Kaapstad for foodies

Zuid-Afrikaanse Gerechten Van Het Africa Café In Kaapstad

In een vorig blogverhaal hebben jullie al kunnen kennismaken met Martine. Zij heeft 3 jaar lang op verschillende plaatsen in Zuidelijk Afrika gewoond, waaronder meer dan een jaar in Houtbaai bij Kaapstad. Ze is dus ideale persoon om te vragen waar je in Kaapstad moet zijn om lekker te eten.

Martine

Martine aan de lunch

In geen stad in Zuid-Afrika is men zo bezig met eten en drinken als Kaapstad. Je vindt er leuke lunchtentjes, cafés, chique restaurants en markten met lokale producten. Dat maakt het lastig kiezen! Om je op weg te helpen hieronder de top 5 van Martine van plekken die een bezoekje waard zijn.

In het centrum van Kaapstad (City Bowl)

Africa Café is een heerlijke plek om uit te rusten na een dag vol avonturen. In het eerste Afrikaanse restaurant van Zuid-Afrika proeft je hier gerechten uit alle windstreken van het Afrikaanse continent. Wat dacht je van vetkoek, Cape Malay Curry en cassavebrood? Zo ben je ook tijdens het diner nog op reis!

Africa Café Kaapstad, Zuid Afrika
Africa Café Kaapstad, Zuid Afrika
Africa Café Kaapstad, Zuid Afrika
Africa Café Kaapstad, Zuid Afrika
Africa Café Kaapstad, Zuid Afrika
Africa Café Kaapstad, Zuid Afrika
Africa Café Kaapstad, Zuid AfrikaAfrica Café Kaapstad, Zuid AfrikaAfrica Café Kaapstad, Zuid AfrikaAfrica Café Kaapstad, Zuid AfrikaAfrica Café Kaapstad, Zuid Afrika

Gerechten van lokaal geproduceerde seizoensproducten, daarvoor ga je naar The Black Sheep. Je vindt hier een steeds wisselend menu op grote schoolborden aan de muur en de bediening is meer dan bereid om je tips te geven over de beste wijnen. Kom op tijd; als de ingrediënten op zijn worden de gerechten op de schoolborden doorgestreept en zijn ze niet meer te bestellen.

Vind je het leuk om verschillende gerechten te proberen uit de moderne Zuid-Afrikaanse keuken Ga dan zeker langs bij Fork op Long St. De ‘pinchos’ die ze serveren zijn kleine Spaanse hapjes met een Zuid-Afrikaanse twist. En al zijn ze bij uitstek geschikt om te delen, ze zijn zo lekker dat je ze het liefst zelf opeet!

Fork restaurant in Kaapstad, Zuid-Afrika

Fork restaurant

Bij Victoria & Alfred Waterfront

Op deze prachtige locatie raden we je aan alleen langs te gaan als je echt trek hebt! Het concept van de V&A Waterfront Food Market doet denken aan de Food Hallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam, met verschillende eettentjes bij elkaar. Je kunt er terecht voor verse koffiebroodjes zelfgemaakt ijs en verse sappen, sushi & noodles, en nog veel, veel meer. Onze tip? De wraps en steaks van Vagabond Kitchens. Let op: ‘s avonds is de Food Market gesloten.

The Waterfront Foodmarket in Kaapstad, Zuid-Afrika

V&A Waterfront Food Market

In Hout Bay

Op zoek naar een leuke strandtent in Kaapstad? Ga dan naar Dunes in Hout Bay! Dunes heeft een enorm terras wat uitkijkt over de Hout Bay Beach, de baai en Chapman’s Peak. Je kunt er de hele dag terecht van het ontbijt tot het diner, van een kopje thee tot cocktails. Kijk niet raar op als je op de kaart naast visgerechten en burgers ook Hollandse biefstuk ziet staan, er is inderdaad een Nederlandse connectie.

Heb je een vraag? App mij!