Boekentips Tanzania

Ga je binnenkort naar Tanzania en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij ontzettend veel van lezen? Blijf dan vooral verder lezen, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete boeken om jouw reis naar Tanzania meer diepgang te geven.

Reisbrigade werkt samen met Reisboekhandel Evenaar. Marre en Maria runnen samen al meer dan 20 jaar deze literaire reisboekhandel. Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld! De nadruk ligt op literatuur van schrijvers uit verre landen, geschiedenis, cultuur, politiek en op fraaie reisverhalen. Kortom, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs in Amsterdam of neem een kijkje op de website.

Renske de Greeff - En je ziet nog eens wat

En je ziet nog eens wat

Renske de Greeff
Als reisbegeleidster heb ik vele rondreizen in Afrika gemaakt. Onderweg ontmoette ik vele andere Westerlingen. Mensen die op vakantie waren, mensen die er voor werk waren en ook vaak vrijwilligers. Deze vrijwilligers waren in het algemeen steeds idealistische mensen tegen die zich wilden inzitten voor de minderbedeelden. Het waren jonge, enthousiaste mensen die een paar maanden  vrijwilligerswerk gingen doen na de middelbare school, Amerikaanse jongeren die zich aansluiten bij het Peacekorps, maar ook gepensioneerden die met de kerk of een eigen stichting goed werk wilden gaan verrichten.

Er zijn hier heel veel boeken over geschreven en daar heb ik best nog wel een paar tips over. Ik heb namelijk een master in development studies oftewel ontwikkelingssamenwerking. Voor verschillende vakken heb ik hiervoor dan ook veel interessante boeken gelezen, maar niet echt reisliteratuur als je een safari wil maken naar Tanzania.

Renske de Greef behandelt het onderwerp op een luchtige, cynische manier en is vaak erg komisch en zeer herkenbaar. Guusje vertrekt naar Moshi waar ze in een weeshuis gaat werken. Daar zitten ze eigenlijk niet echt te wachten op het zoveelste jonge, idealistische meisje uit Europa. Terwijl ze worstelt hoe ze iets goed kan doen, komt ze in contact met de rijke expatwereld uit Moshi en Arusha die genieten van peperdure cocktails onder de palmbomen. Renske beschrijft het allemaal zeer hilarisch.

Dominicus Kenia, Tanzania en Zanzibar

Dominicus Kenia, Tanzania en Zanzibar

Iedereen heeft z’n favoriete reisgids wanneer hij op reis gaat. De ene zweert bij een Lonely Planet en de andere stapt het vliegtuig niet in zonder een Capitool gids. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig. Want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt en tips voor leuke restaurantjes krijg je ook van ons.

Mijn persoonlijke voorkeur van reisgids zijn de boeken van Dominicus. Ze zijn in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Ze geven een uitstekende achtergrondinformatie en zijn altijd up-to-date. Ideale lectuur dus voor de avontuurlijke en geïnteresseerde reizigers. Kortom, ik (Kim) vertrek nooit op reis zonder een Dominicus en liefst nog met een gele markeerstift. Daarmee duid ik de belangrijkste informatie aan, die ik daarna vertel aan Rogier wanneer die eindelijk klaar is met het trekken van foto’s.

De Dominicus van Kenia, Tanzania en Zanzibar is meegeschreven door Arjen Westra, een vriend van Reisbrigade, en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker om dit boek aan te raden.