Namibië

Alleen op de wereld

Rondreis op maat Namibië

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen. Wij kunnen elke reis naar Namibië voor je samenstellen. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons aanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, gezinnen, families en privé groepen. Na een gesprek waarin we je beter leren kennen, stellen we de perfecte vakantie naar Namibië voor jou samen.

Leeuw Tijden Een Safari In De Okavango Delta, Botswana
Leeuw Tijden Een Safari In De Okavango Delta, Botswana
Rondreis Botswana De Okavango Delta Vanuit De Lucht
Safari Namibië Neushoorns In Het Etosha Nationaal Park
Olifant En Zebra's Tijdens Een Safari In Het Etosha Nationaal Park Namibië
Rondreis Namibië Reiziger Poseert Met Himba Vrouwen
Rondreis Namibië Uitzicht Over De Klip Rivier Vallei, Damaraland
Rondreis Namibië Zeehond Bij Swakopmund
Rondreis Namibië Auto In De Sossusvlei
Rondreis Namibië Bomen In De Deadvlei
Rondreis Namibië Auto Met Ondergaande Zon In De Sossusvlei
Safari Botswana Olifant In Het Chobe Nationaal Park
Nijlpaard Op De Oever In Het Chobe Nationaal Park, Botswana
Safari Botswana Luipaard In Het Chobe Nationaal Park
Koedoe Tijdens Een Safari In Het Chobe Nationaal Park, Botswana
Giraffe Tijdens Een Safari In Het Chobe Nationaal Park, Botswana
Safari Botswana Buffels Te Water In Het Chobe Nationaal Park
Wij maakten een prachtige rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. De reis was perfect voorbereid door Kim en ook tijdens de reis stond ze steeds voor ons klaar.
Willeke & Chris
Meer reiservaringen

Met Reisbrigade naar Namibië

Interesse in een reis naar Namibië? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Namibië straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Alleen op de wereld

In Namibië kan je uren rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Als je graag een keer het alleen-op-de-wereld-gevoel wil ervaren, dan stel ik voor om een ticket naar Namibië te boeken.

Moet er nog zand zijn?
Namibië dankt zijn naam aan de Namibwoestijn. Naar het schijnt is het de oudste zandwoestijn ter wereld. Hij strekt zicht uit langs de kustlijn van Namibië. De woestijn is ongeveer 2000 kilometer lang en 200 kilometer breed en heeft – volgens Wikipedia – maar liefst een oppervlakte van 81.000 vierkante km. Als je dit zo leest, is dat natuurlijk niet echt goed te bevatten, maar als je er bent, zal je zien dat het echt gi-gan-tisch is. En als je nu denkt, leuk Kim, al dat zand, maar dat begint toch snel te vervelen? Nee, niets is minder waar. Je hebt nog nooit zoveel verschillende tinten bruin – rood – oranje gezien en al die dieren die kunnen overleven in dit klimaat. Neem daar nog de stand van de zon bij en je krijgt elke minuut een ander kleurenpalet. Wedden dat je je fototoestel niet weg kan leggen en maar foto’s blijft trekken? Oh ja, en dan heb ik nog niet verteld over de schitterende Sossusvlei.

Leo von Caprivi en zijn strook
Als je goed kijkt naar de contouren van Namibië dan zie je dat er rechtsboven een grappige uitstulping is. De Duitse kanselier Leo von Caprivi lijfde in 1890 deze strook in. Het doel was om het toenmalige Duits Zuidwest-Afrika (oude naam van Namibië) te verbinden met het Duits Oost-Afrika (thans Tanzania), maar dat mislukte. Ik bespaar je de rest van de geschiedenisles, maar deze Caprivistrook is absoluut een aanrader als je naar Namibië gaat. Door de vele rivieren in de regio is dit gebied helemaal anders dan de rest van het land: groen, waterrijk en veel nijlpaarden, krokodillen en nog meer vogels. Kortom, je reis is niet compleet zonder deze speciale regio. Officieel heet deze regio sinds 2013 de Zambezi regio. Het is maar dat je het weet.

Reisbrigade - Kim

Tip van Kim

Iedereen wil naar de Sossusvlei en inderdaad die mag je ook absoluut niet overslaan, maar de Namibwoestijn is veel meer dan alleen de Sossusvlei. Het is bijvoorbeeld zeer de moeite waard om een paar nachten op een werkende boerderij aan de rand van de woestijn te verblijven. Je krijgt dan een rondleiding en leert meer over het harde leven hier. Of ga paardrijden, boek een nachtsafari en zoek naar nocturne dieren of leer meer over de sterren. Kortom, neem je tijd en laat de woestijn haar geheimen prijsgeven.

Voorbeelden van rondreizen

Wil je graag naar Namibië maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen. Je kan deze voorbeelden als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Dwars Door Zuidelijk Afrika

Dwars door Zuidelijk Afrika

20 DAGEN

Rondreis met stoere 4x4 huurauto dwars door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Overnachten doe je in mooie lodges en guesthouses voorzien van het nodige comfort en magnifiek gelegen. Dit is een reis om nooit meer te vergeten.

Accommodaties in Namibië

We kiezen met zorg onze accommodaties uit. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties om zo de ware identiteit van het land te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort. Hieronder een aantal voorbeelden. Meer accommodaties kan je terugvinden bij de rondreizen.

Namtib Desert Lodge

Namtib Desert Lodge

Standaard

Namtib Desert Lodge

Namtib Desert Lodge

Standaard

Vlakbij de Tirasbergen ligt deze werkende boerderij. Dineren doe je hier met alle gasten samen en de sterrenhemel die krijg je er gratis bij.
Fish River Lodge

Fish River Lodge

Standaard

Fish River Lodge

Fish River Lodge

Standaard

In tegenstelling tot de meeste andere accommodaties ligt deze lodge op de westelijke kraterrand en is de weg er naartoe zeer avontuurlijk. Het uitzicht is er eentje om nooit meer te vergeten.
Serra Cafema Kamp, Kaokoland

Serra Cafema Kamp, Kaokoland

Luxe

Serra Cafema Kamp, Kaokoland

Serra Cafema Kamp, Kaokoland

Luxe

In een verre uithoek van Namibië in het leefgebied van de Himba ligt dit fantastische kamp. Hier kom je naartoe voor het ultieme alleen-op-de-wereld gevoel.

Reisbrigade organiseert rondreizen naar landen die we door-en-door kennen, want waar we zelf zijn geweest, kunnen we je meer over vertellen en beter advies over geven. Hieronder vind je de bestemmingen die we aanbieden.

Reisbrigade - maatwerk rondreizen
Heb je een vraag? App mij!