Kennismaken met Martine

Martine Op Het Strand, Wild Coast Zuid-Afrika

Donderdag 22 september 2016 was het zover, dan was ik 40 weken zwanger. Ik hoopte stiekem dat ik deze mijlpaal niet hoefde te halen en dat ons kindje eerder geboren werd, maar veel geloof had ik er niet in. Janne zat ook nog prima op 40 weken. Gelukkig is Martine ondertussen wel in Nederland aangekomen en is ze maandag 19 september vol enthousiasme begonnen aan haar werkzaamheden bij Reisbrigade. Terwijl ik tijdelijk wat meer aan de zijkant ga staan, gaat Martine het roer overnemen. Maar wie is Martine nu eigenlijk? Daarom tijd voor een nieuwe blogpost waarbij ze zich kort aan jullie voorstelt.

Martine

Hi, dit is Martine! Net terug na drie jaar Afrika spring ik de komende tijd bij voor Reisbrigade. Kim ken ik sinds ik haar opvolgde als verkoopmedewerker bij Sawadee Reizen. Grote voetstappen om te vullen, en een hoop ervaring om van te leren! Binnen Sawadee hadden we beiden daarna een andere functie, Kim als product manager en ik als Event & B2B Manager, maar gaven regelmatig samen presentaties, altijd een feest. En buiten werktijd bleken we ook erg goed samen op te schieten.

Nkwichi lodge Mozambique

Martine heeft in Mozambique een jaar lang de Nkwichi lodge gerund.

In 2013 bedacht ik dat het leuk zou zijn om weer in het buitenland te werken en te wonen. Ik kan van reizen geen genoeg krijgen, maar het heeft ook een bijzondere charme on langere tijd op een plek te blijven en zo de omgeving en cultuur verder te leren kennen. De keus voor Afrika werd ingegeven door de reis die we eerder van Johannesburg naar Kaapstad door Zuid-Afrika maakten – en toen mijmerden dat het zo mooi zou zijn om hier te wonen. En zo geschiedde. Zonder vast plan vertrokken we, om na omzwervingen via Namibië, Zimbabwe, Zambia, Malawi en een jaar in Mozambique uiteindelijk toch in Zuid-Afrika terecht te komen.

Martine en Kim in de hoogste pub van Afrika, Sani pass

Martine en Kim in de hoogste pub van Afrika (Sani pass).

Tot onze vreugde hadden Kim en ik dit jaar de  kans om samen een studiereis te maken langs de Wild Coast en zuidelijke Drakensberg. Wat is dat prachtig ongerept, en weer heel anders dan de rest van het land. Het staat hoog op het lijstje van mooiste plekken in Zuidelijk Afrika, naast Cape Point (de meest zuid-westelijke punt van Afrika – verder kun je niet gaan), de Victoria Falls (van dichtbij fantastisch omdat je nat wordt, maar ook de high-tea bij het Victoria Falls hotel is bijzonder) en de Sossusvlei in Namibië (de zonsopgang op Dune 45 is – mits je een thermos met koffie en een warme trui meebrengt – een onvergetelijke ervaring).

Kortom, genoeg te ervaren in Zuidelijk Afrika. En wie kan je beter adviseren bij het plannen van jouw ontdekkingsreis dan Kim? Ze weet precies waar je moet zijn, en omdat ze samenwerkt met een agent ter plaatse is ze op de hoogte van alle ontwikkelingen. Uit eigen ervaring weet ik dat geen moeite haar te veel is om alles tot in de puntjes te regelen. Ik kan haar enkel van harte aanbevelen als jouw reisagent, en wens je alvast een onvergetelijke reis toe!

Heb je een vraag? App mij!