De beste reistijd voor Mauritius

Beste Reistijd Mauritius

Mauritius is precies wat je je voorstelt bij een tropisch eiland. Witte stranden met palmbomen, uitbundig gekleurd onderwaterleven en het hele jaar door een tropisch klimaat. Wat voor jou de beste reistijd is, hangt af van je plannen; wil je op het strand liggen, gaan duiken of juist veel van het eiland zien. Een ding is zeker: het wordt op Mauritius nooit echt koud, dus een ideale bestemming om van het zonnetje te genieten.

Mei, juni, juli, augustus, september, oktober

Deze maanden zijn heerlijk om Mauritius te bezoeken. Zeker in juni, juli en augustus, als het winter is op Mauritius en relatief minder warm (tussen de 17 en 25 graden met volop zon). Perfect als je tijdens je verblijf wat wilt ondernemen naast een bezoek aan het strand. Wil je van je bezoek aan Mauritius een echte strandvakantie maken, dan zijn september en oktober aangenamer. Het blijft een tropisch klimaat, dus een bui kan altijd een keer voorkomen. Hou er rekening mee dat het flink kan waaien aan de oostelijke kant van het eiland.

November, december

Ben je dol op de warmte? Dan is kerst op Mauritius een aanrader. Het kan er meer dan 30 graden worden. Ook het water is in deze tijd warmer, waardoor er veel onderwaterleven te zien is. Goede tijd dus ook als je op Mauritius wilt gaan duiken. De kans op regen neemt in deze maanden toe.

Januari, februari, maart, april

Door het opwarming van het zeewater is het in deze maanden orkaanseizoen! Het is warm en je kunt flinke buien en storm meemaken, al wordt Mauritius zelden direct door een orkaan getroffen. De meeste stormen trekken in februari en maart langs. Door het warme zeewater is het nog steeds een fijne duikperiode en ook strandliefhebbers halen hun hart op. Wees gerust, mocht er toch een orkaan in aantocht zijn dan zijn de weersvoorspellingen en voorzorgsmaatregelen tegenwoordig erg goed en word je op tijd gewaarschuwd.

Heb je een vraag? App mij!