Boekentips Namibië

Ga je binnenkort naar Namibië en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij ontzettend veel van lezen? Blijf dan vooral verder lezen, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete boeken om jouw reis naar Namibiëmeer diepgang te geven.

Reisbrigade werkt samen met Reisboekhandel Evenaar. Marre en Maria runnen samen al meer dan 20 jaar deze literaire reisboekhandel. Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld! De nadruk ligt op literatuur van schrijvers uit verre landen, geschiedenis, cultuur, politiek en op fraaie reisverhalen. Kortom, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs in Amsterdam of neem een kijkje op de website.

Ton van der Lee - Solitaire

Solitaire

Ton van der Lee
De auteur was in een vroeger leven filmproducent en het was het allemaal even teveel. Hij vloog naar Kaapstad en kocht een auto. Hij had nog steeds geen duidelijk doel en kwam in Solitaire terecht. Dit kleine gehucht bestond uit een tankstation zonder benzine, een vervallen huis en een klein winkeltje. Hij leeft er samen met de twee mannen die er al woonden en heeft de tijd van z’n leven. Maar dan begint het toch te kriebelen om iets te gaan ondernemen en besluit hij een campsite te openen met een bijhorend restaurant. Tja, en hoe dat afloopt, dat lees je in het boek. Je kan trouwens de benzinepomp bezoeken wanneer je van Sossusvlei naar Swakopmund rijdt.

Het is een leuk geschreven vakantieboek dat niet al te dik is en dus ook zo uit is. Ideaal ter voorbereiding op je reis naar Namibie of om in het vliegtuig er naartoe te lezen.

Dominicus Namibië, Botswana en Zimbabwe

Iedereen heeft z’n favoriete reisgids wanneer hij op reis gaat. De ene zweert bij een Lonely Planet en de andere stapt het vliegtuig niet in zonder een Capitool gids. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig. Want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt en tips voor leuke restaurantjes krijg je ook van ons.

Mijn persoonlijke voorkeur van reisgids zijn de boeken van Dominicus. Ze zijn in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Ze geven een uitstekende achtergrondinformatie en zijn altijd up-to-date. Ideale lectuur dus voor de avontuurlijke en geïnteresseerde reizigers. Kortom, ik (Kim) vertrek nooit op reis zonder een Dominicus en liefst nog met een gele markeerstift. Daarmee duid ik de belangrijkste informatie aan, die ik daarna vertel aan Rogier wanneer die eindelijk klaar is met het trekken van foto’s.