Corona: tijdelijke annuleringsvoorwaarden

2020 was het jaar van corona. Een wereldwijde crisis die ons allemaal heeft geraakt. En hoewel we nu (begin januari) nog middenin een lockdown zitten, en reizen naar een verre bestemming op korte termijn nog niet kan en mag, is er toch ook een lichtpuntje aan de horizon: we hopen in de loop van 2021 weer een reis te kunnen gaan maken. Maar vooralsnog is het virus nog niet weg.

Heb jij toch ook goesting om alvast je nieuwe reis te plannen en te boeken? Kan je niet wachten tot je weer op reis mag? Ik begrijp je gevoel, want ik heb er zelf ook heel veel last vast. Langs de ene kant ben je bang dat straks alle leuke adresjes volgeboekt gaat zijn, maar aan de andere kant is het ook wel spannend om iets definitiefs te boeken en een aanbetaling te doen, aangezien het virus nog altijd heerst. Wij willen geen valse hoop geven en ook geen beloftes doen, terwijl we zelf ook echt geen idee hebben wanneer en hoe we in de toekomst weer kunnen en mogen reizen. Maar als je vast na wilt denken over je volgende reis, dan maken wij graag een vrijblijvende offerte.  En als je toch graag wilt gaan boeken, dan hebben wij voorlopig  – net als vele andere reisorganisaties – tijdelijk versoepelde voorwaarden.

Versoepelde voorwaarden maar…

Ten eerst wil ik wel graag duidelijk vermelden dat deze versoepelde voorwaarden niet als alternatief voor een annuleringsverzekering kunnen dienen.  Ik raad je aan om  – zeker in deze periode – echt wél een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij verwijzen hiervoor graag naar Faber verzekeringen maar je eigen verzekering is wellicht ook prima. Check altijd goed je voorwaarden! Op Independer staat een interessant overzicht met alle annuleringsverzekeringen bij elkaar en de aanpassingen die zijn gedaan naar aanleiding van het corona-virus. En er kunnen natuurlijk ook nog andere dingen gebeuren dan corona, daar is je annuleringsverzekering ook voor!

Ten tweede kan ik de versoepelde voorwaarden alleen aanbieden voor het landarrangement. Denk hierbij aan autohuur, excursies en overnachtingen. Vluchten -zowel internationaal als nationaal- vallen hier niet onder en ook voor trein- en boottickets kan ik helaas geen soepelere voorwaarden aanbieden. De reden hiervoor is dat deze maatschappijen niet flexibel zijn en ik deze onmiddellijk volledig moet betalen. Aanbetalen, wijzigen, annuleren, omboeken: helaas zijn vooral airlines vrij strikt met hun voorwaarden, en zeker naar ons als touroperator. Het alternatief? Het is altijd mogelijk om de internationale vluchten of bepaalde lokale diensten zelf te boeken, of door mij op een later tijdstip. Hou er dan wel rekening mee dat er eventuele prijsverhogingen of schemawijzigingen met bijbehorende kosten van toepassing kunnen zijn.

-Ten derde vraag ik bij boeking wel een aanbetaling. Ik ben door de coronacrisis flink geraakt en heb afscheid moeten nemen van mijn personeel. Op dit moment run ik Reisbrigade alleen. Dat doe ik nog steeds met veel plezier en toewijding, maar bij een boeking wil ik dat onze afspraak het vrijblijvende karakter verliest. Dit is om Reisbrigade ook in de toekomst draaiende te houden en om onze verplichtingen naar de lokale leveranciers te kunnen blijven voldoen. Ook zij zijn geraakt door corona en verdienen het om eerlijk behandeld te worden. Twijfel je nog over de geldzaken?  Ik benadruk graag dat Reisbrigade lid is van het SGR en het Calamiteitenfonds dus bij een eventueel financieel onvermogen zijn jullie zeker gedekt! Lees ook de info hierover op onze website.

garantiefonds

OK, wat zijn dan de versoepelde voorwaarden?

Heb je interesse in een reis naar Afrika, dan kan je het landarrangement annuleren of omboeken tot 60 dagen voor vertrek. Voor reizen naar Azië mag je het landarrangement annuleren tot 6 weken voor vertrek.

Let wel: corona moet de reden van annuleren zijn. Bijvoorbeeld: het reisadvies is nog steeds oranje, er is een vaccinatieverplichting, etc… Voor andere redenen die niet met corona te maken hebben, kan je terecht bij je annuleringsverzekering.

Tot slot nog dit:

Natuurlijk blijven alle normale voorwaarden ook gelden, dit is waar ik voor sta:
– Jullie krijgen nog steeds de beste service die in mijn vermogen ligt.
– Ik ben 24 uur per dag bereikbaar zowel voor-, tijdens- als na jullie reis (ik heb een jaartje rust gehad, dus kan er weer tegenaan 😉 ).
– Ter plaatse staat er altijd een betrouwbare lokale partner voor jullie klaar.
– Ik blijf op de hoogte van het laatste nieuws in verband met het virus en zal jullie eerlijk en naar waarheid informeren. Nogmaals: van mij geen valse beloftes.

Voila, hopelijk kan ik jullie hiermee over de streep trekken om dit jaar weer voor Reisbrigade te kiezen. Oh, en wil je dit jaar nog niet ver weg en blijf je liever in Europa? Ook dan kan je mij contacteren of kijk alvast eens op www.expeditieeuropa.nl

Expeditie Europa