Beste reistijd Zuid-Afrika

Beste-reistijd-Zuid-Afrika-wijnhuis

Beste reistijd Zuid-Afrika: garanties kunnen we je niet geven, wel een goed idee van wat je van het weer in Zuid-Afrika kunt verwachten. Doordat Zuid-Afrika een enorm land is kan het klimaat verschillen tussen het oosten (Krugerpark, Johannesburg, St. Lucia) en het westen (Kaapstad, Stellenbosch, Tuinroute). Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond en daardoor zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland. In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer, en andersom.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Goed om te weten: in december, januari en de weken rond Pasen is het vakantie in Zuid-Afrika en gaan veel Zuid-Afrikanen op reis in eigen land. Wil je in deze periode naar Zuid-Afrika, boek dan je reis zo vroeg mogelijk.

April, mei – Zuid-Afrikaanse herfst

Hou je van een gematigd klimaat, dan is het najaar een fijne tijd om naar Zuid-Afrika te gaan. Het is overdag warm genoeg om in een t-shirt of trui buiten te zijn en in de avond koelt het af. Heerlijk reisweer voor alle delen van het land.

Beste reistijd Zuid-Afrika, Robbeneiland

Juni, juli, augustus – Zuid-Afrikaanse winter

Ondanks dat het ‘s nachts flink koud kan zijn (in hogere gebieden soms onder het vriespunt) is het zodra het zonnetje doorbreekt lekker weer. Gemiddeld een graad of twintig, ideaal voor buitenactiviteiten. De winter is een fijne tijd om op safari te gaan en wilde dieren te spotten. De bomen hebben minder bladeren waardoor je de dieren goed kunt zien. Het is ook het walvisseizoen, wanneer de walvissen voor de kust zwemmen.

In het Krugerpark is het in de winter vaak nog wel wat warmer, hoog in de twintig graden. Je zou zelfs rond Durban naar het strand kunnen gaan. Daar in de omgeving heb je in de winter vaak nog aangename temperaturen in de twintig graden door het warme zeewater. In Kaapstad en langs de Tuinroute is in de winter de kans op regen wat groter.

September, oktober, november – Zuid-Afrikaanse lente

De lente is voor heel Zuid-Afrika een goede periode om te reizen. De Tuinroute is in de lente prachtig en je kunt er vaak nog walvissen voor de kust zien. In de Noord-Kaap provincie zijn de heuvels en velden bezaaid met bloemen en ook in de rest van het land wordt het landschap in deze maanden weer groen.

December, januari, februari, maart – Zuid-Afrikaanse zomer

In de zomer is het warm in Zuid-Afrika. Vooral in het noorden en noordwesten is het dan flink heet (hoog in de dertig graden). Rond Johannesburg en het Krugerpark is het overdag warm en heb je kans dat je een tropische bui over je heen krijgt (tip: neem een paraplu mee!). De regen zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, maar ook voor een weelderig groene omgeving. Wil je op safari veel wilde dieren spotten, dan is de zomer ook een goede periode. Door de droogte verzamelen de dieren zich bij de waterplaatsen waar je ze goed kunt zien. Voor Kaapstad en de Tuinroute is dit een prima tijd met weinig kans op regen en hoge temperaturen.

Heb je een vraag? App mij!