Praktisch / Veelgestelde vragen

Hier vind je alle informatie over Reisbrigade die handig is om te weten voorafgaand, tijdens of na je reis.

Is Reisbrigade aangesloten bij een garantiefonds?

Logo SGR
Reisbrigade BV (KvK nr 74658247) is aangesloten bij SGR. Je kan dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”

Hiermee voldoen wij aan de wettelijke verplichtingen en kan je met een gerust gevoel op reis.

Is Reisbrigade aangesloten bij het calamiteitenfonds?

Ja, sinds 1 februari 2019 zijn wij aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is (een deel van) jouw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren of de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij jou vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Molest is een moeilijk woord voor oorlog, opstand, oproer, terrorisme en rellen. Corona en andere epidemieën zijn geen calamiteit.

Belangrijk hierbij is dat om een bijzondere situatie gaat die is veroorzaakt door molest of een natuurramp en die zeer ongewoon is in het bezochte land voor die tijd van het jaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aardbevingen op Lombok in augustus 2018 of de aswolk. Maar een flinke storm in Halong Baai, Vietnam in juli en augustus is niet bijzonder en dus geen calamiteit.

Meer weten? Kijk dan op de website van het calamiteitenfonds.

Wat is de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)?

Logo-VVKRWij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. In de reiswereld nemen de kleine organisaties een aparte plek in. Ze zijn ontstaan door gedreven en gepassioneerde reizigers en/of reisbegeleiders, met veel kennis en ervaring. VvKR komt op voor de belangen van deze reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?

Wij bieden onze rondreizen op maat aan zonder internationale vluchten. Dat doen we niet zomaar, dat doen we omdat we onze reizigers graag zelf laten bepalen waar ze hun vlucht boeken. Dat vinden wij wel zo flexibel! Boek je het ticket liever zelf? Geen probleem voor Reisbrigade! Het is dan trouwens vaak wel heel verstandig om de vliegtickets zo vroeg mogelijk te boeken, want bij verre vluchten geldt vaak: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs. En dan is dat maar geregeld! Daarna kun je dan nog rustig over de verdere invulling nadenken. Waar wij natuurlijk heel graag bij helpen.

Wil je toch liever graag dat wij de tickets voor jullie regelen? Dan doen we dat natuurlijk graag!

Lees alle info over het boeken van je vlucht in ons blog: Hoe boek je de vlucht bij je rondreis op maat?

Moet ik een verzekering afsluiten bij mijn rondreis?

Reisbrigade stelt het hebben van een reisverzekering verplicht. Dit is de verzekering tegen schade die je oploopt tijdens je vakantie. Denk hierbij aan bagage, medische kosten en onvoorziene uitgaven, en het is vaak een aanvulling op reeds afgesloten verzekeringen (zorgverzekering, inboedelverzekering, autoverzekering).

Een annuleringsverzekering of annulatieverzekering biedt zekerheid wanneer je moet annuleren. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de reis onverhoopt niet door kan gaan. Je bent bijvoorbeeld ziek geworden vlak voor vertrek, je test positief op de verplichte PCR-test of iemand in je familie is heel erg ziek. Deze verzekering vergoedt ook een deel van de reissom mocht je vroegtijdig naar huis moeten keren omwille van een overlijden of een andere gedekte gebeurtenis. Ook bij een annuleringsverzekering heb je een kortlopende en een doorlopende verzekering. Enkele voorbeelden van gedekte gebeurtenissen zijn: medisch noodzakelijke ingreep, complicaties bij een zwangerschap, echtscheiding, onvrijwillige werkloosheid en een positieve PCR-test. Houd er rekening mee dat je bij de meeste verzekeringen een annuleringsverzekering moet afsluiten binnen 7 of 14 dagen na de boeking.

Aan onze reizigers adviseren wij Faber verzekeringen, zij weten echt alles over deze verzekeringen. John Faber en zijn team zijn een onafhankelijk werkend financieel adviesbureau. Deze betrouwbare tussenpersoon kennen we al jaren, en werkt samen met De Europeesche, specialist in reisverzekeringen.

Lees meer info over de reisverzekeringen op onze pagina Een reis- en annuleringsverzekering bij je rondreis.

Logo Faber verzekeringenLogo Europeesche verzekeringen

Kan ik mijn visum via Reisbrigade laten regelen?

Jazeker! Maar voor de meeste bestemmingen van Reisbrigade heb je geen visum nodig of kun je het visum gemakkelijk zelf online aanvragen. Uiteraard zijn wij altijd bereid je te ondersteunen bij het aanvragen van een e-visum.

Lees ook onze pagina met alle informatie over visa en reisdocumenten voor je rondreis.

Hier geven we je beknopte info, maar let op: we doen ons best je zo goed mogelijk te informeren, maar je bent als reiziger altijd zelf verantwoordelijk om de juiste papieren bij je te hebben!

Voor Indonesië, Maleisië, Thailand en Zuid-Afrika heb je geen visum nodig, mits je binnen 30 dagen het land weer verlaat.
Voor Botswana, Mauritius en Namibië heb je geen visum nodig, mits je binnen 90 dagen het land weer verlaat.
Voor Cambodja kan je voor vertrek een e-visum regelen via deze website. Je moet betalen met creditcard (prijs ca. $ 36,- per persoon) en het duurt 3 werkdagen voor je het visum gemaild krijgt.
Voor Kenia moet je voor vertrek een visum aanvragen. Dit kan online via deze website. Het visum dat je aanvraagt is 90 dagen geldig vanaf het moment van aanvraag.
Voor Vietnam moet je voor vertrek een visum regelen. Je kunt een e-visum aanvragen via deze website. Je moet het visum voor vertrek regelen en betalen met een creditcard (kosten ca. $ 25 per persoon). Het duurt 3 werkdagen voor je het visum gemaild krijgt. Let op: het e-visum geldt alleen voor Nederlandse paspoorthouders en wanneer je slechts één keer Vietnam in reist. Ben je een Belgische paspoorthouder, reis je meerdere keren in één reis Vietnam binnen of verblijf je langer dan 30 dagen in Vietnam? Dan raden we je aan het visum aan te vragen via de ambassade van Vietnam in Den Haag of Brussel. Nog een andere optie is een uitnodigingsbrief via ons aanvragen.
Voor Laos, Madagaskar en Tanzania kan je het visum ter plaatse regelen bij aankomst. Hier zijn wel benodigdheden voor nodig en er zitten kosten aan verbonden.

Lees ook onze pagina met alle informatie over visa en reisdocumenten voor je rondreis.

Heb ik vaccinaties nodig voor mijn rondreis op maat?

Tegenwoordig denken we bij het woord vaccinaties misschien vooral aan corona, maar voor sommige landen waren altijd al vaccinaties gewenst of verplicht. Welke dat precies zijn? Reisbrigade heeft een samenwerking met Thuisvaccinatie.nl. Dit is de grootste landelijke organisatie voor vaccinaties aan huis. Zij sturen erkende artsen bij jou thuis of op je werk langs wanneer het jou uitkomt. Ideaal toch? Naast vaccinaties, geven de artsen ook advies over voedsel, drinkwater, hygiëne en alles wat je nog meer wilt weten over jouw bestemming. En een belangrijk feitje: de tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie-instellingen of GGD! Lees hier onze uitgebreide informatie over vaccinaties voor je rondreis.

Hebben jullie nog tips om de rondreis voor te bereiden?

Boek Te gast in Zuid AfrikaJazeker! Nadat de reis is bevestigd en de aanbetaling is voldaan, ontvang je van ons een superleuk boekje van Te Gast In. Kees en Sylvia zijn in 1987 begonnen met het uitgeven van de serie TE GAST IN. Dit zijn leuke (digitale) reisboekjes over verschillende bestemmingen. De reeks bestaat nu uit 40 landen en elk boekje biedt een inkijk in het alledaagse leven van bewoners in ‘verre’, voornamelijk niet-westerse landen. Verschillende auteurs leven een bijdrage aan het boekje, wat elk exemplaar uniek maakt. De verhalen laten je de cultuur van het land beter begrijpen. Kortom, het ideale boekje om je Reisbrigade avontuur mee te starten.

Elke boeking naar een bestemming waar een Te Gast In boekje van is, ontvangt 1 code die je kan gebruiken om het boekje te downloaden. Helaas zijn er (nog) geen boekjes van Botswana, Zimbabwe, Mauritius, Seychellen, Laos en Maleisië.

Over de foto's op de website

Reisbrigade maakt geen gebruik van stockfoto’s. Dit doen we bewust om aan te tonen dat jij alle foto’s zelf kan maken. Alle foto’s die we gebruiken op onze website hebben we zelf gemaakt of hebben we van vrienden en/of onze reizigers gekregen.

Heb je een vraag? App mij!