Madagascar

Afrika en Azië op één eiland

Rondreis op maat Madagascar

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een vakantie naar Madagascar. Wij kunnen elke reis naar Madagascar voor je samenstellen. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons aanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, gezinnen, families en privé groepen. Na een gesprek waarin we je beter leren kennen, stellen we de perfecte vakantie voor jou samen.

Madagascar Staat In Tana (Antananarivo)
Madagascar Staat In Tana (Antananarivo)
Madagascar Brug Over De Tsingy Bemaraha
Madagascar Avenue Des Baobab In Morondava
Madagascar Zicht Op Het Isalo Nationaal Park
Madagascar Parsons Kameleon In De Bomen
Madagascar Slager Op De Markt In Antsirabe
Madagascar Ringstaartmaki In Het Anja Park
Madagascar Sifaka In De Bomen Bij Andasibe
Reisbrigade heeft helemaal waargemaakt wat zij hebben beloofd. We hebben genoten en genieten nog steeds van onze vakantie.
Laura & Ab
Meer reiservaringen

Met Reisbrigade naar Madagascar

Interesse in een reis naar Madagascar? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat ook jouw vakantie straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Afrika en Azië op één eiland

Is het Madagascar of Madagaskar? Officieel is het Madagaskar in de Nederlandse taal, maar als Vlaming heb ik een voorkeur voor de Franse schrijfwijze en kies ik voor Madagascar.

Het rode eiland
Madagascar wordt ook wel het rode eiland genoemd. De naam verwijst naar de roodbruine kleur van de aarde. Het is het vierde grootste eiland van de wereld. Officieel behoort het tot Afrika, maar ik kreeg pas een Afrika-gevoel toen ik bijna in Tuléar (grote stad in het zuiden van het land) was. De bevolking is heel erg divers. In het noorden lijken ze meer op Aziaten en in het zuiden hebben ze een donkerdere huidskleur. Malagassiërs zijn heel gemakkelijk te herkennen aan hun karakteristieke uiterlijk. Zo stond ik ooit bij de ambassade van Thailand in Laos en voor mij stond iemand uit Madagascar. We geraakten aan de praat en inderdaad ze kwam uit Madagascar. Ze had niet eens de typische hoed op die ze overal dragen op het eiland.

Mooie, afwisselende natuurparken
Door de vroege afsplitsing van Madagascar van het vasteland heeft het eiland een unieke fauna en flora die je nergens anders ter wereld vindt. Denk hierbij aan verschillende soorten lemuren, kameleons, gekko’s, kikkers, vogels, maar ook palmen, cactussen, vleesetende planten en natuurlijk de baobabbomen. Je vindt ook geen grote roofdieren op Madagascar. De Fossa Fossana ofwel fanaloek is te vergelijken met een civetkat en is het grootste roofdier op Madagascar. Dat valt dus nog wel mee! De natuurparken zijn allemaal erg verschillend. Ranomafana is echt een regenwoud met veel regen en dus een zeer groene omgeving met vele beekjes. Er komen hier maar liefst 12 verschillende soorten lemuren voor. Het Mantadia park bij Andasibe is dan weer vooral bekend omwille van de indri indri. Dit is de grootste lemuur en maakt een lawaai dat lijkt op een kruising van een brandweeralarm en een walvis. Isalo is een park dat je doet denken dat je in de Verenigde Staten bent. Het lijkt heel erg op de grote canyons uit Arizona. Je kan hier mooie wandelingen maken door een dor gebied waarbij je ineens bij een oase terecht komt. Ik ga niet alles verklappen, je moet het gewoon zelf meemaken.

Reisbrigade Kim

Tip van Kim

Overal in Madagascar zal je rhum arrangé tegenkomen. Dit zijn meestal hele grote flessen gevuld met rum en bladeren en/of fruit. Het is een specialiteit van het land. Sterk spul, maar er zit er vast eentje bij die je lekker vindt want ze hebben ontzettend veel smaken: met gember, met citroen, met vanille, met kaneel, met litchi en ga zo nog maar even door. Heerlijk als digestief na de maaltijd.

Voorbeelden van rondreizen

Wil je graag naar Madagascar maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen voor je eigen vakantie. Je kan deze voorbeelden ook als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Van Tsingy Over Canyons Naar Het Regenwoud

Van tsingy over canyons naar het regenwoud

20 DAGEN

Rondreis waarbij het accent ligt op de veelzijdige natuur van Madagascar. Je bezoekt de beroemde Avenue des baobabs, de tsingy van Bemaraha, de canyons van Isalo, het regenwoud van Ranomafana en in Andasibe zoek je naar de Indri Indri.

Accommodaties in Madagascar

We kiezen met zorg onze accommodaties uit. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties om zo de ware identiteit van het land te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort. Hieronder een aantal voorbeelden. Meer accommodaties kan je terugvinden bij de rondreizen.

Residence Madalief, Antsirabe

Residence Madalief, Antsirabe

Standaard

Residence Madalief, Antsirabe

Residence Madalief, Antsirabe

Standaard

Residence Madalief is een sociaal en duurzaam hotel op de hoogvlakte van Madagascar. Het hotel heeft 13 comfortabele kamers om zo een inkomen te verwerven voor de stichting Madalief en haar projecten, maar ook werk te creëren voor de jongeren van deze stichting. De kamers zijn gebouwd met lokale materialen en in traditionele stijl gedecoreerd.
Camp Catta, Tsaranoro Vallei

Camp Catta, Tsaranoro vallei

Standaard

Camp Catta, Tsaranoro Vallei

Camp Catta, Tsaranoro vallei

Standaard

Camp Catta is een prachtig kamp dat aan de voet van het Tsaranoro gebergte ligt. De huisjes staan verspreid en zijn mooi geïntegreerd in de natuur. Iedere bungalow beschikt over een eigen badkamer. Er is een zwembad, bar en restaurant.
Hotel De La Plage, Ifaty

Hotel de la Plage, Ifaty

Luxe

Hotel De La Plage, Ifaty

Hotel de la Plage, Ifaty

Luxe

Dit prachtige hotel met bungalows ligt pal aan het strand van Ifaty. Elke bungalow heeft een fantastisch uitzicht over de Indische Oceaan. Het restaurant serveert heerlijk eten.

Reisbrigade organiseert rondreizen naar landen die we door-en-door kennen, want waar we zelf zijn geweest, kunnen we je meer over vertellen en beter advies over geven. Hieronder vind je de bestemmingen die we aanbieden.

Reisbrigade - maatwerk rondreizen
Heb je een vraag? App mij!