Laos

Lao Please Don’t Rush

Rondreis op maat Laos

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een vakantie naar Laos. Wij kunnen elke reis naar Laos voor je samenstellen. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons aanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, gezinnen, families en privé groepen. Na een gesprek waarin we je beter leren kennen, stellen we de perfecte vakantie naar Laos voor jou samen.

Rondreis Laos Ballonvlucht Bij Vang Vieng
Rondreis Laos Ballonvlucht Bij Vang Vieng
Rondreis Laos Mensen Bij Het Buddha Park Vientiane
Jeep Tijdens Excursie Op Het Bolaven Plateau
Uitzicht Op De Ruïnes Van Champasak In Laos
Karstgebergte En De Mekong In De Buurt Van Vang Vieng
Boeddahbeelden Bij De Pak Ou Grotten, Uitzicht Op De Mekong
Boten Op De Mekong Rivier In Laos
Uitzicht Op Luang Prabang
Kuang Si Watervallen Bij Luang Prabang
Patuxai In Het Centrum Van Vientiane In Laos
Een zeer geslaagde vakantie, waarbij Reisbrigade rekening hield met onze eigen wensen. Het is duidelijk dat hier nog echt een reis op maat werd gemaakt.
Ulrike & Jan
Meer reiservaringen

Met Reisbrigade naar Laos

Interesse in een reis naar Laos? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Laos straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Laos please don’t rush

De officiele naam van Laos is Lao PDR en daar maakt men wel eens Please Don’t Rush (niet haasten alstublieft) van. Ga mee op het ritme van het stromen van de grote Mekong en neem nog een Lao-biertje.

Waarom naar Laos?
Laos heeft geen Angkor Wat, geen Halong Bay en al zeker niet de naam van een Thailand. Dus waarom zou je dan naar Laos gaan? Net daarom! Geen grote meutes toeristen of megaresorts aan een subtropisch strand. Laos heeft geen stranden als je die van de eilandjes in de Mekongdelta niet meetelt. De bevolking is vriendelijk, verlegen maar oprecht. Neem je tijd, doe rustig aan en geniet van alles wat het land te bieden heeft.

Kleurrijke bergvolken, Luang Prabang en karstgebergte
In het noorden van Laos kan je mooie trekkings maken waarbij je verschillende bergvolken zoals de Lanthen, Akha of Black Thai kan ontmoeten. In Nong Khiaw en Muang Ngoi heb je prachtige karstgebergte. Samen met de rivier en het rurale leven aan de oevers levert dit schitterende beelden op. Luang Prabang is voor mij – tot dusver – de mooiste stad van Indochina, naast Hoi An in Vietnam. Het is een heerlijk relaxte stad met mooie tempels, een fijne avondmarkt en een Joma Bakery. Wat hebben wij genoten van al het lekkers dat ze bij dat bakkerijtje hebben. Alsof we in jaren niet gegeten hadden.

Reisbrigade Kim

Tip van Kim

Een aanrader om te bekijken alvorens je naar Laos op reis gaat, is de documentaire Banana pancakes and the children of sticky rice. Deze documentaire is niet altijd rooskleurig, maar de film geeft een goed beeld van de invloed die reizigers kunnen hebben op de lokale gemeenschap. Ik denk dat het goed is om hier even bij stil te staan. Ter info het dorp dat gefilmd werd, is Muang Ngoi, vlakbij Nong Khiaw.

Voorbeelden van rondreizen

Wil je graag naar Laos maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen voor je eigen vakantie. Je kan deze voorbeelden ook als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Reizen Langs De Machtige Mekong

Reizen langs de machtige Mekong

20 DAGEN

Deze familierondreis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en brengt je langs de hoogtepunten van Laos. Jullie reizen van noord naar zuid en maken onderweg kennis met de geschiedenis, natuur en de Laotiaanse bevolking.

Het Hoge Noorden Van Vietnam En Laos

Het hoge noorden van Vietnam en Laos

35 DAGEN

Geweldige reis voor reizigers die al een keer in Vietnam zijn geweest of liever iets willen zien waar nog minder toeristen zijn. Vanuit Hanoi ga je niet zuidwaarts maar naar boven tot aan de grens met China.

Accommodaties in Laos

We kiezen met zorg onze accommodaties uit. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties om zo de ware identiteit van het land te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort. Hieronder een aantal voorbeelden. Meer accommodaties kan je terugvinden bij de rondreizen.

Zuela Guesthouse

Zuela Guesthouse

Basis

Zuela Guesthouse

Zuela Guesthouse

Basis

Prettig guesthouse in Luang Nam Tha. De kamers zijn eenvoudig, maar proper. Het personeel is ontzettend hulpvaardig.
Sinouk Coffee Resort

Sinouk Coffee Resort

Standaard

Sinouk Coffee Resort

Sinouk Coffee Resort

Standaard

De mooie houten bungalows zijn gelegen rondom een koffieplantage. Hier kan je mooie wandelingen maken en genieten van verschillende watervallen. Sinouk Coffeer Resort is gelegen op het Bolaven plateau in het Zuiden van Laos.
Villa Maydou, Luang Prabang

Villa Maydou, Luang Prabang

Standaard

Villa Maydou, Luang Prabang

Villa Maydou, Luang Prabang

Standaard

Villa Maydou ligt in het historische centrum van Luang Prabang. Er is een zoutwaterzwembad en gratis fietsverhuur. Een heerlijke plaats in een waanzinnige stad.

Reisbrigade organiseert rondreizen naar landen die we door-en-door kennen, want waar we zelf zijn geweest, kunnen we je meer over vertellen en beter advies over geven. Hieronder vind je de bestemmingen die we aanbieden.

Reisbrigade - maatwerk rondreizen
Heb je een vraag? App mij!