Huwelijksreis naar Sumatra

Blog Huwelijksreis Naar Sumatra

Twee jaar geleden bij het WK voetbal leerde ik Bieke kennen. We zijn beiden Belg, sterker nog, we komen allebei uit de Kempen en wonen in Nederland. Dat schept een band! We keken samen de wedstrijden van de Rode Duivels in het Belgische café De Brakke Grond in Amsterdam. Vorig jaar trouwde ze met de man van haar leven en vroegen ze Reisbrigade om advies bij hun huwelijksreis. Hieronder lees je hun reisverslag door Bieke geschreven. Even tussendoor: mocht je nog op zoek zijn naar een tuinarchitecte. Stop met zoeken, hier is Bieke!

Bieke vertelt

Op 6 november was het zover, ruim drie maanden na onze bruiloft vertrokken wij op huwelijksreis. Het plan was om eerst vrienden te bezoeken in Singapore en daarna zouden we wel zien. In totaal zouden we drie weken wegblijven en omdat we geen mensen zijn om drie weken op een strand te liggen, hebben we Reisbrigade om advies gevraagd. Kim adviseerde ons om naar Sumatra in Indonesië te gaan en zou voor ons een tiendaags avontuur organiseren. Een avontuur was het zeker: wiebelige hangbruggen, zwemmende olifanten, bloedzuigers , woeste orang-oetans en palmolieplantages zover je kunt kijken! Onze reis bestond uit een perfecte mix van cultuur en natuur, ontspanning en inspanning.

Olifanten wassen

Na een hobbelige rit komen we aan in Tangkahan. Na de eerste nacht staat hier wat ons betreft één van de hoogtepunten van de reis op het programma: olifanten wassen! Een geweldige ervaring. Na een dag met een korte trekking in de jungle, zwemmen bij een waterval en in een binnenband de rivier af dobberen, rijden we de volgende dag in een jeep richting Bukit Lawang. Hier trekken we de jungle in voor een tweedaagse trekking. Geen idee wat we hier kunnen verwachten. We hebben de tocht doorgesproken met onze gids Sukir dus na een stevig ontbijt staan we met een kleine rugzak, gekleed in lange broek en stevige wandelschoenen, klaar bij de receptie. 
We vertrekken met Sukir en zijn schoonbroer door de rubberplantages richting het Gunung Leuser Nationaal Park.

In de Lonely Planet hebben we gelezen dat je geen aap-geluiden mag maken en dat je best oogcontact vermijd, maar dat is precies wat de gidsen wel doen. We vinden vrij snel een moeder en twee kleintjes. Met volle teugen genieten we van de kleintjes, het slingeren door de takken en het klauteren van en naar het nest. Wat een prachtige dieren! Dit is een onbeschrijfelijke ervaring.

Olifanten wassen bij Tangkahan

Kennismaking met Mina

Wat we ook in de Lonely Planet gelezen hebben, is het bestaan van orang-oetan Mina. Een beruchte oude dame die er om bekend staat op sluwe wijze nietsvermoedende toeristen hun lunch af te troggelen. Maar geen paniek zegt onze gids, als we haar tegenkomen, moeten we gewoon rustig blijven. Aangekomen op de plek waar Mina meestal te vinden is, vinden we niet haar maar een andere moeder met kleintje. Dit kleintje is ongeveer twee jaar oud en klimt vrolijk in de bomen. De gidsen kijken een beetje zenuwachtig om zich heen maar geen Mina te bekennen. 
Een beetje verder duikt ze dan toch ineens op. We blijven rustig, kijken niet om en lopen met een grote bocht om haar heen. Het werkt! Zo, dat viel mee…

Orang oetan Mena in de bomen van het Gunung Leuser nationaal park

Na een paar minuten lopen worden we ineens opgeschrikt. Mina is ons gevolgd. De gidsen schreeuwen dat we weg moeten rennen en zijn duidelijk in paniek. Al struikelend weten we haar gelukkig af te schudden. Later horen we van de andere gidsen wilde verhalen over gebeten toeristen en zijn we blij dat we slechts een paar schrammetjes overhouden aan ons avontuur. Met bibberende knietjes bereiken we het kamp aan de rivier waar een kok ons opwacht met een heerlijke maaltijd. Ons verblijf voor de nacht bestaat uit een tent die opgetrokken is uit plastic en bamboe. We spelen spelletjes, leren goocheltrucjes en zoeken vuurvliegjes. De kok spreekt geen Engels maar veel woorden zijn op deze plek niet nodig. Na een nacht vol junglegeluiden wandelen we door de rivier terug naar het dorp. Wat een onvergetelijke ervaring!

Boot in het water op het Tobameer, Sumatra Indonesië

Langs traditionele batak-dorpen, tempels, een fruitmarkt, vulkanen en een warmwaterbron reizen we in zes dagen naar het eiland Samosir waar we twee dagen blijven. Dan zit ons verblijf in Indonesië erop en is het tijd voor zon, zee, strand en snorkelen in Thailand! Een perfecte huwelijksreis.

Willen jullie ook graag een huwelijksreis met een avontuurlijk tint? Neem contact met ons op en we helpen jullie graag.

De rondreis van Bieke & Wouter

Apen En Koppensnellers

Apen en koppensnellers

10 DAGEN

Ervaar de overweldigende schoonheid en de hartverwarmende vriendelijkheid van het groene Sumatra. Hier leven orang-oetans in de dampende jungle van Gunung Leuser nationaal park. Via vulkanen en Batak dorpjes eindig je bij het mooie Tobameer.

Heb je een vraag? App mij!