Praktisch

Hier vind je alle informatie over Reisbrigade die handig is om te weten voorafgaand, tijdens of na je reis.

Belangrijk om weten

Is Reisbrigade aangesloten bij een garantiefonds?

Logo-GGTOReisbrigade is aangesloten bij de Stichting GGTO, het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Dit garantiefonds garandeert je de teruggaven van vooraf betaalde reisgelden in geval van financieel onvermogen van de aangesloten organisaties. Zowel voor vertrek van je reis als tijdens je verblijf op locatie. Garantiefonds GGTO garandeert je terugreis indien Reisbrigade hier niet meer voor kan zorgen. Hiermee voldoen wij aan de wettelijke verplichtingen en kan je met een gerust gevoel op reis.

Reisbrigade brengt haar reizigers voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 15 per boeking in rekening. Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Is Reisbrigade aangesloten bij het calamiteitenfonds?

Ja, sinds 1 februari 2019 zijn wij aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren of de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Molest is een moeilijk woord voor oorlog, opstand, oproer, terrorisme en rellen.

Belangrijk hierbij is dat om een bijzondere situatie gaat die is veroorzaakt door molest of een natuurramp en die zeer ongewoon is in het bezochte land voor die tijd van het jaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aardbevingen op Lombok in augustus 2018 of de aswolk. Maar een flinke storm in Halong Baai, Vietnam in juli en augustus is niet bijzonder en dus geen calamiteit.

Meer weten? Kijk dan op de website van het calamiteitenfonds.

Is een reisverzekering verplicht?

Reisbrigade stelt het hebben van een reisverzekering verplicht.

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die je oploopt tijdens je vakantie. Denk hierbij aan bagage, medische kosten en onvoorziene uitgaven. Het dient in eerste instantie als aanvulling op reeds afgesloten verzekeringen (zorgverzekering, inboedelverzekering, autoverzekering). Een belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten zijn de SOS-kosten. Dit zijn kosten die je maakt wanneer er een calamiteit gebeurd. Denk hierbij aan repatriëring, terugreiskosten bij ziekte, reddingskosten en hulpverlening door de Alarmcentrale.

Je kan een reisverzekering afsluiten voor de duur van je vakantie. Dit heet een kortlopende of aflopende reisverzekering. Ga je regelmatig op vakantie of voor een langere periode dat is een doorlopende reisverzekering voordeliger. Deze verzekering is dan het hele jaar geldig.

Mocht je nog geen reisverzekering hebben, dan kan je wellicht de reisverzekering van Allianz overwegen. Reisbrigade werkt samen met Allianz Global Assistance omdat we daar het prettigste contact mee hebben. Natuurlijk assisteren we je graag bij het afsluiten van een reisverzekering.

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar raden wij zeker aan.

Een annuleringsverzekering of annulatieverzekering biedt zekerheid wanneer je moet annuleren. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de reis onverhoopt niet door kan gaan. Je bent bijvoorbeeld ziek geworden vlak voor vertrek of iemand in je familie is heel erg ziek. Deze verzekering vergoedt ook een deel van de reissom mocht je vroegtijdig naar huis moeten keren omwille van een overlijden of een andere gedekte gebeurtenis. Ook bij een annuleringsverzekering heb je een kortlopende en een doorlopende verzekering. Enkele voorbeelden van gedekte gebeurtenissen zijn: medisch noodzakelijke ingreep, complicaties bij een zwangerschap, echtscheiding, onvrijwillige werkloosheid.

Mocht je nog geen annuleringsverzekering hebben, dan kan je wellicht de verzekering van Allianz overwegen. Reisbrigade werkt samen met Allianz Global Assistance omdat we daar het prettigste contact mee hebben. Natuurlijk assisteren we je graag bij het afsluiten van een reisverzekering. Het loont de moeite om ook te kijken naar een doorlopende annuleringsverzekering. Zeker als je meerdere reizen per jaar maakt, is dit al snel voordeliger. Mocht je dit willen, dan kunnen we de verzekeringen voor je regelen.

Kan ik mijn visum via Reisbrigade laten regelen?

Jazeker! Reisbrigade werkt samen met een kleine en zeer professionele organisatie die gespecialiseerd is in het aanvragen van visa. Na uitgebreid onderzoek heeft Reisbrigade gekozen om samen te werken met Visacenter Nederland. Sjef en z’n team zitten in Voorburg en zijn wekelijks te vinden bij de ambassades in Den Haag en Brussel. Hij werkt al jaren in het vak en kent bijna iedereen. Geen moeite is hem teveel. Reisbrigade kiest bewust voor een klantvriendelijke organisatie die geen onderdeel is van een multinational dan is toch een stuk persoonlijker vinden wij.

Wat is de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR)?

Logo-VVKRWij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. In de reiswereld nemen de kleine organisaties een aparte plek in. Ze zijn ontstaan door gedreven en gepassioneerde reizigers en/of reisbegeleiders, met veel kennis en ervaring. VvKR komt op voor de belangen van deze reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Leuk om weten

Reisbrigade en haar partners

Reisbrigade is een kleinschalige organisatie (eenvrouwzaak) die probeert een plaats te veroveren tussen de grote reisfabrieken met internationale aandeelhouders. Wij zijn een kleine lokale middenstander die houdt van persoonlijk contact en graag ook zelf de lokale economie steunt. Daarom hebben we gekozen om met andere organisaties die dit ook belangrijk vinden, samen te werken. Dit is dus niet uit winstbejag, maar gewoon omdat het fijn klikt en we gebruik kunnen maken van elkaars netwerk. Geen affiliate links en onderhandse commissie, maar elkaar steunen en het elkaar gunnen. Ok, kleine toevoeging: de samenwerking met Allianz is wel gebaseerd op commissie, maar je betaalt evenveel bij ons dan bij een ander. Maar ja, Allianz is dan ook een echt grote multinational. Kleinschalige verzekeringsmaatschappijen die goede reis-en annuleringsverzekeringen aanbieden, mogen zich melden bij ons.

Reisboekhandel Evenaar
Reisbrigade werkt samen met Reisboekhandel Evenaar. Marre en Maria runnen samen al meer dan 20 jaar deze literaire reisboekhandel in Amsterdam. Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld! De nadruk ligt op literatuur van schrijvers uit verre landen, geschiedenis, cultuur, politiek en op fraaie reisverhalen. Kortom, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs of neem een kijkje op de website.

pluQlogo
Marion en Evelien zijn familie van elkaar. In het voorjaar van 2015 zijn zij begonnen met pluQ. Dit is een website waarbij bruidsparen hun huwelijksreis kunnen opdelen in een cadeaulijst en zo hun genodigden uitnodigen tot een bijdrage aan hun huwelijksreis. Een superorigineel idee en tienduizend keer leuker dan het standaardenvelopje als je het ons vraagt. Wij vinden het idee zo leuk dat als bruidsparen hun huwelijksreis bij ons boeken, ze van ons een huwelijkslijst (ter waarde van € 39,95) cadeau krijgen.

Over de foto's op de website

Reisbrigade maakt geen gebruik van stockfoto’s. Dit doen we bewust om aan te tonen dat jij alle foto’s zelf kan maken. Alle foto’s die we gebruiken op onze website hebben we zelf gemaakt of hebben we van vrienden gekregen. Hierbij bedanken we nogmaals: Collin de Bruin, Tim Kolbrink, Lucie Kaptein, Roy van Welie, Olof Vlasblom, Karin Bessems voor het mogen gebruiken van hun foto’s.