Boekentips Kenia

Ga je binnenkort naar Kenia en wil je je goed voorbereiden? Hou je net zoals wij ontzettend veel van lezen? Blijf dan vooral verder lezen, want wij geven hieronder onze persoonlijke favoriete boeken om jouw reis naar Kenia meer diepgang te geven.

Reisbrigade werkt samen met Reisboekhandel Evenaar. Marre en Maria runnen samen al meer dan 20 jaar deze literaire reisboekhandel. Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld! De nadruk ligt op literatuur van schrijvers uit verre landen, geschiedenis, cultuur, politiek en op fraaie reisverhalen. Kortom, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs in Amsterdam of neem een kijkje op de website.

Corine Hofmann - De blanke Masaï

De blanke Masaï

Corinne Hofmann
Arjen Westra ken ik dankzij mijn vorige job. Hij is een geweldige journalist en fotograaf die al zeer lang in Nairobi woont. Hij schrijft voornamelijk over Afrika voor verschillende kranten, tijdschriften, maar ook voor reisgidsen. Meer weten? Volg dan z’n blog op Africareporter. Ik vroeg aan hem wat hij reizigers naar Kenia zou aanraden te lezen.

De blanke Masaï is een (autobiografisch) liefdesverhaal van de schrijfster met een Keniaanse Samburu-man. Als je niet van romantische verhalen houdt, blijft het boek nog steeds wel interessant om te lezen omdat je veel leest over de Samburu-cultuur en allemaal informatie  die je niet in de typische reisgidsen over Kenia en Tanzania leest. Een mooie aanvulling dus.

Als je nog meer geïnteresseerd bent in cultuur en de uitdagingen van de nomadische stammen in Afrika zoals de Samburu en de Masai, is het boek Bittereinders van in Nairobi gestationeerd NRC-correspondent Kurt Lindijer de moeite waard. Makkelijk geschreven,  gaat het onder andere over de uitdagingen van de nomadische stammen. Lindijer schrijft vanuit zijn eigen ervaring en gesprekken met de leden van de stam en dat maakt het boek extra boeiend wat mij betreft. Geen positief verhaal wederom, maar stof tot nadenken op een toegankelijke manier geserveerd door deze Afrika-veteraan.

Michaela Wrong - It’s our turn to eat

It’s our turn to eat

Michaela Wrong
Interessant en goed geschreven boek dat inzichtelijk maakt hoe corruptie en de strijd daartegen zich in de jaren na president Moi zich heeft afgespeeld. Het is niet het gebruikelijke Ik-droomde-van-het-mooie-Afrika-verhaal, maar het draagt wel bij aan het begrip van de mensen in het land waar je doorheen reist.

Dominicus Kenia, Tanzania en Zanzibar

Dominicus Kenia, Tanzania en Zanzibar

Iedereen heeft z’n favoriete reisgids wanneer hij op reis gaat. De ene zweert bij een Lonely Planet en de andere stapt het vliegtuig niet in zonder een Capitool gids. Als je met Reisbrigade je reis boekt, heb je eigenlijk geen Lonely Planet of Bradt guide nodig. Want alle accommodaties zijn reeds voor je geboekt en tips voor leuke restaurantjes krijg je ook van ons.

Mijn persoonlijke voorkeur van reisgids zijn de boeken van Dominicus. Ze zijn in het Nederlands, dat leest vaak toch net iets gemakkelijker. Ze geven een uitstekende achtergrondinformatie en zijn altijd up-to-date. Ideale lectuur dus voor de avontuurlijke en geïnteresseerde reizigers. Kortom, ik (Kim) vertrek nooit op reis zonder een Dominicus en liefst nog met een gele markeerstift. Daarmee duid ik de belangrijkste informatie aan, die ik daarna vertel aan Rogier wanneer die eindelijk klaar is met het trekken van foto’s.

De Dominicus van Kenia, Tanzania en Zanzibar is meegeschreven door Arjen Westra, een vriend van Reisbrigade, en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker om dit boek aan te raden.