Corona: tijdelijke annuleringsvoorwaarden

Op 15 mei werd het algemene reisverbod gewijzigd in specifieke reisadviezen per land. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en beetje bij beetje gaat de wereld weer wat open. Er mag weer gereisd worden, maar er zullen wel toegevingen gedaan moeten worden en rekening houden met verschillende, steeds wisselende regelgeving, want het virus is nog steeds niet weg.

Heb jij toch ook goesting om alvast je nieuwe reis te plannen en te boeken? Ik begrijp je gevoel, want ik heb er zelf ook heel veel last vast. Langs de ene kant ben je bang dat straks alle leuke adresjes volgeboekt gaat zijn, maar aan de andere kant is het ook wel spannend om iets definitiefs te boeken en een aanbetaling te doen, aangezien het virus nog altijd heerst.   Als je vast na wilt denken over je volgende reis, dan denken wij graag met je mee.

Versoepelde voorwaarden maar…

1. Ik wil wel graag duidelijk vermelden dat deze versoepelde voorwaarden niet als alternatief voor een annuleringsverzekering kunnen dienen.  Ik raad je aan om  – zeker in deze periode – echt wél een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij verwijzen hiervoor graag naar Faber verzekeringen maar je eigen verzekering is wellicht ook prima. Check altijd goed je voorwaarden! Op Independer staat een interessant overzicht met alle annuleringsverzekeringen bij elkaar en de aanpassingen die zijn gedaan naar aanleiding van het corona-virus. En er kunnen natuurlijk ook nog andere dingen gebeuren dan corona, daar is je annuleringsverzekering ook voor!

2. De versoepelde voorwaarden zijn alleen voor het landarrangement. Denk hierbij aan autohuur, excursies en overnachtingen. Vluchten -zowel internationaal als nationaal- vallen hier niet onder en ook voor trein- en boottickets kunnen we helaas geen soepelere voorwaarden aanbieden. De reden hiervoor is dat deze maatschappijen niet flexibel zijn en wij deze onmiddellijk volledig moet betalen. Aanbetalen, wijzigen, annuleren, omboeken: helaas zijn vooral airlines vrij strikt met hun voorwaarden, en zeker naar ons als touroperator. Het alternatief? Het is altijd mogelijk om de internationale vluchten of bepaalde lokale diensten zelf te boeken, of door ons op een later tijdstip. Hou er dan wel rekening mee dat er eventuele prijsverhogingen of schemawijzigingen met bijbehorende kosten van toepassing kunnen zijn.

3. Bij boeking vragen wij een aanbetaling. Reisbrigade is door de coronacrisis flink geraakt en heeft afscheid moeten nemen van personeel. Op dit moment run ik (Kim) Reisbrigade alleen. Dat doe ik nog steeds met veel plezier en toewijding, maar bij een boeking wil ik dat onze afspraak het vrijblijvende karakter verliest. Dit is om Reisbrigade ook in de toekomst draaiende te houden en om onze verplichtingen naar de lokale leveranciers te kunnen blijven voldoen. Ook zij zijn geraakt door corona en verdienen het om eerlijk behandeld te worden. Twijfel je nog over de geldzaken?  Ik benadruk graag dat Reisbrigade lid is van het SGR en het Calamiteitenfonds dus bij een eventueel financieel onvermogen zijn jullie zeker gedekt! Lees ook de info hierover op onze website.

garantiefonds

OK, wat zijn dan de versoepelde voorwaarden?

Heb je interesse in een reis naar Afrika, dan kan je het landarrangement annuleren of omboeken tot 60 dagen voor vertrek. Voor reizen naar Azië mag je het landarrangement annuleren tot 6 weken voor vertrek.

Let wel: corona moet de reden van annuleren zijn. Bijvoorbeeld: het reisadvies is nog steeds oranje, er is een vaccinatieverplichting, etc… Voor andere redenen die niet met corona te maken hebben, kan je terecht bij je annuleringsverzekering.

Tot slot nog dit:

Natuurlijk blijven alle normale voorwaarden ook gelden, dit is waar Reisbrigade voor staat:
– Jullie krijgen nog steeds de beste service die in mijn vermogen ligt.
– Ik ben 24 uur per dag bereikbaar zowel voor-, tijdens- als na jullie reis (ik heb een jaartje rust gehad, dus kan er weer tegenaan 😉 ).
– Ter plaatse staat er altijd een betrouwbare lokale partner voor jullie klaar.
– Ik blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het virus en zal jullie eerlijk en naar waarheid informeren. Nogmaals: van mij geen valse beloftes.

Voila, hopelijk kan ik jullie hiermee over de streep trekken om dit jaar weer voor Reisbrigade te kiezen. Oh, en wil je dit jaar nog niet ver weg en blijf je liever in Europa? Ook dan kan je mij contacteren of kijk alvast eens op www.expeditieeuropa.nl

Expeditie Europa