Cambodja

Het koninkrijk van de Khmer

Rondreis op maat Cambodja

Iedere reiziger is anders en heeft andere wensen voor een vakantie naar Cambodja. Wij kunnen elke reis naar Cambodja voor je samenstellen. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw wensen, budget en interesses. Ons aanbod is geschikt voor iedereen: individuele reizigers, gezinnen, families en privé groepen. Na een gesprek waarin we je beter leren kennen, stellen we de perfecte vakantie naar Cambodja voor jou samen.

Bootje Met Vissers Bij Kampot, Cambodja
Bootje Met Vissers Bij Kampot, Cambodja
Bamboe Trein Battambang Cambodja
Phnom Penh, Cambodja
Tempel Bij Het Tempelcomplex Angkor Wat In Cambodja
Reis was een mix van onderweg en bezoeken en een week relax op een mooi resort. Een complete reis. Hotels en begeleiding was perfect.
Maria & Arnoud
Meer reiservaringen

Met Reisbrigade naar Cambodja

Interesse in een reis naar Cambodja? Reisbrigade kent de bestemming erg goed. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een mooie en complete rondreis. We staan voor je klaar met advies en tips, zodat jouw reis naar Cambodja straks een onvergetelijke ervaring wordt.

Bel of whatsapp Kim:
06 – 222 982 41

Het koninkrijk van de Khmer

Cambodja, het land dat iedereen kent door Pol Pot en Angkor Wat. Gelukkig is Cambodja veel meer dan dat. Het is een relatief klein land. Voordeel hiervan is dat je het land in twee tot drie weken goed ervaart en beleeft. Ander voordeel is dat het gemakkelijk te combineren is met buurlanden: Laos, Thailand en/of Vietnam.

Wie goed doet, goed ontmoet
Meer dan negentig procent van de bevolking is boeddhist. Ze geven geschenken aan de plaatselijke tempel (wat), delen voedsel uit aan de bedelmonniken en mediteren veel. Het boeddhisme neemt een belangrijk plaats in het dagelijkse leven in. Dit zie je overal in het land, maar zeker tijdens de feestdagen en festivals. Arm of rijk, iedereen helpt en geeft wat hij kan. Wist je dat van iedere man wordt verwacht dat hij gedurende korte tijd een monnik wordt? De meeste mannen gaan het klooster in direct na de schooltijd en voor het begin van een werkcarrière. Iedereen is erg trots wanneer er een monnik in de familie is, want dat betekent aanzien en geluk. Monniken zijn gemakkelijk te herkennen aan hun mooie oranje gewaden.

Verborgen tempels in de jungle
Natuurlijk is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Cambodja het tempelcomplex van Angkor. Heilige stad is de betekenis van het woord Angkor in het Khmer. Dit tempelcomplex is gigantisch groot. Natuurlijk zal je niet de enige toerist zijn bij Angkor Wat en Angkor Thom. Ook bij de prachtige tempel Ta Promh tempel – bekend uit de film Tomb Raider – met de vele boomwortels zal je niet alleen zijn. Maar ik ging bijvoorbeeld per fiets naar Phnom Bok, een tempel bovenop een berg en was helemaal alleen met mijn gids. Een mooie ervaring! Fietsen is trouwens altijd een aanrader. Je kan heerlijk fietsen op het platteland tussen de rijstvelden of aan het strand. Een boottocht over het Tonle Sap meer zou ik ook zeker adviseren. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Reisbrigade

Tip van Kim

De meeste mensen willen graag naar Cambodja om Angkor te zien. Logisch, het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco en is weergaloos. Maar.. Cambodja heeft zoveel meer te bieden. Denk aan verborgen eilandjes die je nog niet met hordes toeristen moet delen, slaperige dorpjes waar je heerlijk kan fietsen en prachtige groene heuvels waar je de mooiste wandelingen kan maken.

Voorbeelden van rondreizen

Wil je graag naar Cambodja maar heb je nog geen idee van de route? Bekijk dan hieronder de rondreizen die we hebben samengesteld voor andere reizigers. Ideaal om inspiratie op te doen voor je eigen vakantie. Je kan deze voorbeelden ook als basis nemen en naar eigen wens aanpassen.

Dwars Door Cambodja

Dwars door Cambodja

13 DAGEN

Een rondreis vol hoogtepunten dwars door Cambodja. Je reist van noord naar zuid en maakt onderweg kennis met de Khmer geschiedenis, het plattelandsleven en de natuur. Wist je dat in de Cambodjaanse keuken veel lekkers te proeven is?

Accommodaties in Cambodja

We kiezen met zorg onze accommodaties uit. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van kleinschalige, duurzame accommodaties om zo de ware identiteit van het land te laten zien, maar zonder in te boeten aan comfort. Hieronder een aantal voorbeelden. Meer voorbeelden van accommodaties kan je terugvinden bij de rondreizen.

Saracen Bay Resort

Saracen Bay resort

Standaard

Saracen Bay Resort

Saracen Bay resort

Standaard

De bungalows zijn sober ingericht maar wel pal op het strand. Ze hebben een prachtig zeezicht en zijn gebouwd met duurzame materialen. Wat wil een mens nog meer?
La Niche D’Angkor

La Niche d’Angkor

Standaard

La Niche D’Angkor

La Niche d’Angkor

Standaard

Dit hotel heeft 36 kamers en is gebouwd rondom het zwembad en een prachtige tuin. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.
Hilary’s Boutique Hotel

Hilary’s Boutique hotel

Standaard

Hilary’s Boutique Hotel

Hilary’s Boutique hotel

Standaard

Dit hotel heeft 26 kamers en zijn voorzien van mooie, houten bedden. Het hotel is centraal gelegen en heeft een prettig zwembad.

Reisbrigade organiseert rondreizen naar landen die we door-en-door kennen, want waar we zelf zijn geweest, kunnen we je meer over vertellen en beter advies over geven. Hieronder vind je de bestemmingen die we aanbieden.

Reisbrigade - maatwerk rondreizen
Heb je een vraag? App mij!