgezocht. Bedankt Kim!”

Namibië

Chris & Willeke – augustus 2017
Wij maakten een prachtige rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Echt een overgetelijke ervaring. We kwamen op prachtige plaatsen en sliepen in mooie lodges die vaak op een bijzondere plek gelegen waren. We hadden ook het geluk om de big 5 van heel dichtbij te zien. Absoluut een aanrader! De reis was perfect voorbereid door Kim en ook tijdens de reis stond ze steeds voor ons klaar.

Bekijk de reis die Chris en Willeke gemaakt hebben.

Mauritius

Angelique & Mike – oktober 2017
Een geweldige vakantie gehad. De vakantie was heel divers. Van de wilde dieren op het land in Zuid-Afrika naar de wilde dieren onder water in Mauritius. In beide plaatsen is veel te zien en te ondernemen.

Heb je een vraag? App mij!