Beste reistijd: Madagascar

Rondreis Madagascar Mensen Voor Een Aantal Baobabs In Morondava

Op Madagascar kan het klimaat in elke regio en elke tijd van het jaar verschillen. Het midden van het eiland is een bergrug, waar het het jaarrond wat koeler is dan in de rest van het land. De bergen delen het eiland letterlijk in tweeën; aan de westkant is het droger door de winden die van het Afrikaanse continent waaien, aan de oostkant is het juist natter door de wind vanaf de Indische oceaan. Temperatuurverschillen tussen het noorden en het zuiden van het eiland kunnen behoorlijk oplopen.

Reizen in de regentijd kan in Madagascar uitdagend zijn, niet alle lodges zijn open en de kwaliteit van de wegen is niet te voorspellen. Heb je de kans om te schuiven in je vakantieperiode dan zijn de maanden april tot en met november de beste tijd voor een bezoek aan Madagascar.

April, mei

In april en mei ontvouwt Madagascar zich in al haar schoonheid; na de regentijd komt het land tot bloei met prachtig bloemen en planten, weelderig groene heuvels en veelal blauwe lucht. Een goede periode om het land te bezoeken. Het is relatief wat koeler en er valt weinig regen. Ook zijn er niet zoveel reizigers die het rode eiland in deze periode bezoeken.

Avenue des baobabs bij zonsondergang

Juni, juli en augustus

Madagascar ligt op het zuidelijk halfrond, en de seizoenen zijn daardoor omgekeerd: het is deze maanden winter in Madagascar. In het grootste deel van het land is het aangenaam vertoeven. Je kunt in het oosten af en toe flinke buien verwachten en het in de hooglanden koelt het ’s nachts af. Als je daar rekening mee houdt, is het geen enkele reden niet naar Madagascar af te reizen. Ga je naar Madagascar voor de reptielen, hou er dan rekening mee dat sommige soorten in deze periode in winterslaap zijn. Van juli tot en met september zijn er bij Île Sainte-Marie walvissen te spotten (als je geluk hebt natuurlijk!). Voor duiken is dit ook een prima periode.

September, oktober en november

Een fijne tijd om Madagascar te bezoeken. Het warmt weer wat op en het is nog redelijk droog. In deze maanden is duiken op Madagascar prachtig met in november de meeste kans om walvishaaien te zien! Let op: in oktober is Madagascar een populaire bestemming en kan het drukker zijn.

December, januari, februari en maart

Regentijd in Madagascar. In de maand december is het vaak nog wel droog maar bouwt de warmte voor de regentijd op. Het kan dan erg heet zijn. In februari en maart trekken er cyclonen over (vooral aan de oostkust) en valt erg veel water uit de hemel. Aan de kust kun je nog wel reizen en een aantal parken zijn open, maar er zijn ook veel lodges die sluiten in deze periode. Voordeeltje: het is in deze periode goedkoper om Madagascar te bezoeken.

Heb je een vraag? App mij!