Familiereis naar Zuid-Afrika

Safari Met Kind In Zuid Afrika, Gondwana Game Reserve

Als oprichter van een reisorganisatie moet je natuurlijk het goede voorbeeld geven en dus trokken wij afgelopen november 2018 met onze meisjes richting Zuid-Afrika voor onze vakantie. Hieronder vind je een kort verslag van wat we allemaal gedaan hebben. Ter info, mijn dochters Janne en Eva waren op dat moment respectievelijk 4 en 2 jaar.

Kaapstad

We begonnen met 3 nachten in Kaapstad, want Kaapstad is altijd een goed idee. Zo’n prettige stad daar kan je gemakkelijk nog langer vertoeven, maar ja, de meeste mensen zijn beperkt in tijd en wij dus ook. Een groot aquarium, een rode bus, strand, robben in de haven, speeltuinen en overal lekker eten (lees ijsjes) en je kinderen hebben pret voor tien.

Daarna namen wij het vliegtuig naar Port Elizabeth om zo met een auto rustig terug te rijden richting Kaapstad. Bij Port St. Francis verbleven we aan het strand, maakten we een wandeling naar de vuurtoren, zochten we de mooiste schelpen, gingen we op zoek naar paarden bij Oyster Bay Lodge en gingen we calamari eten in de haven. Daarna via de Tuinroute en Tsitsikamma naar The Crags. Deze plek ligt vlakbij Plettenbergbaai en is ideaal om met kinderen te verblijven. Er is hier zoveel te doen: bij mooi weer zwemmen bij de lagune van Nature’s Valley, aapjes tellen in Monkeyland, vogels spotten bij Birds of Eden, meer leren over katachtigen bij Jukani en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zuid Afrika Familiereis Kaapstad
Zuid-Afrika-familiereis-kaapstad
Standbeelden Bij Het Waterfront In Kaapstad
Zuid-Afrika-familiereis-Kaapstad-Kirstenbosch
Zuid-Afrika-familiereis-Port-St.-Francis-vuurtoren
Zuid-Afrika-familireis-zandkasteel-strand-Wilderness
Zuid-Afrika-familireis-zonsondergang-Wilderness
Zuid-Afrika-familiereis-Plettenbergbaai-monkeyland
Zuid Afrika Familiereis KaapstadStandbeelden Bij Het Waterfront In KaapstadZuid Afrika Familiereis Kaapstad KirstenboschZuid Afrika Familiereis Port St. Francis VuurtorenZuid Afrika Familireis Zandkasteel Strand WildernessZuid Afrika Familireis Zonsondergang WildernessZuid Afrika Familiereis Plettenbergbaai Monkeyland

Bij Wilderness is het strand ontzettend breed en mooi. Absoluut de moeite waard om er te overnachten of op z’n minst even te stoppen. Wij gingen er een heel groot zandkasteel bouwen en proberen Eva uit de zee te houden, want die wilde steeds verder het water in. Ook Oudtshoorn heeft meer dan genoeg te bieden voor families. Wij genoten van ons verblijf op een authentieke struisvogelboerderij, maar ook van de overnachting bij Buffelsdrift. Hier maakten onze meisjes hun allereerste game drive. Een game drive is een rit in een safarivoertuig waarbij je op zoek gaat naar wild. Het park is hier niet zo groot en de rit duurt dan ook niet te lang. Perfect voor kinderen die niet lang kunnen stilzitten. De gidsen van de Cango grotten zijn zo goed en kindvriendelijk. Janne mocht de assistente zijn en liep de hele tocht voorop naast de gids.

Wandelen in het Robberg Nature reserve, Plettenbergbaai.

Gondwana game reserve

De wildparken in de Westkaap zijn misschien niet de allerbeste van Zuid-Afrika maar met kleine kinderen maakt het niet zoveel uit. Wij kozen voor Gondwana reservaat en dat reservaat is een schoonheid op zichzelf (zelfs zonder nog maar een dier gezien te hebben). Het fynbos is hier zo afwisselend en kleurrijk. Onbeschrijfelijk! We sliepen in een mooie, niet normaal grote villa. We konden kiezen of we wilden eten in het restaurant of toch liever in onze villa. Handig! Want dan hoefden onze meisjes een keer niet al te lang stil te zitten in het restaurant maar konden we gewoon lekker op ons giga grote terras eten terwijl een nieuwsgierige zebra een kijkje kwam nemen.

Neushoorns Tijdens Een Safari In Het Gondwana Game Reserve
Neushoorns Tijdens Een Safari In Het Gondwana Game Reserve
Safari In Het Gondwana Game Reserve, Zuid Afrika
Zwembad En Huisjes Gondwana Game Reserve, Zuid Afrika
Tenten Van Africamps, Stanford Hills, Zuid Afrika
Kinderen Op De Trampoline Bij Stanford Hills, Zuid Afrika
Pinguïns Bij Bettys Bay, Zuid Afrika
Neushoorns Tijdens Een Safari In Het Gondwana Game ReserveSafari In Het Gondwana Game Reserve, Zuid AfrikaZwembad En Huisjes Gondwana Game Reserve, Zuid AfrikaTenten Van Africamps, Stanford Hills, Zuid AfrikaKinderen Op De Trampoline Bij Stanford Hills, Zuid AfrikaPinguïns Bij Bettys Bay, Zuid Afrika

Africamps is ook zeker de moeite om een keer te overnachten met kinderen. Deze ruime glampingtenten zijn er op bijzondere locaties door heel Zuid-Afrika. Ze hebben allemaal een eigen keuken en een braai, zodat je ook eens zelf kan koken. Wij kozen voor Stanford Hills en dat was een uitstekende keuze. Er was een ruime speeltuin en daar net naast een heerlijk terras met lekkere wijntjes. Ideaal!

Pinguïns en wijn

Via de pinguïns van Betty’s Bay reden we naar Stellenbosch waar we verbleven bij Spier. Spier is een wijnboerderij maar ook nog zoveel meer. Er is een opvangcentrum voor roofvogels, je kan er picknicken, je kan met een segway door de wijngaard rijden en het is heel ruim opgezet zodat de kinderen heel veel kunnen rennen. Dit hotel is zeer geliefd bij families met jonge kinderen. Ik denk dat wel 75% van de gasten families zijn en dat is fijn want dan zijn er speelkameraadjes in overvloed en is het personeel al heel wat gewend ;-). We maakten een fietstocht door Stellenbosch en de Jonkersvallei, gingen naar de eendenparade kijken bij Vergenoegd en deden een proeverij met wijn voor ons en druivensap voor de meisjes.

Zonsondergang in Langebaan, Zuid-Afrika

Langebaan

Laatste stop in onze vakantie was Langebaan. Dit ligt boven Kaapstad aan de kust en vlakbij het West Coast nationaal park. Hier hebben we heerlijk aan het strand gespeeld, vogels gespot in de hides en piraten verslagen in het zwembad. Via het lieflijke plaatsje Darling reden we naar de luchthaven om terug naar huis te gaan. Het was de hoogste tijd want Sinterklaas was net met de boot in Nederland aangekomen.

Heb je een vraag? App mij!