Praktisch

Hier vind je alle informatie over Reisbrigade die handig is om te weten voorafgaand, tijdens of na je reis.

Is Reisbrigade aangesloten bij een garantiefonds?

Logo SGR
Reisbrigade BV (KvK nr 74658247) is aangesloten bij SGR. Je kan dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”

Hiermee voldoen wij aan de wettelijke verplichtingen en kan je met een gerust gevoel op reis.

Is Reisbrigade aangesloten bij het calamiteitenfonds?

Ja, sinds 1 februari 2019 zijn wij aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren of de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Molest is een moeilijk woord voor oorlog, opstand, oproer, terrorisme en rellen.

Belangrijk hierbij is dat om een bijzondere situatie gaat die is veroorzaakt door molest of een natuurramp en die zeer ongewoon is in het bezochte land voor die tijd van het jaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aardbevingen op Lombok in augustus 2018 of de aswolk. Maar een flinke storm in Halong Baai, Vietnam in juli en augustus is niet bijzonder en dus geen calamiteit.

Meer weten? Kijk dan op de website van het calamiteitenfonds.

Moet ik een verzekering afsluiten bij mijn rondreis?

Reisbrigade stelt het hebben van een reisverzekering verplicht. Dit is de verzekering tegen schade die je oploopt tijdens je vakantie. Denk hierbij aan bagage, medische kosten en onvoorziene uitgaven, en het is vaak een aanvulling op reeds afgesloten verzekeringen (zorgverzekering, inboedelverzekering, autoverzekering).

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar we raden het wel zeker aan. Deze verzekering beschermt je tegen de kosten die je maakt als de reis onverhoopt niet door kan gaan. Je bent bijvoorbeeld ziek geworden vlak voor vertrek of iemand in je familie is heel erg ziek. De redenen om je reis te moeten annuleren zijn vaak niet fijn, het is dan een geruststelling als je je over de kosten in ieder geval geen zorgen hoeft te maken.

Aan onze reizigers adviseren wij Faber verzekeringen, zij weten echt alles over deze verzekeringen. John Faber en zijn team zijn een onafhankelijk werkend financieel adviesbureau. Deze betrouwbare tussenpersoon kennen we al jaren, en werkt samen met De Europeesche, specialist in reisverzekeringen.

Lees meer info over de reisverzekeringen op onze pagina Een reis- en annuleringsverzekering bij je rondreis.

Logo Faber verzekeringenLogo Europeesche verzekeringen

Wat is de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)?

Logo-VVKRWij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. In de reiswereld nemen de kleine organisaties een aparte plek in. Ze zijn ontstaan door gedreven en gepassioneerde reizigers en/of reisbegeleiders, met veel kennis en ervaring. VvKR komt op voor de belangen van deze reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?

Wij bieden onze rondreizen op maat aan zonder internationale vluchten. Dat doen we niet zomaar, dat doen we omdat we onze reizigers graag zelf laten bepalen waar ze hun vlucht boeken. Dat vinden wij wel zo flexibel! Boek je het ticket liever zelf? Geen probleem voor Reisbrigade! Het is dan trouwens vaak wel heel verstandig om de vliegtickets zo vroeg mogelijk te boeken, want bij verre vluchten geldt vaak: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs. En dan is dat maar geregeld! Daarna kun je dan nog rustig over de verdere invulling nadenken. Waar wij natuurlijk heel graag bij helpen.

Wil je toch liever graag dat wij de tickets voor jullie regelen? Dan doen we dat natuurlijk graag!

Lees alle info over het boeken van je vlucht in ons blog: Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?

Over de foto's op de website

Reisbrigade maakt geen gebruik van stockfoto’s. Dit doen we bewust om aan te tonen dat jij alle foto’s zelf kan maken. Alle foto’s die we gebruiken op onze website hebben we zelf gemaakt of hebben we van vrienden en/of onze reizigers gekregen.