Mauritius

Als een dodo in het paradijs

Rondreis op maat Mauritius

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een reis door Mauritius. Wij kunnen elke rondreis op maat naar Mauritius voor je samenstellen. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen, budget en interesses: een persoonlijke rondreis, helemaal naar wens! Ons reisaanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, gezinnen, families en privé groepen. Na een gesprek waarin we je beter leren kennen, stellen we de perfecte individuele rondreis op maat naar Mauritius voor jou samen.

Steiger Bij Preskil Beach, Strand En Zee In Mauritius
Steiger Bij Preskil Beach, Strand En Zee In Mauritius
Vrouw En Kind Geven Eten Aan Schildpad In La Vanille Park In Mauritius
Zevenkleurige Heuvel Bij Chamarel
Mauritius, Waterlelies In Een Vijver Bij De Botanische Tuin In Mauritius
Kerk Bij Kaap Ongelukkig, Mauritius
Mesen Op Het Strand Bij La Pirogue Op Mauritius
Mauritius Preskil Beach Resort
Fijn dat alles goed was geregeld voor ons. Het was echt zoals een huwelijksreis moet zijn.
Dani en Ruben
Meer reviews

Als een dodo in het paradijs

In 1598 gingen Nederlandse zeelieden aan wal op een tropisch eiland in de Indische Oceaan. De kapitein noemde het naar de toenmalige baas van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, Maurits van Nassau. Je-weet-wel de zoon van Willem van Oranje.

De dappere dodo
Laten we nog even bij die Nederlanders blijven. Ze zien een gekke vogel lopen die niet kan vliegen en geen vijanden kent. Vluchten is niet z’n sterkste kant en hij is veel te schattig of te naïef om iemand aan te vallen. Ze noemen hem dodo, wellicht naar het Portugese woord ‘doudou’ dat dwaas of gek betekent. Er zijn zelfs verhalen die zeggen dat hij rechtstreeks de kookpotten van de hongerige zeelieden in waggelde. Honderd jaar later is de dodo uitgestorven. Is dit de schuld van deze zeelieden? Wellicht niet, want blijkbaar was die überschattige vogel niet te vreten. De dodo had als bijnaam Walgvogel, want het vlees was taai en smaakte smerig. Wie dan wel zorgde voor het uitsterven? Men verdenkt ook de ratten die aan boord van de schepen waren. De ratten stalen de eieren en bezegelden zo het lot van deze arme vogel. In het Vanillepark maar ook in het Natuurhistorisch museum in Port Louis leer je meer over deze dappere dodo die het tegenwoordig heel goed doet als souvenir.

De hemel is een kopie van Mauritius
Mark Twain zei ooit: “You gather the idea that Mauritius was made first and then heaven was copied after Mauritius”. Hopelijk heeft hij groot gelijk want Mauritius is een hele fijne plek om lekker lang te toeven. De stranden heb je hier in alle formaten en kleuren variërend tussen oranje, geel, wit, nog witter en spierwit. De zee is er ik-weet-niet-hoeveel-kleuren blauw. Doe er nog een paar palmbomen bij en het prentje is compleet. Oh wacht, een hangmat, een loungeset of een heerlijk bedje is misschien ook nog een goed idee. Als we dan toch bezig zijn, doe dan ook maar een cocktail. Op het eiland wordt heerlijke rum gemaakt dus dat komt mooi uit! Wedden dat je hier nooit meer weg wil, nu maar hopen dat die Mark Twain gelijkheeft.

Reisbrigade Kim

Tip van Kim

Veel mensen gaan naar Mauritius en blijven binnen de perimeters van hun resort. Niet doen! Ga erop uit, huur een auto en verken het eiland. Er valt genoeg te beleven: een culinaire rondleiding door Saint Louis, trek je wandelschoenen aan in Black River Gorges, boek een catamaran, zoek je eigen strand, …  Verblijf in minimaal 2 accommodaties en zo krijg je een goede indruk van dit paradijs op aarde.

Met Reisbrigade naar Mauritius

Interesse in een reis op maat naar Mauritius? Reisbrigade kent dit tropische eiland in de Indische Oceaan erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete individuele rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, voor- én tijdens je reis, zodat jouw reis naar Mauritius straks een onvergetelijke en unieke ervaring wordt.

Bel of whatsapp ons:
06 – 222 982 41

Voorbeelden van rondreizen

Wil je graag een rondreis door Mauritius maken, maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen voor je eigen reis. Je kan deze voorbeelden ook als basis nemen en je reisplan Mauritius naar eigen wens aanpassen.

Drink Uit Een Kokosnoot

NIEUW

Drink uit een kokosnoot

11 DAGEN

Individuele rondreis op maat Mauritius, het paradijselijke eiland, een smeltkroes van verschillende culturen, een avontuur waar je naar uit wilt kijken. Laat je verrassen door hagelwitte zandstranden, azuurblauwe zee en de mooiste uitzichten in de Grand Baie en Gang Talao.

Accommodaties in Mauritius

We kiezen met zorg onze accommodaties uit. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties om zo de ware identiteit van het land te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort. Hieronder een aantal voorbeelden. Meer voorbeeldaccommodaties kan je terugvinden bij de rondreizen.

Lakaz Chamarel

Lakaz Chamarel

Luxe

Lakaz Chamarel

Lakaz Chamarel

Luxe

Dit kleinschalige hotel ligt op een unieke locatie. Lakaz Chamarel wordt omringd door adembenemend mooie uitzichten en een prachtige natuur. De rustige locatie leent zich uitstekend om helemaal tot rust te komen. Bij het zwembad geniet van je van een prachtige zonsondergang.
Zilwa Attitude

Zilwa Attitude

Standaard

Zilwa Attitude

Zilwa Attitude

Standaard

Dit is een prachtig hotel dat gerund wordt door Mauritiaanse eigenaars. De kamers zijn stijlvol ingericht en het personeel is zeer vriendelijk. Het buffet is zeer gevarieerd en goed. Zilwa Attitude is erg kindvriendelijk. Er zijn meerdere zwembaden en kindjes die bijna niets lusten, zullen hier smullen van het buffet.
La Pirogue

La Pirogue

Luxe

La Pirogue

La Pirogue

Luxe

In La Pirogue slaap je in luxe traditionele Mauritiaanse bungalows met rieten daken. De bungalows passen, met zijn natuurlijke materialen, goed in de omgeving en staan verspreid door de groene tropische tuinen. Het strand bij dit resort is weergaloos mooi, witte stranden met helderblauw water. Er kan ook gezwommen worden in het zwembad, waar de glijbaan zorgt voor veel plezier.

Reisbrigade organiseert rondreizen op maat naar landen die we zelf door-en-door kennen. Omdat we er zelf zijn geweest, kunnen we je er het meeste over vertellen en het beste persoonlijke advies over geven. Hier vind je alle bestemmingen die we aanbieden.

Reisbrigade - maatwerk rondreizen
Heb je een vraag? App mij!