Beste reistijd: Cambodja

Tempel In De De Buurt Van Battambang, Cambodja

Naar Cambodja ga je het hele jaar door prima op reis. Cambodja kent drie verschillende weertypen waar je voor het inpakken van je tas rekening mee kunt houden; een droge en koele tijd, een droge en warme tijd en een regentijd. Koud krijg je het hier niet, de temperatuur zakt zelden onder de 26 graden. Je winterjas laat je dus lekker thuis, maar een trui kan nog wel eens van pas komen in een gebouw of bus met airconditioning (soms wordt daar vrij fanatiek gebruik van gemaakt).

Het strand bij Sihanouville, Cambodja

November, december, januari, februari – droog en beste reistijd

Van november tot en met mei valt in Cambodja de minste regen. De temperatuur ligt tussen november en februari wat lager en dat maakt het aangenaam vertoeven. Cambodja blijft natuurlijk een tropisch land en bij lagere temperaturen moet je denken aan 26-30 graden. Veel luchtige kleding inpakken dus!

Maart, april en mei – warm en goede reistijd

Tot en met mei blijft het voornamelijk droog in Cambodja. Vanaf maart wordt het warmer en gaat de temperatuur richting de 35 graden. Het waait vaak weinig waardoor het nog warmer aanvoelt. Ideaal voor als je lekker aan het strand wil liggen aan de kust of op een van de eilanden van Cambodja.

Juni, juli, augustus, september, oktober – regentijd

Regentijd in Cambodja is geen reden om het land in deze periode over te slaan. De regen valt vaak in de namiddag en met een beetje vroeg opstaan heb je zeeën van tijd. Naast de nattigheid zorgt de regen voor een prachtige groen landschap. Daarbij zijn er in deze maanden minder andere reizigers. Het noordoosten kan wat lastig begaanbaar zijn, maar in de rest van het land kun je gemakkelijk rondreizen. Tussen juni en augustus kun je rekenen op hoge temperaturen (rond 35 graden), vanaf september koelt het langzaam wat af richting de 30 graden.

Heb je een vraag? App mij!