Mauritius

Als een dodo in het paradijs

Een rondreis door Mauritius

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een vakantie naar Mauritius. Wij kunnen elke reis naar Mauritius voor je samenstellen. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons aanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, gezinnen, families, huwelijks reizigers  en privé groepen. Na een gesprek waarin we je beter leren kennen, stellen we de perfecte vakantie naar Mauritius voor jou samen.

Steiger Bij Preskil Beach, Strand En Zee In Mauritius
Steiger Bij Preskil Beach, Strand En Zee In Mauritius
Vrouw En Kind Geven Eten Aan Schildpad In La Vanille Park In Mauritius
Zevenkleurige Heuvel Bij Chamarel
Mauritius, Waterlelies In Een Vijver Bij De Botanische Tuin In Mauritius
Kerk Bij Kaap Ongelukkig, Mauritius
Mesen Op Het Strand Bij La Pirogue Op Mauritius
Fijn dat alles goed was geregeld voor ons. Het wat echt zoals een huwelijksreis moet zijn.
Dani en Ruben
Meer reiservaringen

Met Reisbrigade naar Mauritius

Interesse in een reis naar Mauritius? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Mauritius straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Als een dodo in het paradijs

In 1598 gingen Nederlandse zeelieden aan wal op een tropisch eiland in de Indische Oceaan. De kapitein noemde het naar de toenmalige baas van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, Maurits van Nassau. Je-weet-wel de zoon van Willem van Oranje.

De dappere dodo
Laten we nog even bij die Nederlanders blijven. Ze zien een gekke vogel lopen die niet kan vliegen en geen vijanden kent. Vluchten is niet z’n sterkste kant en hij is veel te schattig of te naïef om iemand aan te vallen. Ze noemen hem dodo, wellicht naar het Portugese woord ‘doudou’ dat dwaas of gek betekent. Er zijn zelfs verhalen die zeggen dat hij rechtstreeks de kookpotten van de hongerige zeelieden in waggelde. Honderd jaar later is de dodo uitgestorven. Is dit de schuld van deze zeelieden? Wellicht niet, want blijkbaar was die überschattige vogel niet te vreten. De dodo had als bijnaam Walgvogel, want het vlees was taai en smaakte smerig. Wie dan wel zorgde voor het uitsterven? Men verdenkt ook de ratten die aan boord van de schepen waren. De ratten stalen de eieren en bezegelden zo het lot van deze arme vogel. In het Vanillepark maar ook in het Natuurhistorisch museum in Port Louis leer je meer over deze dappere dodo die het tegenwoordig heel goed doet als souvenir.

De hemel is een kopie van Mauritius
Mark Twain zei ooit: “You gather the idea that Mauritius was made first and then heaven was copied after Mauritius”. Hopelijk heeft hij groot gelijk want Mauritius is een hele fijne plek om lekker lang te toeven. De stranden heb je hier in alle formaten en kleuren variërend tussen oranje, geel, wit, nog witter en spierwit. De zee is er ik-weet-niet-hoeveel-kleuren blauw. Doe er nog een paar palmbomen bij en het prentje is compleet. Oh wacht, een hangmat, een loungeset of een heerlijk bedje is misschien ook nog een goed idee. Als we dan toch bezig zijn, doe dan ook maar een cocktail. Op het eiland wordt heerlijke rum gemaakt dus dat komt mooi uit! Wedden dat je hier nooit meer weg wil, nu maar hopen dat die Mark Twain gelijkheeft.

Reisbrigade Kim

Tip van Kim

Veel mensen gaan naar Mauritius en blijven binnen de perimeters van hun resort. Niet doen! Ga erop uit, huur een auto en verken het eiland. Er valt genoeg te beleven: een culinaire rondleiding door Saint Louis, trek je wandelschoenen aan in Black River Gorges, boek een catamaran, zoek je eigen strand, …  Verblijf in minimaal 2 accommodaties en zo krijg je een goede indruk van dit paradijs op aarde.

Voorbeelden van rondreizen

Op dit moment hebben we nog geen voorbeeldreizen van Mauritius op onze site staan. Hier wordt hard aan gewerkt. Wil je een berichtje ontvangen wanneer de eerste reis online staat? Laat het dan even weten via info@reisbrigade.nl. Hieronder een aantal voorbeelden van andere reizen die we georganiseerd hebben voor onze reizigers.

Groepsreis | Op Zoek Naar De Migratie

NIEUW

Groepsreis | Op zoek naar de migratie

7 DAGEN

Wil jij op safari in Tanzania, maar is een individuele reis net boven je budget? Deze kleinschalige groepsreis met maximaal 6 personen is dan een mooie optie. Je reist in internationaal gezelschap per 4x4 landcruiser, op vaste vertrekdata, met Engelssprekende gids.

Ontdek De Masai Mara En Lamu

NIEUW

Ontdek de Masai Mara en Lamu

12 DAGEN

Ontdek het natuurschoon van Lake Nakuru en Masai Mara en geniet van het idyllische eiland Lamu. Een perfecte combinatie van avontuur en ontspanning voor wie maximaal twee weken op reis kan gaan.

Reizen Langs De Machtige Mekong

NIEUW

Reizen langs de machtige Mekong

20 DAGEN

Deze familierondreis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en brengt je langs de hoogtepunten van Laos. Jullie reizen van noord naar zuid en maken onderweg kennis met de geschiedenis, natuur en de Laotiaanse bevolking.

Accommodaties in Mauritius

We kiezen met zorg onze accommodaties uit. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties om zo de ware identiteit van het land te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort. Hieronder een aantal voorbeelden. Meer voorbeeldaccommodaties kan je terugvinden bij de rondreizen.

Lakaz Chamarel

Lakaz Chamarel

Luxe

Lakaz Chamarel

Lakaz Chamarel

Luxe

Dit kleinschalige hotel ligt op een unieke locatie. Lakaz Chamarel wordt omringd door adembenemend mooie uitzichten en een prachtige natuur. De rustige locatie leent zich uitstekend om helemaal tot rust te komen. Bij het zwembad geniet van je van een prachtige zonsondergang.
Zilwa Attitude

Zilwa Attitude

Standaard

Zilwa Attitude

Zilwa Attitude

Standaard

Dit is een prachtig hotel dat gerund wordt door Mauritiaanse eigenaars. De kamers zijn stijlvol ingericht en het personeel is zeer vriendelijk. Het buffet is zeer gevarieerd en goed. Zilwa Attitude is erg kindvriendelijk. Er zijn meerdere zwembaden en kindjes die bijna niets lusten, zullen hier smullen van het buffet.
La Pirogue

La Pirogue

Luxe

La Pirogue

La Pirogue

Luxe

In La Pirogue slaap je in luxe traditionele Mauritiaanse bungalows met rieten daken. De bungalows passen, met zijn natuurlijke materialen, goed in de omgeving en staan verspreid door de groene tropische tuinen. Het strand bij dit resort is weergaloos mooi, witte stranden met helderblauw water. Er kan ook gezwommen worden in het zwembad, waar de glijbaan zorgt voor veel plezier.

Reisbrigade organiseert rondreizen naar landen die door-en-door kennen, want waar we zelf zijn geweest, kunnen we je meer over vertellen en beter advies over geven. Hieronder vind je de bestemmingen die we aanbieden.

Reisbrigade - maatwerk rondreizen