En dan nu: snel op naar 2021

Blog Op Naar 2021

Het is december en overal om mij heen brandt de kerstverlichting volop. Oh wat heb ik hunkerend uitgekeken naar deze maand: december 2020. Dat begon al in maart van dit jaar. Ik had toen het idee dat in december dit rampjaar over zou zijn, en we snel konden beginnen -met een schone lei- aan 2021. Maar zoals ik al vaker schreef dit jaar zal ik ook hier weer mijn horizon moeten verleggen…

Over die horizon gesproken … wat zou ik daar graag een puntje op willen zetten, al is het maar in de verte, iets om naartoe te leven. Maar dat kan nog steeds niet.

Ik schrijf dit op dinsdag 15 december, de dag nadat premier Rutten een nieuwe, en nu keiharde lockdown afkondigde die tot 19 januari gaat duren. En de dag nadat hij stelde dat er beter geen reizen worden gemaakt en geboekt tot maart 2021. Tja, dat was even slikken en weer doorgaan. Er in blijven hangen heeft geen zin en zet geen zoden aan de dijk (zoals men hier in Nederland zo mooi zegt).

Maar ik hoor je denken: Kim, heeft 2020 dan helemaal niets moois gebracht?

Op het eerste gezicht zou ik heel hard nee willen gillen, maar als ondernemer kan ik natuurlijk niet bij de pakken blijven neerzitten en heb ik hard gewerkt aan nieuwe plannen en ideeën. Dus als ik net iets langer nadenk, kan ik zeker een aantal mooie zaken opnoemen!

Avontuur Dichtbij

Een aantal jaren geleden werkte ik samen met Saskia Griep. Daarna begon zij, net als ik, haar eigen reisorganisatie, maar we hebben altijd contact gehouden. Tijdens de eerste lockdown spraken we elkaar veel omdat we in hetzelfde schuitje zaten: het repatriëren van reizigers, gesloten grenzen, dagelijkse nieuwe richtlijnen en andere adviezen. Toen de storm wat ging liggen, spraken we over hoe we de toekomst zagen. We maakten lange wandelingen en bespraken wat er nog wél zou kunnen. Reizen dichterbij huis, in je eigen omgeving, dat paste precies in ons plaatje van duurzaamheid. Ik had zelf ook ontdekt -net als veel anderen- hoe mooi Nederland en België eigenlijk zijn. Zo kwamen we op Avontuur Dichtbij. Hiermee willen we een waardevol alternatief bieden voor vervuilende weekendjes weg per vliegtuig, ook als straks misschien alles weer kan en mag. Natuurlijk gaan we ook verre reizen blijven maken (met Reisbrigade natuurlijk ;)) maar we hebben nu ontdekt dat we niet stééds ver weg van huis hoeven om er tussenuit te gaan. Ook dichtbij kunnen we mooie avonturen beleven.

AvontuurDichtbij

Samen schreven we in juli een businessplan en daarmee deden we mee aan de ASN Wereldprijs, waar we tot onze blijdschap werden toegelaten tot de laatste 30. Wat een opsteker! We besloten er vol voor te gaan, en ik heb zelf (voor het eerst van mijn leven een echte pitch gedaan (online, maar toch ;))

Kim pitch Wereldprijs

Hierdoor kwamen we zelfs in de top-15, maar helaas werden we niet geselecteerd voor de finale. Maar door deze wedstrijd en door de online support en positieve response zijn we nog meer overtuigd geraakt van het nut van- en de behoefte aan Avontuur Dichtbij. En ja, de website is al live, maar we wachten nog even op het goede moment om het persbericht eruit te sturen.

Avontuur Dichtbij Runderen
Avontuur Dichtbij Runderen
Avontuur Dichtbij Texel Vuurtoren
Avontuur Dichtbij Wandelen Palingroute
Avontuur Dichtbij Wetlandsafari
Avontuur Dichtbij RunderenAvontuur Dichtbij Texel VuurtorenAvontuur Dichtbij Wandelen PalingrouteAvontuur Dichtbij Wetlandsafari

Expeditie Europa

Wie mij kent, weet dat ik al een hele tijd het idee heb om Europa toe te voegen aan het portfolio van Reisbrigade. Er zijn ooit zelfs plannen geweest voor de Verenigde Staten, maar die liggen nog steeds in de ijskast en ik betwijfel of ze er nog ooit gaan uitkomen (maar zeg nooit nooit). Maar Europa dus; vlakbij en toch een stuk minder bekend bij mij. Hoe leuk zou het zijn om samen met mijn dochters (en ja Rogier mag ook mee) dit continent te ontdekken en die kennis om te zetten in gave familiereizen. Dit besprak ik met Silvie Sweegers, nog een onderneemster uit de reisbranche, en wat bleek? Zij had exact dezelfde droom. Wij hebben dezelfde leeftijd, zij heeft twee meiden in ongeveer dezelfde leeftijdsklasse, we hebben dezelfde ideeën, ambities en visie.

Expeditie Europa

En ja, als je beiden gelooft in samenwerken, waarom dan niet samen van start gaan? En dus ben ik op dit moment hard bezig met het opzetten van een reisorganisatie voor stoere, originele familiereizen door Europa. De website wordt nog volop aan gewerkt maar stel dat je volgend jaar met je gezin een keer niet met Reisbrigade op reis wil, maar wel naar Europa, dan weet je me te vinden ;-). Voor alle avontuurlijke en stoere familiereizen in Europa is er vanaf 2021 één adres waar je moet zijn: Expeditie Europa!

Expeditie Europa

Beide projecten geven me een berg positieve energie die ik goed kan gebruiken. Wat heeft 2020 mij verder nog gebracht? Wellicht de meeste waardevolle ondernemerslessen van mijn hele carrière want hé, je leert nooit zoveel als in tijden van tegenslag. Wat heb ik veel moeten bijstellen, vervelende beslissingen moeten nemen, huilen en weer doorgaan. Investeren, investeren en nog een keer investeren, en dat zonder omzet of salaris sinds maart. Maar ja, een boer moet ook eerst zaaien voor hij kan oogsten toch? Reisbrigade bestaat nog en dat oogsten gaat vast een keer gebeuren!

Tot slot wil ik graag afsluiten door jullie, lezers van deze nieuwsbrief en reizigers die een reis bij ons hebben geboekt en toen weer omgeboekt en sommige nog een keer omgeboekt, te bedanken voor jullie begrip en geduld. Ik kan me geen begripvollere reizigers wensen dan jullie. Dank!

Heb je een vraag? App mij!