Tanzania

Beter dan de dierentuin

Rondreis op maat Tanzania

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen. Wij kunnen elke reis naar Tanzania voor je samenstellen. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons aanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, gezinnen, families en privé groepen. Na een gesprek waarin we je beter leren kennen, stellen we de perfecte vakantie naar Tanzania voor jou samen.

Tanzania: Leeuwin In Serengeti Nationaal Park
Tanzania: Leeuwin In Serengeti Nationaal Park
Tanzania: Man Bezig Met Z'n Winkel In De Buurt Van Arusha
Tanzania: Mensen In Een Boma Van De Masai
Tanzania: Flamingo's In De Ngorongoro Krater
Tanzania: Mensen Op Uitkijk Bij Een Meer In De Ngorongoro Krater
Tanzania: Mensen Aan De Oevers Van Lake Victoria
Tanzania: Luipaard In De Boom In Het Serengeti Nationaal Park
Tanzania: Jeep Op De Weg In Het Serengeti Nationaal Park
Bezoek Kruidenboerderij Op Zanzibar
Uitzicht Vanaf De Blue Reef Fishing Lodge Op Zanzibar
Twee Fish Eagles In De Boom In Het Ruaha Nationaal Park In Tanzania
Man Verkoopt Fruit Langs De Weg In Tanzania
Olifanten Slopen Een Boom In Het Ruaha Nationaal Park In Tanzania
Gapende Leeuw In De Bomen Van Het Serengeti Nationaal Park, Tanzania
Migratie Van Gnoe's Tijdens Een Safari In Het Serengeti Nationaal Park
Mensen Onder Een Hele Grote Boom Bijj Lake Manyara, Tanzania
Luipaard In De Boom Met Prooi In Het Serengeti Nationaal Park
Naast de prachtige natuur hebben wij kennis gemaakt met de bevolking waarover onze chauffeur veel kon vertellen over het leven in Tanzania.
Herman & Vera
Meer reiservaringen

Met Reisbrigade naar Tanzania

Interesse in een reis naar Tanzania? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Tanzania straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Beter dan de dierentuin

Wist je dat het woord Tanzania een samenvoeging is van Republiek Tanganyika op het vasteland en Volksrepubliek Zanzibar en Pemba? Ze voegden zich samen op 26 april 1964 en Julius Nyerere werd de eerste president van het land. Kijk, heb je toch weer wat geleerd.

Beklim eens een berg op je huwelijksreis
Dat leek ons wel een goed idee. Dus zaten wij twee dagen na het huwelijksfeest uitgeput in het vliegtuig op weg om de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, te gaan beklimmen. O ja, en dan had ik ook nog bedacht dat we dat niet via de ‘gemakkelijkste’ weg gingen doen. Maar net doordat we het niet via de Marangu-route (ook wel coca-cola-route genoemd) maar wel via de Machame-route (de whiskey-route) gingen doen, hadden we meer slagingskansen. Je klimt namelijk veel geleidelijker naar boven. We gingen in mei en dat is niet de beste periode om deze majestueuze berg te beklimmen, maar dat maakte wel dat we maar met een twaalftal mensen die nacht een poging gingen wagen om de top te halen. De helft daarvan was trouwens ook op huwelijksreis. We hebben het gehaald en genieten nog steeds na van deze geweldige ervaring.

Safari njema
Ik ben al vaak in Tanzania geweest en toch heb ik nog steeds verschillende parken die op mijn wensenlijstje staan. Het maken van een safari is trouwens één van de leukste dingen die ik doe. Ik krijg daar geen genoeg van. Ik haat vroeg opstaan maar niet als het gaat om het spotten van dieren.
De Serengeti is fantastisch en elk seizoen weer anders. Tarangire is een klein park maar oh zo mooi met z’n vele olifanten en baobabs. En dan hebben we het nog niet gehad over Lake Manyara, Ngorongoro, Ruaha, Mikumi of Selous. Het woord safari komt van het Swahili en betekent reis. Als mensen in Tanzania op pad gaan, wensen ze elkaar een goede reis oftewel safari njema.

Reisbrigade - Kim

Tip van Kim

Arusha is de safari-hoofdstad bij uitstek van Tanzania. Het is dus ook een plek die je waarschijnlijk zeker zal aan doen tijdens je reis. Een leuke plaats voor een kop koffie of een mooi, eerlijk souvenir voor thuis is Tanz-Hand’s. De producten die hier verkochten worden, zijn gemaakt in het invalidencentrum. Zo word je souvenir nog mooier en smaakt je koffie met gebak nog beter!

Voorbeelden van rondreizen

Wil je graag naar Tanzania maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Groepsreis | Op Zoek Naar De Migratie

NIEUW

Groepsreis | Op zoek naar de migratie

7 DAGEN

Wil jij op safari in Tanzania, maar is een individuele reis net boven je budget? Deze kleinschalige groepsreis met maximaal 6 personen is dan een mooie optie. Je reist in internationaal gezelschap per 4x4 landcruiser, op vaste vertrekdata, met Engelssprekende gids.

Natuur En Wild In Het Zuiden

Natuur en wild in het zuiden

16 DAGEN

Een natuurreis door het zuiden van Tanzania vol safari’s en wilde dieren. Je verblijft in eenvoudige accommodaties op prachtige locaties. Door de privé safariwagen met ervaren gids/chauffeur kun je tijdens deze Zuid-Tanzania rondreis gaan en staan waar je wilt.

Ontdek Unguja

Ontdek Unguja

8 DAGEN

Unguja? Ja, dat is de andere naam voor Zanzibar! Ellen en Rein werken voor Artsen zonder Grenzen en hadden een week vrij. Ze wilden graag een beetje cultuur, een beetje actie en een beetje strand. Zanzibar heeft het allemaal.

Safari, Sundowners En Strand

Safari, sundowners en strand

13 DAGEN

Dit is een perfecte kennismakingsreis met het wildrijke Tanzania. Je maakt mooie safari’s in Tarangire en Serengeti. Overnachten doe je in unieke, prettige accommodaties. Vervolgens vlieg je naar Zanzibar voor een paar dagen heerlijk genieten aan het strand.

Accommodaties in Tanzania

We kiezen met zorg onze accommodaties uit. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties om zo de ware identiteit van het land te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort. Hieronder een aantal voorbeelden. Meer accommodaties kan je terugvinden bij de rondreizen.

Kirurumu Lodge, Tarangire

Kirurumu lodge, Tarangire

Standaard

Kirurumu Lodge, Tarangire

Kirurumu lodge, Tarangire

Standaard

Net buiten de parkgrenzen van Tarangire nationaal park ligt deze mooie, kleinschalige lodge met 10 tented cottages. Elke cottage heeft een eigen veranda waarop het heerlijk toeven is terwijl je speurt naar de olifanten die hier voorbij trekken
Nur Beach Hotel, Zanzibar

Nur beach hotel, Zanzibar

Standaard

Nur Beach Hotel, Zanzibar

Nur beach hotel, Zanzibar

Standaard

Een nieuw, mooi hotel aan het strand van Jambiani in het oosten van Zanzibar. Er zijn 10 bungalows, het eten ongelooflijk vers en nog een zwembad indien je liever niet de oceaan in duikt. Het perfecte einde van een perfecte safari.
Rufiji River Camp, Selous

Rufiji River Camp, Selous

Luxe

Rufiji River Camp, Selous

Rufiji River Camp, Selous

Luxe

Dit geweldige camp aan de oever van de Rufiji rivier is werkelijk fantastisch. De zonsondergang met nijlpaarden op de voorgrond vergeet je nooit meer. Alle tenten zijn sfeervol ingericht en de suites hebben zelfs een eigen plungepool.

Reisbrigade organiseert rondreizen naar landen die we door-en-door kennen, want waar we zelf zijn geweest, kunnen we je meer over vertellen en beter advies over geven. Hieronder vind je de bestemmingen die we aanbieden.

Reisbrigade - maatwerk rondreizen
Heb je een vraag? App mij!