Boekentips familiereizen

Ga je binnenkort met je kinderen op reis en vind je het nog spannend of wil je je goed voorbereiden? Wij hebben een aantal leuke boeken op een rij gezet.

Reisbrigade werkt samen met Reisboekhandel Evenaar. Marre en Maria runnen samen al meer dan 20 jaar deze literaire reisboekhandel. Hier vind je de mooiste boeken over elke bestemming waar ook ter wereld! De nadruk ligt op literatuur van schrijvers uit verre landen, geschiedenis, cultuur, politiek en op fraaie reisverhalen. Kortom, de ideale winkel om je Reisbrigade avontuur te starten. Ga eens bij ze langs in Amsterdam of neem een kijkje op de website.

Emmy van Hees en Kees van Teeffelen - Kids ver op reis

Kids ver op reis

Emmy van Hees en Kees van Teeffelen
Dit boek is al van 2005, maar nog steeds erg interessant. Vooral als je nog net dat zetje nodig hebt om zelf te gaan, dan is dit boek absoluut een aanrader. Vijfentwintig avontuurlijke gezinnen vertellen over hun verre reis. De auteurs laten ook de kinderen aan het woord en ze vertellen honderduit over hun belevenissen. Hoe hebben ze het aangepakt? Wat vonden de kinderen het allerleukste? Welke voorzorgen moet je nemen?

Het boek is een verzameling van reisverhalen naar Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Ze zijn per continent geordend. Achteraan is er nog een hoofdstuk met praktische informatie die helaas wel al wat verouderd is, maar gelukkig is er nu Reisbrigade voor alle vragen.

Elske de Vries - Travelkids Thailand

Travelkids Thailand

Elske de Vries 
Dit stevige boek is een dwarsligger die zowel geschikt is voor jonge kinderen als voor tieners. Het boek staat boordevol informatie over Thailand, maar er zijn ook kleurprenten, weetjes en opdrachten. Kinderen leren op een leuke manier hoe je precies een offer brengt in de tempel en hoe je als meisje of jongen moet groeten. Hoe het afval wordt opgehaald in Bangkok en ga zo maar door. Het boek is echt bedoeld voor kinderen en ik adviseer om ook nog een reisgids mee te nemen. Het boek is superleuk voor onderweg, maar omdat je er ook in kan schrijven, kan het nadien dienen als reisverslag. Natuurlijk kan je voor de reis alvast veel lezen en kijken ter voorbereiding van jullie grote reis.

Els den Butter - Ikke op Bali

Ikke op Bali

Els den Butter
Ikke is een lief klein meisje dat samen haar lievelingsknuffel op reis gaat naar Bali. Zij reist het hele eiland over en vertelt meer over de cultuur en gebruiken. Het boekje is gemaakt voor kleuters en peuters die op vakantie gaan naar Indonesië. De illustraties van Wikke Peters zijn erg kleurrijk. Het is erg leuk om samen met je kind op elke pagina naar Ikke’s knuffel te zoeken. Ondertussen zijn er al vier boekjes verschenen in de serie Ikke op reis: Ikke gaat vliegen, Ikke in Thailand en Ikke in Australië. Ook als ouder of volwassene is het een prettig boek omdat je de locaties herkent: Ubud, Seminyak, Lovina en Tanah Lot.

Heb je een vraag? App mij!